Mint írtam is, Kréta és Szantorini:)
Az ázsiai utadnál is hallgattál rám:)
Mint írtam is, Kréta és Szantorini:)
Az ázsiai utadnál is hallgattál rám:)
Én még ott nem voltam eddig, de útikönyvet már vettem. :-)
de gondolom innen nagyon sokan voltak már Görögországban,jönnek élményt osztani,emléxem én is kérdeztem ,hová kellene még?
melyik sziget?
és többen mesélték itt élményeiket....névszerint még vagy 4főre emléxem innen az oldalról.
akkor emléxem vki zakynthos szigetét emlitette,hogy az a legszebb,legjobb görög sziget.
az én tapasztalataim elavultak,életemben 2szer voltam Görögországban,1988-ban és 1999-ben.
1988: csak kontinens és Athén.
1999: csak Rodosz és csak ott a sziget,ja vmi hajouttal átmentünk vmi másik szigetre is(de erre utolag semmi szükség nem volt,mert 1nap minusz-semmi extra,semmi plusz,mivel ugyanolyan sziget volt)
mind 2szer szállodában volt a szállás,svédasztal,medence,tenger meg 2lépés.
1988-ban teljesen egyéni volt az ut,autoval.
1999-ben utazási irodán keresztül,repülővel.
a 2ut alatt összesen 3hetet töltöttem az életemből eddig Görögországban,ültem szamárháton,táncoltam görög esten,béreltem autot,robogot,ültem banánon,fánkon,rodoszon kiemelkedően remek csoport volt-1ütt mentünk discoba,sörözni 10fő,tegeződve 20-60év között,rodoszt,mint a tenyeremet,ugy ismerem kb. bácskiskun megye nagyságú.
Rodosz ugye 2tenger találkozásánál helyezkedik el,állandoan fuj a szél(ez 40fokban juliusban észrevétlen leégést eredményez-én akkor voltam)a hullámok "óriásiak" pl. santorinihez viszonyitva,ezért ha van érzék ,deszkát,szörföt hozni kötelező:)
Bocs, elírtam az utolsó sort:
Korfun is voltam, de...
Így jó.
1. Kréta
Július-augusztusban nagyon meleg van.
Ebben az időszakban Retimont ajánlom inkább, itt picit "hűvösebb" van.
Herszoniszosz, illetve a déli part afrikai hőségű, oda még kirándulni is meggondolandó ezen időszakban.
Mindenképpen bárhova mész Görögországban és a kirándulgatós-szétnézős vagy, autót bérelni és nézelődni.
2. Szantorini
Kamarin kell lakni.
(Krétán is voltam, de...)
Én itt voltam. Vsz Korfu legszebb része. Kavicsos kis öblök, jó fej helyiek. Hátránya, hogy kicsit drágább és kicsit hidegebb a víz... ;)
ha Antwerpenben jártok, magyar srác nyitott hangulatos kávézót, kiváló alapanyagból. cím: Hopland 51, Centraal állomástól 5-6 perc gyalog, az Operaház irányába. Egymaga dolgozik benne, érti a dolgát, nézzetek be hozzá.
Ja, s megint megtudtam valamit. A "gettó" szó Velencéből származott, ugyanis ott terelték be a zsidókat először egy adott területre, ahol korábban ágyúöntő műhely volt (Ghetto), 1516-ban. Gondolom már akkor is jóravaló, dolgos, beilleszkedő népek voltak.. :-)
Pedig érdemes volt, nagyon szép helyeken jártunk. :-) A hőmérséklet 25-27 C volt. Itthon azóta is fázom h 10-el kevesebb van.. s végre megint jól belaktam friss tengeri herkentyűkből, már hiányzott..
Dél-Tirol.
Bolzanonál délebbre Olaszországban nem érdemes menni:)
7végén elgurulunk Olaszo.-ban, bnő így kapott "nyári" szabit. Verona, Garda tó, kis Maranello (Ferrarizni), meg Velence a terv. Már nyaraltam arrafelé, de ha vki kihagyhatatlant tud az említett részen, ne tartsa vissza..
Bledi tó Szlovéniában.
Hegyekkel, raftinggal, túrázási , bringázási lehetőséggel, barátságos emberekkel, jó árakon.
Ráadásul élő kaszinó is van a városban.
Tüneményes környék.
Én ebben a kempingben szoktam megszállni, családias, de gondolom a többi is yo..
http://www.kindercamping.at/en/
Tavaly ősszel voltam, egyik nap megnéztem a tavakat meg 1-2 várat, másik nap meg átmotoroztam Szlovéniába, közel van Bled meg a Triglav nemzeti park. A többiek meg pizzáztak egyet Olaszo.-ban..
94-ben a toval szembem levo kempingben voltunk. Az ar tartalmazta a strand belepo arat is.
kuldheted. Sator van, 15 eve nem voltunk. Van uj, marmint nem hasznalt is. Most a gazfozo projekt megy. 4 fore kell berendezkedni.