Regisztráció Elfelejtett jelszó

Felhasználók hírei

Re: első gyerek 300e 18+

#632515 Margaretta Előzmény: #632509

60-100 Ft/db.

Mondjuk 80 Ft*7 db* 30 nap= 16 800,- Ft/hó

201 600 FT/év.

Na, mindjárt "eldorbézoljuk" a 300ezret:)

#632511 Margaretta Előzmény: #632495

Jól van, na!:) Beírtam a gugliba, hogy mennyibe kerül egy gyerek felnevelése, ez itt szépen hozta és idemásoltam. Nem én számoltam ki:)

De ahogy néztem, nem ír nagy valótlanságokat.

De ha mindent ingyen is valakitől megkapnak, azon felül is vannak kiadások, amire nem is gondolhatunk. A szomszéd kisbabájának kapcsán hallok ezekről.

#632508 Turkoglu Előzmény: #632497

pelenka, többlet kaja a mamának (mert az anyatej is lesz valamiből.. ), vitaminok ezek még az előttem szólónál kimaradtak

#632502 Margaretta Előzmény: #632497

Lehet, hogy a csecsemőkori 1 évre átlaghavit számoltak. Kiadás pl. gyerekszoba berendezés, ruhácskák, szülés orvosi költségei, babakocsi, köldökvér, meg még számos hasonló dolog.

#632497 Ricsi Előzmény: #632491

Egyébként ezek a számok teljesen légből kapottak. Mitől kerül egy csecsemő 24 rugóba havonta? Normális csecsemő egészséges anyánál szopik, kaja 0, 2-3 rugdalózó 2-3 ezer, azonkívül?

#632495 Ricsi Előzmény: #632491

Ez nem jó számolás, mert van csp, meg adókedvezmény, meg nevelési támogatás, meg még mittomén micsoda. Nem csak ezt adják...

#632491 Margaretta Előzmény: #632471

" A kutatás szerint:

•Csecsemőkorban 24.721 forintot

•Bölcsődéskorban 27.644 forintot

•Óvodáskorban 30.093 forintot

•Általános iskolás korban 36.970 forintot

•Középiskolában 48.734 forintot

•Egyetemista/főiskolás korban 90.163 forintot

Ezek alapján egy gyerek felnevelésének költsége a felsőoktatási tanulmányok végéig átlagosan 13-15 millió forint. Mivel itt átlagról van szó, természetesen vannak családok, ahol ennél jóval kevesebb jut, és olyanok is, akik akár a többszörösét költik a gyerekre.

"

http://divany.hu/poronty/2013/03/16/13-15_millio_a_gyerek_mire_felno/

A 300ezer ennek kb. 50-ed része:)

#632483 Ricsi Előzmény: #632464

:D

A programom egyébként 1 sorból állna:

Átvenném a német költségvetést, az összes számával együtt, mert mint látszik, az működik.

Ha ott x% az ÁFA, itt is annyi lesz. Ha ott x% a szja, itt is annyi lesz. Ha ott a költségvetés x% megy nyugdíjra, itt is annyi megy majd el. És így tovább.

És azért a németeket választanám, mert az működik, valamit a magyar mentalitás nagyon sokban hasonlít a németre. Nem csak véletlen, hogy mi általában egymásra találunk amikor szükséges.

törölve

#632471 rbbj11 Előzmény: #632446

ursi max pár napra megy oda...nem lát ki a szük szemellenzös köreiböl

egyébként mi a fene 300e huf??? Ez ösztönzö??? Mire??? Ausztriában a 11.000 euró valóban ösztönzö, az még engem is ösztönözne. De 300e?? 3 havi elmaradt minimálbér?? Vicc

#632469 Margaretta Előzmény: #632464

" mert ilyen jó programja egyik nyamvadt pártnak sincsen..."

Hát, ez az!

Még gondolatban sincs meg.

Pedig vannak eszerint működő helyek a világban, pl.: Szingapúr, Madeira (tudom portugál, de külön elnöke van)

#632464 Turkoglu Előzmény: #632447

Ricsi ha indulsz a választáson tőlem egy szavazatra biztosan számíthatsz, sőt az asszonyt is hozom magammal az urnához... Ha nem indulsz akkor viszont bajba leszek, mert ilyen jó programja egyik nyamvadt pártnak sincsen...

#632463 Grizzly Géza Előzmény: #632462

Lehetett volna úgy is csinálni,pl megversenyeztetni a koncessziókat hogy pénz is legyen belőle. Csak úgy a debilek,pl palcsó tomika és társai nem tudnák elvezetni az üzletet,számolgatni kellene,osztani szorozni,de minek is azt a NER-ben? Csak jó elvtársnak kell lenni. Continentalos takarítónő!!! 9 trafikot nyert? Normális? Normális? Tudom,a liberálkommunisták ezerszer többet loptak,de akkor is ne már... ;)

#632462 Turkoglu Előzmény: #632458

Majd ursi mindjárt megmagyarázza, hogy ez tudomány és ez a mi érdekünket szolgálja...

#632458 Grizzly Géza Előzmény: #632447

Így is van.

A nagy trafikrablás pl akár a fidesz cégére is lehetne.

Vegyél 6000 trafikot és tereld be a 3 millió függőt. Ezután emeld 10%-ra az árrést.

Zárasd be a konkurenciát,mert egy fideszes helyi vezető értelmi képességei csak így lesznek alkalmasak egy vállalkozás vezetésére,garantált haszonnal, verseny nélkül.

#632447 Ricsi Előzmény: #632424

Ha gondolod, sorolom tovább más aspektusból:

Mondjuk nem engedném meg, hogy ennyi szenny menjen a tv-kben, újságokban, reklámokban.

Mondjuk nem engedném meg, hogy a buzulás teljesen természetes, mi több, lassan kötelező legyen.

Mondjuk nem engedném meg, hogy egyáltalán olyan szóba kerüljön, hogy minden gyereknek el kelljen menni Auschwitz-ba.

Mondjuk nem engedném meg, hogy 23 éve teljesen felelősségmentes legyen a kormányzás.

Mondjuk nem engedném meg, hogy mindenféle holdudvarok az ország pénzéből erősödjenek.

És még sorolhatnám napestig.

#632446 Grizzly Géza Előzmény: #632436

Jó ötletek,de ezt vsz megvalósíthatatlan szájtépésnek lesz minősítve.

Az egyetlen járható út 300k HUF-ot átutalni élve születés után.

#632436 Ricsi Előzmény: #632424

Mondjuk, teremtenék egy élhető országot, nem csak beszélnék róla.

Nem csak beszélnék 1 millió új munkahelyről, hanem segíteném a cégeket, hogy legyenek is munkahelyek.

Mondjuk megreformálnám az oktatást, hogy a következő generáció értelmesebb legyen.

Mondjuk felzárkóztatnám a béreket az unió alsó harmadába, ha már a költségeket felvittem az unió felső harmadába.

Mondjuk nem mindenféle vicces különadókkal terhelném a lakosságot, hanem átalakítanám a pénzzabáló struktúrákat.

Mondjuk nagyon-nagyon csökkenteném az állam újraelosztását, és sokkal többet engednék meg az embereknek, hogy foglalkozzanak magukkal.

Mondjuk, nem pofáznék bele mindenbe, hogy hol lehet cigit venni pl.

Mondjuk sokkal többet költenék a városokra és falvakra, hogy szebbek legyenek, az emberek ne érezzék úgy, hogy az ötvenes években élnek.

Mondjuk sokkal többet költenék a közösségi közlekedésre, hogy a XXI. század technológiájának szintjén álljon.

Mondjuk nagyon lecsökkenteném a közösségi közlekedés árát, mert számomra botrányosan drága. Mondok egy példát: mi pest mellett laktunk, és a bejárás pestre és a bkv bérlet 20 rugó volt fejenként. 5 emberre vetítve az 100 000 HUF. Felháborító.

Mondjuk sokkal többet költenék a kultúrára, és annak népszerűsítésére. Mert a kiművelt főkre van szükség, és ebbe beletartozik számomra a színházba járás, múzeumba járás, stb, stb.

Mondjuk segíteném az embereket a sportban, hogy mindenkinek legyen lehetősége sportolni valahol, mégpedig ingyen, vagy nagyon olcsón. Egyre több az ülőmunka, egyre nagyobbak a seggek, és egye több a beteg ember (cukor, magas vérnyomás, stb).

Mondjuk lecsökkenteném a nyugdíjakat, mert az nem normális, hogy az átlagnyugdíjas többet kapjon, mint amennyiért emberek dolgoznak. Persze a nyugdíjcsökkentést csak lassan lehetne, mondjuk vagy azt mondom, évente csökken 2%-al, vagy azt, sosem emelem többet, és majd az infla megoldja.

És még sorolhatnám estig. De ha elmész mondjuk a Lajtától nyugatra, és megnézed, mi van ott, és mi van itt, neked is hasonló ötletek fognak az eszedbe jutni. Csak nyitott szemmel kell járni ott is, itt is.

első gyerek 300e 18+

#632424 Dr. ursi

nagyon nehéz úgy megoldani hogy ne vádoljon meg az eu és álcivil szervezetek diszkriminnel stb.

-

kéretik a nagyokosakat h akkor prezentálják a megoldást h szerintük h kéne milyen ktsvetési kerettel honnan teremtebé elő a fedezetet stb.

-

most ez arról szól h csak az elsőre

csak 18 után szülve

tehát nem jár ha előtte már van gyerek és akkor sem jár ha utána van vagyis a többiekre arra ott a yges gyed adó !!! pl egy gyerekre adóbóll visszaarad 60e tisztán annyival kap többet nettóban pl öcsémék és most érkezik a 2. !

ettől függetlenül ha proli lenne most óbégatna h bassza meg lecsúsztam a 3 kilóról ... de mivel nem proli ezért tudomásul veszi h másoknak is meg kell lenni az eslőnek h az övéit ne zabálják le majd a prolik és egyebek ... (amitől ti is joggal féltek)

-

tehát építő jellegű kritikát kérek ! nem csak a szájtépést ! hanem ti konstruktívan hogyan oldanátok meg ezt demográfia prolemet ?! figy véve eu stb!

Re: 300 000 Suzuki önerőre

#632423 prospero Előzmény: #632389

első gyerekre járna csak, ha jól értelmeztem... azaz, ha 18 éves korára már van egy gyerek, akkor nem jár. Ebből az egyszeri 300k támogatásból mindazok kizáródnak, akinek 18 éves korára már megszületik az első gyereke.