Dehogynem értem.
Én azt írtam, ami ennek eredményeként várható lesz a szolgáltatók részéről.
Amikor bejött az EU roaming díjcsökkentés v1.0 előtte mindhárom emelt egy combosat a belföldi perc és SMS díjakon vélhetően a kiesett lóvé kompenzálásaként. Feltételezem, hogy ugyanezt teszik majd jövőre is, szerintem tavasszal még, hogy ne legyen annyira feltűnő és egyértelmű.
Bárki bármit mond, ha az ember megnézi, hogy mennyiért beszél egy szlovák, horvát, osztrák állampolgár és mennyiért beszél egy magyar, akkor egyértelmű a különbség. Még mielőtt jönne valaki, hogy ja, de a telekomadó, már azelőtt is sokkal drágább volt itthon dumálni, mint külföldön.
Jól összehasonlítható példa pl. a Red Bull Mobile, Tesco Mobile.
Egyértelmű, hogy az nyer a bulin, aki olcsóbban adja a szolgáltatást. Ha ez egy osztrák, német, francia cég lesz, akkor az lesz. Mindenesetre ha ez így megvalósul, nem szívesen ülnék Mtel részvényeken.
Nem ismerem a külföldi tarifákat: biztosan jobbak annyival, h megérje ez a polgárnak?
Vsz. egy nagyobb forgalomnál érné meg. Költségek, kapcsolattartás a szolgáltatóval stb.
Látom, nem érted
Veszek egy osztrák telefont, és azzal forgalmazok fillérekért. Innentől nem is lesz magyar kártyám, és gondolom, nem én leszek az egyetlen. Azonnal meg fognak jelenni olyan viszonteladók, akik osztrák kártyát (vagy németet, franciát, amelyik a legolcsóbb) fognak árulni valamelyik boltban. És mindenki elsétál majd oda, és megveszi.
És mindenkinek osztrák (német, francia) kártyája lesz, és senkinek nem lesz Pannon, Westel meg Voda kártyája (ma már máshogy hívják őket, tudom). És akkor ezeknek nem lesz bevétele. És akkor csőd, vagy kivonulnak.
És akkor nem lesz, aki befizeti a telefonadót állambácsinak. És akkor mi lesz?
Akkor ennek ellentételezésenként várható még jövő év július 1. előtt egy izmosabb belföldi percdíjakat érintő áremelés, ahogy az persze nem történt meg nem kartellbe tömörülve az EU roaming tarifák kezdeti bevezetésekor.
http://index.hu/tech/2013/06/14/betilthatjak_a_roamingot/
Idézet a cikkből:
"Az Európai Bizottság megszavazta, hogy 2014. július 1-től nem lehet roamingdíjat felszámolni mobilhívásnál, sms-nél és adatforgalomnál. A cél az egységes európai piac megteremtése. A gyakorlatban ez azt jelentheti, hogy egy év múlva nyugodtan használhatjuk a mobilunkat külföldön is, és nem kell attól tartani, hogy megnövekedne a telefonszámlánk."
Ez ugye egyben azt is jelenti, hogy veszek egy kártyát Bécsben, és azt használom itthon, hiszen nem lesz több a költség, mint Ausztrián belül. Ezt csak azért tettem ide, mert ez rettenetesen rossz hír az Mtel-nek. Ugye, őket sújtják a mindenféle vicces adók, míg a bécsi szolgáltatókat nem.
Csak gondoljátok végig, mindenki érti, mire akartam utalni.
Származékos termék információk
Ticker
Lejárati hónap
2013-06
Megnyitási Nap
2012-06-11
Bezárási Nap
2013-06-21
Nyitott kötésállomány
4536
Jövő héten lesz újra forgalom...
Mint mostanában a kereskedési napok :D Dögunalom a papír, év végén kikerül az emescé indexből aztán jöhet a 2xx ár, de legalább lesz forgalom :D?
unalomba fulladt
Ennyiért nem adnák oda neki vsz.
De persze ha ez egy tartós tendencia, hogy szopóágon van a cég , megnő az esélye ennek a kivezetésnek.
Figyelő cikkben számoltak 2 mrd eurral 8 évvel ezelőtt.
Amúgy vsz ha ki akarná vezetni akkor gondolom piacon megpróbálnának minél többet összeszedni, tennének egy ajánlatot ennek megvannak szabályai nem tudom hány napos tőzsdei átlagárat minimum el kell érje. És akkor még ott van, hogy ennyiért odaadnák e az alapok, kisbüfik.
Vsz egy 1000 Ft/db-ot minimum kellene mondjanak ahhoz , hogy a nagyrészét megvegyék. Persze ez csak hasraütés a részemről, lehet kevesebbért is sikeres lenne.
És ugye akkor nem kell osztalékot kipengetni, illetve az után az adót befizetni, hanem azt el lehet máshová tenni, tehát nagyjából évi 23 milliárd HUF-ról beszélgetünk, ami 76.666.666 EUR/év. Nem lenne rossz hozam még 700 milliós kivásárlás esetében sem.
Viszont sokkal inkább igaz az a kategória, hogy "minek"...
8 évvel ezelőtt 2005-ben a cikkíró a kivásárlási árat kb. 2 milliárt EUR ban határozta meg... :D
saját tőke/részvényszámnál kb 440 huf-os ár jön ki ezzel számolva kb. 640 millió EUR lenne a költsége a DT nek ha az összes részvényt meg akarná venni ...
"2 mrd eur az cirka 1500 Ft-os ár. Most pedig 300-400 között járkál."?
Hőő? :)
Sacc/kb 1EUR=1RV, tehát a 400 milla részvény ~400 millió EUR-ért megvehető. Mi az az 1500, meg 2mrd?
Kb van 1 mrd db bevezetett részvény. Abból durván 600 milla a DT-nél.
400 milla részvényre 50 Ft-os osztalékkal évente kipengetnek 20 mrd Ft-ot.
Korábban magasabb osztalékoknál többet is.
Mennyiért tudnák megvenni ezt a 400 milla részvényt? 2 mrd eur az cirka 1500 Ft-os ár. Most pedig 300-400 között járkál. Fene tudja. Lehet egyszer kivezetik a cuccot, főleg ha az ár ilyen nyomott lesz.
:D Igen 8 éves a hír (2005.6 havi) csak azért raktam be mert valami ilyesmi van most is .... Próbálják a kivezetést (DT részvényvásárlást) storyt elővenni, csak most nem 2 milliárd eur t kellene költenie az "anyának" hanem kb. 700 millió eur-t. és 8 év alatt mennyit kifizetett magának osztalékként... :D