http://www.mfor.hu/cikkek/A_TBSZ_es_a_NYESZ_megussza_a_6_szazalekos_ehot.html
Remélem véleményed messzire száll!
Igen.
És nem azért, mert ez történik, hanem azért, mert teljesen érthetetlen a "miért": semmi szükség nem volt szembefordulni azzal a poltikával, ami működött és eredményes volt és visszatérni oda, ahonnan kínkeservesen kiszabadultunk. Még ha holnap lennének a választások... vagy mondjuk 2002-t írnánk, amikor a választási vereség tudatában még két héten át kötögették meg a szerződéseket, intézték a kifizetéseket, vállaltak fel hosszútávú kötelezettségeket, mert még hatalmon voltak.
Egyebekben, volt nekem pár hete-hónapja egy olyan kósza gondolatom, hogy én a helyükben azt csinálnám, hogy lemondana a kormányfő és kiírnának egy új választásokat mondjuk a "túlzott deficit eljárásból való kiengedés" utánra időzítve méghozzá azzal az indokkal, hogy "mondjanak a választók véleményt a politikánkról, ha tetszik megyünk tovább legitimizálva", ha nem, akkor nem.
Ezzel eleve ellehetetlenítették volna a teljes ellenzéket, mert nem hagytak volna felkészülési időt, teljesen kicsinálhatták volna a szétesett és fejetlen internáci terrorista vonalat, és simán behúzták volna a választásokat 2/3-al, ha másképpen nem a Jobbikkal együtt 2/3-al.
De tévedtem, már megint tévedtem: Nem azt éreztem meg, hogy ezt fogják csinálni, hanem azt, hogy olyan ámokfutásba kezdenek, mintha elveszítették volna a választásokat és még gyorsan meg kell hozni azokat a szabályokat, törvényeket, szerződéseket, amiket meg kell hozni, mert meg lettek ígérve. Ugyanezt az ámokfutást rendezte az ex fővárosi közgyűlés, ami a magyar főváros alsó rakpartjait képes volt idegen, nem magyarokról elnevezni, akik zsidókat mentegettek. Mert az qva fontos. Na most ezt művelik.
Akkor meg nem mindegy, hogy melyik banda ül ott a hatalomban? Eddig legalább eljtászották, hogy fontosak a magyarok, tettek is jó dolgokat, most meg egy pillanat alatt átmentek abba, hogy akkor kezdjük újra 2000-2002-t, avagy sz@rnyaljuk túl a száz tyúklépés nagyszerűségét is, amitől én már akkor is beokádtam, most sem fogok mást tenni.
Ettől még nem fogom az internáci terroristákat szeretni, vagy visszakívánni, de így már kiegyenlített lett a mezőny abból a szempontból, hogy már nem egyértelmű a magyarokért és a magyarok ellenében való pártok felállása.
Köszöjük Fidesz!
Én most eljutottam oda, hogy egy, azaz egyetlen dolgot kellene úgy az Alkotmányba foglalni, hogy azt kizárólag 100% parlamenti támogatással ÉS 2/3-os népszavazással lehessen módosítani:
Ez pedig az, hogy a tőke szent és sérthetetlen, annak semmiféle formában való megjelenése nem adóztatható semmiféle indokkal sem. Azaz a vagyon birtoklása tetszőleges formában nem lehet adó alapja. A vagyon HASZNÁLATA, a vagyon FENNTARTÁSA, a vagyon HOZAMA természetesen igen, de pusztán a vagyon léte nem eredményezhet adókötelezettséget.
Más szavakkal a betét, ingatlan, ingóság birtoklása nem keletkeztethet semmiféle adóterhelést.
A félreértések elkerülése végett ez nem azt jelenti, hogy az adott település HELYI népszavazással/választással választhat olyan képviselőtestületet, amely előírja a helyi ingatlannal kapcsolatos adózást a település költségvetésének a fenntarthatósága érdekében, avagy nem azt, hogy a társasházak közös költségét ne kelljen összedobni, avagy azt, hogy a kamatokat ne lehetne adóztatni, DE ITT KELL a határnak lennie.
Mert valójában pont addig van félelem az emberkben, mert ma Magyarországon valójában hiányzik ez a határ és kétféle gondolat van ezekkel a kérdésekkel kapcsolatban: Akinek van, az félti, akinek meg nincs, az másoktól akarja elvenni, illetve erre hivatkozva akarja áttolni az adófizetést a saját nyakából másokra.
:-O Nagyon ki vagy emiatt, látom!
Én már csak azzal vigasztalom magamat (nem csak ezért úgy általában), ha eljön a pénzügyi armageddon, akkor keresek magamnak egy megfelelő kommunát ahol hasznosan ténykedek: kenyeret sütök, sört főzök. Még talán lehetek kincstárnok vagy vajákos is. Jókat nevetünk, és élvezzük a minden napokat. Magyarul jó módú leszek ott. Hisz mindig relatívan kell jól élni :-) Nincs ezzel gond. Ha meg nem omlik össze, de már eljő az a teher amire én is azt mondom ezért nem éri meg már gyarapodni (pedig elég kitartó és türelmes vagyok ám), ami már baj, akkor meg azt mondom, hogy jobb autókra, jobb italokra, jobb ételekre, jobb nőkre mindig lesz pénzem. Hát akkor már inkább ezek vigyék a pénzem , mint a kormány meg a kátrányos helyzeteűek (nagyon állat szó :-)).
Ez van. Igazad van: mindenben a jót kell látni :-) Majd a döntsék el mit akarnak, én alkalmazkodó vagyok.
Na a hülyeség tárháza folytatódik:
"Megszavazta a parlament az adóamnesztiát biztosító új számlát"
"Ha az összeg felvétele és a befizetés között 3 évnél kevesebb telt el, az adó alapja a kifizetett összeg 200 százaléka; ha legalább 3 év, de kevesebb, mint 4 év telt el, az adó alapja a kifizetett összeg 100 százaléka; legalább 4 év, de kevesebb, mint 5 év esetén az adóalap a kifizetett összeg 50 százaléka, ha pedig legalább 5 év telt el, a kifizetés után nem keletkezik adófizetési kötelezettség azzal, hogy a számlán található értékpapírok kivonásakor kifizetett összegnek minősül a kivont értékpapírok szokásos piaci értéke is."
Magyarán, a mutyisztáni köztársaságban 5 év alatt tetszőleges feketejövedelmet lehet kamatozó lekötés ellenében adómentessé tenni. De persze, ha csak 1 Ft-ot kötsz le, azért fizess EHO-t is burzsuj parasztja.
És mivel MINDENKÉPPEN 32% adó terheli ha felveszed a saját pénzed tőkerészét, ezért az isten sem mossa le az országról, hogy belépett nem egyenesen az adóparadicsomok és az offshore világába, hanem egyenesen a maffia és minden más köztörvényes bűnöző mentsvára lett, mert az összes lopott pénz ingyenesen lesz legalizálható. Illetve, mit is mondok... még pénzt is fizetünk rá, mi hülye magyar adózók.
Wazze...
Ja igen, és mellesleg a 32% adó is kevesebb mint a béreket terhelő jövedelem, avagy adott esetben az osztalékhoz hozzájutás, főleg, ha a céges+magánrészt nézzük. Tehát, még így is megéri oda adózatlan pénzt beutalni...
Azért ez is egy olyan lépés, amit qrvára nem kellett volna.
De azért köszönjük Fidesz...
"És azért a németeket választanám, mert az működik, valamit a magyar mentalitás nagyon sokban hasonlít a németre."
Erős barokkos túlzás. Én úgy mondanám, hogy nagyon keverednek itt a németesen (északi) gondolkodóak (teremtsük meg magunknak a jövőt, ha én növekedhetek, az alsóbbnak is jut majd a jobb gazdaságon keresztül), és a déli, balkáni lustákkal akik a markukat tartják. Na meg van egy kis orosz vadkapitalista mentalitás is.
Nézd meg, hogy észre lehet ezt venni egy munkahelyen is. Pl. ha cigizik, KVzik is. Németes: Kávét bedob, cigi elszív 1 percen belül. "délies": Megy kávézni, de kb. 10-20 perc után látod, hogy battyog lefele dohányozni KV-val, hogy mit csinált addig senki nem tudja (de mindig hihetően előad valamit. Mindig). Csík szemekkel kavargatja a KV-ját. A cigit lassan szívja. Egy óra alatt meg is van, hogy végre frissen F@szbookoljon.
És ez az országban nagyon keveredik! Tehát úgy megyünk padlógázzal, hogy a kézifék is be van húzva. Na ez Magyarország.
Az a probléma lagwagoner, hogy a munka alapú társadalomtól szépen táncolunk vissza a panem et circenses-hez. Elrontották a játékomat, elrontottak mindent, elrontották azt, amire esélyük volt. ElQrták.
Ezért ugyanis kár a Fideszre szavazni, ezt a politikát az internáci terroristák is megcsinálják, avagy megcsinálták volna, avagy úgyis ki fogják terjeszteni már jövőre, amikor megválasztják őket. Ennyi. Nem beszél itt már senki sem demográfiáról, sem a születések számáról, már itt is csak a statisztika és azok kozmetikázása van napirenden és terítéken, valamint az, hogy hogyan lehet szavazatokat vásárolni. Tippek és trükkök százai, hazudni reggel délben és este. 180°-os hátraarc egy pillanat alatt, teljesen értelmetlenül. Menjenek a p*cs*ba. 300.000 Ft-ért...
Köszönjük Fidesz!
Az SZJA-ból levonható gyerek után járó adókedvezményt én nagyon is támogattam! És érdekes: 3 gyerekes kollégámnak nem tetszett, hogy a gyermektelen fiatalok meg nem kaptak adókedvezményt.
Amúgy meg: ha demográfiai problémáról beszélünk, (bár nekem ez már kezd olyannak tűnni, mint a "fogy a kőolaj meg a földgáz" "probléma", hogy koránt sem igaz. lásd Zsiday legfrissebb cikkét pl.), akkor egyszerűen a magánszféra adózóinak a számát kell növelni, a transzferáltakét csökkenteni. Nem népesség darabszámban gondolkodni. Ilyen egyszerű. Mert itt van a probléma. Kevés az (külső) adózó!
Annak meg marha sok értelme van akkor, amikor még valahol 1,4 környékén van a népszaporulat, tehát pont az első (egyetlen) gyermek az, amit nem különösebben kell(ene) támogatni, mert azt általában be szokták vállalni még akkor is, ha becsúszik. Méginkább hülyeséggé vált az egész pénzoszkogatás.
Most arról a rendkívül bonyolult elképzelésről ne is értekezzünk, hogy mondjuk a gyógyszer ingyenes lenne a beteg gyerekek részére - és ezért csökkenjen a támogatás. Á, dehogy. Kell a kátrányos helyzetű réteg szaporítására, azt meg megvenni kell egy összegű támogatással. Persze előtt lehetővé kell tenni az otthoni családi környezetben való gyereknevelést, amely elméletileg szép, de gyakorlatilag azt jelenti, hogy egy kiccsaládos lény többet fog keresni arra való hivatkozással, hogy "ő nevelőszülő", mint egy egyetemi professzor. Most pedig még egy összegű támogatással is megdotáljuk, hogy BIZTOSAN ne legyen olyan aljas hogy munkahelyet keressen és rontsa a statisztikát, mert élete (szaporodási ciklusa) végéig azzal fog foglalkozni, hogy gyerekszülési statisztikát javít, utána pedig elmehet a jól megérdemelt nyögdíjba, hiszen ezen időszak természetesen munkaidőnek számít.
A statisztikák csodálatosak lesznek, csökken a munkanélküliség, javul a foglalkoztatottás, növekszik a népszaporulat, csak közben annyi lesz Magyarországnak és a magyarságnak.
Node persze ez kit érdekel, hiszen a választásokat ezzel meg lehet nyerni. Csak kérdés, hogy akkor mi a f@szért szoptunk h@rom évig, ha most turbóbrunyálásra leszünk ítélve, mert ennek a finanszírozása, ennek a gyönyörű statisztika kistafírungozásnak az árát nekünk kell(ene) megfizetni.
Ez van, szép csendben fülünket-farkunkat behúzva az Alkotmányt is módosítjuk úgy, hogy a "nemnemnem" után "mégiscsak" lehet majd adóztatni a magyarokat, ha a különadókat elmeszelik, így kell ezt csinálni a választások előtt. Node persze, ilyenkor rendkívül fontos minderre egy koronával egy kis zsidózást feltenni, úgymint hogy kötelező legyen szakmai gyakorlatra kényszerutaztatni a magyar diákokat Auschwitz-be, mert egyrészről ennél nagyobb gondunk tényleg nincs, másrészt minden magyar család boldogan fogja erre a tanulmányi kirándulásra kicsengetni a pénzt, hiszen ennél fontosabb látnivaló a magyar ifjúság számára nem lehet. Node sebaj, legalább eljutunk oda, hogy akkor most lássuk, milyen lesz az, amikor a Jobbik fog kormányozni, mert a többiről már tudható, hogy ganz egal. Nem mintha lettek volna eddig illúzióim ezzel kapcsolatban, de ez így most hirtelenjében akkora pofon volt, mint eddig még soha: Most ugyanis senki sem számított erre a hirtelen jött ámokfutásra. Ámbátor várni azért lehetett, illetve annyira nem is meglepő, amikor az I. Orbán kormány idején megjelent vm, akkor is ezek voltak a fő csapásirányok. Na mindegy, akkor is sikerült leírni magukat és elveszíteni a választásokat, most is sikerülni fog, csak mára már nincs ott Horn, mint lehetséges alternatíva, csak a habzószájú méginkább magyargyűlölők.
Szép kis választási lehetőség, szép egy jövőkép.
És wazze, ezek után ki fog 300.000 ezüstért gyereket szülni, aki komolyan gondolja, hogy tisztességben felneveli úgy, hogy errefelé legyen belőle adófizető? Eszetlen egy banda, ezeknél is úgy van, hogy amig háttérbe lehet szorítani a hülye karrierista dilettánsakat, addig egészen jól megy minden, aztán amikor előtörnek, akkor rögtön feltör és mindent elönt a gané.
Köszönjük Fidesz!
Csak az ELSŐ gyerek után járna! Ennyiből megnyugodhatsz.
Na igen, ha valaki akar és tud gyereket vállalni, annak nem oszt vagy szoroz a 300 000. Aki meg csak emiatt akarna gyereket vállalni (kis pííz), az meg régen rossz. No de ne legyünk igazságtalanok és legyünk jóhiszeműek is: lesznek akiknek jól fog jönni a pénz, és amúgy rendes derék dolgos emberek. Akár romák is.
Csak tudjátok azt tartom igazságtalannak, hogy most láttam A házon kívül című műsorban, hogy szülők tiltakoztak joggal, hogy a krónikus beteg (asztma pl.) gyerekük után járó emelt összegű családi pótlékot megvonják. Ez egy egyedül álló nőnél volt közel 30e (97e-ről 69e-re esett a havi bevétele így ha jól emlékszem).
És tudjátok mi volt az indok a közigazgatás részéről? Hogy megnézték, hogy ezen családok egy része nem váltotta ki gyereke gyógyszerét. Eszem megáll. De hát ez még jól szelektálható is, és elég lenne csak azoktól megvonni. De nem. kollektivizmus van. Mindenkitől megvonták. Felháborító egy családbarát kormánytól.
Erre, azt gondolják, hogy ezen 300 000-ből mindenki babafürdetőre és gyerekszoba kialakításra költ majd. Szóval ez épp velük szembe pofátlan szemtelenség, akiktől megvonták az emelt összegű családi pótlékot. "Pár" lumper szülő miatt!
Az enyémek nem jártak bölcsibe, de az állami tán ingyenes.
Mondom, elkölteni bármennyit el lehet. Nézd az egyetemistákat, valami 100K körüli összeget ír. Az egyetemista felnőtt, nekem is van. Mi öten élünk, és nem költök el havi fél millát.
Na ezt körbejártuk:)
Ugorjunk a bölcsödés korra.
Itt az utcában egy magánbölcsi 75ezer Ft/hó.
65ezer Ft/hót akkor is kell fizetni, ha nem viszed a gyereket.
Ez felette van a 27644-nek.
Ezek ennyiért el is viszik neked:
http://pelenkanagyker.shp.hu/hpc/web.php?a=pelenkanagyker&o=arlista_8nMH