Regisztráció Elfelejtett jelszó

Euroman

Az életem úgy alakult (v…

#627330 Tapasz

Az életem úgy alakult (válás, 2 gyerek után tartásdij), hogy másodállást kellett keresnem. Mivel nem kötött munkaidőben dolgozom, és messze lakom a munkahelyemtől, ezért csak a hétvége jöhetett szóba, de akkor meg a vagy a gyerekekkel vagyok, vagy az új családdal. Nagyon sokat gondolkoztam, miket csinálhatok. Jártam közvéleménykutatásokra, próbavásárlásokra, statisztasulit is elvégeztem, de közben rájöttem, hogy nekem igazán a tőzsde felelne meg, mert:

1. Munkámból kifolyólag számítógép előtt töltöm az időmet.

2. Nem kell járulékokat fizetnem akkor is, ha nem megy az üzlet.

3 Elég volt a kezdéshez a megtakarításom, nem kellett hitelt felvennem.

4. Nem kell senkit átvernem, megkárosítanom, hogy pénzt keressek.

5. Nem függök senkitől, én döntök mindenben és ezt nagyon élvezem.

6. Nem tudja senki a környezetemben, hogy mivel foglalkozom, és mennyi pénzem van.

7. A 16%-os adót befizetem, tehát nem csalok, nincs miért aggódnom.

8. Bárhol tudok üzletelni.

9.A tőkéből sosem veszek ki, csak a nyereségből.

10. Ezt szeretem a legjobban csinálni és ez érdekel a legjobban, napi több órát ezzel foglalkozom.

Ha nem lenne főállásom, akkor fizetném a tb-t magam után, a nyugdijamat önkéntes nyugdijpénztárban gyűjteném, és csak a 16% lenne a jövedelem után a költség.

Ha van elhivatottságod és tudtommal van tőkéd is, akkor már csak rajtad múlik.

Én pl a helyedben lennék kipróbálnám azt, amit opciogurunál is tanulhatsz, amivel usa brokinál, usa tőzsdén is nyomulhatsz, így nem vagy kiszolgáltatva a magyar belpolitikának.

Gondolkodj pozítivan, a helyzeted előnyeire koncentrálj, és ne csak alkalmazotti állásokra gondolj.

Csak olyan dologban lehetsz igazán sikeres, amit szenvedéllyel csinálsz, az első az legyen szerintem, hogy meghatározd magadnak, mit szeretnél csinálni és azzal mi a célod.

Re: nincs cím

#627328 Rozsdáskilincs Előzmény: #627327

Van nekem egy ismerősöm hasonló ürügyekkel bújik ki minden felelősség alól. Elvárná hogy eltartsák a gyerekei, zok meg szépen beintettek neki. Na vége az lett hogy lett egy menyecskéje, az kézbe vette az ügyeket mindgyá lett munka és pénz is mindenre. Azóta is éldegélnek boldogan, dolgozni most sem szeret de nem mer ellent mondani a ház asszonyának:)

annyi ötlet elhangzott, …

#627327 rbbj11

annyi ötlet elhangzott, én nem hiszem el, hogy egyik sem jön be, ha vki mind megpróbálja. Nincs lehetetlen, csak tehetetlen.

#627324 lagwagoner Előzmény: #627323

Dehogy vállalkozzon, akkor ha eddig ezt nem csinálta. Számos kis szórású befektetési alap van, amivel biztosabban, nyugodtabban kitermelheti a 8-11%-ot, mint egy vállalkozással...

#627323 KawaBazsy Előzmény: #627292

Én azt nem értem, h ha még tőke is van, akkor miért nem vállalkozik. Ne keressen, hanem teremtsen melóhelyet.

#627320 Pyxis Előzmény: #627307

Nem sok steward-ot láttam életemben, na ilyen a társalkodó is. Nem cselédre gondoltam, hanem olyan emberre aki a diplomata családtagjaival - akik nem sokat mozdulnak ki a követségekről - el lehet beszélgetni. Bár erre az angol jobb nyelv, leginkább ilyen feladatkörre értelmes, tanult embereket szoktak alkalmazni.

#627316 Ibiza Előzmény: #627307

és még ott a rúdtánc.. vagy csippendélség..:) vízuális tipus vagyok belegondoltam de sajna neki ez probléma.

A győzelem fejben dől el..

#627294 Pyxis Előzmény: #627288

Amennyiben jól beszélsz németül érdemes megpróbálni Bécsbe bejutni nagykövetségekre diplomata családtagokhoz társalkodónak.

#627292 Ibiza Előzmény: #626590

sztem a végzettségeiddel nincs gond.. kiégett ember benyomását kelted gondolom ez a fejeden is látszik..ha odamész mint savanyúuborka vagy mint halálváró akkor emberek ösztönösen elriadnak..szemed ragyog tetrekész és szexi vagy.. te erőtől duzzadó a tököd meg kemény.. ez az alap..

De meg lehet cégeket konkrétan is keresni..elmondani miért kellesz nekik..

Igen az emberek abból indulnak ki az a minimum helyzet amiben vannak és rosszabb már nem lesz.. Írta itt valaki az ötven gurigát.. ebből 10et tán érdemes lenne befektetni.. mármint olyanba amivel elfoglalod magad és még keresel is.. akár egy szolárium..vagy valami egyszerű..emivel kimoccansz.. gondolkodsz agyalsz és motiválódsz..adsz egy évet a dologra magadnak..amíg kidolgozod elkészíted a működési modelljét már erőt ad.

#627288 Euroman Előzmény: #627287

jelenleg semmilyen területen sem, mert Karácsony előtt 3 nappal megszűnt a munkaviszonyom. Addig egy állami cégnél voltam irodai munkatárs, ez volt eddig az egyetlen munkahelyem. Ennél a cégnél voltam az elmúlt 20 évben különböző munkakörökben, a korábbiak jobbak és érdekesebbek voltak, de az utolsó öt évre ez jutott. Ismerettségem szinte semmilyen nincs, csak a volt munkahelyemen a kollégák. Az ország egy másik szegletében születtem és ott is nőttem fel, szóval ilyen iskoláskori vagy egyetemista ismerősök egyáltalán nincsenek. Külső ügyfelekkel 2002-ig talákoztam, akkor volt is ajánlatom, de mivel jól éreztem az akkori munkakörömben itt magam, nem váltottam. Azóta mindenap csak ugyanazzal a 10-20 emberrel találkoztam, akik hasonló beosztásban az irodákban dolgoztak. Arról lehet vitatkozni, hogy ezek egyszerű munkák-e vagy sem, mindenesetre az általam látogatott fejvadász honlapokon csak ilyenek vannak.

#627287 Princ Előzmény: #627092

kedves Euroman!

Próbálj szebb önéletrajzot írni, mint ami a tényleges életed. Optimizmus legyen benne, szerepeljen benne élettársad létezése is, nem tudom, milyen diplomáid és doktorátusod van, de ezek alapján nem lehetsz egy elkergethető ember...

Csak a megfelelő helyet kellene megtalálnod.... és ismerőseid ajánlásait kellene keresni....

Ismeretség révén megy ma már minden....

Az furcsa, hogy ilyen egyszerű munkákra jelentkeztél....

Most milyen területen dolgozol?

Esetleg tudnék segíteni....

#627286 Bendeguz Előzmény: #627281

írni kéne egy csattanós motivációs levelet. olyat, aminek hatására elolvassák a cv-det.

#627281 Euroman Előzmény: #627268

interjúig idén el sem jutottam. a cv-m tárgyilagos, tényeket közöl csak, se nem pozitív, se nem negatív. egyszerűen xarnak rám, ennyi

#627268 rbbj11 Előzmény: #627105

ne haragudj euroman, de lejjebb én is arra céloztam, h. sztem is túl negatív vagy, és ez egy interjún egyértelműen lejön, de sztem is egy cv-ben is. Én se vennék fel sose negatív embert.

#627152 Margaretta Előzmény: #627105

Ez tök rendben van, amit leírtál. Én 14 éves koromban jöttem el otthonról.

DE Euromanra ez nem egészen igaz.

Euroman, javíts ki, ha mégis tökéletesen magadra találtál phiona jellemzésében.

#627149 Margaretta Előzmény: #627105

Ez tök rendben van, amit leírtál. Én 14 éves koromban jöttem el otthonról.

DE Euromanra ez nem egészen igaz.

Euroman, javíts ki, ha mégis tökéletesen magadra találtál phiona jellemzésében.

#627105 phiona Előzmény: #627092

Ne haragudj előre - nem megbántani, segíteni szeretnék.

Ami lejön rólad az 1 olyan negatív személyiség amit süvít, és akaratlanul 1 sima cv sorai közt is átüt akár a szerkesztéssel központozással, nem gondolnánk de így van, sima tényközlésben is át tudnak jönni személyiségjegyek.

Közben te 1 nagyon rendes becsületes ember lehetsz aki ápolja támogatja a szüleit, de az örömtelenség visszaüt. Mert nyilván sok örömöd visszacsatolásod van ebből, de nem az igazi, erőt adó életöröm forrása az evolúciós kódolás miatt a szaporodás v minimum a pártalálás – paralell és leágazó kapcsolatok. Az ember abban is egyedi h gondoskodik a szüleiről, de ez akkor fér bele energiában kiegyensúlyozottan ha van ellenpólus, gyerekek és társ amik kompenzálják a szeretetükkel. Az öregek is tudnak szeretni nem erről van szó, hanem h a problémáik betegségeik közeli elmenésük olyan súlyok amit ha viselsz lehúz, ha csak nincs ami kiegyenlítse. Ismerek történeteket szólóban maradt emberekről, nem csak egykék akik a szüleik rabszolgái lettek – és ált qrva önző szülők állnak emögött akik bár nyilván nem tervezetten de mégis közvetetten direkt hozták a gyereküket ebbe a helyzetbe, a neveléssel a kívánalmakkal a beszólásokkal, h pár nélkül maradjon meg nekik, piócaság vámpírság ez. Nem a szüleidet akarom bántani, hogy így magukhoz láncoltak nyilván nem csak rajtuk múlt. Aki öregekkel él általuk átitatva már harmincasként is „öregszaga” van, és átüt ez riasztóan mindenhol.

47 v 48 vagy? a legjobb kor, kitolódott az életkor, fiatal középkor ma már, a kortársaid túl 1-2 váláson lelkileg is kibelezve, ezt is megspóroltad :-) Már megvan az életesszencia jobb esetben és még jól működik a test, használd ki! :-) Nem is a csajozásra gondolok elsősorban hanem h belül tegyél rendet a fejeddel: a természet törvénye h lefelé az utódainknak tartozunk, a te utad a szülőkkel gelleres… Félre ne érts: én is szeretem tisztelem a szüleimet de ők is falánk típusok, vannak igények h most ideoda és megmondom h nem mert most nem, és utána büszkén beszámolnak h milyen jól megoldották :-) Szal nekik is jót teszünk a fejlődésüknek is h nem parazitaként a szokott táptalajra cuppannak. A szülőkérdés 1 nehéz és elég feltáratlan terület, főleg sérülésekből fakadt tanulmányok uralják, hosszú és ne is menjünk bele. Ők hoztak létre neveltek meg minden, érzelmileg is elköteleződtél de ne légy a rabjuk. Vegyél ki 1 kis lakást ott ahol munka van, fel is szusszanhatnak meg is táltosodhatnak h nincs a védernyő felettük, te meg élhetsz… És ez az egész nem a munkakeresésedről szól asszem hanem az önkeresésedről, hátt ideje, és ha megtalálod a friss önmagad lesz munka is… ha meg belepunnyadsz ebbe elvesztél, rajtad áll h melyik utat választod.