Regisztráció Elfelejtett jelszó

"Hazai" bankok

Re: nincs cím

#634743 Zotya32 Előzmény: #633936

szeptember 30-tól módosulnak a cib hirdetményei, egyes díjtételek emelkedni fognak... milyen meglepő...

szegény-szegény labanc bankok

#634438 Dr. ursi

Az osztrák bankok nyeresége 2012-ben 1,19 milliárd euróról 3,21 milliárd euróra növekedett - közölte az osztrák bankszövetség. Willibald Cernko, a Bank Austria főnöke, egyszersmind az osztrák bankszövetség elnöke szerint a múlt év kivételesen jó év volt. Ugyanis az elmúlt kilenc évben az osztrák bankok átlagos éves nyeresége 1,2 milliárd euró volt.

http://www.vg.hu/penzugy/kozel-haromszorosara-nott-az-osztrak-bankok-nyeresege-406727

A labanc bankszövetség elnöke változtatásokat kér az osztrák kormánytól a bankadót illetően. Az adót a pénzügyi és a gazdasági válság nyomán vezették be Ausztriában, az államnak évente 625 millió eurót hoz. Cernko szerint az adó egyes részeit az új bankfelszámolási alapba kell átvinni.

-

érdekes nem emlékszem h labanciában farkast mondtak volna az államra amikor bevezette a bankadót ráadásul magasabbat mint mi.

de ha jól emlékszem idehaza a labanc tulajdonú bankok obégattak és brüsselbe szaladtak.

#634128 Előzmény: #634109

Én értem, amit írsz, meg tudom is, hogy miről van szó - de ez a kereset ebben a formában azt jelenti, hogy nem lehet korlátozni a devizhitelek folyósítását, ami szó szerint nonszensz, mert minden normális államban már jóval korábban korlátozták a felvétel lehetőségét.

Ez pedig annyira tagállami szabályozási rendszer, hogy nem is értem, hogy mi lehet a kereset tárgya, valamit valaki nagyon hülyén írhatott le, hiszen mint írtam - semmi akadálya nincs a devizahitelezésnek, amennyiben a delikvens megfelel a szabályoknak...

#634109 Dr. ursi Előzmény: #634103

mert korlátozva van h nem veheti fel boldog-boldogtalan jövedelem nélkül :o) minibér 15-szöröse kell lennie v devizában fennálló jöv v fedezet

amit egyébként pont eu kért még 2011 decemberében :o)))

#634103 Előzmény: #634099

Az egészben az a vicces, hogy egyáltalán nem tilos a devizahitelezés Magyarországon, jelenleg is teljesen aktívan működik.

Akkor pedig pontosan miért is indul kötelezettségszegési eljárás?

#634099 Dr. ursi Előzmény: #633933

"Az Európai Bizottság még 2011 decemberében egy EU Pilot-eljárás megindításának keretében jelezte Magyarország felé, hogy a jelzáloghitelt igénylő jövedelmének el kell érnie a minimálbér tizenötszörösét, illetve annak a hitel devizanemében kell fennállnia. A Bizottság 2013. június 21-én hivatalos felszólítás megküldésével kötelezettségszegési eljárást indított Magyarországgal szemben a devizakölcsön szerződéseket biztosító jelzálogjog korlátozása tárgyában.

http://www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/ragaszkodik_a_kormany_a_devizahitelezes_szigoru_korlatozasahoz.185891.html

Kötelezettségszegési elj…

#633933 Dr. ursi

Kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen az Európai Bizottság (EB) a devizahitel-nyújtás korlátozása miatt - tudatta honlapján szerdán a bizottság.

Az eljárás megindításának tényén felül nem tettek közzé részleteket a honlapon.

Az MTI úgy tudja, hogy az EB úgynevezett hivatalos felszólító levelet küldött Magyarországra, mert úgy ítéli meg, hogy sérti a tőke szabad áramlásának uniós elvét az a 2011 júliusában született kormányrendelet, amely azt írja elő, hogy csak az kaphat devizahitelt, akinek a kérdéses devizában akkora bruttó havi jövedelme van, amely forintra átszámítva meghaladja a minimálbér tizenötszörösét.

Az eljárás megindításának puszta tényét, a részletek ismertetése nélkül a bizottság a honlapján is közzétette.

#631895 Netmaster Előzmény: #631851

Tudom, hogy alapvető szövegértés, de ott a kérdésedben a válasz: "Miért kellene a hívőnek inkább megfelelni az isteni elvárásoknak mint az ateistáknak ???"

Gyk. mégis mióta érdekelnek egy ateistát az isteni elvárások?

#631894 Netmaster Előzmény: #631516

Itt azért több szempontot felhoznék. Ha már auschwitzi őrök, ott az egyik az említett félelem a retorzióktól, a másik viszont a kultúra, amit beléjük neveltek. Nálunk ez a kultúra az adóelkerülésből sportot űzésben mutatkozik meg, aki kevesebbet ad a közösbe, azt nem lenézi a társadalom, hanem irigykedik rá. Másrészt egy munkavállaló, ha nincs nagyon kiszolgáltatott helyzetben, kereshet magának másik munkahelyet. Úgyhogy annyival azért nem intézném el a dolgot, hogy minden felelősség a munkáltatóé, főleg nem olyanok részéről, akik amúgy szeretik a bűnt bűnnek nevezni (és most nem rád gondoltam). :)

Mellesleg ez a 10%-os "reális adóval" példálózás erősen félrevisz. Demokráciában az adó nem egy valakinek megfizetendő sarc, hanem a rendszer fenntartásának költségén túl a közösségi szolgáltatásokat finanszírozza, illetve bizonyos elvek alapján újraelosztásra kerül. A gyarlóságból fakadó tökéletlenségeket félretéve (korrupció, sikkasztás, lobbik stb.) tehát a 10% vagy nem 10% olyan döntéstől függ, hogy legyen-e állami oktatás, egészségügy, támogatások stb. Bocs, de ezt rablásnak nevezni kicsit erős.

közlemény

#631860 Biborka89

A Kúria IX. tárgyalótermében 2013. június 25-én, 10.00 órakor kezdődő tárgyalás témája: a deviza alapú hitelszerződésben az árfolyamrés feltüntetésének elmaradása jogszabályba ütközik-e?

A sajtó képviselőinek részvételét a bíróság regisztrációhoz köti. A regisztráció sorrendjében 15 helyet tudunk biztosítani az újságírók számára.

Kérjük, hogy a részvételi szándékot a regisztracio@kuria.birosag.hu e-mail címre 2013. június 20. 12.00 óráig jelezni szíveskedjenek.

Jelezni fogjuk, amikor a létszám betelt.

Budapest, 2013. június 19.

#631851 Spade Előzmény: #631412

"Bátor dolog hívő emberként adót csalni, nem félsz a "főnök" haragjától? (igaz, a főnök a nyerészkedő spekiket sem kifejezetten kedvelheti) :)"

.

Ezen a butaságon mindig elcsodálkozom. Miért kellene a hívőnek inkább megfelelni az isteni elvárásoknak mint az ateistáknak ??? És az ateisták ennek a gondolatnak örülnek mint majom a farkának. Ha van isten a hitetlenek is picsán lesznek rugva azért ami elkövettek pluszban azért is mert nem hittek, ha pedig nincs Isten akkor a hívők se.

#631807 Ricsi Előzmény: #631799

Nézz szét az albán rafi bank oldalán, ott találsz baromi jó euro kamatokat. Legalábbis ezt mondta nekem 2 hónapja egy albán rafis