Regisztráció Elfelejtett jelszó

Felhasználók hírei

Re: nincs cím

#631029 prospero Előzmény: #631016

Igen. Ez mindenképpen pozitív, hogy tartják a hiányt és nem hitelekből valósítják meg az osztogatást - ha lesz...

AT-nek: ha a pénz nem termel eleget a pénzügyi szférában (+6% EHO) kénytelen a reálszférában helyet keresni magának... még mindig sok az a 4000 milliárd az MNB-ben...

EHO-hoz: Addig amíg volt járulékplafon indokolt volt a 450 ezer forintos korlát... mindenképpen konzisztensebb lenne a rendszer, ha eltörlik a felső plafont még akkor is, ha lesz 6%-os, amit a bankok levonnak és befizetnek és be van kapálva, van 14%-os, amit Te vonsz le az SZJA-bevallásodban és be van kapálva...

Re: adoemeles

#631022 Dr. ursi Előzmény: #630974

aki érzelmi alapon dönt ilyen kérdésekben: lásd h nem komáztam ezt v azt amazt meg igen:

az no comment AT !

#631019 Dr. ursi Előzmény: #630880

ahogy 2012 eleén ? :o) csak a sok pánikos hülye vitte ki s váltott 320-n :o) és ment rá az 1% betéti kamatra bécsben :o)

olyasmiről vitáztok és e…

#631016 Dr. ursi

olyasmiről vitáztok és estek kétségbe ami nincs bevezetve.

nemtom mire jó ez .

azt meg végképp nem h ha végre elindult az ország ki abból a mutyeróból katyvaszból és csődből akkor minden hugyfingre én már rögötn nem szavazok a fideszre ... mégis ki a ****omra ? szoci-szadeszre ami tele van újabb önjelölt füvesemberekkel akik közveszélyesek a társadalomra. vagy olyanokra akiknek csak a széájuk jár de ha kormányozni kéne szétesne az ország anarchia a köbön ... dilletánsokra, amikor itt ennek is megvan az oka csak ****ok vagytok mert nem vagytok képesek 1 évvel előre gondolkodni ... csak jajjaj elveszik a kamatkámnak megint egy részét jajjaj - számolni is tudni kéne főleg a mérnök uraknak h mennyi volt zusamme a zsebben alattuk és mennyi van most a zsebben (a mutyerót kivéve csak színtiszta adókkal számolva és azt is kivéve h 2006 tőzsdeileg felfutó volt !)

én is csalódtam.

#631011 prospero Előzmény: #630995

http://www.portfolio.hu/gazdasag/adozas/giro-szasz_nincs_ebben_semmi_ujdonsag.3.185384.html

"Előzetes becslések szerint a hétfőn bejelentett adóintézkedések pótolhatják az idei költségvetésben a vártnál alacsonyabb infláció miatt kieső, 110-120 milliárd forintnyi bevételt - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kedd reggel a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában."

"A készpénzre vonatkozó tranzakciós illeték emelése meglátása szerint elsősorban a cégeket érinti, mivel az volt a gyakorlat a vállalkozásoknál, hogy nagy összegben vettek fel készpénzt és ebből fizették ki az alkalmazottakat."

"Varga Mihály szerint a hétfőn bejelentett lépések a jövő évi államháztartási egyenleget is javítják. Kivételt képez az önkormányzati adósság átvállalásának díja, ami az idei költségvetésben jelentkezik bevételként - mondta, hozzátéve, hogy, ha Magyarország érzékelhetően csökkenteni tudja idei és jövő évi hiányát, akkor elkerülheti Málta sorsát, amely ellen új túlzottdeficit-eljárást kezdeményezett az Európai Bizottság, fél évvel azt követően, hogy egy korábbi eljárás megszüntetéséről döntöttek volna."

"A gazdasági tárca vezetője emlékeztetett: "a pénzromlás idei visszaesésének mértéke minden várakozást felülmúl". Ennek mindenki örül, s ez jó a gazdaságnak, de csökkenti a költségvetés bevételeit - tette hozzá. "

Levitték az inflációt, a statisztikai módszertanból kivették a GDP felturbózását inflációval....

Melyik a jobb: magas infláció vagy tranzakciós illeték?

Az infláció szerintem a könnyebb járható út, mert az emberek nem veszik észre, hogy az államnak adóznak...

#631010 Előzmény: #631005

Az, hogy vannak hülyébbek is, az nem mentség. Ez a rossz tanuló felel című válasz.

#631008 Előzmény: #630983

Ebből is látható, hogy a Fidesz pont azt nem engedheti meg magának, hogy a bizonytalanok táborát növelje, mert elég ha "nem mennek el elegen" a választásokra, oszt röhögve húzza be az egészet az internáci terrorista konglomerátum, ahogy tette azt 2002-ben is.

#631005 Dr. ursi Előzmény: #630998

hát igen.

vannak alkalmasabbak.

pl. veres laci bácsi, vagy drazsé, vagy lászló csabi, vagy a mostani tervezett szekeres imci ...

#630998 Előzmény: #630981

Ahhoz egységes EHO rendszer kellene, vagyis a TB rendszer teljes reformja. Ahhoz ez a lépés egyrészről kontraproduktív, másrészről semmiképpen sem lehet végrehajtani a választásokig. Nem lehet kimagyarázni :(

vm még pénzügyminiszternek se volt jó, de NGM élén kijön, hogy mennyire nem alkalmas erre a feladatra.

#630995 prospero Előzmény: #630983

Ez a tranzakciós illeték egyébként tényleg főleg a cégeket érinti... de amit meg lehet figyelni, hogy a bankok a tranzakciós illeték bevezetését felhasználták arra, hogy a saját díjaikat durván megemeljék... és a saját díjukra nem alkalmazták a 6000 Ft-os korlátot...

#630985 prospero Előzmény: #630981

Kérdés, hogy mikor fogják elárulni mire kell a pénz. A nyáron nem valószínű... most mindenki elmegy szabira, uborkaszezon...elfelejtik ezt a bejelentést... ősszel pedig jönnek "jó hírek" vagy csak az, hogy csökkenő pályán az államadósság...

Egyszámjegyű SZJA azért lehetetlen, mivel 1500-1600 milliárd most az SZJA bevétel 16%-os kulccsal...

#630983 lagwagoner Előzmény: #630979

:-), tegnap éreztem, hogy erre gondolsz :-S

Én meg pont hétvégén állapítottam meg, hogy milyen kis összeszedett párt lett a FIDESZ, és Vargával az élen még vállalható is, még talán X-et is húznék melléjük 2014-ben.

Visszavonom.

#630981 prospero

Igen. Ennek kell következnie szerintem is, de ez nem a 6%-os EHO-ból következik, hanem a járulékplafon eltörléséből. Ha ezt meglépik, akkor újra logikus rendszer...minden jövedelem 16% SZJA-val adózik, és a kamatjövedelmeket- mint bármely más jövedelmet egyébként - bevonják az EHO fizetés hatálya alá, igaz egyelőre "csak" 6% kulccsal, tehát a tőkéből származó jövedelmeket is elkezdik hasonló módon adóztatni.

Én a pedagógus, és eü életpályamodellre szavaznék, ha ez többlet forrás és nem amiatt kell, mert az alaptörvénybe beemelték, hogy az adósságnak csökkennie kell. Amivel egyébként maximálisan egyetértek... ha igazak a statisztikák az elmúlt 3 évben ők szívtak a legtöbbet reálbér alakulásban, megérdemlik a kompenzációt....

#630979 Előzmény: #630966

Az a baj lagwagoner, hogy a következő logikus lépés az, hogy "az egyszerűsítés kedvéért" az EHO felső határát is eltörlik. Már csak azért is, mert másképpen a rendszer nemhogy működőképes nem lesz, hanem teljességgel kezelhetetlenné válik.

Ez pedig akkora vadbaromság, amit nem lehet szavakkal illetni.

MÁS: Egyebekben, erről is én tehetek, hiszen éppen most akartam pénzügyekbe befektetni mint tudod, és hát meg is jött a karma, hogy szó sem lehet róla. Kicsit erős, de próbáljuk meg: NEM teszem meg, hátha erre visszavonják ezt a szörnyedvénypakkot.

Re: barusó rekaciósnak nevezte a franciákat azok meg ultralibsinek őt :o)

#630975 Előzmény: #630843

Akinek tehát még nem volt egyértelmű, hogy ezek a marxizmus hithű letéteményesei, azoknak imhol van a világos bizonyíték a marxista szóhasználattal:

"Ez egy globalizációellenes felfogásba illeszkedik, amelyet én teljesen reakciósnak tekintek" - fogalmazott az interjúban Barroso. Hozzátette: "egyesek baloldalinak mondják magukat, pedig a valóságban kulturálisan teljesen reakciósak".

Már csak az a kérdés, hogy a személyek elleni koncepciós pereket mikor indítják, hiszen az országok elleni koncepciós pereket már nagyon jól ismerjük.

#630974 Előzmény: #630841

Hja, az nem, hogy visszahozták varga mihályt, pedig én őt pénzügyminiszterként már az I. Orbán kormány idején sem komáztam, egyszerűen azért, mert letérítette az országot arról az útról, amire Járai rakta. Vele például nem volt semmi bajom pénzügyminiszterként és jegybankelnökként sem, szinte copy+paste az esete Matolcsyval.

Én igazából soha nem értettem a hype-ot körülötte, egész regnálását az jellemezte, hogy elkezdettt oszkogatni a választások előtt, nem igaz, hogy a Fidesz nem tanult ebből, hogy ezzel NEM lehet választásokat nyerni. És ez még mind semmi. Porig alázzák szegény Giró Szász Andrást is, ordított a szerencsétlenről, hogy a lemondását fontolgatja, mert ehhez a sz@rhoz nem akarta a nevét adni, mert ezt már az ő gyomra sem veszi be.

Ezek után pedig csend van? NEM! Wazze, ugyanazon a napon előhúzzák pszáfsz károlyt is, aki sűrű kussban volt idáig az egész devizahitelezés kapcsán, most pedig benyom egy olyan szöveget a bíróságok manipulálására ami akkor is megengedhetetlen lenne, ha erre a bíróságok kérték volna fel.

Wazze, nem hiszem el, azon rémálmaim jönnek elő, ami miatt csont nélkül a Fidesz ellenében szavaztam 2002-ben és alig vártam, hogy eltűnjenek. Most csak annyi a különbség ebben a pillanatban, hogy nincs ott egy Horn-Bokros alternatíva, ami 1998-ig úgy-ahogy de gatyába rázta az országot, és semmi kedvem "még egyszer rendszert váltani" a libásokkal, köztörvényes bűnözőkkel, magyargyűlölő internáci terroristákkal.

Nem is értem, Dr. Braint elküldték, vagy felmondott? Ilyen összostobasági szörnyűséget összességében nem hoztak össze az elmult három év alatt, és most k*vára abba az irányba mennek, aminek semmi értelme nincs, abba, hogy vonjuk el azoktól a pénzt, akik megtakarítanak, akik az országban tartják a pénzüket, akik itt akarnak adózni azokhoz, akik csak b@szni akarnak.

B+ ez a liberálnáci sz@porodjatok cig@nyok, mert attól javul a demográfia reloaded már a gondolat szintjén is, az pedig, hogy a jelenleginél jobban tolják el a sz@porodás érdekében az adókat a gyerekvállalók felé, az már akkor sem lenne normális, ha az ő adóikat csökkentenék tovább.

Tudod Dr. ursi, hiába gondolkodtam, ez most pontosan az a "pakk volt", amivel eleddig a fideszrühellők riogattak, hogy "ezek ilyenek". B+, erre behúzzák, hogy igazat adjanak nekik. Ráadásul SEMMIFÉLE KÉNYSZER nem volt, azon már régen túl vagyunk, hogy nincs bevezetve (Fidesz frakció támogatja==be van vezetve) és ez már most akkora kárt okozott, hogy azt te ezek szerint felfogni sem tudod. És tudod, én magasról sz@rok arra, hogy a Fidesznek ez mekkora kárt okoz, de arra már nagyon nem, hogy ezzel Magyarországnak is ártanak, mert szavahihetetlenné teszik a kormányát és arra végképp nem, hogy ilyen húzásokkal elősegítik az internáci terroristák hatalomba emelését. És ezek megbocsájthatatlan, kimagyarázhatatlan, megmagyarázhatatlan, elfogadhatatlan és semmivel sem indokolható, védhető lépések.

varga mihályt takarítsák el onnan és helyezzék háttérbe, ahogy az I. Orbán kormány prominenseit is. De sürgősen! Azonnal mondjon le, és azt azonnal fogadják el, és mindezt nagyon sürgősen indokolják meg azzal, hogy ez az egész kupleráj az ő egyéni - és senkivel sem egyeztetett(!) - agymenése volt és természetesen ezzel a magyar kormány semmiféle formában nem ért egyet.

Nincs más megoldás, nincs más esély, de különösen azért kell elzavarni vm-et, mert ha marad, akkor onnantól kezdve senki sem fog semmit elhinni neki, ha egyszer 100 milliárd keretről beszél (vö: 2002 több száz milliárd volt a kasszában, amikor átadták), egyszer meg olyan adónemek bevezetéséről, amire ha rákérdeznek, akkor MINISZTERKÉNT(!) azt a választ adja, hogy "még az összegét sem tudja, mert nem szavazták meg". B@sszameg, nem összeget, ADÓKAT szavaznak meg, most komolyan, milyen vélemény legyen egy olyan adóról, adókról, aminek még az ÖSSZEGÉT SEM tudják????

Dr. ursi, hadd ne gondolkozzak, mert egyre jobban bedühödöm, hogy ezt a vm-et szabadon engedték...

#630966 lagwagoner Előzmény: #630838

Azzal egyébként még nincs is semmi baj, ha egy kormány azt célozza meg, hogy mindegyik fajta jövedelem kb. egyforma módon és mértékben adózzon (még a fekete jövedelmek is a tranzakciós adó révén). Tehát ne legyen az az anomália, hogy aki munkajövedelmet kap vagy vállalkozik az többet adózzon, fizessen járulékokat, mint aki csak tőkejövedelemből él. Szóval remélhetőleg ezt majd 1 hónapra rá követi az a bizonyos egyszámjegyű SZJA, mert csak így fogadható el ez a lépés. Különben tényleg az van, hogy ez a kormány hazudott "reggel, délben, este" és most kell kapkodni. Abban biztosak lehetnek, hogy az ellenzék felfalja őket, ha ez így marad!

törölve

#630889 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #630803

"Eddig volt egy koherens rendszer, amit lehetett szeretni, vagy nem szeretni, de volt benne rendszer és logika és egyfajta kiszámíthatóság, na ezt most egy mozdulattal írták le a nullára. Innentől hogyan magyarázod meg a kiszámíthatóságot, a konzisztenciát, az egy kulcsos adót rendszerszinten, ha saját maguk írják át az egészet és szűntetik meg?

Tényleg nem tudok mást írni:

Eszem-f@szom megáll. "

Eddig sem volt logika, meg kiszámíthatóság,..lósz@rt, ad hoc intézkedések sorozata volt! Mint már mondottam, tehetségtelen sz@rháziak vezetik az országot, persze a fő f@szkalap irányításával (mehetne vissza disznóólat takarítani, csak az a baj, hogy ahhoz is hülye volt!). Egyébként mennyi bevételt is terveztek 2013-ra tranzakciós adóból ??? a fele sem jönne be! Alacsony az infláció, oszt most meg az a baj?? Szánalmas bohócok!!!

#630880 walex Előzmény: #630842

A mai intézkedéscsomag ellentmond minden logikának és ésszerűségnek.

Az eddigi megtakarítók vinni fogják a zsetont megint kifelé az országból, mert 22% adó mellett, alacsony kamat mellett semmi értelme.