Sajna nincs, nem foglalkoztam vele soha.
Most hogy lesz ez a +6% adó?
A már lekötött betétekre is vonatkozik vagy csak az aug. 1. után lekötöttekre?
Azért szépen becsomagolta az MTV a Varga csomagot a híradóban. Giró-Szász András szemmel láthatóan kellemetlenül érezte magát, amikor a szájába adott közleményt olvasta fel.
Ha cégként tőzsdézem, azért van más lehetőség is.
Mondjuk a nyereségből veszek egy autót, és máris megoldottam. Vagy baromi okos telefont, vagy ingatlant, vagy amit akarsz. Bármit szinte...
Mondjuk elutazol üzleti útra a világ végére.
mkb nál tranzakaciós díjrész vagy mi a neve.
nem bújtatott egyáltalán !
miféle jutalékot ???
Konkrétan egy 11M-es számlán 4,1M a hozam.
Lehet, hogy elherdálták a hozamot, én nem úgy látom.
Mi van?
Tudsz róla, hogy voltak olyan szép idők, mikor egy cég a minimálbérig adómentesen utalhatott a munkavállalóik önkéntes nyugdíjszámlájára összegeket?
Aztán csak a minimálbér feléig.
Most ott tartunk, hogy amit utal, annak 1,19-szerese után 14% eho-t kell fizetni a minimálbér összegéig, afelett munkabérként adózik.
Már csak egy lépés, hogy a háromévente kivett hozamot is jól megadóztassák.
Ilyenkor csaphat meg mindenkit a bizonytalanság szele és fontolgatja, hogy tűzzön el innen, mikor egy évtizedek óta tartó "bomba/adómentesbiztos" pénzét a lenyúlás veszélyében látja.
Ha cégként tőzsdézel, a nyereség után 10/19 % társasági adó, 16 % osztalékadó és 14% eho (450ezerig) következik, míg a zsebben van a nyerő.
Ha egy vállalkozóként, mint magánember tőzsdézel ezeken az adókon kívül még 16% szja-t is befizethetsz ezek után, ha a cégből kivett osztalékodon játszol. Ha meg a munkabéreddel, akkor még több adót/járulékot fizethetsz.
Jobbnak tűnik cégesen játszani.
De, ha buksz, akkor bukhat a céged, megélhetésed is.
Ez van.
Inkább azt adóztassák, mint a tőzsdei ügyleteket, úgyis elherdálják mint a pénzt, mint a magánkasszák. Az önkéntest jól tennék, ha keményen megadóztatnák, nem azokba kell fektetni.
NEMÁÁÁ!
Már csak az önkéntes nyugdíjpénztári befizetés hozamának adóztatása hiányzik!
Nincs ötleted, hogy magánemberként mit lehetne csinálni?
Mit tudom én :)
Én eddig is cégként kereskedtem, és most már tisztán látszik, mennyire igazam volt. Ami működik már 23 éve, az működik majd ezután is, a zembereket meg lehet szívatni jobbról-balról.
hogy mit olvasok :)
Kérdéses viszont a kamatjövedelmekre tervezett 6 százalékos eho-kulcs hatása, hiszen ezzel így összességében a kamatadó 22 százalékra emelkedik. Mint arra lapunk figyelmét Tóth Gergely, a Buda-Cash brókerház elemzője külön felhívta: a jelenlegi törvényjavaslat nem tesz kivételt a tartós befektetési (TBSZ) vagy a nyugdíj-előtakarékossági számlákra (nyesz), amelyekből származó kamatjövedelem eddig adómentes volt. Vagyis itt lesz most egy 6 százalékos kulcs.
http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/a_nyugdijpenzekre_is_adot_vet_ki_a_kormany.556755.html
Tudom, erre írtam, hogy "devizafogadási díj"-nak számolnak el ilyen tételeket, én anno azon borultam ki elsőnek a CIB esetében, amikor még volt deviza hitelem (devizában!), akkor amikor a saját HUF-ról saját CHF-re utaltam volna, akkor is devizautalásként, annak a díjával és annak a fogadási tételével számolták volna el.
Na akkor mondtam nekik, hogy a jó édes anyjukat. És elég szép tételeket lekaszálnak ezeken, nálunk egész komoly tételeket húztak le eddig az EUR "fogadási tétellel" :(
Szerintem aki importál, az hülye, ha nem tart kinn számlát - de ebben számomra semmi új sincs, ez mindig is így volt. Most is van a K&H-nak olyan csomagja, amiben nincs tranzakciós díj, nincs ebben semmi különös, belföldön is kikerülhető ez a díjtétel.
A kérdés arra vonatkozott, hogy hogyan lehet megoldani, hogy a partner belföldről oda utaljon és az ne legyen drága, erre pedig a válaszod az volt, hogy sehogy.
Más szavakkal azt írtad, hogy a külföldön bonyolított forgalmat érdemes külföldi bankokban folytatni, ami számomra teljesen nyilvánvaló. Köszönöm, erre voltam kíváncsi.
Nem azt veszi le, hanem a pénzt kapótól is a jutalékot, ahogy AT is írta. Ez már régóta így van.
A tranzakciós adót ezen a néven vonja le a számláról és ki is számlázza vállalkozás esetén.
A magánszemélyeknél van belebujtatva a számlacsomagba, ők amiatt nem veszik észre, mint ahogy írtam az előbb.
a tranzi adót veszi le kapásból MKB aztán csak nézel h hova lett a pénz egy része ...
bocs, de szerintem elég egyértelműen leírom a véleményem.