Talán ebben írnak a kockázatáról a vége felé:
http://www.fool.com/investing/general/2013/07/29/iceberg-ahead-for-dell-shareholders.aspx
Talán ebben írnak a kockázatáról a vége felé:
http://www.fool.com/investing/general/2013/07/29/iceberg-ahead-for-dell-shareholders.aspx
"Továbbra is megy a sárdobálás a Dell részvényei miatt, Carl Icahn milliárdos aktivista befektető szerint - aki a második legnagyobb Dell tulajdonos - a cég többet érne, ha az alapító Michael Dell nem vezetné a számítógépgyártó. Elvileg a héten kiderülhet, hogy sikerül-e az alapítónak és a Silver Lake-nek részvényenként 13,75 dollárért megvásárolni a vállalatot."
nem tudom, miért nem ragasztják feljebb az árat. Azért, hogy aki szemfüles, annak jó legyen ;) mindig vannak olyan lehetöségek, amikre nem figyelnek fel annyira.
Épp azért nem kapnak rá talán annyira, mert bizonytalan az idötáv, hogy mikor lesz meg az a hozam. Ezért nem is nyilatkozok idötávról, mert az csak tippjáték lenne.
Sok mindenröl volt szó ápr-ban és azóta, de ha nem bánod, nem részletezem a tucatnyi hírt, amire mozgatták, de neten megtalálod.
Milyen időtávon lehet ez az 5%? (+ osztalékok)
Most 12,85. Ha tuti, miért nem ragasztják feljebb, az 5% amcsiknak sokkal többet jelent mint nálunk jelent(ett?)
Áprilisban meg 14$ felett volt, nem volt akkor pl magasabb ajánlatról szó? (Nem követem)
Jó lesz :) Én nem félek tartani, de most magic Jack-et jobban megtalálták (CALL).
Skul egyelőre oldalazik, nem találnak rá a spekik és a befektetők, de ha majd zsákolják a lét, majd mindenki ilyet akar, persze 2-3x drágábban
Azért ha találok valamit akkor belinkelem:
http://www.bloomberg.com/news/2013-07-28/michael-dell-rules-out-increase-in-takeover-bid.html
Dell lenyilatkozta ma hogy nem emeli meg a kivásárlási árat, meglátjuk így lesz-e illetve ő nyer-e.
SKUL-lal mi a helyzet? Nagyon erősen kezdenek mindenhol ott lenni. Vettem új nótást, annak az aljában van pár skullcandy hangszóró. Sound afterparty a Skullcandy teraszon. Szóval mi van ezzel? :)
ez is lehetséges, nekem ez is jó lenne, az 1 usd haszon rövid idö alatt rv-ként önmagában is ütös kockázat nélkül. De én már nem is olvasom a temérdek javaslatot, inkább csak várom, hogy mi lesz a végleges
Ezt nem tudom olvastad-e, de érdekes infok vannak benne a megemelt ajánlatról és a szavazás körüli változtatásokról:
közben megtaláltam Icahn ajánlatát is:
Icahn, who along with his partners owns a 13 percent stake in Dell, partnered with Southeastern Asset Management to offer shareholders $ 14 per share in cash, as well as a single warrant for every four shares they sell. That warrant can be redeemed at anytime in the next seven years for one Dell share at $ 20.
Egy idő után nem követtem az eseményeket a DELL-ben de ha jól emlékszem volt egy olyan javaslat is valamelyik kivásárlást tervező csoporttól hogy a befektetők megkapnák az aktuális rv árfolyam ellenértékét cash-ben és mégis megtarthatnának valamennyi részesedést a cégből a kivezetés után is. Nem tudom hogy ez az opció még versenyben van-e.
Jól látom hogy a kereskedési tőkéd 20%-át beraktad ebbe?
igen, a nagyjából biztos 5% volt a fő vonzerő. Nulla kockázat, és ez irtó ritka. Alapvetően full tőkével illene ilyen helyzetben benne lenni.
Tehát sommázva: nulla kockázat, min. 4% nettó hozam. Max. hozam akármennyi lehet még, mert sztem nem lesz elfogadva a 13.75, így vagy úgy úgyis megfúrják, nem lesz ennyiért az összes rv. kifizetve, szinte mérget mernék rá venni.
Szabad tudni mi motivált? Kb 5% a differencia a tegnapi záró és a tulajdonos által ajánlott ár (13,75$) között. Természetesen ez az 5% is szép, csak tudni szeretném van-e olyan más tényező ami vételre késztetett.