Regisztráció Elfelejtett jelszó

Devizahitelek: törlesztés eredeti árfolyamon?

Re: nincs cím

#640763 Spade Előzmény: #640752

most adtál egy papírízű választ amivel gondolatban nem vagy semmivel előbb. A céltartalékot előbb képzed, amikor már késedelmesen fizet és a csőd se jelenti azt h leírod, rengeteg aleset van pl. van-e ingatlan fedezet stb vagy csődegyezség vagy mi a likvidációs érték, ebbe ne menjünk bele de valszeg jobban tudom nálad :). De nem ez volt a lényeg hanem a bukta a veszteség, amit a képzett céltartalék előre vetít, mert a céltartalék elég nagy valószínűséggel veszteséget takar, és az időbeliségből kifolyólag nagyobbat mint amit képeztek. És aminek nagy részét nem a deviza hiteleseken szenvedte el a bank mert recesszióban van az ország, mert ha levonod a merdzsot meg az ódit akkor most is ott van. És ezeket a veszteséget nem tudja majd visszaírni mert már elbukta.

Különben érdemes eololvasni amit Szász írt a kúriának a devizehitelekről és lehülyézték a fideszben, senkinek nem ütött szöget a fejébe ?

.

De nekem nem fizetnek azért h győzködjek itt bárkit arról amit kis gondolkozás után maga is levezethetne, ha ez amit mondok nem veszély hát akkor nem az, lesz@rom, sztem nem hogy veszély hanem lehet h csapda is. De nekem nem az célom h megnyerjek egy vitát hanem h elgondolkoztassak.

Sztem az lenne a legjobb ötlet ha bejelentenék h megvizsgálták a dolgot és sajnos nincs jogi lehetőség mert a szocik annyira elkurták, meg ilyenek de 1 évre felfüggesztik a végrehajtásokat stb.

Szal én szóltam.

#640760 Dr. ursi Előzmény: #640757

hivatalos adatok.

de a tulaj a nem hivatalossal számol.

ostoba.

más a kimutatott nyereség és más amit kivisz (költség, szerződések, alváll., stb)

és a veszteséget és szépen tudom növelni ha akarom papaíron.

kreatív könyveléssel.

#640757 xmann Előzmény: #640743

Hoppácska ! Ezt a számítást már elvégezték. Az elmúlt 3 évben a külföldi bankok többet buktak mint az előtte 15 évben nyertek. Csak mondom, ha esetleg a tények is érdekelnek . Volt több cikk is erről a témáról mi de ugyanazt hozta ki

#640754 cédrus Előzmény: #640686

"A szerződések módosítását indokló körülmény elsősorban a devizaárfolyamkülönbség, mivel az adós nem hibáztatható azért, ha képtelenné válik az adósságszolgálatra egy olyan külső ok miatt, amilyen az árfolyam romlása" Mekkora duma. Kár, hogy befektetési hiteles buktáknál nem lehet elsütni, mi?

#640752 prospero Előzmény: #640745

céltartalékot a kétes követelésre kell képezni... aki csődbe ment, annak a követelését pedig le kell írni... és akkor a leírással egyidőben feloldhatod a céltartalékot...azaz előre mutatsz ki egy becsült várható veszteséget a könyveidben bizonyos számviteli szabályok alapján... de ez nem realizált veszteség!!!... realizált akkor lesz, amikor behajthatatlanság miatt leírod a követelést, és akkor feloldod a céltartalékot amit rá képeztél... így a veszteség a tényleges leíráskor már nem jelenik meg... mert visszaírtad a céltartalékot bevételként....tudomásom szerint nagyon nagy összegű feloldatlan céltartalék van még a bankok mérlegében....

Céltartalékot akkor is feloldhatsz, ha az adós fizetőképessége helyreállt valamilyen okból kifolyólag... vagy átstrukturáltad a hitelét és úgy állt helyre a fizetőképessége ...akkor pedig a céltartalékod simán eredményt növelő tétel....nincs vele szemben veszteség...

#640747 Dr. ursi Előzmény: #640744

nem kell prospero.

sírjanak azok akik még ezt nem vették észre mert olyan prémium privát plussz ****om tudja milyen számlájuk van h nekik nem hárítják az ilyen adókat és költségeket.

#640745 Spade Előzmény: #640741

"az adózás miatt biztosan nem csökkent a nyereségessége... maximum a bazi nagy céltartalékok miatt"

.

te miről beszélsz ???? A céltartalékot szerinted hobbyból képzik ? Azért képzik mert buksi van a túloldalán, egy csomó cég csődbe ment ott hogy szabadítják fel a céltartalékot szerinted ????. és hogy hárítják át a bankadókat rájuk ?

.

Itt mindenkinek elszállt az agya ? :) Ha veszteséges vagy márpedig sok külföldi bank az, akkor osztasz szozol, aztán ha minusz döntesz és kész, ez ilyen egyszerű.

Lehet itt okoskodni, de sztem sokkal inkább ráb@szni. És..................... még tovább is fűzhatném a gondolatokat, de nem teszem mert nem adok tippet.

részemről lezártam.

#640744 prospero Előzmény: #640741

De a bankok nem csak az adót hárították át az ügyfelekre... hanem MINDEN költségüket, minden rossz döntésük következményét .... kezdve azzal, hogy a rossz hitelek miatti veszteséget is a fizetőképes ügyfelek viselik...az összes árfolyamkockázatot.... az összes kamatkockázatot...MINDENT!!!

Ne kelljen már sírnom a bankokért könyörgöm...

#640743 Dr. ursi Előzmény: #640731

az egyetlen ember vagy akinek valamit is adok a véleményére.

bár bizonyos ötleteiddel abszolúte nem tudok egyetérteni.

valszeg mert egészen más dobogóról szemléljük ugyanazt a dolgot, eseményt, megoldást, okot, eredményt.

így csak ennyit:

http://www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/kiderult_az_arfolyamvaltozasok_miatt_nyulnanak_bele_a_devizahitelekbe.186821.html

és még annyit, hogy:

természetesen ha én lennék a külf bank tulaja mérlegelném elsősorban a mai világpolitikai és gazdpol helyzetet lásd ciprus kock hozam lehetőségeimet mérl és az elmúlt telj adataimat figy és diagramon megnézném h hoppácska ennyi lét nyúltunk leezektől 20 év alatt most 2 éve veszteségesek vagyunk meg bankadó meg amiket említettél és akkor összeadom és hipá kijön h még így is ****ul lenyúltuk őket.

ekkor jól öösszedörzsölném atenyerem és mosolyognék.

hogy milyen ****ák vagyunk.

majd másodszor számolnáék jövőbeli várak Mo lehetőségei fejl és mivel nem hülye elemző vagyok hanme külf banktulaj aki egyébként közv kapcs kormánynal ezért tudom mik a lépések(bankszöv tárgy) és tudom mekkora gdp növ előtt áll az ország hitelezés hogyan stb) és kiszámolnám ez mennyiben esik le nekem.

és akkor hoppácsaka az elköv 4 évben a veszt 10szeresen jön vissza.

és akkor döntök.

szted hogyan ?

#640741 prospero Előzmény: #640731

Komolyan nem értelek titeket, hogy a bankokért aggódtok, hogy sok adót kell fizetniük. Basszus... a bank továbbhárítja az összes adót az ügyfelekre!... az adózás miatt biztosan nem csökkent a nyereségessége... maximum a végtörlesztés és a bazi nagy céltartalékok miatt... amit ha fel kellene szabadítani és nem állíthatna szembe vele veszteséget... na az egy igazi szopacs a bank számára, mert a "nyeresége" után nagy TAO-t kellene fizetnie... de azt is áthárítaná...

A bankok az állam kinyújtott karjaivá váltak adóbeszedésben... hogy olyanokat is elérjenek az adózással, akiket eddig nem...

Ráadásul MNB ingyen ad nekik forint forrást... hogy korábbi rossz döntéseiket korrigálhassák...

Megy az adok-kapok az biztos...

#640731 Spade Előzmény: #640713

Ursi, sztem te nem látsz az orrodnál tovább meg az aki ezt az egész f@szságot kitalálta.

.

Ha te lennél a tulaj a banknál és veszteséges lennél és minden tököm adót rádvernének annak ellenére h veszteséges vagy, amik többet jelentenének mint a törzstőke és az adók miatt nem is válhatnál nyereségessé a jövőben, te fizetnéd a saját pénzedből ?

Mert én nem, azt mondanám gyerekek ennyi volt , b@sszátok meg. Ciprusig mindenki félt a bankcsődtől, ma már egészen más a helyzet, aki ezt nem látja az egy.......és ide te is tudod mit írnék csak udvarias vagyok :)

#640713 Dr. ursi Előzmény: #640690

ha gondolkodnátok ... a bank felszabadul a céltartalék képzés alól és a meglévőt felszabadíthatja.

ez jó.

banknak.

sok most nem törlesztő hitel törlesztővé válna, mert most van egy réteg aki tudna fizetni de nem fizet mert kivár.

pl egy 180-asítással (képlékeny h mit pontosan ) és egyúttal a kilakoltatási mor feloldval máris fizetővé válnának.

ez jó.

banknak.

otp esetében pl csak a 2014 évi becsült nyereségét érinti.

attól függően h mennyi most nem törl hitel válna törlvé nyeresége 87 v 27%-át bukná adott évben.

utána nem érinti.

magyarán meglenne a leírás és nincs több céltart.

ez jó.

banknak.

és legjobb renszesrszinten országnak mindnyauknak.

h nem látook tovább az irigy orrotoknál ?

ez nemcsak a hitelest érinti, hanem mindenkit,

#640690 walex Előzmény: #640684

Én értem, hogy sokakban él a "rohadjanak meg a bankok" szlogen, de azért illene az érem másik oldalára is gondolni.

Csődbe viszik, nem tolják tovább bele a zsetont és kialakul egy bankpánik, betétesek pénze füstbe megy, az obában nincs annyi zseton, ami elég lenne. Idióták, ha ezt a lehetséges verziót nem veszik figyelembe.

Utána mutogathatnak majd a szemét bankokra, de a betétesek nem a bankot fogják hibáztatni, hanem a Fideszt, mert nem tudják, hol a határ és hol kell megállni. Igen könnyen elbukhatják még innen a választást.

#640686 Grizzly Géza Előzmény: #640661

Ebben is van igazság,de ha a harmadát állniuk kell,akkor már ők is tettek valamit a kalapba,az uzsorások is jól járnak,mert nem bukják az összeset,ami gáz az az adóforintok elköltése a csomag egy részére... De hát ha a mezőkövesd-zsóry-akármilyen futtball klub kaphat 400 millát csak úgy,akkor a devizahitelesek is kaphatnak némi segítséget... A városban van egy hajléktalan szálló,egy ideje új szárnya nyílt,komplett családok élnek itt,nem is tudtam róla... Most ide hordom a gyerek játékait,ruhákat,cipőt stb,ami már nem kell és jó látni,ahogy ilyesmiknek úgy örülnek,mint ahogy én örülnék,ha sose vettem volna esztárt ;)

#640684 Spade Előzmény: #640662

igen, teljesen jól látod nem is értem h ezt miért nem értik. Miért fizetne az anyabank a vesztesége után a világ végezetéig a bankadót meg aztán az önkori adósság után a 7% illetéket vagy mit pedig lehet nem is volt ilyen kölcsöne, a duplázott tranzakciós adót, na és most a felvételi áron a deviza hitelt? Inkább azt mondja h menjen csődbe a leány hiszen azért leány vállalat h limitált a felelőssége. Bukja a törzstőkét de nem többet a f@szt fogja feltőkésíteni a bankot. Az ilyen eshetőség Ciprus után teljesen reális scenárió, ennyiben gyökeresn más a helyzet mint 2011-ben volt. Na most egy ilyen lépés simán bank pánikot okozna, és kb 2 hét alatt elszállna a fidesznek minden esélye 2014-re, hiába mutogatna a bankokra h milyen g@cik mert mindenki őket tenné felelőssé a történtekért. Ez az egész a tüzzel játszás tipikus esete.

#640668 Grizzly Géza Előzmény: #640660

Térj át a buddhista vallásra.

Akkor megvan az esély,hogy egy következő életedben jobban eltalálod az árfolyam mozgásokat ;)

#640662 walex Előzmény: #640532

Van egy pár igen combos mínuszt termelő bank.

Szerinted meddig fognak ezekben tőkeemelést csinálni? Én csak nem akarom, hogy ezen bankok betétesei egy nap nehogy arra ébredjenek, hogy ugrott a megtakarításuk, mert az OBA kevés lesz hozzá, ez kétségtelen.