Regisztráció Elfelejtett jelszó

Felhasználók hírei

Re: nincs cím

#631713 prospero Előzmény: #631712

A pedagógus és eü életpályamodellről együttesen...meg arról, hogy miért kellett a Varga csomag: életpályamodell finanszírozásra, demográfiai programra, egyszámjegyű SZJA-ra esetleg vagy "csupán" az államadósság csökkentésre és/vagy a hiánycél tartására...

mindenesetre kiderült, hogy a kamatjövedelem ehojából nem az eü életpályamodellt fogják finanszírozni, mint ahogy azt feltételeztem...hanem infla és rezsicsökkentés miatti kieső bevételeket...most már úgy látszik ténylegesen...

#631712 Előzmény: #631707

"Tehát a pedagógus életpályamodell fedezete a kérdéses..."

Tudtommal erről beszélgettünk eddig, de lehet, hogy elnéztem valamit.

#631710 prospero Előzmény: #631706

"és bármi áron el lehet másoktól venni a jövedelmét"

Én nem mondtam ilyet. Azt mondtam, hogy én nem sajnálom azt, ha a kamatjövedelmemet még 6% ehoval sújtják, tekintve, hogy 3 évig 4% pluszt adott a kormány versus progresszív SZJA.

#631707 prospero Előzmény: #631683

"Node legyünk a legjobb indulattal feléjük, legyen úgy ahogy számoltál:

Hol a pénz a "kompenzációra"? "

Itt a válasz a kérdésedre: Úgy látszik az eü bérrendezés rendben van...

http://www.portfolio.hu/gazdasag/egeszsegugy/95_ezer_egeszsegugyi_dolgozo_fizetese_emelkedik.185485.html

"95 ezer embert érint az idei egészségügyi béremelés - közölte Selmeczi Gabriella annak kapcsán, hogy kedden megjelent az egészségügyi béremelésről szóló rendelettervezet. A béremelésről szóló kormánydöntést már egy hónappal ezelőtt bejelentette Szócska Miklós egészségügyi államtitkár és a 30 milliárd forintos kiadás már be is volt tervezve a 2013-as költségvetésbe."

Azaz az eü bérrendezés rendben van, ha 2013-ban ez benne volt a költségvetésben, akkor 2014-re ez alapján határozták meg a költségvetési pályát az EU-ban is...

95 ezer embert érint mindössze...

Tehát a pedagógus életpályamodell fedezete a kérdéses...

#631706 Előzmény: #631704

Azért elég szép kört futottál onnan, hogy kompenzálni kell őket, mert ez nekik jár és bármi áron el lehet másoktól venni a jövedelmét ennek érdekében egészen odáig, hogy lóf@sz sem jár nekik, hiszen eddig sem töltötték ki a munkaidejüket.

Én ugyan képes vagyok igen nagy gondolatíveket leírni, de ez azért még nekem is meredek, és most már tulajdonképpen azt sem értem, hogy azt akarod írni, hogy "megérdemlik a péznt", vagy hogy "dögöljön meg az összes lógós".

#631705 Előzmény: #631701

Eddig nem volt kötelező a munkahelyen lenni, ha nem volt órájuk. Merthogy minek. Ez viszont nem azt jelentette, hogy nem dolgoztak, hanem például azt, hogy otthon is javíthattak dolgozatokat. Nem véletlenül volt azért szimpatikus sokaknak a pedagógus pálya, mert adott egyfajta szabadságot, kötetlenséget és nyáron hosszú fizetett szabit - de a közhiedelemmel szemben ez nem azt jelentette, hogy csak annyit "dolgoztak", amennyit "az órán töltöttek".

Lehetett volna azt mondani, hogy rendet tesznek, mint a rendőröknél, katonknál, hogy ezentúl betűszerint be kell tartani a munkaszerződéseket és eltöröljük a kedvezményeket - mert azzal még úgy-ahogy egyet is lehetne érteni, mert rendnek kellene lennie.

Viszont ha egyszer azt mondják, hogy ezért kompenzáció jár, hogy ezt megfizetik, akkor elég kontraproduktív érvnek tartom azt a replikázást, hogy tulajdonképpen miről is beszélünk, hiszem most olyat akarunk megfizetni, amit a munkaszerződés alapján már eddig is megfizettünk.

Nekem semmi bajom a pedagógus életpályamodellel, mert nem érdekel, semmi bajom nem lenne azzal, ha más követelményrendszert állítanának fel, mert az sem érdekel, az sem érdekel, ha megduplázzák a bérüket, mert fontos a jó minőségű oktatás, de egy dolog nagyon is érdekel:

Ha az állam több pénzt akar számukra kifizetni, azt gazdasági növekedésből tegye meg és ne adóemelésből. És ennyi. Lehet ezt ragozni MEG LEHET MAGYARÁZNI csak szerintem nem érdemes.

#631704 prospero Előzmény: #631701

Mert én úgy tudom, hogy a közalkalmazotti bértábla 8 órára szól. Ha pedig annyira, akkor legyenek szívesek a pedagógusok a munkahelyükön tölteni a 8 órát. Ennyi az elvárásom, nem több.

#631703 prospero Előzmény: #631683

Az hogy a számításaik szerint idén nem lesz 100 milliárdos megtakarítás a kamatjövedelmeken, nem jelenti azt, hogy a következő évben sem lesz...erről ugye nem szól a cikk, tekintve, hogy az adósság legnagyobb része rövid távú diszkontkincstárjegyekben van... Inflát is lehet pörgetni egy kicsit... 1%-kal magasabb infláció a bevételi főösszeg 10200 milliárdos értékére vetítve 102 milliárd bevételi többlet.

Az Eüs életpályamodellből az tűnik ki, hogy éves 30 milliárd elég az eü bérrendezésére éves szinten, azzal együtt, hogy korábban már voltak akik az eü-ben kaptak pénzt: rezidensek, háziorvosok, gyerekorvosok stb.

Úgy látszik a tanári életpálya az érdekesebb téma lesz...

#631701 prospero Előzmény: #631680

Most akkor 6 órában voltak foglalkoztatva a pedagógusok vagy 8-ban. Mi volt a munkaszerződésükben.

#631698 walex Előzmény: #631621

TE lehet, hogy élvezted az előnyét, de én nem, mert ezáltal csökkent a nettóm akkoriban, amikor kivezették. Ezek után még a nehezen félretett megtakarításom által is le akarnak húzni, hogy tudjanak osztogatni, akárcsak Feri tette egykor. Menjenek ezek is a jó büdös francba...

#631683 Előzmény: #631674

Mint írtam, sem pro, sem kontra nem kívánok a véleménnyel foglalkozni. Én azért idéztem be, hogy nem ott tartunk, mint pár napja, hogy AKÁR LEHET is pénz a pedagógus béremelésre, hanem ott, hogy a mostani Varga csomag sem lesz elég.

Amiből az következik, hogy nem lehet pedagógus bért emelni. Ha tehát ezt beígérik, akkor dilettánsak, vagy még rosszabbak. Ha nem ígérik be, akkor meg felsorakoznak ElQro mögé a hazudtak reggel, este meg délben színvonalhoz.

Node legyünk a legjobb indulattal feléjük, legyen úgy ahogy számoltál:

Hol a pénz a "kompenzációra"?

Ez nem kompenzálás, kampec-ázás. Hogy itt is idézzem JarJar Binkset:

Maxi kampeca.

#631682 Turkoglu Előzmény: #631680

Várjál és mi lesz ezek után ha megint csökkentik 10%-al a rezsit, vagy ennyire előre biztos nem gondolkodnak, majd októberbe ráér egy újabb csomag... Szépen év közben úgy a legegyszerűbb... Tudjátok sör alátét...

#631681 Turkoglu Előzmény: #631659

Jajj de jó akkor még örülhetnek is... Nálad komoly gondok vannak úgy látom, vagy csak egyszerűen kitöltött pártkönyvvel rendelkezel meg egy narancs színű napszemüveggel, azon át biztos sokkal szebb a világ...

#631680 Előzmény: #631676

Az mondjuk fel sem merül benned opcióként, hogy addig nem tudjuk megfizetni, addig nem várjuk el a teljesítést?

#631676 prospero Előzmény: #631667

Ok, csak azért használom a kompenzációt, mert megfizetni nem tudjuk... mivel ahogy mondtad, csak adóemelésből van rá pénz... a kompenzációra is.

#631674 prospero Előzmény: #631645

Akkor az értelmezésem szerint a 2014-es hiánycél 2,4%. Ezt 430 milliárddal lépjük túl az intézet számításai szerint, ami a GDP 1,5%-a. 2,4% és 3% között - amíg még rendben van a költségvetés - az GDP 0,6%. Tehát GDP 0,9% pontot kellett megoldania Vargának. Ez pedig 28000 milliós GDP-vel számolva 252 milliárd kiigazítási igény, amiből a mostani Varga csomag 240 milliárdot lefed.

Túl jól sikerült az infláció elleni harc és a rezsicsökkentés! Ez van. Na most akkor hazudtak vagy tévedtek, vagy dilettánsok??

#631667 Előzmény: #631659

Semmi gond az elvárásokkal, de akkor azt nem kompenzálni kell, hanem megfizetni.

Arra pedig a kompenzáció nem elég, mert az nem is arról szól.

#631659 prospero Előzmény: #631644

Ne feledd el, hogy a semmihez képest kapják ezt... és igen: elvárom a tanároktól, hogy a napi 8 órát az iskolában töltsék.