Regisztráció Elfelejtett jelszó

Felhasználók hírei

Re: nincs cím

#631074 prospero Előzmény: #631064

2014-re 3%-ot jósolt a Bizottság az első 2 lépéssel, nem 2,5%-ot, és oktatásban/eü-ben dolgozók felemelése nincs benne sem az idei 2,x%-ban, sem a jövő évi 3%-ban. Ergo a Bizottság azonnal visszahelyez minket a túlzott alá ha a Fidesz emeli a közszféra fizetést szeptembertől. Te is tudod, hogy így van.

Akkor is ha egyébként már eleve megvan a fedezet a költségvetésben...

Re: adoemeles

#631072 Előzmény: #631070

Sajnos nem. Ahhoz kellően visszataszító volt amit írtál.

#631071 Előzmény: #631067

De ha minden SZJA-hoz hozzárendelik, akkor az SZJA lesz, csak más néven.

#631069 Előzmény: #631052

B@sszus, de pont ezt nem lehet csinálni, hogy az egyik társadalmi osztály kárára gazdagítod a másikat, mert ezt hívják kommunizmusnak. Ráadásul ha igaz az 1% körüli növekedés és a csökkenő kamatok, akkor azt a modellt zsigerből kellett volna tudni finanszírozni.

Egyszerűen nem igaz, hogy te sem akarod megérteni, hogy ezzel most saját magukat köpték szembe szavahihetőség szempontjából, merthogy amire hivatkoznak, hogy MIÉRT KELL ezeket bevezetni, azoknak köze sincs az életpályamodellhez.

Azért pedig őrültség egy rendszert szétverni, hogy csakazértis be tudják azt a modellt vezetni, ráadásul eddig ebben a kérdésben is következetesek voltak, most meg arra is tesznek. Egyebekben, ez a módszer a pedagógusokat is megszivatja, hiszen az ő kamatjövedelmük is kisebb lesz, a pénzhez jutása is drágább lesz, hát gratulálok hozzá.

#631067 prospero Előzmény: #631053

EHO címkézett jövedelem: a tb kassza bevétele, tehát nem SZJA. Azt csak eü-re/tb-re használhatják fel: ergo: eü rendbetétel, eü-s dolgozók felemelése következik ebből.

#631064 Előzmény: #631047

"pontosan egy ilyen ötletet kell bedobni ahhoz h a bizottság és akik mögötte vannak rájöjjön h itt tényleg nem csinálnak segget a szájukból a magyarok és tényleg behúzzák a bank és multi adót és megemelik és újat vezetnek be, ha szívóznak velünk."

Ez most baromira nem erről szól, és fogalmam sincs, hogy miért akarsz valami teljességgel védhetetlen, megmagyarázhatatlan dolgot kimagyarázni. A bizottság megadta a kiengedést, semmiféle intézkedésre nem volt szükség, sőt, ajánlom becses figyelmedbe azt, hogy ezek után én már a reklámadó ötletén is felhúztam a szemöldököm, hiszen az már a szavahihetetlenség kategóriája volt, ugyanis arról volt szó, hogy az csak akkor lesz, ha nem engednek ki.

Ezek után ez a csomag akkora önszájbavágás, amit nem értem, hogy miért akarsz megmagyarázni, ez pontosan a ZÉRÓ PONT ZÉRÓ előrelátás csomagja.

"ha szívóznak (a háttérben ami nem publikus) - láthatod kicsoda barósó - akkor megkaphatják az újabb bank és egyéb multikulti adókat."

Pontosan mely része ennek a csomagnak az, ami a bankokat és a multikat terhelné?

A túlzottdeficit-eljárás…

#631058 Dr. ursi

A túlzottdeficit-eljárásból való kivezetés kapcsán nem ugyanazokat a számokat prognosztizálta az Európai Bizottság, mint a magyar kormány, és akkor a magyar kormány világossá tette, hogy bár nem ért egyet az unió számaival, meglép egy három lépésből álló sorozatot. Ennek az első két lépése volt a zárolás és bizonyos állami beruházások felfüggesztése, amelyek a túlzottdeficit-eljárásból való kivezetést szolgálta. A harmadik lépés pedig azt szolgálja, hogy ne kerüljünk vissza az eljárás alá - magyarázta a kormányszóvivő.

-

A készpénzre vonatkozó tranzakciós illeték emelése meglátása szerint elsősorban a cégeket érinti, mivel az volt a gyakorlat a vállalkozásoknál, hogy nagy összegben vettek fel készpénzt és ebből fizették ki az alkalmazottakat. Vagyis adót kerültek - vélekedett a kormányszóvivő.

#631057 Előzmény: #631041

"az nem jut el agyig h szükség van ráplusz kitermeli a gazdaság és nem megyó féle hitelelkből van ?!"

Eddig azt hazudták, hogy nincs szükség rá. Ezt ezek után nem lehet máshogy fogalmazni. Azt pedig, hogy elveszik az emberektől, azt nem lehet úgy megfogalmazni, hogy "kitermeli a gazdaság", mert ez már már internáci terrorista magasság, amiben a nyilvánvaló lakossági elvonást "gazdasági teljesítménynek" akarják eladni. Ezt nem.

#631056 Előzmény: #631035

"most előjött h pénzember vagy."

Nem mondod Dr. ursi, eleddig általában az volt a téma, hogy alkalmazott vagyok egy íróasztal mögött, az is csak szivességből :) Mik vogymuk? :)

"én amondó vagyok h igenis a kultúrréteg a szerinted nem létező középosztály szaporodjon, és legyen 4-5 gyerekük."

Én pedig azt szeretném ha semmilyen formában sem "szaporítanák" az embereket.

"mert ezt a képzett értelmes réteget kell növelni."

A mennyiség nem egyenlő a minőséggel.

"ehhez meg pénzt kell elvonni azoktól akiknek van de gyerekért baszni már nem akarnak, mint pl te."

Maradjunk abban, hogy nem kérek tőled abban tanácsot, hogy mennyi gyereket kívánok felnevelni és visszautasítom már a feltételezést is, hogy ebből pénzkérdést csináljak.

Szerintem most van az a pillanat, hogy ülj le, higgadj le és gondold végig, hogy mit írsz, mert ez itt nem stílus, az pedig abnormális, hogy ha egy pártról mond valaki véleményt, akkor azt személyes szidalmazásra használod fel.

#631053 Előzmény: #631029

Akkor az nem EHO, hanem SZJA, akárhogy is szépíted, és máris ott van nemhogy a két kulcsos, hanem a sok kulcsos SZJA, hiszen "attól függ" az EHO kulcsa, hogy hogyan szerzed a jövedelmed. Ez már ötlet szinten is borzalmas, mert ebben az esetben tényleg az az igazság, hogy egyszerűbb lenne egy egységes százalékú és maximált EHO és egy több kulcsos SZJA. És ezen most kivételesen még vitatkozni sem érdemes, egyszerűen azért, mert jelen esetben a jövedelmek nemhogy nem egy kulccsal fognak adózni, hanem teljesen átláthatatlanul és értelmezhetetlenül. Nonszensz.

#631052 prospero Előzmény: #631039

Az előzmények alapján jogos a félelem, hogy visszakerülünk a túlzott deficit alá - még akkor is, ha csak a pedagógus/eü életpályamodellt valósítja meg a Fidesz, amit már a választások óta tervez....- nem azért, mert nincs meg rá a fedezet, hanem mert a Bizottság szerint "csak" ... tudod Te is, hogy így van... a Bizottság nem vitte le 2,5%-ra a hiánycélt 2014-re... csak 3%-ra, ergo: mondjuk egy 150 milliárdos életpályamodell 0,5%-ot üt a költségvetésen, azaz a Bizottság azonnal visszahelyez minket a túlzott alá, akkor is, ha nem kellene...

És igen... oktatásban/eü-ben dolgozók végig szívtak most, megérdemlik, hogy elkezdődjék az ő felemelésük is...

#631048 Előzmény: #631022

Racionálisan nincs alternatívája a fidesznek, de ez nem jelenti azt, hogy kemény munkával ne tudnák beleverni az emberek fejébe, hogy "azért meg lehet próbálni". És meg fogják próbálni, ha még sokat ötletelgetnek a stadionok érdekében. Wazze, saját magukat rombolják le, nem fogod fel? Pontosan az a lényeg, hogy ha valaki nem elfogult érzelmileg az irányukba, akkor az felfogja, hogy éppen harakirit követnek el és azzal, hogy ezt elmondja, azzal pont nem érzelmes lesz, hanem tényszerű.

Egyebekben azért is volt óriási balf@szság most ezt a baromságot bevinni a köztudatba, mert ha most húz meg valaki egy új pártot a baloldalon valami hiteles személyiséggel (és nem azt nevezik hitelesnek, aki hitelezésbe taszította az országot...), akkor annak egészen jó esélye lenne megnyerni a választásokat ezek után.

No persze nem féltem én az internáci terroristákat, hogy ezt megengednék, hiszen akkor ők bunkák a legnagyobbat, de ettől még tényszerű, hogy a Fidesz megindult lefelé azon az úton, amivel 2000 után is úgy leírta magát, hogy kínkeservesen, de mégis képes volt elveszteni a választásokat. Kemény munka lesz, de ha így belehúznak a fiúk és lányok, akkor sikeres lesz. Elég még pár olyan beszólás, hogy a főváros minden pénzt a Fradira költ, meg einstandol pár önkormányzati tulajdont, meg majd jól beszólogat a föpolgármester kerületeknek, hogy kiket szeretett Kádár, és hasonlók, és még Demszkyt is visszatapsolja az istenadta nép a 91. metróvonallal és a Budapest körüli nokiaexpresszel.

Aki ezt nem fogja fel, azzal nagyon nagy baj van, mert azt hiszi, hogy a Fideszbe vetett vak hit elég a választások megnyeréséhez, sőt mi több, még nagyobb a baj, ha azt hiszi, hogy ezzel a vonallal segít nekik, mert minden ilyen jellegű "agitáció" kontraproduktív, mert pont azt az érzetet kelti az emberekben, hogy a "Fideszben hinni kell, a többi meg borzasztó".

Az emberek nem így gondolkodnak. És ezt eddig tudta a Fidesz, most meg magasról tesz erre az alapigazságra. ÉS ez baj. ÉS erre nem megoldás az, hogy "higgyetek bennük". És nem válasz az, hogy "a másik rosszabb".

#631047 Dr. ursi Előzmény: #631042

engem nem érdekel h fideszes vagy e vagy sem.

az előrelátásod hiánya miatt - amiről te azt gondolod h k sok van neked - csalódtam.

pontosan egy ilyen ötletet kell bedobni ahhoz h a bizottság és akik mögötte vannak rájöjjön h itt tényleg nem csinálnak segget a szájukból a magyarok és tényleg behúzzák a bank és multi adót és megemelik és újat vezetnek be, ha szívóznak velünk.

ez erről szól !

ha szívóznak (a háttérben ami nem publikus) - láthatod kicsoda barósó - akkor megkaphatják az újabb bank és egyéb multikulti adókat.

ha végre behúzzák h Magyarországot hagyni kell, akkor nem lesz megszavazva.

ennyi.

#631042 Előzmény: #631016

"olyasmiről vitáztok és estek kétségbe ami nincs bevezetve."

Nem igaz, hogy nem érted: Ilyet még ötlet szinten sem lehetett volna feldobni, nemhogy ebben a formában.

"azt meg végképp nem h ha végre elindult az ország ki abból a mutyeróból katyvaszból és csődből akkor minden hugyfingre én már rögötn nem szavazok a fideszre ..."

Mint írtam, én nem vagyok Fideszes, ergo én arra szavazok, akiben látom a perspektívát. Namármost, ha ezt a fajta kormányzást komolyan gondolják, akkor nálam leírták magukat.

"mégis ki a ****omra ?"

Tudod Dr. ursi, van ám olyan lehetőség is, hogy "egyikre sem".

"amikor itt ennek is megvan az oka csak ****ok vagytok mert nem vagytok képesek 1 évvel előre gondolkodni ..."

De igen. Én például világosan írtam, hogy egy ilyen baromsággal el lehet veszíteni a választásokat. Eléggé előrelátó vagyok?

"én is csalódtam."

Ez van, sokszor leírtam, hogy nem vagyok fideszes, csak ugye akkora volt az uszítás ellenem ebben a kérdésben, hogy ezt szinte tényként kezelte mindenki, most meg mégis általános megdöbbenést okoz az, hogy "tényleg nem vagyok az". Ezért nem kell az uszításnak felülni.

#631041 Dr. ursi Előzmény: #631029

egyrészt eb megfenyegetett minket h visszatezs fél év múlva túlzottba mert szerintük osztogatás lesz választás miatt.

gondolod nem talál indokot ? amikor eddig is összevissza becsült a hasára csapva.

értésétek mér meg h nem elsz !

a tanári pályát már 2 éve tervezik ha a gazd termel avalós gdp akkor be lehet ezetni de ezt eb meg minden ****barom azt fogja mondani h no megmondtam itt az osztogatás.

az nem jut el agyig h szükség van ráplusz kitermeli a gazdaság és nem megyó féle hitelelkből van ?!

#631039 Előzmény: #631011

Sajnos erre a tájékoztatásra egy szó használata a megfelelő:

BULLSHIT.

#631038 prospero Előzmény: #631029

Arra számítok, hogy a lakossági megtakarítások most már elkezdenek ingatlanba átmenni... nagyon alacsony kamat, annak is az ötödét elveszi az állam....igaz ingatlan bérbeadás esetén a 16%-át, ha meghaladja az 1 milliót az éves bevétel akkor a harmadát.... tehát építőipar/ingatlan szektor: up következik...szerintem.

#631035 Dr. ursi Előzmény: #630974

most előjött h pénzember vagy.

én amondó vagyok h igenis a kultúrréteg a szerinted nem létező középosztály szaporodjon, és legyen 4-5 gyerekük.

mert ezt a képzett értelmes réteget kell növelni.

ehhez meg pénzt kell hagyni náluk akár úgy h egyáltalán nem fizetbnek adót lásd franciák.

ehhez meg pénzt kell elvonni azoktól akiknek van de gyerekért baszni már nem akarnak, mint pl te. vagy van másik út is: kölcsön felvenni a külföldtől. ezt is lehet lásd szocik.

de ha továbbnéznél akkor látnád h ha a társadalom fenn akar maradni és abban a te 2 gyereked és a mások megszületendő 4 gyereke és a cigány 6 gyereke is egymás mellett jól meg akar férni és élni akkor nincs más út !