A lényeg, hogy tartsa magát ahhoz.
Gondok minid akkor jönnek mikor eltér attól.
A lényeg, hogy tartsa magát ahhoz.
Gondok minid akkor jönnek mikor eltér attól.
Mindenkinek kialakul idővel ami bejön neki, különben kikopik.
Habitusának, pénzének, elképzelésének megfelelően kialakul egy stílus mit követ.
Azt szeretem, amikor kiüt a legfelső (most mondjuk 420), és még felszáguld vagy 100 pontot. Az mindig jól jön.
Most ha 300-ról száguldana, jót tenne ennek a shortnak, ha meg esne tovább, akkor nyithatnám újra a longokat, akár még rést is tölthetnénk :)
Hogy értsd, mit csinálok...
Volt egy régi shortom, az most 8 340-en kötött meg. Ez 4 db.
Namost, egyet visszaveszek -20 pontra, ez 8 320, megvan. Egyet -30 pontra, 8 310, ez is megvan.
Ezen nyertem eddig 50 pontot, és 2 short nyitva, így az ára ennek 365. Most vagy ott bezárom, és követem egy csúszó 20-al, és ha megnyílik, ugyanez a szitu, vagy lezárom az utsót -40 pontra, tehát 8 300-on. Ekkor lesz 1 db short, a 3 pozin fogtam 20+30+40 = 90 pontot, így 8 430 az értéke.
8 420-on lezárom, és beállok megint nyitni egyet 50 pont csúszóra, majd ugyanezt csinálom folyamatosan. Így lesz 1 db shortom magasról, ami fedez 1 longot, ha elkezdünk zuhanni az 5 500-as résig.
Miután mindig longban vagyok, ez elfér, ha szívat, és mind a 4 short nyitva marad. Ha pedig zuhan, ugye, akkor van 1 védőm, tehát 1-el kevesebb longot kell finanszíroznom.
Most csak az kavart be, hogy adtam 8 170 körül, a rés betöltésére számítva, de közben feljött, így zártam egy adag longot. Ezért lenne jó, ha lemenne 300-ig legalább. mert akkor már ez a short legrosszabb esetben is 8 370-en nyílna újra.
EZ 10:00 Német Ifo üzleti hangulatindex, pont, júl., előző: 105,9, várt: 106,2
Ez majd megadja a lökést le vagy fel.
bigi írta, hogy a 622-es shortot 87-en fedezte, ez 65 pont, nem is 50.
Egyelőre lefele tart. Meglátjuk ez csak az eleje és aztán fel vagy morzsolódik a nap.
Én a daxról írtam. :)
Sp még elég ritka, bár tervezem.
Daxban !! max 5-15 pontot engedem el, többet nem. És a stop helyett ellenkező irányú megbízás lép be.
Azt még helyre tudom hozni a stop meg végképe elveszett pénz.
Visszaolvastalak titeket, én a dax-ot zárom 50 pontra, nem egy sp-t, aminek kb 5-öd az értéke. Az olyan, mintha a dax-ban 250 pontos stop-om lenne. Az ölég durva...
Én csak az info miatt rakom be ide, aztán mindenki maga értékeli, nyilván nem szabad bibliaként elfogadni...:)))
csak Tajland meg Japán van egy százalék minuszban...már megint csúsztatnak..a többi zöld..inkább vegyes a kép:-D
Ma várható adatok:
SE 09:30 Svéd munkanélküliség, jún., előző: 8,2%, várt: 9,3%
EZ 10:00 Német Ifo üzleti hangulatindex, pont, júl., előző: 105,9, várt: 106,2
EZ 10:00 Eurozóna hitelezési felmérés
GB 10:30 Brit GDP-növekedés, előzetes, n.év/n.év, Q2, előző: 0,3%, várt: 0,6%
US 14:30 Tartós javak megrendelései, hó/hó, jún., előző: 3,7%, várt: 1,0%
US 14:30 Heti friss munkanélküliek száma, ezer fő, előző: 334, várt: 340
Beborult az ég a piacok felett
Annak ellenére, hogy a tegnapi amerikai makroadat jobb lett a vártnál, a tengerentúli indexek vegyesen teljesítettek. Ázsiában viszont már borús volt az ég a piacok felett, így a vezető tőzsdemutatók a lejtőre kerültek. A távol-keleti pesszimista hangulat az európai piacokra is rányomja a bélyegé, így az öreg kontinensen is eséssel indulhat a nap a határidős indexek nyitás előtti állása alapján.
http://www.portfolio.hu/piaci_osszefoglalo/beborult_az_eg_a_piacok_felett.5.187082.html
S&P500 index
A szerdai kereskedésben megtört az 1690-es támasz, így jelenleg az 1680-1690 közötti oldalazást követhetjük. Itt az 1690 fölötti árfolyam hozhatja meg ismét a vevőket, így ennek a szintnek az áttörésére célszerű odafigyelni. Ezt a kitörést 1-15 perces képen kövessük, és vegyük figyelembe az 1700-as ellenállást. Ugyanígy az 1680 törését követően az 1673-1670-es támasz visszatesztelésére számítsunk, így eddig a szintig az esetlegesen megnyitott eladási pozíciók csak rövid távon jöhetnek szóba (trendiránnyal ellentétes). Emellett pedig az 1673-1670-es támaszon is oda kell figyelni az esetleges felpattanásra.
DAX határidős index
A DAX index grafikonján nincs lényeges változást, továbbra is a 8280-8300 a meghatározó támasz, illetve a 8400-8415 a figyelendő ellenállás. A sávból történő kimozdulás esetén mindkét irányba követhető jelet kapunk. Kitörés esetén a 8500-as ellenállásra célszerű odafigyelni, míg egy esetleges letörés során a 8200, 8180, majd 8140 a fontosabb támaszok. A sávon belül pedig a 8300 visszatesztelése során várjuk a felpattanásra utaló jeleket 15 perces képen.
Tőzsde, FOREX áttekintés csütörtök - Tőzsde: S&P500, DAX, arany, EUR/USD, EUR/GBP, EUR/HUF, EUR/JPY 07-25
Mi várható a technikai elemzés szerint a magyar tőzsdén, a tengerentúli tőzsdéken és a devizapiacokon? Olvassa el tőzsde és FOREX piaci áttekintésünket! A következő bejegyzésben a S&P500, DAX, arany, EUR/USD, EUR/GBP, EUR/HUF, EUR/JPY részvények/devizák technikai elemzését ismerheti meg.
Jó reggelt !
Dax 4 lot long bekapcsoláskor pont szépen feküdt egy jó kis támaszon már 20 perce egy meredek esés után és fel fel nézegetett. 11 pontot ment csak fel, pedig 20-at reméltem, aztán stop kiütve így 8 pont lehozva. 41 dollár.
Ezt a szint nagyon jó kis támasz volt eddig is.
4 lot long, 4 pont alább meg egy megbízás 4 lot shortra. Ahogy írtam, ahogy felment hogy 0 be tudtam rakni a stopot, a megbízás törölve.
Na itt volt, hogy nem tudtam hol legyen a stop. Végül 3 pontnyira követtem az árfolyamot. Ilyenkor nem lehet tudni vissza megy-e ahonnan beesett, vagy visszazuhan ismét.
most még nem tudom, hogy jó volt-e ez a három pontos stop.