Regisztráció Elfelejtett jelszó

Dumcsi

Re: nincs cím

#637619 walex Előzmény: #637614

Érdekes, mert amit félretettem, szinte 1:1-ben kikeltek és életben maradtak.

Sárga belű görög az talán a legszebb. Mivel azt már alig látni, talán ez megúszta a maggal történő variálásokat.

#637618 Ricsi Előzmény: #637616

Én most hétvégén tervezek arra menni. Aztán ki a dinnyeföldre, és hmmm...

Teljesen más a friss dinnye íze

#637617 Ricsi Előzmény: #637611

Jah, és még annyi, dinnye után ugyanoda nem vethető dinnye, kb 5-6 évet pihentetni kell a földet. Teljesen kizsigereli ugyanis

#637616 walex Előzmény: #637611

Próbálkoztam muskotályos sárgadinnyével is, azzal mérsékelt sikereim vannak. Iszonyú kényes növénynek tűnik. Fele kidöglött, a másik fele még megvan, szintén virágzófélben. Meglátom, hogy ebből mi lesz. Ha minden összejönne, akkor kb. július végétől nagy dinnye zaba lenne. :)

#637614 Ricsi Előzmény: #637611

Manapság hibrid magokat használnak, és azokat nem érdemes gyűjteni. Évről évre rosszabb lesz, de már az első évben is nagy a károsodás.

Ha megnézed, ma a dinnyemag ára 15-70 HUF között van. Ha felhasználható lenne a tavalyi, a paraszt sem venné meg ilyen horribilis áron.

Csak ezért lepődtem meg :))

#637611 walex Előzmény: #637609

Lett, persze. Még egykor nagyszüleim is magról vetették.

Locsolom gőzerővel, majd csak nem rohad ki. :)

#637609 Ricsi Előzmény: #637600

És a magból lett dinnyéd? Teljesen meg vagyok lepve, komolyan.

Azt tudd, a dinnye vízfelhasználása óriási. hiszen a nagy része az. Rengeteg vizet vesz fel, locsold, ahogy bírod. A szántóföldön csöpögtetővel locsolják, amíg nő, folyamatos a vízellátása. Te is locsolhatod sűrűbben, nem lesz tőle baja.

Március 15 körül vetik a magot, és általában május elején teszik ki a földbe a palántát. Akkor te nem ezt tetted :)

#637600 walex Előzmény: #637593

3 fajta van, ebből az egyiknek otthon még megvan a vetőmag papírcsomagja, arról kiderül.

A másik 2 neve sincs, piros belű kö.csög és citromsárga belű görög, mindkettőt piacon vettem tavaly, nagyon finom volt, ezért tettem félre a magokat.

Minden este locsolom őket, mert addigra nyoma sincs az előző esti locsolásnak. Kicsit későn lett elvetve, egy része még most virágzik.

Marhatrágyát kapott a föld legutóbb tavasszal.

A dinnye kizárólag saját fogyasztásra megy, ami nyáron elfogy. Aztán lehet, hogy majd egyszer kedvet kapok és lesz egy nagyobb platzon is. :)

#637594 Ricsi Előzmény: #637593

Ha ezt megnézed:

http://www.dinnyefesztival.hu/index.php

láthatod, a dinnyefesztivál augusztus elején lesz. Általában addigra már senkinek sincs dinnyéje, már a pénz is zsebben, hiszen a fesztiválon azt tudják elkölteni, ami már megjött. Meg fesztiválozni is csak akkor tudsz, ha már nincs munkád a földeken.

Szóval, azt saccolom, neked valami más dinnyéd lehet, mint amit ők termelnek :)

#637593 Ricsi Előzmény: #637585

A megoldás sok mindenen múlik.

Mekkora dinnyét akarsz? Ha nagyot, 2-t nevel fel, ha kisebbet, akkor 5-6 db-ot is. Aztán függ a típustól. Meg függ, trágyázod-e? Meg függ a vízmennyiségtől. Meg még annyi mindentől, erre nem lehet választ adni.

A fél rokonságom Medgyesegyházán él, dinnyében igencsak otthon vannak. Ha megadod a paramétereket, megkérdezem, már ha foglalkoznak azzal a fajtával. Teljesen más, amit nagyüzemben termelnek, és teljesen más lehet, ami neked van.

Nagyüzemben fontos, hogy ilyenkor már érjen, mert ilyenkor van ára a dinnyének. Nem mindegy, hogy 1 mázsa dinnyét 15-20 00 forintért, vagy 5-6 000 forintért adnak el.

Az egyik palántán pl. va…

#637585 walex

Az egyik palántán pl. van most 2 "nagy" (kb. 16-18 cm hosszú és hasonló átmérőjű), 3 kisebb (8-10 cm hosszú, 5-6 cm átmérővel) és vagy 7-8 db kicsi, ami max. diónyi méretű.

Én is 2-3 db-ra tippeltem, de volt egy ismerős, aki 5-6 db-ot mondott, így nem tudom, melyik lehet a helyes. Kezdő vagyok ezen a téren. :)

Savanyúnak valót nekem is mondták már, egy próbát az is megér.

Köszi mindkettőtöknek!

#637583 Ibiza Előzmény: #637522

érdemes rajtahagyni..látszik majd melyikek az életképesek..a többit le lehet szedni savanyúságnak..nagyon finom.

#637577 Peta60 Előzmény: #637522

Ne vagdosd le róla, le fogja dobálni magától amit nem tud kinevelni. Ha jó talajban van, akkor 2-3 db-ot ki tud nevelni majd.

Van valakinek görögdinny…

#637522 walex

Van valakinek görögdinnyéje a kertben?

Hány dinnyét szabad rajta hagyni ahhoz, hogy tutira felnevelje a dinnyéket? Van pár palántám, amin 10-12 dinnye található. Ebből mennyit kéne levágni, mert egyszerre 10-12 db tuti nem nő meg rajta nagyra.

Van Pesten valami rendez…

#635475 taresz

Van Pesten valami rendezvény pénteken amit érdemes megnézni? Szabadtéri.......

Esetleg valakinek eladó …

#634711 taresz

Esetleg valakinek eladó vezeték nélküli xbox kontrollere? Nem akarok újat venni, mert minden csoda 3 napig tart. Köszi

#634314 KawaBazsy Előzmény: #634312

Anno nyertünk egy madárkiállításon egy galambot. Panelban laktunk, ott nem tudtunk mit kezdeni vele.. húgom, meg anyám arra szavazott, h engedjük el. Én még sosem ettem előtte ilyet.. finom volt töltve.. :-)

#634312 taresz Előzmény: #634309

Volt egy tyúk is. Az "elment Afrikába", mert ott meleg van. (Rántva finom volt.....)