arany longom necces, telecom minimális nyerő (de ez hosszú távú). OTP-t nézem beszállót.
Dax is indult egy long 32ről. stop már 32ön. Hátha egy 20-30 pip talán.
arany longom necces, telecom minimális nyerő (de ez hosszú távú). OTP-t nézem beszállót.
Dax is indult egy long 32ről. stop már 32ön. Hátha egy 20-30 pip talán.
Szerintem ez pont így jó :)
Sok embert lepek meg pl azzal, hogy a tanult azonosság mire is jó. Pl megkérdezem, mennyi 47*53. Olyan kikerekedett szemeket látok ilyenkor, öröm nézni.
Aztán 1-2 perc várás után elmondom, ez egy sima azonosság, (a+b)*(a-b) = a2-b2, ebben az esetben az a = 50, b = 3, és így villámgyorsan kiszámolható az eredmény.
Sokan tudnak "sokat", de alkalmazni, az már egy más kérdés :))
hét eleji matáv vétel egyelőre bejön. de necces.
amúgy a arany longon gondolkodom, mert tegnap is kétszer nagyon jól bejött, ma reggel adtam el szép nyerőben a másodikat.
De a dollár tovább erősödik, ami nem jön jól persze, de ekkora arany zuhanás után nem biztos, hogy akkor tartja is a szabályt, mondjuk így rossz érzés, de most kicsi lot beléptem. stop berakva, játék.
nekem elég jól bejön a tőzsde, de a komoly elméleti tudás hiányos, csak azokat ismerem amiket használok és súlyos probléma van amit nem, de attól még illene tudni.
Magyarul én csak azt tudom amit használok, ezért tisztelem azt aki sokkal többet tud. (és sikeres is)
Ő elég jól látja előre.
nyilván van egy faktor ami mindig beleszólhat.
elméletbe van technikai tudás,trend alakzatok,fordulók,indigátorok ctr...de a sikeres kereskedés több money menedzsment és sikeres technika...
másik része a gazdasági ismeretek hogy hatnak a tőzsdére,de az lutri....mert manipulálják,meg a pszihó se mindig az amit várnak rá
előrébb nem lehet látni mint 1 nap,ez fix törvény,a többi vhol szerencse,de én is tartok hónapos pozit de közbe fedezem,meg mellé nyitok naponta,és nem azért mert előre látom napon túl....következtetni lehet napon túl,de látni nem sztem....
de erre itt egy mester érvei is
Mert neki nagy elméleti tudása és gyakorlati tudása is van ehhez.
Én matematikus vagyok, van munkám, dolgozom, mellette csinálom. ezt
És piszok szerencsés vagyok szinte mindig, a daxot érzem főleg ez a szintezést, nagyon. Egy halom pénz bejön, és nagyobb esések emelkedéseknél ellenállásoknál belépek aranynál ,olajnál, stb. Ennyi.
Én 1 (max 2) napra érzem mi jön jó estben, Ő tovább, sokkal tovább látja a dolgokat. Ez a tudás.
Jó pihenést ! Én meg megyek értekezletet tartani.
támasz ellenállás között rövid stoppal kell,ennyi a deviza is
dax pl egyik leggyorsabban változó meg a cac index
alig aludtam ma,úgy hogy 16h után jövök egyenlőre eut longolom....miért jobb a portfoliós mint te?
nem, nem lehet, hogy ennyire béna vagyok a devizában ha a dax ennyire sikeres.
Szóval haladók ha lassan is de haladók.
Igaz a deviza nekem viszonylag új, 2-3 éve, de ennyi idő alatt illett volna azért, de nem sikerült.
DAXal hozom a nagy pénzt, arany/olaj/SP a következő szint ami nyereséges és jön a deviza ahol gondjaim vannak, már jobb, mint egy éve. :)
Még 50 év és megtanulom. :)
Portfolion volt valaki aki eszméletlen tudással rendelkezik. jóval,sokkal többel, mint én (persze többen is voltak).
Ő is vett rövidre, de neki voltak több hetes kereskedései is. Nyugodtan várt akkor is mikor másik irányba ment, legfeljebb biztosította.
Nagyon tiszteltem, de alapvetően másként játszunk, a stílus más nagyon, ezért szép a tőzsde, alkat függő, ki mit bír el mi való neki.
Szóval nyerjünk mind sokat !! :))
Ki így, ki úgy !
Én csak 50$-t bankoltam le az este kint :) Mondtam hogy bátortalan long volt :)
a szinteknél való játék hozta meg a kiugró sikert. Így meg is maradtam ennél.
Devizában mást kell találnom.