Így van. Annyira jobban teljesít az ország, hogy szerintem soha nem látott módon félti mindenki az állását. Ez visszaüt, mert sok cég többre lenne képes, de a feszkó miatt nem a munkára megy az energia egy része.
Így van. Annyira jobban teljesít az ország, hogy szerintem soha nem látott módon félti mindenki az állását. Ez visszaüt, mert sok cég többre lenne képes, de a feszkó miatt nem a munkára megy az energia egy része.
Sok helyen van ez sajnos. Pedig én erőműben dolgozok,durva balesetek is történhetnek,és még így is megy,hogy dokumentációk,leírások,tananyagok eltűnnek csak úgy... Betanítás? Hogy kitúrjon a helyemről? Stb. Agyatlanság,csapatmunka kellene,de pont a főnökök ilyen ****ok,hogy ellenségekké teszik az embereket.
Elképzelhető hogy egy agyatlan manager továbbképzésen kaptak agymosást ;)
Közig állásokat el kell felejteni, nagyrészt megvan a nyertes, formai okokból hirdetik.
Jövőre szerintem a közmunkások számát tovább turbózzák majd felfelé, hogy majd lehessen mutogatni a statisztikákat.
"én rendesen, becsületesen megpályázom azokat, amiket úgy gondolom, hogy el tudom látni"
Itt a hiba. Ez ma nálunk nem működik. Asszony meg akart pályázni egy állást az önkorminál,szólt neki egy ismerős,hogy ne fáradjon,megvan a nyertes,csak kötelező meghirdetni...
Magyarország jobban teljesít.
Próbálj célirányosan keresni, olyan helyekre is küldj, ahol el tudnád képzelni magad, de NINCS meghirdetve semmi.
2 ilyen helyre is behívtak tavasszal, ahol bővítést terveztek, végül a 2. mellett döntöttem. Rosszul.
én rendesen, becsületesen megpályázom azokat, amiket úgy gondolom, hogy el tudom látni...aztán lesz ami lesz...kapcsolatom semmilyen sincs.
Tudom, hogy mocskos nehéz, tapasztaltam már.
10-ből 8-9 állás szerintem most kapcsolat alapján töltődik be.
Tudom, volt már szerencsém ennél rosszabbhoz is, de ez se normális, ami itt megy.
No, mindegy. Gőzerővel elkezdek keresgélni. Hülye voltam, hogy kb. 3-4 hete nem váltottam, amikor lett volna rá lehetőségem, de ezt akkor még jobbnak láttam. Azt az állást mostanra betöltötték, így egyelőre semmi konkrét.
Adott egy kolléga, aki mellé felvettek, hogy őt tehermentesítsék részben. Ő viszont nem nagyon hajlandó átadni az infókat, csak ha min. 5-ször rákérdezel (félti a pozícióját és ezzel az eddigi fizetését, mivel teljesítmény alapú, ami csökkenne, ha én is belendülök teljesen), de már akkor is agresszíven áll hozzá a kérdéshez. Eközben meg én kapom a megjegyzéseket fentről, hogy "hát még ezt se tudom?"
Hogy a bánatba tudnám, ha mindenki be van szarva, félti az állását, ezért inkább szinte senki nem oszt meg semmilyen infót. Már jeleztem a gazdaságisnak, hogy mi az ok, de letojja nagy ívben. A munkahelyi légkör meg pont a gazdaságis miatt feszült (mindenkit bszogat egész nap), vágni lehet a feszkót a levegőben, pedig előtte az interjúnál normálisnak tűnt.
Ilyen helyen viszont nem akarok sokáig melózni, így rövidesen egy életre bannolom ezt a céget. Egyébként meg néha fejetlenség a köbön, egyik kéz nem tudja, hogy mit csinál a másik.
Nem fogadtak túl szívélyesen?
Neked legalább jutott valami hely...én közel 7 hónapja próbálkozom, és semmi...még 1 hónap és reg. munkanélküli leszek...
Engem belföldi érdekelne, elsősorban Bács megye középső részén (Kiskőrös, Soltvadkert, Kiskunhalas). Sikerült belenyúlnom a tutiba, így amint lehet, váltani akarok. Még ketyeg a próbaidőm, így szinte azonnal kezdeni tudok.
Nem ez volt életem legjobb melóhely váltása. :-/
A "kiváló" munkahelyi légkör, amit itt uralkodik, ma feltette az i-re a pontot.
Ki tud valami jó külföldi munkát,mindegy milyen?köszi előre is
"sztem idehaza egy szimpla mérnök 5-10 évvel bruttó 600 azaz nettó 300-350 max.
de sztem ez már inkább a vezetői poszt idehaza középvállalatnál multinál meg középvezetői poszt."
Kb. Igen, de ehhez a nettóhoz gyerek nélkül 450-500e bruttó tartozik.
2013. első negyedévében bruttó 225000 Ft volt az átlag kereset, amit elég rendesen lehúzott a nógrádi 171800 stb. adat, míg a Budapesti átlag volt a legmagasabb: 282800 Ft.
Tehát az ország jobban teljesít!
glassdoor.com, itt szoktam a fizetéseket megnézni. a világ kultúráltabb felében töltik rendesen a dolgozók, szóval eléggé árnyalt a kép. pl a google-nél kétszer annyit lehet keresni, mint a blackberrynél. :)
ez engem is zavar. kint a konyhai segédmunkástól a magasan kvalifikált állásig az összes fejvadász, munkaügyi központ megadja a bért, és ez így korrekt. a piac értékítélete szerint nekem most 0 az értékem, fénykoromban br. 450-em volt, kirúgáskor br. 350
érdekes hogy ott majd mindenütt olvasom a fizetést így ahogy írod.
nálunk miért nem adják meg vajon ? :o( tudom a választ.
osztrák és német hirdetésekben is mindig bruttóban van megadva a havi, vagy az éves, és az is, hogy efölött túlfizetés is lehetséges a képzettség, eredményesség alapján...én br. 15-18000 Eur/év állásokat pályáztam meg, de sikertelenül. a jobban fizetettekhez hiányzik a képzettségem.