Ezt hol látod?
http://cib.hu/maganszemelyek/kondiciok/hirdetmenyek/index
Az biztos, hogy ha megvalósul a megint átnemhárított tranzakciós adó beépítése az árakba, szét kell alaposan nézni, hogy melyik bankhoz érdemes átmenni.
Ezt hol látod?
http://cib.hu/maganszemelyek/kondiciok/hirdetmenyek/index
Az biztos, hogy ha megvalósul a megint átnemhárított tranzakciós adó beépítése az árakba, szét kell alaposan nézni, hogy melyik bankhoz érdemes átmenni.
szeptember 30-tól módosulnak a cib hirdetményei, egyes díjtételek emelkedni fognak... milyen meglepő...
és mégis valahogy nyerők ezek a bankok.
hogy is van ez ?! :o)
Az osztrák bankok nyeresége 2012-ben 1,19 milliárd euróról 3,21 milliárd euróra növekedett - közölte az osztrák bankszövetség. Willibald Cernko, a Bank Austria főnöke, egyszersmind az osztrák bankszövetség elnöke szerint a múlt év kivételesen jó év volt. Ugyanis az elmúlt kilenc évben az osztrák bankok átlagos éves nyeresége 1,2 milliárd euró volt.
http://www.vg.hu/penzugy/kozel-haromszorosara-nott-az-osztrak-bankok-nyeresege-406727
A labanc bankszövetség elnöke változtatásokat kér az osztrák kormánytól a bankadót illetően. Az adót a pénzügyi és a gazdasági válság nyomán vezették be Ausztriában, az államnak évente 625 millió eurót hoz. Cernko szerint az adó egyes részeit az új bankfelszámolási alapba kell átvinni.
-
érdekes nem emlékszem h labanciában farkast mondtak volna az államra amikor bevezette a bankadót ráadásul magasabbat mint mi.
de ha jól emlékszem idehaza a labanc tulajdonú bankok obégattak és brüsselbe szaladtak.
Én értem, amit írsz, meg tudom is, hogy miről van szó - de ez a kereset ebben a formában azt jelenti, hogy nem lehet korlátozni a devizhitelek folyósítását, ami szó szerint nonszensz, mert minden normális államban már jóval korábban korlátozták a felvétel lehetőségét.
Ez pedig annyira tagállami szabályozási rendszer, hogy nem is értem, hogy mi lehet a kereset tárgya, valamit valaki nagyon hülyén írhatott le, hiszen mint írtam - semmi akadálya nincs a devizahitelezésnek, amennyiben a delikvens megfelel a szabályoknak...
mert korlátozva van h nem veheti fel boldog-boldogtalan jövedelem nélkül :o) minibér 15-szöröse kell lennie v devizában fennálló jöv v fedezet
amit egyébként pont eu kért még 2011 decemberében :o)))
Az egészben az a vicces, hogy egyáltalán nem tilos a devizahitelezés Magyarországon, jelenleg is teljesen aktívan működik.
Akkor pedig pontosan miért is indul kötelezettségszegési eljárás?
"Az Európai Bizottság még 2011 decemberében egy EU Pilot-eljárás megindításának keretében jelezte Magyarország felé, hogy a jelzáloghitelt igénylő jövedelmének el kell érnie a minimálbér tizenötszörösét, illetve annak a hitel devizanemében kell fennállnia. A Bizottság 2013. június 21-én hivatalos felszólítás megküldésével kötelezettségszegési eljárást indított Magyarországgal szemben a devizakölcsön szerződéseket biztosító jelzálogjog korlátozása tárgyában.
Kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen az Európai Bizottság (EB) a devizahitel-nyújtás korlátozása miatt - tudatta honlapján szerdán a bizottság.
Az eljárás megindításának tényén felül nem tettek közzé részleteket a honlapon.
Az MTI úgy tudja, hogy az EB úgynevezett hivatalos felszólító levelet küldött Magyarországra, mert úgy ítéli meg, hogy sérti a tőke szabad áramlásának uniós elvét az a 2011 júliusában született kormányrendelet, amely azt írja elő, hogy csak az kaphat devizahitelt, akinek a kérdéses devizában akkora bruttó havi jövedelme van, amely forintra átszámítva meghaladja a minimálbér tizenötszörösét.
Az eljárás megindításának puszta tényét, a részletek ismertetése nélkül a bizottság a honlapján is közzétette.
Tudom, hogy alapvető szövegértés, de ott a kérdésedben a válasz: "Miért kellene a hívőnek inkább megfelelni az isteni elvárásoknak mint az ateistáknak ???"
Gyk. mégis mióta érdekelnek egy ateistát az isteni elvárások?
Itt azért több szempontot felhoznék. Ha már auschwitzi őrök, ott az egyik az említett félelem a retorzióktól, a másik viszont a kultúra, amit beléjük neveltek. Nálunk ez a kultúra az adóelkerülésből sportot űzésben mutatkozik meg, aki kevesebbet ad a közösbe, azt nem lenézi a társadalom, hanem irigykedik rá. Másrészt egy munkavállaló, ha nincs nagyon kiszolgáltatott helyzetben, kereshet magának másik munkahelyet. Úgyhogy annyival azért nem intézném el a dolgot, hogy minden felelősség a munkáltatóé, főleg nem olyanok részéről, akik amúgy szeretik a bűnt bűnnek nevezni (és most nem rád gondoltam). :)
Mellesleg ez a 10%-os "reális adóval" példálózás erősen félrevisz. Demokráciában az adó nem egy valakinek megfizetendő sarc, hanem a rendszer fenntartásának költségén túl a közösségi szolgáltatásokat finanszírozza, illetve bizonyos elvek alapján újraelosztásra kerül. A gyarlóságból fakadó tökéletlenségeket félretéve (korrupció, sikkasztás, lobbik stb.) tehát a 10% vagy nem 10% olyan döntéstől függ, hogy legyen-e állami oktatás, egészségügy, támogatások stb. Bocs, de ezt rablásnak nevezni kicsit erős.
A Kúria IX. tárgyalótermében 2013. június 25-én, 10.00 órakor kezdődő tárgyalás témája: a deviza alapú hitelszerződésben az árfolyamrés feltüntetésének elmaradása jogszabályba ütközik-e?
A sajtó képviselőinek részvételét a bíróság regisztrációhoz köti. A regisztráció sorrendjében 15 helyet tudunk biztosítani az újságírók számára.
Kérjük, hogy a részvételi szándékot a regisztracio@kuria.birosag.hu e-mail címre 2013. június 20. 12.00 óráig jelezni szíveskedjenek.
Jelezni fogjuk, amikor a létszám betelt.
Budapest, 2013. június 19.
"Bátor dolog hívő emberként adót csalni, nem félsz a "főnök" haragjától? (igaz, a főnök a nyerészkedő spekiket sem kifejezetten kedvelheti) :)"
.
Ezen a butaságon mindig elcsodálkozom. Miért kellene a hívőnek inkább megfelelni az isteni elvárásoknak mint az ateistáknak ??? És az ateisták ennek a gondolatnak örülnek mint majom a farkának. Ha van isten a hitetlenek is picsán lesznek rugva azért ami elkövettek pluszban azért is mert nem hittek, ha pedig nincs Isten akkor a hívők se.
Nézz szét az albán rafi bank oldalán, ott találsz baromi jó euro kamatokat. Legalábbis ezt mondta nekem 2 hónapja egy albán rafis