Most íratják vele alá a vallomást , vagy ez nem a vallomás ez az ítélet. :)
Pont szerdán fog beszélni, szerdán jön a "nagy bejelentés " is állítólag kormánytól. Szép egy nap lesz.
Most íratják vele alá a vallomást , vagy ez nem a vallomás ez az ítélet. :)
Pont szerdán fog beszélni, szerdán jön a "nagy bejelentés " is állítólag kormánytól. Szép egy nap lesz.
sanyi ráhozta a szívbajt a tőzsdére
mondjuk megmutatta viktornak mivel jár mindaz, az meg sz@rik rá mint tudjuk
Van már internet is a világon, ahhoz nem kell itthon lenni :-)
Egy kicsit időzavarban van a nol.hu. Márciusi dátumokról beszélnek....freudi elszólás:-)
Az OTP Bank elnök-vezérigazgatója tíz napja van külföldön, kedd éjjel jön haza – tudta meg a Nol. Vagyis: előre programozott eladásokról lehetett szó.
Információnk értelmében tehát az OTP elnöke már március 12-én-13-án elutazhatott,
igazságügyi miniszter múlt kedden, március 16-án este.... a hónap nem stimmel. a nap igen.
A szívműtét utáni napon nyugodtan lehet beszélgetni, sőt sétálni is akár. Mondjuk az ne javallott, de lehet.
és amúgy pont szerdán fog beszélni, a kormányülés napján... :))
amúgy jó a cikk, mert márciusi a dátum benne... navracsics ezek szerint már 3 hónapja is elmondta azt amit pár napja élőben először :))
már megint? hát altatás közben tényleg nem lehet elérni....vagy a diktátor már lesittelte őt és a kínzások kedden érnek véget....
hová ment az Öreg? a Holdra? mert műholdas telefon még a sivatag közepén is működik...
Nem komoly "javaslat" volt a részemről. :)
Viszont ha számszerűsítjük az otp árfolyameséseket konkrétan csak a különböző megmentések miatt, olcsóbb lenne, ha elkérnék az 5-10%-át, hogy az Istenbizony utolsó utáni utáni "megmentés" sikeres" legyen.
Ilyen egyszerűen nincs ami itt megy , ez csak egy álom lehet. :)
Mire számítasz? Nem konkrétan, csak kb...ezek szerint nem halálra.
A kötvényeket 2016-ig átválthatja részvényekre jelenlegi szabályozás szerint is, nem kell ahhoz változtatnia.
De azért furcsa játék az, hogy egyik hónapban 4 mrd-ért kötvény, másik hónapban 10 mrd-ért részvény eladás. Igaz, hogy a részvények nagy része cégében volt. De ez egy merőben szokatlan lépés a részéről elmúlt sokéves vezetői munkássága alatt. Nem csoda, hogy a piacon megy a találgatás .
Otp bankban nem kell tőkét emelnie az államnak egy devizahiteles leírás miatt. Annyi pénzen ülnek, hogy ha azt mondanák, hogy a teljes devizahitel állományt írjuk 0-ra (ami nem opció gondolom én) akkor sem kellene tőkét emelni benne.
Az államot nem akarnám én az Otp körül látni, főleg ilyen takszövös módokon, de leginkább sehogy. Persze , hogy én mit szeretnék az egy dolog. :)
Az is tiszta sor, hogy ha a devizahiteles ügyre pont kerül utána a gazdaságnak egy kockázattal kevesebb. Csak amíg oda pont kerül addig ki fizeti a költségeket? Ezen megy a cirkusz x éve.
Otp short az nekem olyan mint egy iszlamistának az alkohol, tiltja a vallásom.
De ez áldozatokkal jár. :) Főleg az utóbbi 5 évben.
Megtörte a bank menetelését ez a válság, plusz még ez a putyinutánzat Viktorunk a dolgai, hogy mennyire komoly, vagy mennyire parasztvakítás jellegű az ámokfutása, hát feladja a leckét.
de csak a rv tulajdona erejéig...nekem most annyi van, ami csak egy átlagos 1 havi törlesztésre lenne elég...
bányai, csányiank a papírjai nagyjából nulla bekerűek voltak.
kapta.
az otépétől.
mint vezető.
és valszeg még ha nem is nullán (2ezer kevesebb mint piaci ár van ilyan szab nekik) de elég régóta lévő papíreok nullásak, szóval miért ne adta volna el ha kell neki a vágóhídra.
és olcsón vett kötvényt amit bármikor átválthat részvényre .
bármikor mivel ő dönti el mint otp vezér h mikor :o) teszi átválthatóvá.
és mi van akkor ha a devalapúakat úgy vezetik ki a rendzserből h tőkét emel a különbözettel az állam a bankban ?
és mi van akkor ha ezt mnb"tartalékból" teszi ?
ha csök tart csök kamatkiadás is, csök mnb vezstesége is, jobb a ktsvetés hiánya is.
ráaádsul a lakossági külf kitetség is csök.
válallatit már csökkenti a mnbhitellel2%
államit már csök imf vissza és devkötv nem kibocs csak épphogy és mindent forintban fizet devizát vált le mnbben.
vagyis suzamme csök ateljes külf kitettségünk.
mit jelent ez ?
irtózatosab becsök kamatkiadás.
ktsvetés hiány átmehet szuf.
ha gdp dobbant.
ráaádsul a gdp enyhe emelkedésével is a tartalékok csök és kitett csök miatt durva államadósság csök jön össze.
ha a teljes devalapút leváltják akkor akár 20% is ripsziropszi.
eccerű ez.
"Nem is tudtam, hogy van papírod."
Marinéni vagyok és javíthatatlan longos ... hiába volt várható, hogy esni fog - sokat - a papír, nem mertem TDT shortot nyitni rá egy jelentősebb összeggel... pedig már milliomos lehetnék az esés miatt...:-).
Úgyhogy aki meg tudta játszani annak gratulálok a szép nyerőhöz! :-)!
szerda után még lesz bőven közlemény....
és nem a héten, hanem folyamatosan tavaszig )))
Mint mindent, ezt is lehet jól és rosszul csinálni... meglátjuk... MNB-ben elvileg megvan rá a forrás... ha leépíthető a tartalék, akkor miért ne lehetne felhasználni erre? ... nagyon erős a motiválás a lakossági állampapír vásárlásra is re: eho kamat után, hogy a külfölddel szembeni kitettségünket csökkentsük...
A stílus továbbra sem tetszik...tény, hogy izgalmasan kormányoznak...