Regisztráció Elfelejtett jelszó

Baba topik

akkor erről a bankos dologról :o)

#633787 Dr. ursi

időzítés kiváló.

új magyar bank létrehozva, legnagyobb fiókhálózattal, legnagyobb magyar kkv-állománnyal.

lásd. takarákszöv.

két kisebb bankba is bevásárolt a magyar állam: gránit, széchenyi.

mindkettő magyar tulajdonosú bank.

van még magyar otp és fhb de itt erős külf tulaji jelenlét is van.

egyelőre nem számítanak, második lépcsőben kerülnek sorra, ha ...

egy ország bankrendszere akkor egészséges ha legalább 50%+1%-ban hazai, azaz itt magyar tulajdonban van.

így ugyanis a megtermelt jövedelem garanzáltan idehaza marad és az állam támogatásával a hitelezés megindulhat és a kkv szektor beindulhat és ! a profit is itthon marad.

tehát mérlegfőösszegben elérni.

ki kell szorítani a külf nagy lenyúló banokat akik csak a kéthetes kötvényen hízlalják magukat és az európában példanélküli kamatmarzsokon lásd uzsora.

ha maguktól nem akarnak részt vállalni a közös teherviselésben de a lenyúlásban jeleskedtek, akkor előbb megkérjük őket.

ha nem akkor pedig időzítünk számukra apró csomagokat és szabályzásaal kikényszerítjük h vagy vegyenek részt v távozzanak és szedjék az uzsorát a továbbiakban pl labanciában ha ott hagyjá nekik :o) bár erősen kétlem hiszen ezé jöttek ide.

úgy látom a köv falat lehet a cib lesz ...

mindenesteraz állam újabb bankot fog venni a stratégia megvalósítása végett.

és erről szól az egész varga misi 2.

Re: Sönci ma este elhozta bemutatni a kölykeit.

#633767 Dr. ursi Előzmény: #633753

egy vörös cirmos lány és két szürke cirmos talán az egyik fiú (még nem sikerült látnom, megfogni még nem merem, mert elég vadak, fújnak)

mindenesetre az egyiket vincének neveztük el, a vöröset egyelőre tóriának.

névötletet szívesen fogadok.

#633753 Keg Jenő Előzmény: #631394

az én gyönyörű. farkas eb kopejkámat érdekelnék azok a kedves kis cicák baba. :))

Re: világkormány projekt

#633717 Dr. ursi Előzmény: #633715

új hitelminősítő: orosz-amcsi-kínai

várjuk kit és mit minősítenek fel v le először.

Re: világkormány projekt

#633715 Dr. ursi Előzmény: #633714

döbbenetes az európai munkanélküliség.

20 millió fő.

a tető 2014-re mondják.

de ha egy projekt beindul ... nem annyi lesz.

#631439 Előzmény: #631416

Keressünk neked egy hivatásos kasztrálót? :o

#631435 Dr. ursi Előzmény: #631416

igen.

ha lenne hova befogadnom az anyamacskát akkor természetsen ezt tenném.

mivel nem tarthatom egy lakásban napi 12 órában bezárva ezért egyelőre nem tudom ezt megtenni.

sajnos a másik helyen a kertes házban viszont a kutyáim nem bírják a macskákat.

az együtt tartással korábban már próbálkoztunk és elég nagy kavarodás lett belőle ...

Sönci ma este elhozta bemutatni a kölykeit.

#631394 Dr. ursi

az első fordulóban egy vörös cirmos kék szemű jó húsos kiscica volt.

a második körben egy sopánkább szürke cirmos.

remélem nem lesz harmadik kör :o) vagy negyedik ...

a kölykök május elsején születtek.

valahol.

csak onnan tudom h április 30-án még igencsak dundi volt Söncim aztán nem jött elsején és másodikán twiggy alkattal jelentkezett.

szóval ha valakit érdekelne - aki kertes házas - 7 hetes gyönyörű kiscicák gondos leendő gazdit keresnek :o)

spanyol csökkent. 10:43…

#628409 Dr. ursi

spanyol csökkent.

10:43am EUR

Spanish 10-y Bond Auction

4.52|2.5 4.61|2.6

10:59am EUR

French 10-y Bond Auction

2.04|1.6 1.81|2.0

francia emelkedett ...

Re: nem érteni egyet :o)

#625540 Dr. ursi Előzmény: #625533

a trendeket akkor kell meglátni, amikor még nem is léteznek :o))) csak csírájukban.

és akkor jön a motoros kassza ;o) igaz időtáv az van, nem daytrade v swing kategória ...

nem érteni egyet :o)

#622475 Dr. ursi

"A jegybanki stimulusok éppúgy szükségesek voltak a világgazdaság számára, mint ahogyan a lélegeztetõgépre is szüksége lehet egy súlyos betegnek. Azonban - ha azt gondoljuk, hogy a beteg elõbb-utóbb meggyógyul - akkor tudhatjuk, hogy nem maradhat örökké lélegeztetõgépen. Ennek megfelelõen a jegybanki stimulus, a pénznyomtatás is csak addig tart, amíg nem tud magától talpra állni a beteg gazdaság.

A napokban-hetekben több jele volt annak, hogy talán a világgazdaság kezd kimászni a mély gödörbõl, s bár a feltápászkodás nem lesz egyszerû, sem gyors, ez azzal jár, hogy a pénznyomtatásnak lassan be kell majd fejezõdnie. Erre több utalást is tettek a Fed vezetõi: szeretnék lassan kivezetni a QE-t (quantitative easing) a rendszerbõl. Ezzel párhuzamosan több változás is van - elsõsorban a kötvénypiacokon. A japán kötvények árfolyama összeomlott, ami logikus következménye a BoJ politikájának. Ha valóban ugyanúgy 2% lesz az infláció Japánban, mint máshol, akkor miért lenne ott alacsonyabb a kötvények hozama? Közben az egyéb biztonságosnak számító kötvények árfolyama is esik (hozamuk emelkedik), így gyanús, hogy a német és amerikai kötvények is tartósabban lejtõre kerültek, a kötvények bikapiaca talán véget is ért.

Úgy tûnik tehát, hogy a világ a lassú normalizáció útján halad: kicsit magasabb hozamok, lassú gyógyulás. Ugyanakkor a QE leállása azt is jelenti, hogy a kockázatos kötvények hozama sem fog örökké esni és nullába menni. Természetesen ide tartoznak a magyar kötvények is, amelyek egyébként elég jól együtt mozogtak az elmúlt hónapokban az amerikai "junk" kötvényekkel, tehát a hozamcsökkenés nem a magyar gazdaságpolitika érdeme elsõsorban, hanem a globális likviditásbõségé, és annak csökkenésével a további hozamcsökkenési potenciál csökkenni fog. A hazai hozamok számára valószínûleg a 4% körüli szint kellõen alacsony, lejjebb menni nehéz lesz."

-

azért nem érteni egyet, mert a kómás beteget nem bizti h le lehet venni a lélegeztető gépről ... márpedig, az amcsi, a brit, az uniós többség, a japán, tehát az ún. fejlett országok mind-mind kómás gazdasággal bírnak egy ideje :o) kb. 20 éve, amióta a hitelpiramis nagyüzemi módiba váltott.

amint leveszik a lélegeztetőt (qe-k) egy hitelpiramisos kómásról, kampó de luxe :o) szóval én lelkesen várom a qe4-t és a qe5-t, ahogy a qe m-1-t és a qe n-t is ;o) még kb. 20 évig ez fog menni.

majd amikor már megszokjuk és indennapi életünk része lesz és fel se figyelünk h qe n-dik, akkor majd jön az ősszeómlááás :o)))

Re: mnb alapkamat

#616977 Előzmény: #616971

Vicces, először félreolvastam az egyik mondatodat, de rájöttem, hogy úgy sokkal jobb, ahogy félreolvastam. Engedelmeddel:

"aki tovább lát az ORBÁNNÁL és nem nyúlfarknyi értelme van és zabszem a seggiben h kiesik a csecs a szájából."

#616971 Dr. ursi Előzmény: #616965

tudjuk :o) és mindenki örül, aki nem abban érdekelt, hogy továbbra is kizsákmányoljanak minket.

aki tovább lát az orránál és nem nyúlfarknyi értelme van és zabszem a seggiben h kiesik a csecs a szájából.

aki az ország érdekeit tartja szem előtt, mert feléri ésszel h neki is akkor lesz jó az mind örül az eredményeknek és egyre többen kezdik látni a lépések értelmét összefüggéseit és célját h hova fogunk elérkezni :o)

megcsináljuk !

#616965 Előzmény: #616948

Nyilván olvasnak engem és idéznek (LOL), de ennél sokkal fontosabb az, hogy mennyire eltűnt a közbeszélből az "unorthodoxia" meg a "hivatásos rettegők" propagandája.

Én úgy vélem, ez hatalmas eredmény, ez még sokkal fontosabb, mint a 3,5%, annak ellenére, hogy az már csak a fele(!) lesz annak az értéknek, aminél még emelést tartott szükségesnek a csinovnyik és a sértődős sleppje.

Az pedig, hogy a világ legtermészetesebb(!) módján immár arról értekeznek, hogy Magyarország esetében teljesen reális a 3,5%, és nincs abban semmi különös, az óriási győzelem a számunkra, mert ez egyenesen a megbízhatóság és a kiszámíthatóság bizonyítéka, és annak a deklarálása, hogy így is érdemes ide hozni a pénzt.

Sőt mi több, ahogy előre jeleztem, egyre inkább arról fognak cikkezni, hogy ide érdemes hozni, merthogy kiszámítható minden, a gazdaság immár erősödik és működőképes, a pénz pedig abszolult biztonságban van. És amikor majd ezt valaki nagy nyílvánosság előtt leírja, az lesz a nyitánya Magyarország felemelkedésének, kiszabadulva abból a mocsokból, ahová lökték és amibe örökre bele akarták ragasztani.

Mert pontosan az lesz a pillanat, amikortól kezdve Magyarország fizetőképességében és Magyarország AAAAAAA adósi besorolásában többé kétely nem ébred, és az annyit tesz, hogy leépülhet a brutális devizatartalék, amelyet akár beruházásra, akár profitábilis vállalatok visszaszerzésére, akár az adósság mélybe taszítására fel tudunk használni szinte teljes egészében.

#616948 Dr. ursi Előzmény: #532300

http://hvg.hu/gazdasag/20130424_Elemzok_35_szazalekig_csokkenthetik_Matol#rss

FELÉBREDTEK.

érdekes szerintem egy jó elemzőnek az események előtt járva kéne lennie :o) de ezek csak kullognak.

egy fabatkát nem fizetnék ezeknek.

michael staubcukker vagy ki . no az igen. az tudta. kikövetkeztette mint én :o) csak pesrze majd hülye lett volna a konkinak elmondani :o)))

most nézem h egész jól belőttem az időtávot is :o))))))))))) a 3,5-re

Re: nincs cím

#615983 Krumenaker Előzmény: #615259

Ma találtam valamit, amiről még nem hallottam.

Ovomaltine, étcsokoládé. Svájci, a CBA-ban kapható (most akciós, 100 g-s kiszerelésben 200 Ft.) Minőségi, finom, "dark schokolade" élmény :)