Re: mnb alapkamat
Előzmény: #616948Nyilván olvasnak engem és idéznek (LOL), de ennél sokkal fontosabb az, hogy mennyire eltűnt a közbeszélből az "unorthodoxia" meg a "hivatásos rettegők" propagandája.
Én úgy vélem, ez hatalmas eredmény, ez még sokkal fontosabb, mint a 3,5%, annak ellenére, hogy az már csak a fele(!) lesz annak az értéknek, aminél még emelést tartott szükségesnek a csinovnyik és a sértődős sleppje.
Az pedig, hogy a világ legtermészetesebb(!) módján immár arról értekeznek, hogy Magyarország esetében teljesen reális a 3,5%, és nincs abban semmi különös, az óriási győzelem a számunkra, mert ez egyenesen a megbízhatóság és a kiszámíthatóság bizonyítéka, és annak a deklarálása, hogy így is érdemes ide hozni a pénzt.
Sőt mi több, ahogy előre jeleztem, egyre inkább arról fognak cikkezni, hogy ide érdemes hozni, merthogy kiszámítható minden, a gazdaság immár erősödik és működőképes, a pénz pedig abszolult biztonságban van. És amikor majd ezt valaki nagy nyílvánosság előtt leírja, az lesz a nyitánya Magyarország felemelkedésének, kiszabadulva abból a mocsokból, ahová lökték és amibe örökre bele akarták ragasztani.
Mert pontosan az lesz a pillanat, amikortól kezdve Magyarország fizetőképességében és Magyarország AAAAAAA adósi besorolásában többé kétely nem ébred, és az annyit tesz, hogy leépülhet a brutális devizatartalék, amelyet akár beruházásra, akár profitábilis vállalatok visszaszerzésére, akár az adósság mélybe taszítására fel tudunk használni szinte teljes egészében.