Regisztráció Elfelejtett jelszó

OTP részvény fórum

Re: nincs cím

#625925 Csusza Előzmény: #625897

Vagy mégsem?

Mellesleg a gutaütés kerülget, de így, itt persze nem szállok be. Viszem azt a kicsit, amit tegnap vettem. Savanyú, kicsi, de az enyém...

Pedig venni kéne legkésőbb holnap osztalék miatt.

#625911 banyaiz Előzmény: #625850

Konkrétan erre a két dologra amit említettél. Az önkormányzati történet Otp-nél ha jól emlékszem kb 50-60 mrd -os állomány amit az állam átvállalt otp-s hitelekből. Ebből akkora leírást nem lehet keresztülerőltetni ami a bankot komolyan megviselné, főleg, hogy ez egy egyszeri tétel.

Talán nem is szándék egy akkora brutális leírás erőltetése úgy gondolom.

A devizahiteles perekben pedig szerintem a legvalószínűbb kimenetel, hogy hosszú idő , és több 1000 tonna papír legyártása után a végeredmény egy nesze semmi fogd jól típusú esemény, úgy általánosságban. Bár annyi per van mint égen a csillag, de kb vmi ilyen végkimenetelre számítok az egészet érintően.

#625902 banyaiz Előzmény: #625850

Őszintén szólva nekem az, hogy Csányiék és többi Otp vezér ilyen nagy lóvékat nyomott be átváltható kötvénybe igen pozitív, azóta annyira nem aggódom a forradalmi események miatt.

Egyszerűen azért mert vsz nem lutrira tették be, hanem úgy bizalmasan megbeszélték szép dolog ez a forradalom, de azért vannak határai, amiket nagyjából elértünk. :) Így tudom elképzelni a háttéreseményeket.

Nem tudom azt elképzelni, hogy pl Csányi benyom 2-3 mrd Ft-nak megfelelő eur-t egy ilyen kötvénybe anélkül, hogy Viktor letegye neki a nagyesküt, hogy nagyjából vége ennek a terrorizálásnak. Persze ez csak az én gondolatmenetem, egyáltalán nem biztos, hogy így volt.

Egyelőre az idei események igazolják ezt.

Abban pedig igazat adok , hogy pl devizahiteles pereknél vagy sok más egyéb területen lehet negatívum.

De ez a sorozat azért extra különadó, aztán kivezetés helyett kőbe vésve (na de meddig?:) és végtörlesztés stb, szóval ezt már nagyon hová fokozni? Hová?

#625899 banyaiz Előzmény: #625847

Ez is egy lehetőség. Aztán mondjuk 10 év múlva rá kell nézni , hogy a gyűjtőszámlán mi maradt különbözetként, szerencsés esetben nem sok minden.

Rossz esetben pedig majd lehet tárgyalni róla milyen elengedés vagy egyéb móka lehet.

De addigra a probléma már jóval kisebb kell , hogy legyen mint jelenleg.

Egyetlen egy tényleges megmentés lehetne, ha lenne olyan Ft hitel amire akkora állami kamattámogatást tesznek pl 10 évre amivel ki lehet ebből szállni, és olyan árfolyamon ami szintén kedvezményes mint a végtörlesztésnél.

Csak ebbe a költségvetés belerokkanna , van kb 5000 mrd körüli lakossági deviza, most erre felvállalni egy jókora állami kamattámogatást 10 évre, ezt nem lehet. Illetve elméletileg lehet, csak gyakorlatilag ez vsz nem is lenne egy népszerű lépés, gazdaságilag pedig elég necces.

#625896 banyaiz Előzmény: #625808

Eddig 30% körül vették igénybe az árfolyamgátat, és most hosszabbították meg a belépési lehetőséget másodszor vagy harmadszor már. Minden megszólalásnál azt bizonygatják, hogy vegyék igénybe, mert nem lesz más megmentés. De lassan jut el a néphez, főleg, hogy korábban hetente felülírták a saját korábbi kőbe vésett dolgaikat. :) Így elég nehéz meggyőzőnek lenni. :)

nyitóban vettem..sok dol…

#625858 Ibiza

nyitóban vettem..sok dolgom van ha benyomnak túlzottdeficit megszünős hírt elszállunk..főleg ha egy minősítő cég még pozitív jelzést ad..erre azért van esély..

#625850 Spade Előzmény: #625803

Az OTP-nél is meg a bankoknál marad 2 fenyegető elem akkor is ha szerdán kiengedést javasolnak TDE-ből és emiatt már nem lesz se tranzakciós se bankadó emelés. Az egyik az majd gyorsan jön az önkormányzati átvett hitelekkel kapcsolatban lenyelendő buksi, azt lefogadom h az nem 10% lesz, és sztem csak az TDE (pozitív) döntésre várnak h azt bevessék. A másik az EUB várható döntése a svájci frankos hitelkonstrukciókkal kapcsolatban sztem ez is meglesz az idén és ha az negatív lesz az nagy cumit jelent majd de még egy csak enyhén negatív döntés is.

osztalék

#625848 Stoki

Meddig "kell" tartani a részvényt ha mondjuk az utolsó napon máj 29.-én vesz az ember, ahhoz, hogy osztalékot kapjon?

#625847 xmann Előzmény: #625802

5 év múlva az árfolyamgátat majd meghosszabbítják még 5 évre. az árfolyamgáttal gyakorlatilag fixálva lett a chfhuf árfolyam 180on, csak a bolond nem látja ezt

#625823 macika Előzmény: #625814

az az msci volt az pont egy éve május végén, de ez már lezajlott idén májusban tehát már nem aktuális, így a következő ősszel lesz esedékes, novemberben

#625814 Tapasz Előzmény: #625812

Macika! Tavaly pont osztalék utáni napon volt valamilyen kinti index átsúlyozás, ami miatt nagyon sok rvt el kellett adni alapoknak. Az most mikorra várható?

#625808 w_ee_d Előzmény: #625802

Teljes mértékben el tudom képzelni számos esetben azt is amit leírtál,mert ha sokan mennek árfolyamgátba,akkor minek még egyszer bárkit is "megmenteni"...de mi van ha nem mennek elegen?...talán ők tudják mit akarnak,és talán békén hagyják a bankokat végleg....az én véleményem azonban továbbra is az,hogy minden olyan szektor,amiben plussz pénz marad,innentől könnyű préda...

#625803 banyaiz Előzmény: #625800

Azt hiszem egyik "nemzeti konzultációban" is felmerült hasonló kérdés, hogy kell e további "megmentésnek" nevezett dolog. Valami olyasmi dereng , hogy nem követte kitörő lelkesedés, pedig azért eléggé szűrt volt már az a közönség is akik még "konzultálni" akartak (ilyen módon és kérdésekkel) az a kb 1 milla ember a 6-7-8 millió kérdőívből.

Szóval ez egy fogós kérdés.

#625802 banyaiz Előzmény: #625800

Nem tőlem kérdezed ugyan de nekem annyi a véleményem, hogy azért terelnének minden érintettet az árf gátba mert:

1. Így mondhatják , hogy polgártársaim 100% körül árfolyamgátban , kezeltük a dev hiteles problémát x összeggel kevesebbet fizetnek lezárult a megmentés stb, Ft esetleges gyengülés később hat 5 év múlva ha még akkor aktuális.

2. Felvetésed teljesen jogos, hogy ez nem egy "végső" megoldás, csak 5 év, de szerinted ezek buzgár politikusok foglalkoznak azzal mi lesz 5 év múlva? :) Úgy vannak vele, hogy 5 évre jegelve van a gond, aztán ha még ők lesznek hatalmon majd Mekk mesterkednek vmit ha kell. Szerintem legalábbis kb így állnak a kérdéshez.

Persze kizárni nem lehet, hogy hozzányúlnak az ügyhöz főleg , hogy választás előtt is vagyunk. Bár a közhangulat nem vagyok benne biztos, hogy ebbe az irányba mozgatná őket, sok devizahiteles van, de azért vannak mások is az országban. Gondolom ezt nézegetik első helyen mennyire lenne népszerű a dolog.

#625800 w_ee_d Előzmény: #625797

mindenkit az árfolyamgátba szeretnének terelni...de miért??? el tudom képzelni el fogják engedni a forintot felfele...akár agresszív kamatcsökkentéssel.... ha nem lesz adósmentés,az ebben az esetben hatalmas cumi.... ezért azt gondolom még az adósmentés terén is számíthatunk valamire...aminek viszont bankok nem fognak örülni az tuti...