Regisztráció Elfelejtett jelszó

OTP részvény fórum

Re: nincs cím

#644924 Spade Előzmény: #644923

Sztem teljesen stimmel a gondolkozásom, mert 1 dologra nem adtál választ, miért ne pénzt kapjon a menedzser a részvény helyett ? Én azt állítom pont h a részvényes szempontjából ez nem jó és látható az áralakuláson h nem jó. Mi indokolja akkor szerinted h az otp megvegye a tőzsdén a részvényt ami plusz költség, ahelyett h adna pénzt ??? És amit majd a menedzser jól visszaborít a piacra, és ez független attól h ezt miért teszi.

#644923 Ricsi Előzmény: #644921

Valami nem stimmel a gondolkozásodban, pedig már annyiszor, de annyiszor leírtam. És kérlek, picit se vedd bántásnak

A részvény azért lett kitalálva, hogy a vállalat olcsó hitelt szerezzen. Nem kell kamatot fizetnie, ha van nyereség, fizet osztalékot, ha nincs nyereség, nem fizet. Te viszont részvényesként a tulajdonosa lettél ennek a cégnek. Ez az egész semmi másról nem szól. Az, hogy erre kiépült egy kereskedési rendszer, nem normális.

Ha látsz fantáziát az otp-ben, vagy akármiben, akkor vegyél részvényt. Ha nem látsz már, akkor add el, és vegyél olyat, amiben látsz. Egy részvény nem napi kereskedésre való. És pont ez a baj a te gondolkozásoddal is. Ezek a managerek most nem látnak fantáziát a részvényben, így eladják. És vesznek más bankpapírt, vagy bármi mást. Vagy államkötvényt. BIZTOSAN nem autót vesznek belőle. És a részvényesek érdeke nem sérül, mert a vállalat olyan, amilyen. Ami az árát befolyásolja, az a szabadságharc, és nem néhány manager piacra lépése. Az ő pakkjuk elenyésző lenne, ha a cég komoly potenciált mutatna, mert akkor mindenki venni akarná. Akár mondjuk más bankok kárára is. Mármint, hogy elad más bankpapírt, és vesz otp-t. És akkor naponta 20-25 milliárdért vennének, és senkit nem érdekelne, hogy pár milliárdért valaki el akar adni.

Én azért szálltam bele ebbe, mert azt gondolom, hosszú távon jó egy ilyen cégben részvényesnek lenni. Lehet, nincs igazam és megszívom, de most így gondolom. Persze, megfelelő nyereséggel eladom, és keresek más céget. Mert ez a business erről szól, nem arról, leesik-e 1-2 hétre az árfolyam.

#644921 Spade Előzmény: #644915

Én ebből azt szürtem le h az ösztönzésnek az a formája nem szolgálja a részvényesek érdekeilt mert egy nagy f@szság, változtassák meg adjanak pénzt ugyanannyit és ne részvényt. Mondom, elvi síkon.

#644915 Ricsi Előzmény: #644913

Ezt az előbb írtad:

Az h a menedzsment zsinórban szór annak qrva rossz üzenete van a részvény szempontjából,

Pont erre írtam, ha ezt szűröd le, akkor add, ha meg nem, akkor vedd.

#644913 Spade Előzmény: #644911

De nem érted, ez a részvényesek szepontjából nem számít ösztönzésnek, márpedig az ösztönző rendszer keretében kapja a részvényt. Kapjon pénzt (casht) akkor nem kell a menedzsernek eladnia. Illetve ha vesz akkor tudod h bízik az otp-ben ha elad akkor tudod h nem bízik, Így a f@szom tudja h mi van. És ez elvi kérdés független attól h most nincs otp részvényem, csak olvasom a sok találgatást, ez a részvényesek szempontjából minden csak nem menedzseri ösztönzés.

#644911 Ricsi Előzmény: #644909

Sok benfentes sokszor sok helyen rosszkor adott el.

Emellett, ha úgy gondolod, a management tudja, mit csinál, és ők eladnak, adj el te is. Szerintem ez jó iránymutatás. Illetve pontosabban, legalább van min gondolkozni.

Adnak? Adnak. Miért? No, ezt kell végiggondolni, és ennek megfelelően cselekedni. Én is azt teszem, azért veszek sávosan, és adok sávosan.

#644909 Spade Előzmény: #644901

"Amikor vették a részvényt, hogy odaadják, akkor nem volt panasz? :D "

.

Nem erről van szó ez egy elvi kérdés, vegyen a saját pénzén részvényt ha úgy látja, meg adja azt amit megvett. Az h a menedzsment zsinórban szór annak qrva rossz üzenete van a részvény szempontjából, főleg így q2 jelentés előtt, míg annak különösebben nincs üzenete h a bank veszi mert akkor tuti h pár nap hét múlva rászórják a paicra hiszen kell a lóvé a menedzsmentnek, ez így sztem egy f@szság a részvényesek szempontjából meg eleve irracionális, és nem ösztönöz semmire legfeljebb a részvény szórásra azaz részvényesi érték csökkenésre

#644882 Spade Előzmény: #644661

Mondjuk az azért qrva nagy h az otp vezetők az ösztönzésre kapott részvényekkel verik le a részvény árát és ba@sznak ki a többi tulajjal.. Sztem sokkal ösztönzőbb lenne ha az otp pénzt adna nekik, leglább nem szivatnák a többi részvényest...

Lefelé visszaszálltam a …

#644866 Tapasz

Lefelé visszaszálltam a vonatra a szokott helyeken.

Re: fd

#644832 Ibiza Előzmény: #644638

nem tanulsz..akkor ne csodálkozz csesztetnek..

kegnek ma 1 milliós forgalma volt..100ezerrel kiakasztom ha akarom..

#644797 Ibiza Előzmény: #644429

köszi..sz@r itt a net mire bejött el kellett menni.

jól bezúzták..nem baj nyaralás elött beraktam a vételi szintjeimet..

#644663 macika Előzmény: #644660

háromszög alja? )))

érdekes de 20K közelében folyamatosan a torkomat rágtad )))))

nem kellene ennyire belemélyedni ám )))))))))

#644661 banyaiz Előzmény: #644630

Nálam OV hitelessége 0, pontosabban kisebb egyenlő 0. Ettől még lehet, hogy úgy lesz ahogy mondta (minden más megoldás egyébként egy baromság gazdaságilag vsz).

De ezeknél az embereknél a szakmaiságot én csak nyomokban látom, csak jóindulattal azt is . Szóval sajnos bármilyen ökörséget el tudok képzelni elméletileg.

Ha arra az útra lépnek nagy hibát követnek el politikailag is vsz. De hát ez itt ősszel majd kiderül.

Takszövös téma csúcs.

#644660 Hathor Előzmény: #644652

Mutattam ma a képeket itt.

Ha megnézed, megtudod.

BUX meg még mindig a több éves háromszög aljánál, de már lefele kandikál ki..

#644655 banyaiz Előzmény: #644649

Más nevében én tudok beszélni, de én az olyan cuccokat ahol nem érzek értékteremtést max olyan jelleggel szoktam kereskedni, hogy kis apróval ki be ugrálni belőle, ha éppen úgy van. Kb ennyi. Tehát még ugrálni is apróval.

Ettől még bátraké a szerencse alapon 20x-ol egy ilyen papírban mondjuk 10 millát akkor öröm boldogság.

Csak én mondjuk egy ilyen szintű kockázatot inkább egy indexben vállalnék fel, ha egy nagyobb elmozdulásra látnék esélyt mint egy T-s bétes papírban.

De semmi nincs kizárva tőzsdén, lehet ezzel keresel nagy vagyont aztán mondhatja itt neked bárki , hogy miért kockázatos. :)

#644654 Hathor Előzmény: #644650

Ha majd beszámolok, akkor azt mondják "sprickolok, ne sprickoljak"

A trade topikodban csak veszel mindent állandóan, ehhez képest meg csak esünk..

akkor jól nyomod a 85%os nyerő tradekkel.

Na jó, további időm nincs a csevejre.

Mindenki vegyen, ami jó neki.

Ha minden trade nyerő, azt kell csinálni.

#644652 Stoki Előzmény: #644649

Eddig az esetek nagy többségében longot mondtál és rajzoltál, mi változott most meg?