Regisztráció Elfelejtett jelszó

Ingatlan

Ita adventum gloria mund…

Ita adventum gloria mundi:

http://www.portfolio.hu/ingatlan/retail/feltamadt_poraibol_a_balatoni_zimmer_frei.4.187685.html

"A lap pénteki száma szerint húsz éve nem volt példa arra, hogy a balatoni utazási irodák, szállásközvetítők kiadó szobákat keressenek a Balatonon a főszezon közepén. A hetek óta tartó kánikulának köszönhetően nemcsak a szállodákban és a panziókban van telt ház, hanem a fizetővendéglátóhelyeken is. Az elmúlt években sok szállásadó már a tóhoz vezető utakon megpróbált vendéget fogni, az idén azonban a nyaralók keresik a házakat."

Á, nincs értelme a gyenge forintnak, á nincs értelme a 300 HUF feletti árfolyamnak...

"A tíz euró körüli szállásár és a gyenge forint a külföldiek érdeklődését is felkeltette. Kázmér Miklós, a német Euro Travel GmbH magyarországi képviselője szerint az elmúlt években nem csak itthon lett egyre fontosabb, hogy mi mennyibe kerül"

Re: nincs cím

#646885 Ibiza Előzmény: #646719

"A KSH előzetes adatai szerint 2012-re vonatkozóan 73.400 tranzakciót regisztrált, ehhez képest a Duna House tavalyi becslése 20 ezerrel többet mutat."

#646719 Kissherceg Előzmény: #646717

Az első fél évben közel 42 ezer lakás cserélt gazdát, így az éves forgalom a "szokásos" 90 ezer lesz, az árak további 1-2 százalékkal estek az egy évvel korábbihoz képest - közölte az Otthon Centrum (OC) ingatlan franchise hálózat kedden az MTI-vel.

A lakásárak 2008-ban voltak a csúcson, azóta 20 százalékot estek, ebből 1-2 százalék jut erre az évre. A lakásoknál az első fél évben 1,5 százalék volt az árcsökkenés, függetlenül attól, hogy téglából vagy panelból készültek, a tégla építésű családi házak árvesztesége viszont 2 százalékot tett ki, a tavalyi első fél évhez képest.

A fővárosban a 11 és 17 milliós, a keleti országrészben a 8 milliós, nyugaton a 7 és 12 millió forintos áron kínált használt téglalakások voltak a legkeresettebbek. Árkategóriától függetlenül, minden területen az 50 és 60 négyzetméter közötti lakások voltak a legnépszerűbbek az első fél évben.

Budapesten a legkeresettebb panellakásokat 10 millió forintos áron kínálták, keleten a 8 milliós, nyugaton a 7 és 8 millió közötti ilyen lakások iránt volt a legtöbb kereslet.

Az első kínálati árhoz képest a teljes árengedmény 14 százalékot tett ki az első fél évben. Ebből 5,5 százalékot az eladó engedett az értékesítés során, míg 8,5 százalékot a vevő alkudott le.

Az értékesítési idő - a meghirdetéstől az eladásig - tovább nőtt az első fél évben. A használt téglalakásnál 120-ról 140 napra, a panellakásoknál 74-ről 96-ra, míg a téglából készült családi házaknál 199-ről 216 napra.

Az OC előrejelzése szerint jövőre még nem lesz változás a lakáspiacon. Miután az MNB a lakossági hitelezés fellendülését 2015-re teszi, akkortól várható a lakásforgalom növekedése, de az egyensúlyi szintet jelentő 160-170 ezres éves tranzakcióra még sok évet kell várni.

#646098 Előzmény: #646070

Magyarországon is ezt kellene megérteni, hogy számtalan ingatlan van, aminek hasonló okok miatt zuhant be az ára - és ez nyomja le a statisztikákat, mert adott esetben ha ennyiért nem is, de teljesen irreális árért is szabadulni akar a tulajdonos.

Ricsinek abban igaza van, hogy a gettósodás elindult, ugyanakkor figyelmen kívül hagyja azt, hogy a gettósodás mindig adott környéket érint, ami azon kívül van, az pont erősödik azáltal, hogy megindul a szelekció. A gond akkor van, amikor a szelektált rész átlép egy számarányt, mert onnantól kezdve valójában a korábbi többség kerül szegregációba, és ez az a pillanat, amikor a stop/lossnak életbe KELL lépnie, és azonnal fel kell számolni a pozíciót.

MINDIG az bukik az ingatlanon, aki ezt a pofonegyszerű szabályt nem tartja be.

Na és ez kikre vonatkozik? Hát a középosztály alsó és középső részére és részben a felső-középosztályra is. Ezért fontos az is, hogy megfelelő értékű legyen az ingatlan, mindig legyen menekülő ára, és az legyen a portfolióban feltűntetve FÜGGETLENÜL attól, hogy mennyibe került.

Re: albérlet a menő

#645637 Előzmény: #645489

Sőt, mondok én valami egyszerűbbet. Én egy pillanatra sem beszéltem győzelemről.

Ez a sötét surmó viszont vereségnek akarja azt a tényadatot beállítani, AMIT EGYÉBKÉNT NEM VITAT, hanem elismer.

Namármost, szerinted hogy van az, hogy valóban nő az értékesítés, "de az nem úgy van", mert valójában csökken?

Az persze lehet, hogy én idealista vagyok, de abban nem sok fantáziát látok, hogy ELISMEREM A NÖVEKEDÉST, majd utána hosszasan kifejtem, hogy az miért nem létezik.

Re: II.-III. ker.

#645604 Előzmény: #645466

Bocsáss meg, de a cikk sem arról írt, hogy NINCS változás, hanem azt írta, hogy CSAK EGY szegmensben van.

Én viszont egyszer sem írtam, hogy ez győzelem lenne.

Egyebekben más nagyvárosokban nem 60 éve rohadnak az épületek, vannak komplett leamortizálódva, erősen eladósodva, hanem folyamatosan karban vannak tartva. Ezen túlmenően más városban 20 év alatt messze nem volt akkora káosz, mint Budapesten abból a szempontból, hogy beköltöznek, kiköltöznek és ettől az összes számadat kaotikussá válik.

Ettől még mindig csak azt mondtam, hogy ha van olyan szegmens, ami már SZÁMSZERŰEN KIMUTATHATÓAN növekszik, az tény és nem vitatéma.

#645489 Ricsi Előzmény: #645472

Én nem láttam cáfolatot :)) Elképzelést láttam, ami majd vagy bejön, vagy nem...

#645472 xmann Előzmény: #631948

Te jó vitapartner vagy Ricsi. állítasz valamit, amit megcáfolok szépen számokkal alátámasztva, amire nem az a válaszod hogy: iagazd van, hanem az, hogy nem érdekel, meg egyébként is inkább motorozol.

Hát erre tényleg már nem lehet mit mondani :) nyertél!!!

#645466 Ricsi Előzmény: #645464

Azért ezeket a lakásokat nem tegnap építették, fel is darabolták őket az 50-es években, mégsem tarthatóak most fent. Pedig Európa összes nagyvárosában ilyenek a lakások, mégis mindnek van tulajdonosa, és laknak is benne.

A visszaesést eladni győzelemnek, no, ez a szép művészet :D

#645464 Előzmény: #645156

Szvsz a logikáját sem értem annak, aki ezt írta: Attól még hogy csak egy szegmensben indult meg a fejlődés, az még akkor is fejlődés marad, ha a többi stagnál, hiszen korábban ez a szegmens is visszaesőben volt, ahhoz képest az emelkedés pont az elrugaszkodást mutatja.

Ebből a szempontból az, hogy az emberek elkezdék a normális méretű, általuk is fenntartható, megfizethető ingatlanokat (lakásokat!!!!) keresni, az pont a józan ész megjelenését mutatja, avagy azt, hogy az eddig sem korszerű, valójában eddig sem forgalomképes ingatlanok - természetesen - továbbra sem azok és egyre kevésbé lesznek azok.

A tisztulás tehát megindult, a reális igények felé mozdul a piac, ennél jobb hírt nem is tudom, hogy mikor olvastam utoljára.

De persze a magyarnak látszó hülyegyerekek ebből is fikagyárat csinálnak, hiszen ezek az echte ungarische rebellischek már megint a józan eszükre kezdenek hallgatni, ahelyett, hogy hódolnának a labanc birodalom előtt.

#645156 Kissherceg Előzmény: #644411

http://privatbankar.hu/ingatlan/ezert-nem-kell-senkinek-belvarosi-lakas-tevhit-a-duborogo-piac-260007

Pang a belvárosi ingatlanpiac is, félrevezetőek az olyan optimista nyilatkozatok, amelyek arra utalnak, hogy fellendült volna az érdeklődés a belvárosban. Kisebb területű és olcsó lakásokat keresnek a vevők, ez nem a belvárosra jellemző, az ingatlan nem is jó befektetés most, és irodának sem keresik már a belvárosi lakásokat.

II.-III. ker.

#644410 Bakiba

II.-III. kerületben, főútvonal->forgalmas hely, nagy portálos 100-150 nm. üzlet kerestetik hosszútávú bérlésre.

Ha tudtok ilyet, jelezzétek:)

várható volt

#639552 Kissherceg

A lakásárak 2,2 százalékkal csökkentek az euróövezetben, és 1,4 százalékkal estek vissza az egész Európai Unióban az idei első negyedévben az előző év azonos időszakához képest – derül ki az Eurostat adataiból.

A legnagyobb, 12,8 visszaesést Spanyolországban mérte az EU statisztikai hivatala, ami az ottani ingatlanpiaci buborék méretét tekintve nem jelent meglepetést. Annál meglepőbb lehet, hogy a második legnagyobb zuhanás Magyarországon következett be. Itthon 9,3 százalékkal estek a lakásárak 2013 első negyedévében egy év alatt. (Az Eurostat indexe valamennyi lakóingatlan-típus értékének változását követi, az újakét és a használtakét egyaránt.)

A cikk a hirdetés után folytatódik

Negyedéves összevetésben sem teljesített sokkal jobban a magyar lakáspiac. 2012 negyedik negyedévéhez képest 3,3 százalékkal estek az árak, ami jelentős gyorsulás a megelőző negyedévi 2 százalék után. Az ingatlanárak hanyatlása negyedéves alapon nagyobb mértékű volt Spanyolországban (5,1 százalék), Cipruson (4,8 százalék), és hazánkéhoz hasonlóan nagymértékű csökkenést mértek Portugáliában is (3,2 százalék).

Éves alapon jelentősen csökkentek az ingatlanárak a periférikus euróövezeti országokban, illetve ott, ahol a gazdaság növekedési kilátásai igen bizonytalanok. Az ingatlanárak visszaesésében komoly szerepet játszhat, hogy a kereslet igen gyenge a piacon.

A Központi Statisztikai Hivatal egy elemzésében megállapította, hogy a használt lakások piacán 2012 második negyedévétől felgyorsult az árak csökkenése, aminek hatására az év egészére számított árszint 3,6 százalékot esett. A tavalyi árak átlagosan 13,9 százalékkal voltak alacsonyabbak a válság előtti, 2008-as szintnél. A KSH előzetes adatai szerint 2013 első negyedévében a használt lakások tiszta árindexe 3,5 százalékot esett az előző negyedévhez képest, a 2010. évi bázisidőszakhoz képest pedig 13,1 százalékos a csökkenés mértéke.

Az idei első negyedévben 7 ezer eladott lakásról tud a statisztikai hivatal. Az új lakások piacán akkora volt a visszaesés, hogy az árindex becslése is lehetetlen. A piac kedvezőtlen helyzetét tükrözi, hogy alig épülnek új ingatlanok. Az idei első negyedévében 1123 új lakás építését regisztrálta a hivatal, ami több mint 50 százalékos visszaesésnek felel meg az egy

évvel korábbi szinthez képest. A kiadott lakásépítési engedélyek száma 1383 volt, ami 36 százalékos csökkenést jelent 2012 első három hónapjához viszonyítva.

Az FHB elemzésében megállapította, hogy „a lakáspiac keresleti oldalán álló háztartások jövedelmi és foglalkoztatási helyzete erős korlátja az árak és a tranzakciószám növekedésének”. A stabil állással és tipikus jövedelemmel rendelkezők számára a jövedelmek szintjének és a lakásárak pályájának eredőjeként az FHB szerint 2013-ban könnyebb lakást vásárolni, mint az utóbbi évtizedben bármikor.

A vevőket segíti, hogy igen nagy áralkura van lehetőség. Az Otthon Centrum szakemberei szerint az eladók nem csak a szerződéskötéskor kényszerülnek engedményekre, hanem már azt megelőzően, az értékesítési folyamat során is csökkenteniük kell a kínálati árakat. A teljes árengedmény az idei első negyedévben használt téglalakások esetében 13,5, használt téglaházaknál 17,98 százalék volt. A használt panellakásoknál „csupán” átlagosan 10,3 százalékot tudtak alkudni a vevők.