Regisztráció Elfelejtett jelszó

Devizahitelek: törlesztés eredeti árfolyamon?

Re: nincs cím

#644176 Előzmény: #644159

Nevezzük inkább ultimátumnak, amivel tesztelik a piaci reakcókat.

Amik EDDIG semlegesek.

#644170 Előzmény: #644135

Kreatívot írtam... most csak, hogy egy brutál példát írjak erre: ha igazak lettek volna a korábbi nyereségszintek, akkor most tényleg csődben kellene lenniük miután 10x annyi adót fizetnek, de minő csoda, akik nem vettek részt az uzsorázásban, azoknak semmi baja, a többiek is csak vernyákolnak, vernyákolnak...

#644159 banyaiz Előzmény: #644123

Lefordítva magyarra kb az az üzenete Rogánnak , ha van megállapodás , ha nincs, lépünk, az nem zavar minket, hogy megállapodás nélkül hülyeség lépni. :)

Ez az emberek oldalán állunk mellé kívánkozik. :)

Forró időszak elé nézünk. Lesz rángatózás piacon.

#644147 banyaiz Előzmény: #644123

Belementek az egérfogóba. Bedobták ezt az új nagy megmentést. Politikai vonalon most lépéskényszerbe kerültek. Nagy a várakozás. Hitelesek várták volna már a héten a konkrétumokat. Saját magukat nyomás alá helyezték. Erre kellenek ezek a szövegek, hogy mindenképp lépünk , emberek oldalán állunk stb.

Annyira együgyü dolgok ezek, nem is értem ki szopja be.

Persze ettől még a gazdasági kárai megvannak ennek a manőverezésnek.

Gazdasági oldalról még nincs is érdemi tárgyalás , de már Rogán Tóni "fenyegetőzik", siralmas. :)

#644145 Dr. ursi Előzmény: #644142

a rafi veszteséges.

azt nem tette hozzá h azért mert széthitelezte még az anyját is 2006-2008-ban.

a magyar állam köszöni szépen de jól van úgyhogy nem kéne a rafihoz hasonlítgatni, mert nincs bajban.

hanem vezekelni kéne és bocsit kérni h elnézést h hülyének néztünk titeket: pápápápápááááá

#644135 banyaiz Előzmény: #644133

Ha ez nyílt titok akkor tegyél feljelentést úgy tudom nem törvényes Mo-n fiktíven könyvelni, bár nem követtem a forradalom összes törvényváltoztatását, lehet, hogy a nagy lendületben ezt is törvényre emelték, vagy esetleg a gránit alkotmányba :) Porszem kerül a gépezetbe bármi megeshet miközben az emberek oldalán állnak .

#644133 Előzmény: #644126

"Hacsak nem folytatnak fiktív könyvelést. :)"

Mi mást csinálnának? Telesen nyilt titok a kreatív könyvelés az ENRON esete óta és a bankszekotrban a Lehmann, illetve egyéb csődök óta. A fiktív áfacsaló mutyicégek ehhez képest kismiskák.

#644127 banyaiz Előzmény: #644121

Ez pl egy érdekes téma lenne , hogy milyen okokból vannak nyereségek külföldi bank magyar tevékenységén ami nem a magyar leánybank számaiban csapódik le.

Erről szívesen olvasnék részletekkel számokkal alátámasztva.

#644126 banyaiz Előzmény: #644121

Az, hogy nyertek vagy vesztettek akkor deríthető ki ha az egészet vizsgálod. egy egy számot kiragadsz sok értelme nincs.

Nagyon egyszerű mennyi volt az adott években a szektor nettó profitja, illetve milyen lépések voltak amik azt az állítást támasztanák alá, hogy pl egy rafi , erste stb magyar profitja az anyabanknál csapódott le és közben a magyar részleg vergődik (papíron)

Ennyi , ez az éves jelentésekből kideríthető, vagy cáfolható. :) Hacsak nem folytatnak fiktív könyvelést. :)

#644122 Előzmény: #644110

Tudom Prospero, nem véletlenül szoktam írogatni, hogy kiviszik a profitot, mert mi finanszírozzuk a labanc jólétet. De mennyiszer elmondtam már ezt... ugyanakkor Dr. ursi idézett hozzászólásában nagyon tetszik az, hogy már a Concordék is világosan leírják, hogy valójában NEM volt deviza forrásbevonás az összes ügyletnél, de ha volt is, az is forintosításra került még a hitelkihelyezés előtt, és ezen van a lényeg, mert a forrás a kihelyezéskor már forintban volt és szó sem volt arról, hogy AKKOR kellene bármit devizásítani, vagy forintosítani.

Az pedig, hogy egy bank tudja-e finanszírozni a forrásait, az nem az adós problémája, hanem a bank egyéni szoc problémája. Külföldön ezért mentek csődbe a bankok, nálunk meg ezért mentették ki a haverjaikat, kenyéradó gazdáikat a marxisták.

#644121 Előzmény: #644109

Nem vitatni akarom amit írsz, hanem figyelemreméltónak tartom azt, hogy a válság éveiben, miközben máshol összeomlott a bankrendszer, államosítani kellett azt hasonló okokból kifolyólag, aközben nálunk:

2007: 1.846 MRD HUF 2007: 369 MRD HUF

2008: 2.197 MRD HUF 2008: 339 MRD HUF

2009: 2.494 MRD HUF 2009: 542 MRD HUF

Így alakultak a számok. Mert 339 vs 542 milliárdot egyáltalán nem indokol még az sem, HA MINDEN hitel fizetőképes maradt és az árfolyamváltozást figyelembevesszük.

Ebből az és csak az látható, hogy MÉG A VÁLSÁGON is nyertek nálunk a bankok, ami egyértelmű bizonyítéka az uzsorázásnak (feltéve, hogy mit írtam, ha a számok igazak!), hiszen a válság során veszteséget kellett volna elszenvedniük, ahogy azt szenvedtek el mindenhol a világban. Az ellentétes mozgás azt jelenti, hogy nálunk nem úgy működtek, ahogy máshol. Ez pedig bizonyíték, nem ígéret.

#644114 Dr. ursi Előzmény: #644082

beszédes tablicskuk.

és prospero mondja anyánál van anyereség és ott adózik azaz kivitt mindent ! és mi fizetjük a külf jólétét.

amúgy elemzők tök marhaságokat mondanak.

egyedül a samu concord közelít jól.

„Ha a devizahitel forrását a bank forint-forrásokból biztosította, akkor a kivezetéshez a bank által kötött árfolyamfedezetet fel kell oldani, ehhez megfelelő mennyiségű devizával kell rendelkezni. Ebben vagy segít az MNB, vagy gyengül a forint. Ha viszont külföldi forrás teremtette meg a devizahitel alapját (és ez a gyakoribb), akkor a devizahitel forintosításával csak a devizakockázatot tologatjuk az ügyfél helyett a bankra. A bank külföldi forrásainak hazai betétekkel történő kiváltása segíthet ebben az esetben. Zökkenőmentes kivezetésnek ezért több forintbetét lehet az alapja, ami kisebb állami forintkötvény kibocsátást és/vagy vagy nagyobb lakossági megtakarítást (kisebb gazdasági növekedés) feltételez.”

-

és a helyzet az h mind megfeleő deviza van (mnb) mind megfelelő betét (kéthetes :o)

#644110 prospero Előzmény: #644082

anyánál van kimutatva a nyereség és az adó... re. oszták bankok nyereségessége 2012-ben háromszorozódott 1 milliárd euróról 3 milliárd euróra növekedett... előtte az átlagos éves nyereségük 9 éven át 1 milliárd eur volt...

#644109 banyaiz Előzmény: #644082

Annyi történt, hogy mikor kitört a balhé bankok kamatot emeltek. Feltolták a kamatmarzsot meglévő hiteleknél.

Ettől még az össz profitjuk akármilyen is lehetett akár veszteség akár csökkenő nyereségadó.

A hitelállomány pedig egyértelmű válság előtt felfutott , azóta csökken ha árfolyamszűrten nézed. Mert azért a devizahiteleknél Ft gyengélkedése elég komoly állománynövekedést okozott ft-ban számolva csak az árfolyam miatt.

Re: ebben sok hasznos infó van

#644103 banyaiz Előzmény: #644096

Nem feltételezem róla csak annyi esze van amiket az mutat ahogy beszél, mivel politikus. De nagyon lement a mélybe, és annyira megtetszett neki ott, hogy azóta is ott van nonstop. :D

Néha szórakoztató.

Ha netán komolyan gondolná amit sokszor mond akkor viszont megnézném nem e úgy vette a közgáz egyetemi diplomáját mert más esetet nem tudok elképzelni, vagy az egyetemi oktatás színvonala példátlan módon zuhant.

Re: ebben sok hasznos infó van

#644096 banyaiz Előzmény: #644069

Nekem erről annyi a véleményem, hogy Rogán úgy szólal meg gazdasági ügyekben mintha egy vonatkerékpumpáló tanfolyamot végzett volna el a közgáz egyetem helyett.

Kb ennyi az agykapacitás amit belevisz a szövegbe, hogy a bankok vagy az emberek oldalán állunk. Aztán vigyorog hozzá mint egy vadalma.

Ellenzéki oldalról is van sok hasonló szöveg nem mondom.

Ez nekem karcsú. :) és nem azért mert annyira zseni lennék. :)

Csak vsz ennél sokkal bonyolultabb a probléma.

Kaptam egy "pamfletet", …

Kaptam egy "pamfletet", nem idézném be az egészet, mert marhaság. Ugyanakkor van benne három táblázat, ami nem tudom, hogy igaz-e, de vélhetően igen. Ebben pedig nagyon, de nagyon érdekes számadatok vannak:

"Összes banki (lakossági) hitelállomány

2005: 11.935 MRD HUF----------3.712 MRD HUF

2006: 17.319 MRD HUF--------- 4.613 MRD HUF

2007: 20.979 MRD HUF----------5.847 MRD HUF

2008: 19.791 MRD HUF----------7.536 MRD HUF

2009: 19.243 MRD HUF--------- 7.519 MRD HUF

2010: 19.911 MRD HUF----------8.083 MRD HUF

2011: 19.243 MRD HUF----------7.646 MRD HUF

2012. 17.441 MRD HUF----------6.794 MRD HUF"

Ez biztosan stimmel nagyságrendileg, mert hasonlókat számoltunk mi is, jól látható, hogy mikor ugrott meg a hitelállomány. Pontosan azelőtt mielőtt beütött a válság. Pontosan abban a két évben szűntették meg az összes hielfelvételi korlátot, amikor már a bankok számára látható volt, hogy bedől a rendszer.

Aztán a következő táblázat már érdekesebb:

"KAMAT-BEVÉTELEK, ÁRFOLYAMNYERESÉG BEVÉTELEK

2002: 846 MRD HUF 2002: 135 MRD HUF

2003: 1.050 MRD HUF 2003: 181 MRD HUF

2004: 1.439 MRD HUF 2004: 243 MRD HUF

2005: 1.388 MRD HUF 2005: 261 MRD HUF

2006: 1.515 MRD HUF 2006: 301 MRD HUF

2007: 1.846 MRD HUF 2007: 369 MRD HUF

2008: 2.197 MRD HUF 2008: 339 MRD HUF

2009: 2.494 MRD HUF 2009: 542 MRD HUF

2010: 2.043 MRD HUF 2010: 179 MRD HUF

2011: 2.020 MRD HUF 2011: 251 MRD HUF"

Mert ebben igen figyelemreméltó, hogy a legnagyobb kaszálás a válság évében és a következő(!) évben volt, ami nyilvánvalóan mutatja a szerződések egyoldalúságát, azt, hogy a bankrendszer valójában meg sem érezte a válságot, mert azon is kaszált!

És a következő táblázat még érdekesebb:

"Fizetett nyereségadó:

2002: 28 MRD

2003: 38 MRD

2004: 47 MRD

2005: 67 MRD

2006: 69 MRD

2007: 66 MRD

2008: 45 MRD

2009: 37 MRD

2010: 22 MRD

2011: 32 MRD"

Ezzel szemben a nyereségadó már 2006-tól(!) csökkenni kezdett, és az a válság hatására még tovább csökkent.

Na erre varrjon valaki gombot.