Regisztráció Elfelejtett jelszó

OTP részvény fórum

Re: nincs cím

#628177 banyaiz Előzmény: #628159

Most jön a nyár még ami azért nem egy forgalmas időszak általában.

Daxot eléggé leverték, Otp elég jól tartja magát ma eddig. De hát a forgalom ez bumixos. Keserves.

#628155 banyaiz Előzmény: #628152

Kivéve ha kivételt tesznek , és 2-vel is maradhatunk. Vagy ha richter visszakerül . Centizgetjük a dolgot.

Szomorú.

#628154 Krumenaker Előzmény: #628064

"...így úgy gondoljuk, hogy e szereplők is aktivizálják magukat a Telekom megmentése érdekében."

Meg a spekák is, akik nap közben venni fogják, záróban meg a felhúzásnál eladják a pépőrt.

#628152 Euroman Előzmény: #628149

telekom kikerül, 2-vel, otp és mol meg elvileg nem működhetne, így kiürül, kihal..

#628149 banyaiz Előzmény: #628064

Richter vsz legkésőbb a névérték tizedelés utáni negyedévben vissza fog kerülni.

Hát ha Otp -t kirakják belőle az világvége. Szégyen lenne.

4910 Jó lenne, ha nem l…

#628131 bajkusz

4910

Jó lenne, ha nem lefelé menne már innen.

Veszélyben az OTP és a M…

#628064 macika

Veszélyben az OTP és a MOL MSCI tagsága is?

Tegnap terjedt el a piacon a hír, hogy a Magyar Telekom kikerülhet az MSCI Feltörekvő-piaci indexből az augusztusi felülvizsgálat során, hiszen lehet, hogy nem teljesíti az abszolút piaci kapitalizáció kritériumot. A Magyar Telekom kikerülése viszont azt eredményezné, hogy megszűnik az MSCI magyar indexe, hiszen 2 részvénnyel nem működhet az index a jelenlegi szabályok alapján. Ez az OTP és a MOL automatikus kiesését jelentené a Feltörekvő piaci indexből.

Mivel a Richter tavaly novemberi kiesése az indexből meglehetősen megrázta az árfolyamát, így kiemelt figyelmet érdemel minden MSCI-al kapcsolatos hír. Számításaink szerint, ha a jelen USD/HUF (224) kurzus mellett 340 Ft alatt lesz július utolsó két hetében a Magyar Telekom árfolyama, akkor kikerülhet az indexből. Mivel ezen múlhat a MOL és OTP tagsága is, így úgy gondoljuk, hogy e szereplők is aktivizálják magukat a Telekom megmentése érdekében. Ezen kívül vannak kivételes példák, hogy egy teljes MSCI ország-index két taggal is működik (Görögország), így nem biztos, hogy kalapács alá kerül a két legnagyobb papírunk.

Háttér:

- Az MSCI a mid-cap papírokra 2,375 milliárd dolláros minimális kapitalizációt (árfolyam szorozva részvény darabszámmal) ír elő, a közkéz-hányaddal korrigált értékre pedig ennek felét 1,188 milliárdot.

- Az MSCI ezt a kritériumot az adott döntést megelőző hónap (legutóbb április) utolsó 10 kereskedési napjának egy véletlenszerűen kiválasztott napja alapján vizsgálja. Legutóbb április 17-ei napot nézte az MSCI, ekkor még rajta volt a Telekomon az osztalék, így a kapitalizációja csak 18%-kal múlta alul az abszolút kritériumot. Mivel van a rendszerben egy 33%-os puffer, így nem került ki az indexből.

- A Telekom mostani árfolyama alapján 30%-kal múlja alul az MSCI kapitalizációs kritériumát, így rezeg a léc. A legközelebbi index felülvizsgálat augusztus közepén lesz (ekkor csak a kapitalizációt vizsgálja az MSCI, a likviditást csak félévente). Tehát a júliusi utolsó 10 kereskedési nap árfolyama számít majd (július 17-30 között).

- A fentiek alapján, ha 340 Ft alatt van a Telekom árfolyama a véletlenszerűen kiválasztott július végi napon, akkor kikerül az indexből augusztus végével (augusztus közepén lesz erről bejelentés). A 340 Ft-os értékhatár persze függ az USD/HUF árfolyamtól, ha a mostani 224-es szintről gyengül a Ft, akkor magasabban lesz ez a küszöb. Most 351 Ft a Telekom árfolyama, tehát rezeg a léc, a július végi árfolyam-alakuláson múlik minden.

Forrás: Equilor Elemzés

#628039 Előzmény: #627981

Arra akartak kilyukadni, hogy miközben ez náluk szóra sem érdemes, aközben itt, a tőzsések között nemhogy bárki kiszállna ennyivel, hanem valószínűleg elég nagy taglétszámú társaságot lehetne alakítani, akik ennyi nyereség felosztásával befejeznék a játékot.

Nekik meg ez "csak egy üzlet" volt. Tudod, ezért szoktam mondani, hogy a "százalék mennyire hazug dolog", a nominális adatok valójában sokkal érthetőbbek és látványosabbak.

Érdekes módon én ebben a nagyságrendben pont nem látom és érzem, hogy gond lenne az értelmes hely keresése, mivel ebben a nagyságrendben valójában a hozam már érdektelen, mert olyan mennyiséget ad ki nominálisan, ami elkölthetetlen - innentől pedig valójában egyáltalán nem nehéz elhelyezni a pénzt és pont azért, mert már nem kell annyira diverzifikálni. Főleg akkor igaz ez, ha van saját tulajdonú vállalkozás, amibe egyszerűen bele lehet ezt tolni.

A másik meg az, hogy ez azt is bemutatja, amit én korábban éreztem, hogy miért nincs értelme valójában "tőzsdézni" és miért kell(ene) úgy csinálni, ahogy a Tőzsdecápákban bemutatták. Most csak gondolj bele, ha valaki megkapja ezt a fülest, hogy ezen az üzleten ennyi profit lesz rövid távon - ÖT ÉVBEN EGYSZER(!) - akkor azzal önmagában agyonveri az itt tőzsejátékot játszók 99,5%-át. Agyonveri. És úgy is, hogy egyebekben a maradék időben a párnacihában van a pénz.

Érted már mire gondolok? Akárhonnan nézem, valójában ez az tőzsdézés. És ezt nem lehet eltanulni. Ezeket a tippeket kell kilesni, megjátszani és kiszállni. Nekem pedig csak ennyi jutott az eszembe :)

#627981 banyaiz Előzmény: #627775

Nem értem mire akarsz kilyukadni. :)

Igazán csak annyit akartam mondani, hogy az ő szintjén ez a 900 milliós nyereség nem egy akkora dolog, hogy ettől dobálja a kötvényt, és nem hinném néhány hónapra szállt be.

Gyanítom, hogy azóta ennek a nyereségnek egy jó része el is ment (részvény azért visszaesett gondolom kötvény is vmennyire)

De nem is ez a lényeg vsz, hanem, hogy szerintem ő igazán 2016 környékén fogja nézegetni, hogy akkor átváltás részvényre. Ezt tippelném.

Vhová a pénzét el kell helyeznie, ekkora vagyon mellett már az is egy komoly feladat, vmi értelmes helyet keresni neki.

#627954 Ibiza Előzmény: #627937

sztem Én írtam be elöször jó nagy szar az új erste pro....mindig a régit használtam..

- kb 20perc mire bejön

- ha rákattintasz tickersre valami tök értelmetlent ír ki..sem max-min sem forgalom semmi..

- nem tudod legörgetni kötéslistát

-soxor egymásra nyit oldalakat,átrendezi az oldalt..

mndtam brokinak szar a rendszer..mondta kapcsol egy its pöcsöt..beszélek vele mondom mik a gondok azt mondja írjak mailt..mondom ír a f@szom...csinálják mert elhúzok..mondom annyi eszük legyen lekoppintják a pf-es felületet..infóoldalakat..

ez tipikusan az mikor nagyarcú IT-s nokedli gondolja majd megmondja mi a jó..

#627937 Kergecsiga Előzmény: #627915

Mostanáig nekem engedte a régit... én is utálom az újat. Ráadásul ha a súgóban rákattintok a "felhasználói kézikönyvre", hogy utánanézzek dolgoknak, kiírja, hogy "hiba történt - 404 "

jah, hiba történt, hogy ezt a sz@rt használom... :(

#627915 Margaretta Előzmény: #627904

Már én is panaszkodtam az új pro-ra, de senki sem reagált rá.

Engem is nagyon idegesít.

A német részvényeknél még rá sem lehet kattintani, hogy frissüljenek.

Még a magyaroknál is más ár van a kötéslistában, a legjobb ajánlatoknál és a grafikonon. Mi meg még fizetünk is ezért a sz@rért:(