Regisztráció Elfelejtett jelszó

Felhasználók hírei

Re: első gyerek 300e 18+

#632523 Ricsi Előzmény: #632511

Nem azt mondtam, hogy nem lehet elkölteni egy gyerekre ennyit, csak azt mondtam, nem kell ennyi. Lehet persze 200K-ért babakocsit venni, meg horror árért pelenkát, de 1-2 generáció már felnőtt rendes pelenkán.

Mint már mondtam, nekem 3 gyerekem van, és tudom, mibe kerültek. Mi pl nagykerben vettünk pelenkát olcsón. És a legolcsóbb margaréta cumit vettük, nem márkásakat, a gyerek pont ugyanúgy el tudott naponta 1-2 db-ot veszíteni :)

#632515 Margaretta Előzmény: #632509

60-100 Ft/db.

Mondjuk 80 Ft*7 db* 30 nap= 16 800,- Ft/hó

201 600 FT/év.

Na, mindjárt "eldorbézoljuk" a 300ezret:)

#632511 Margaretta Előzmény: #632495

Jól van, na!:) Beírtam a gugliba, hogy mennyibe kerül egy gyerek felnevelése, ez itt szépen hozta és idemásoltam. Nem én számoltam ki:)

De ahogy néztem, nem ír nagy valótlanságokat.

De ha mindent ingyen is valakitől megkapnak, azon felül is vannak kiadások, amire nem is gondolhatunk. A szomszéd kisbabájának kapcsán hallok ezekről.

#632508 Turkoglu Előzmény: #632497

pelenka, többlet kaja a mamának (mert az anyatej is lesz valamiből.. ), vitaminok ezek még az előttem szólónál kimaradtak

#632502 Margaretta Előzmény: #632497

Lehet, hogy a csecsemőkori 1 évre átlaghavit számoltak. Kiadás pl. gyerekszoba berendezés, ruhácskák, szülés orvosi költségei, babakocsi, köldökvér, meg még számos hasonló dolog.

#632497 Ricsi Előzmény: #632491

Egyébként ezek a számok teljesen légből kapottak. Mitől kerül egy csecsemő 24 rugóba havonta? Normális csecsemő egészséges anyánál szopik, kaja 0, 2-3 rugdalózó 2-3 ezer, azonkívül?

#632495 Ricsi Előzmény: #632491

Ez nem jó számolás, mert van csp, meg adókedvezmény, meg nevelési támogatás, meg még mittomén micsoda. Nem csak ezt adják...

#632491 Margaretta Előzmény: #632471

" A kutatás szerint:

•Csecsemőkorban 24.721 forintot

•Bölcsődéskorban 27.644 forintot

•Óvodáskorban 30.093 forintot

•Általános iskolás korban 36.970 forintot

•Középiskolában 48.734 forintot

•Egyetemista/főiskolás korban 90.163 forintot

Ezek alapján egy gyerek felnevelésének költsége a felsőoktatási tanulmányok végéig átlagosan 13-15 millió forint. Mivel itt átlagról van szó, természetesen vannak családok, ahol ennél jóval kevesebb jut, és olyanok is, akik akár a többszörösét költik a gyerekre.

"

http://divany.hu/poronty/2013/03/16/13-15_millio_a_gyerek_mire_felno/

A 300ezer ennek kb. 50-ed része:)

#632483 Ricsi Előzmény: #632464

:D

A programom egyébként 1 sorból állna:

Átvenném a német költségvetést, az összes számával együtt, mert mint látszik, az működik.

Ha ott x% az ÁFA, itt is annyi lesz. Ha ott x% a szja, itt is annyi lesz. Ha ott a költségvetés x% megy nyugdíjra, itt is annyi megy majd el. És így tovább.

És azért a németeket választanám, mert az működik, valamit a magyar mentalitás nagyon sokban hasonlít a németre. Nem csak véletlen, hogy mi általában egymásra találunk amikor szükséges.

törölve

#632471 rbbj11 Előzmény: #632446

ursi max pár napra megy oda...nem lát ki a szük szemellenzös köreiböl

egyébként mi a fene 300e huf??? Ez ösztönzö??? Mire??? Ausztriában a 11.000 euró valóban ösztönzö, az még engem is ösztönözne. De 300e?? 3 havi elmaradt minimálbér?? Vicc

#632469 Margaretta Előzmény: #632464

" mert ilyen jó programja egyik nyamvadt pártnak sincsen..."

Hát, ez az!

Még gondolatban sincs meg.

Pedig vannak eszerint működő helyek a világban, pl.: Szingapúr, Madeira (tudom portugál, de külön elnöke van)

#632464 Turkoglu Előzmény: #632447

Ricsi ha indulsz a választáson tőlem egy szavazatra biztosan számíthatsz, sőt az asszonyt is hozom magammal az urnához... Ha nem indulsz akkor viszont bajba leszek, mert ilyen jó programja egyik nyamvadt pártnak sincsen...

#632463 Grizzly Géza Előzmény: #632462

Lehetett volna úgy is csinálni,pl megversenyeztetni a koncessziókat hogy pénz is legyen belőle. Csak úgy a debilek,pl palcsó tomika és társai nem tudnák elvezetni az üzletet,számolgatni kellene,osztani szorozni,de minek is azt a NER-ben? Csak jó elvtársnak kell lenni. Continentalos takarítónő!!! 9 trafikot nyert? Normális? Normális? Tudom,a liberálkommunisták ezerszer többet loptak,de akkor is ne már... ;)

#632462 Turkoglu Előzmény: #632458

Majd ursi mindjárt megmagyarázza, hogy ez tudomány és ez a mi érdekünket szolgálja...

#632458 Grizzly Géza Előzmény: #632447

Így is van.

A nagy trafikrablás pl akár a fidesz cégére is lehetne.

Vegyél 6000 trafikot és tereld be a 3 millió függőt. Ezután emeld 10%-ra az árrést.

Zárasd be a konkurenciát,mert egy fideszes helyi vezető értelmi képességei csak így lesznek alkalmasak egy vállalkozás vezetésére,garantált haszonnal, verseny nélkül.

#632447 Ricsi Előzmény: #632424

Ha gondolod, sorolom tovább más aspektusból:

Mondjuk nem engedném meg, hogy ennyi szenny menjen a tv-kben, újságokban, reklámokban.

Mondjuk nem engedném meg, hogy a buzulás teljesen természetes, mi több, lassan kötelező legyen.

Mondjuk nem engedném meg, hogy egyáltalán olyan szóba kerüljön, hogy minden gyereknek el kelljen menni Auschwitz-ba.

Mondjuk nem engedném meg, hogy 23 éve teljesen felelősségmentes legyen a kormányzás.

Mondjuk nem engedném meg, hogy mindenféle holdudvarok az ország pénzéből erősödjenek.

És még sorolhatnám napestig.

#632446 Grizzly Géza Előzmény: #632436

Jó ötletek,de ezt vsz megvalósíthatatlan szájtépésnek lesz minősítve.

Az egyetlen járható út 300k HUF-ot átutalni élve születés után.

#632436 Ricsi Előzmény: #632424

Mondjuk, teremtenék egy élhető országot, nem csak beszélnék róla.

Nem csak beszélnék 1 millió új munkahelyről, hanem segíteném a cégeket, hogy legyenek is munkahelyek.

Mondjuk megreformálnám az oktatást, hogy a következő generáció értelmesebb legyen.

Mondjuk felzárkóztatnám a béreket az unió alsó harmadába, ha már a költségeket felvittem az unió felső harmadába.

Mondjuk nem mindenféle vicces különadókkal terhelném a lakosságot, hanem átalakítanám a pénzzabáló struktúrákat.

Mondjuk nagyon-nagyon csökkenteném az állam újraelosztását, és sokkal többet engednék meg az embereknek, hogy foglalkozzanak magukkal.

Mondjuk, nem pofáznék bele mindenbe, hogy hol lehet cigit venni pl.

Mondjuk sokkal többet költenék a városokra és falvakra, hogy szebbek legyenek, az emberek ne érezzék úgy, hogy az ötvenes években élnek.

Mondjuk sokkal többet költenék a közösségi közlekedésre, hogy a XXI. század technológiájának szintjén álljon.

Mondjuk nagyon lecsökkenteném a közösségi közlekedés árát, mert számomra botrányosan drága. Mondok egy példát: mi pest mellett laktunk, és a bejárás pestre és a bkv bérlet 20 rugó volt fejenként. 5 emberre vetítve az 100 000 HUF. Felháborító.

Mondjuk sokkal többet költenék a kultúrára, és annak népszerűsítésére. Mert a kiművelt főkre van szükség, és ebbe beletartozik számomra a színházba járás, múzeumba járás, stb, stb.

Mondjuk segíteném az embereket a sportban, hogy mindenkinek legyen lehetősége sportolni valahol, mégpedig ingyen, vagy nagyon olcsón. Egyre több az ülőmunka, egyre nagyobbak a seggek, és egye több a beteg ember (cukor, magas vérnyomás, stb).

Mondjuk lecsökkenteném a nyugdíjakat, mert az nem normális, hogy az átlagnyugdíjas többet kapjon, mint amennyiért emberek dolgoznak. Persze a nyugdíjcsökkentést csak lassan lehetne, mondjuk vagy azt mondom, évente csökken 2%-al, vagy azt, sosem emelem többet, és majd az infla megoldja.

És még sorolhatnám estig. De ha elmész mondjuk a Lajtától nyugatra, és megnézed, mi van ott, és mi van itt, neked is hasonló ötletek fognak az eszedbe jutni. Csak nyitott szemmel kell járni ott is, itt is.