Regisztráció Elfelejtett jelszó

Állampapírok, kötvények, befektetési jegyek

Re: nincs cím

#647151 Előzmény: #647130

Érdekes felvetés.

Szvsz nem a felső középosztály takarít meg ebben a formában, sőt, valószínűleg egy jelentős rész nem is kifejezetten lakossági megtakarítás annak ellenére, hogy annak hívják.

Szvsz ez pont az alatta lévő osztályok felhalmozása és a felső osztályok tőke biztonságban tudásából fakadhat, illetve a felső középosztályhoz olyan formában kapcsoldóhat, hogy olyan alapokba súlyozzák át a pénzüket, amelyeknek 80%-ban állampapír kitettsége van, mert azzal megtakarítják az EHO-t.

Egy biztos, nagyon jól hangzik, mert ez már igencsak számottevő mennyiség.

#646914 kissat Előzmény: #646877

kötvényben lehet h más az időtávunk

én bef. alapokban tartom a pénz zömét, ott tologatom rövid és hosszú között.

az ezelőtti és a mostani fordulót is eltaláltam, de kicsit éget most a hosszú kötvény, nem tudom, meddig szabad tartani.

(OTP Optima és Maxima). A végtörlesztésnél vettük a lakásunkat, akkor megtanultam, hogy az AKK is nagy spreadet számol fel, ha lejárati idő előtt (és pánikban) akarok kiszállni.

#646877 Előzmény: #646869

Hja, hogy egy hónapja.

Én úgy vélem, hogy az alapkamat csökkenés miatt természetesen csökken a rövid távú hozamelvárás, és én úgy vélem, hogy stagnál, illetve lassul a hosszú távúak hozamcsökkenése amig ki nem derül, hogy mi lesz a QE-vel. Szerintem semmi gond nincs ezzel, hiszen most már a rövid távú kamatok tényleg alacsonyan vannak nemzetközi szinten nézve is - azért a hosszú távúak esetében én nem várnék gyors hozamelvárás csökkenést, pláne forintban.

#646869 kissat Előzmény: #646841

ezt a honlapot szoktam nézni

jól láthatóan szétvált a hosszú és rövid oldal egy hónapja, nem tudom, a mostani összezárás korrekció-e ?

#646841 Előzmény: #646759

No akkor ide is beírom, ennek pont az ellenkezője az igazság, még jobban csökkentek a hosszútávú hozamelvárások, mint a rövidtávúak:

http://www.portfolio.hu/img/upload/2013/08/refhozido130806.png

"A forint mai kis gyengülésével párhuzamosan az állampapírok másodpiacán mérsékelt (6-10 bázispontos) hozamcsökkenés következett be az ÁKK adatai szerint a referenciapapíroknál."

Egyben felhívom mindenki figyelmét a megfogalmazásra: A 6-10bp-os csökkenés csak "mérsékelt" (értsd: Ne örüljönk), de ha két százalék növekedés van egy tételen, akkor "dráma, bezuhant a finanszírozás" lesz a főcím...

#646759 kissat Előzmény: #646755

ide is beírom:

a rövid futamidejűnél hozamcsökkenés, a hosszúnál növekedés van --- ez nem néz ki jól.

#646755 Kissherceg Előzmény: #645888

A meghirdetettnél magasabb összeget értékesített 3 hónapos diszkont kincstárjegyből (dkj) az előzőnél egy bázisponttal magasabb hozamon az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) keddi aukcióján.

Az ÁKK a megszokott 50 milliárd forintot vitte aukcióra a 3 hónapos diszkont kincstárjegyből heti rendszeres keddi aukcióján, amit valamivel több mint kétszeres túljegyzés fogadott az elsődleges forgalmazók részéről.

A D131113 jelű, 2013. november 13-án lejáró papírra tett 109,650 milliárd forint ajánlatból az ÁKK a meghirdetettnél 5 milliárd forinttal többet fogadott el és 55 milliárd forintot értékesített az előző aukciónál egy bázisponttal magasabb, 3,98 százalékos átlaghozamon, 5 bázisponttal a 3 hónapos lejáratra az előző nap a másodpiacon kialakult 3,93 százalékos referencia hozam felett.

Az előző, múlt keddi aukció 3,97 százalékos átlaghozamával került a 3 hónapos diszkont kincstárjegy hozama első alkalommal a 4,00 százalékos határ alá.

#645888 Előzmény: #645824

Én most nyitottam kettőt, mert ha arra tolod be a pénzt és abból befektetsz, vagy azzal üzletelsz akkor nincs EHO amikor kiveszed. Arra jó, ha ingyen van.

#645873 wnprt Előzmény: #645872

A bluechipek is ebbe a kategóriába tartozhatnak? OTP, Richter, Mol, Egis közül sztem a 2 gyógyszercég kivételével a többi tolvaj.

#645872 Fornit Előzmény: #645871

"Tőzsde 80-90%-a tolvaj cégekből áll" - BÉT-en. NYSE-ről talán nem mondható el.

#645871 walex Előzmény: #645867

Igen, ezért nem biztos, hogy már megéri.

Jó kérdés, hogy most mi lenne a jó befektetés. Tőzsde 80-90%-a tolvaj cégekből áll, a maradék meg inkább vegetál árfolyam ügyileg a folyamatos bizonytalanság miatt. Betét nem játszik, állampapír, kincstárjegy szintén a tranzi adó miatt.

Hogy lehet ennyire agyatlan módon akadályokat gördíteni a megtakarítani szándékozók elé, ezt nem is értem. Idióták.

#645867 Stiv Előzmény: #645866

5.20% hozam az nekem elég karcsú...Ha sima számlán van akkor még -16% adó is van..

#645866 walex Előzmény: #645862

A 7.7% még bőven jó. Sokan kiegyeznének vele.

2016/J, 2018/I 5.20%, de már nem biztos, hogy megéri venni a tranzi illeték miatt.

#645862 Stiv Előzmény: #645858

Amikor vettem prémium kötvényt akkor még az utalás+kp felvét ingyenes volt..

Már nem veszek több prémium államkötvényt,ami elég hosszú 5 éves...

az első évben 9.5% adott, a második pörög éppen 7.7%-al...

#645858 walex Előzmény: #645849

Na, ez a baj, mert egyből ugrik is a reálkamat minimum, ha kivennéd a lét. Akkor meg minek fektette be az ember állampapírba? Nagyon eszetlenül lépték meg ezt az illetéket.

#645853 Stiv Előzmény: #645849

III. Tranzakciós illeték

Kiutalás esetén 0,3%

legfeljebb 6.000 Ft

Készpénz felvétel esetén 0,3%

legfeljebb 6.000 Ft