8560 fölé most nem nagyon várnám, max 8600 ig.
nem olvastam, ne hisztizz :) Elszállt a net otthon, szűkösek a lehetőségek.
nem várom egyelőre fölé, olyan a chart, mint az ementali
Tegnap kérdeztem valamit, de sz@rtál rám...
Amikor új csúcsról beszéltél, akkor 560 fölé várod?
:) tippek trükkök :)
Azt hittem, te is előre tudtad, de aztán látom, az oldal órája van elcsúszva 4 perccel. Pedig ez néha fontos, azt hittem, bennfentes lettél :D
De mintha valakik már előre tudták volna, nem történt rá semmi..
jó lett
Igen, a sok nulla vagy kis mínusz felőrölheti az embert, de ha egy taktika régóta működik, majd fog újra is.
Ugye, a beszorultakkal is kell csinálni valamit, így azokat is kezelgetem, míg szép lassan nyerőbe fordul. Van rá időm, ha 2 év, akkor 2 év, nem kerget a tatár...
Remekül indította a napot a DAX
http://www.portfolio.hu/piaci_osszefoglalo/remekul_inditotta_a_napot_a_dax.5.187805.html
Szerintem a két legnagyobb gond a veszteseknél,
1/ a rossz taktikához való ragaszkodás és csak tölti újra a számlát.
2/ A másik az elbizonytalanodás és jön a semmi időszak (nincs szabály), nem tudja mit csináljon, úgy érzi semmi sem jön be, ezért olyanba is belemegy amit nem szabadna, nem is tenne máskor.
Nekem szabályaim vannak amik 15 éve megvannak kis változtatással.
Ezektől ha eltértem többségében buktam.
Biztos vannak jobb szabályok, sokkal jobbak is, de nekem ezek jók.
De még én is bizonytalanodok ha sokszor nem jön be , mint mostanában mindig nullán volt kiütve a stop. Nem tudtam lehozni semmit sem 0% !
Rutinnal is nehéz kezelni nekem, nem hogy egy kezdő ilyenkor.
Vannak nehéz időszakok, tudni kell kezelni.
(ahogy van, hogy szinte minden bejön)
A rossz taktika is bukó, de gondolom, arra csak rájön az ember. Sokkal inkább a pszihé, ami nehezen kezelhető.
Nézd, ha most lezárnám a pozimat, komoly nyereség lenne rajta, csak éppen nem lenne pozim. És nem adnék lehetőséget arra, hogy felmenjen 12 000-ig egyhuzamban. Persze, ha visszajönne, és újra meg tudnám nyitni, az más lenne, de mi van, ha nem jön vissza. Kidobnék az ablakon 5* 3700 pontot, ami ugye komoly nyereség lenne. Főleg a 8 000-s tőkére vetítve.
ÉN a napi szintezéssel tudtam azt elérni, hogy duplázni tudtam a számlát (kevesebb, mint két hónap alatt még az idén is) nem a nagyokkal..
mikor ezt időhiány miatt hagyni kellett, nos az eredmények kezdtek romlani azonnal. nekem az jött be.
Ezért írtam mindenkinek más jön be. Hiszem, hogy ha nem fogy el a pénze míg rájön erre a neki megfelelő taktikára akkor szinte mindenki lehetne nyerő.
De vagy a pénz vagy a türelem fogy el a legtöbb embernél.
Vagy kitartanak egy rossz taktika mellett és újra és újra leégetik a számlájukat.
Én úgy számolok, hogy...
Ha 10 db-al akarsz kereskedni, ahhoz kell 4000 Eur. Miért?
Mert ha szívat a dax, akkor 1 kötés (nyitás-zárás 20 pontra) termel 200 Eur veszteséget. Ha 10* szívat meg, akkor az 2 000 Eur, és így is marad pénzem kereskedni. Olyan még nem volt, visszanézve a dolgokat, hogy 10 szar kötés legyen.
Most viszont ha jól emlékszem (nem számolom ki újra), 170 Eur a plusz eddig, ami a 4 000-re kicsit több mint 4%. Nekem ez jó 2 nap alatt, csak sok ilyen legyen. Ha egy évben van 10, máris megvan az 50%, és az már nekem királyság. Évi 10 kötéssel, nem napi 10-el. :D:D
Ezzel én is így vagyok. Ezért írtam.
1/ Van egy napi kis szintek közötti sávkereskedés. (Nagyon szerettem, de valóban időigényes)
2/ Van egy nagyobb mértékű. (most ennél is nagyobb kell. :) )
De jól csinálod és ez a lényeg, gratula hozzá !!! :)
Igazad van, de én nem tudok, és nem is akarok egész nap gépet nézni. Be vannak adva a megbízások előre, és ha teljesül, akkor teljesül. Engem fáraszt a folyamatos figyelés, dehát én már öregember vagyok, lassan nyugdíjra gondolok, az meg legyen kényelmes :D
nem rossz, mindenki azt ami neki bejött. Én maradok a sajátnál.
GRATULA !!
Még menne fel legalább 150 pontot, akkor még lezárnék 3-at, és már jó pénzem lenne :)
Szépen termel a longom :)
326-on akartam megnyitni, de aztán pont megtépték, így 329 lett...
A fele lezárva 359-en, majd a másik felének ötöde 379-en, és mégegy ilyen adag 429-en.
Hogy példával szemléltessem:
Vettem mondjuk 10-et 329-en, a fele, azaz 5 lezárva 359-n, ez hozott 150 pontot. Majd 1 lezárva 379-n, még 50, és 1 lezárva 429-n, még 100. Így eddig hozott 300 pontot, lefelé pedig 312-n ütne ki a maradék 8. Ezen lenne 329-312 = 17 pont vesztő 8 db-al, ami 136 pont.
Az eddigi biztos nyereség 300-136 pont = 164 pont.