Érdekes, mert amit félretettem, szinte 1:1-ben kikeltek és életben maradtak.
Sárga belű görög az talán a legszebb. Mivel azt már alig látni, talán ez megúszta a maggal történő variálásokat.
Érdekes, mert amit félretettem, szinte 1:1-ben kikeltek és életben maradtak.
Sárga belű görög az talán a legszebb. Mivel azt már alig látni, talán ez megúszta a maggal történő variálásokat.
Én most hétvégén tervezek arra menni. Aztán ki a dinnyeföldre, és hmmm...
Teljesen más a friss dinnye íze
Jah, és még annyi, dinnye után ugyanoda nem vethető dinnye, kb 5-6 évet pihentetni kell a földet. Teljesen kizsigereli ugyanis
Próbálkoztam muskotályos sárgadinnyével is, azzal mérsékelt sikereim vannak. Iszonyú kényes növénynek tűnik. Fele kidöglött, a másik fele még megvan, szintén virágzófélben. Meglátom, hogy ebből mi lesz. Ha minden összejönne, akkor kb. július végétől nagy dinnye zaba lenne. :)
Manapság hibrid magokat használnak, és azokat nem érdemes gyűjteni. Évről évre rosszabb lesz, de már az első évben is nagy a károsodás.
Ha megnézed, ma a dinnyemag ára 15-70 HUF között van. Ha felhasználható lenne a tavalyi, a paraszt sem venné meg ilyen horribilis áron.
Csak ezért lepődtem meg :))
Lett, persze. Még egykor nagyszüleim is magról vetették.
Locsolom gőzerővel, majd csak nem rohad ki. :)
És a magból lett dinnyéd? Teljesen meg vagyok lepve, komolyan.
Azt tudd, a dinnye vízfelhasználása óriási. hiszen a nagy része az. Rengeteg vizet vesz fel, locsold, ahogy bírod. A szántóföldön csöpögtetővel locsolják, amíg nő, folyamatos a vízellátása. Te is locsolhatod sűrűbben, nem lesz tőle baja.
Március 15 körül vetik a magot, és általában május elején teszik ki a földbe a palántát. Akkor te nem ezt tetted :)
3 fajta van, ebből az egyiknek otthon még megvan a vetőmag papírcsomagja, arról kiderül.
A másik 2 neve sincs, piros belű kö.csög és citromsárga belű görög, mindkettőt piacon vettem tavaly, nagyon finom volt, ezért tettem félre a magokat.
Minden este locsolom őket, mert addigra nyoma sincs az előző esti locsolásnak. Kicsit későn lett elvetve, egy része még most virágzik.
Marhatrágyát kapott a föld legutóbb tavasszal.
A dinnye kizárólag saját fogyasztásra megy, ami nyáron elfogy. Aztán lehet, hogy majd egyszer kedvet kapok és lesz egy nagyobb platzon is. :)
Ha ezt megnézed:
http://www.dinnyefesztival.hu/index.php
láthatod, a dinnyefesztivál augusztus elején lesz. Általában addigra már senkinek sincs dinnyéje, már a pénz is zsebben, hiszen a fesztiválon azt tudják elkölteni, ami már megjött. Meg fesztiválozni is csak akkor tudsz, ha már nincs munkád a földeken.
Szóval, azt saccolom, neked valami más dinnyéd lehet, mint amit ők termelnek :)
A megoldás sok mindenen múlik.
Mekkora dinnyét akarsz? Ha nagyot, 2-t nevel fel, ha kisebbet, akkor 5-6 db-ot is. Aztán függ a típustól. Meg függ, trágyázod-e? Meg függ a vízmennyiségtől. Meg még annyi mindentől, erre nem lehet választ adni.
A fél rokonságom Medgyesegyházán él, dinnyében igencsak otthon vannak. Ha megadod a paramétereket, megkérdezem, már ha foglalkoznak azzal a fajtával. Teljesen más, amit nagyüzemben termelnek, és teljesen más lehet, ami neked van.
Nagyüzemben fontos, hogy ilyenkor már érjen, mert ilyenkor van ára a dinnyének. Nem mindegy, hogy 1 mázsa dinnyét 15-20 00 forintért, vagy 5-6 000 forintért adnak el.
Az egyik palántán pl. van most 2 "nagy" (kb. 16-18 cm hosszú és hasonló átmérőjű), 3 kisebb (8-10 cm hosszú, 5-6 cm átmérővel) és vagy 7-8 db kicsi, ami max. diónyi méretű.
Én is 2-3 db-ra tippeltem, de volt egy ismerős, aki 5-6 db-ot mondott, így nem tudom, melyik lehet a helyes. Kezdő vagyok ezen a téren. :)
Savanyúnak valót nekem is mondták már, egy próbát az is megér.
Köszi mindkettőtöknek!
érdemes rajtahagyni..látszik majd melyikek az életképesek..a többit le lehet szedni savanyúságnak..nagyon finom.
Ne vagdosd le róla, le fogja dobálni magától amit nem tud kinevelni. Ha jó talajban van, akkor 2-3 db-ot ki tud nevelni majd.
Van valakinek görögdinnyéje a kertben?
Hány dinnyét szabad rajta hagyni ahhoz, hogy tutira felnevelje a dinnyéket? Van pár palántám, amin 10-12 dinnye található. Ebből mennyit kéne levágni, mert egyszerre 10-12 db tuti nem nő meg rajta nagyra.
Van Pesten valami rendezvény pénteken amit érdemes megnézni? Szabadtéri.......
Néztem, köszi. Gondoltam bekérdezek, hátha valakinek feleslegessé vált.
állandóan lemerül benne az elem, úgy meg semmire nem jó...
egyébként az ebay-en, van, apróért.
Esetleg valakinek eladó vezeték nélküli xbox kontrollere? Nem akarok újat venni, mert minden csoda 3 napig tart. Köszi
Anno nyertünk egy madárkiállításon egy galambot. Panelban laktunk, ott nem tudtunk mit kezdeni vele.. húgom, meg anyám arra szavazott, h engedjük el. Én még sosem ettem előtte ilyet.. finom volt töltve.. :-)