Regisztráció Elfelejtett jelszó

OTP részvény fórum

Re: nincs cím

#625799 banyaiz Előzmény: #625797

Még ami bejöhet vsz negatívumként, hogy az MNB-ben alkotnak vmit. Arra nagyon ugrik a piac. Mikor nemrég lementük 4 k környékére ott is egy Tolcsy első bejelentkezését vártuk. Amiből végül ez a hitelprg lett.

Ott még el tudom képzelni, hogy vmit alkot a jóember kötelező tartalékráta , 2 hetes betét környéke és egyéb nyalánkságok.

De hát ez már az eddigiekhez képest nem egy akkora sztori vsz. Mondjuk egy végtörlesztéshez képest.

Itt egyedül ami még nagy téma, hogy lesz e vmi "megmentés" a maradék 80% devizahitelesnek . Most úgy néz ki erre nincs szándék, max néha dumálgatnak róla a levegőbe, hogy mégis szóljanak a néphez. Az árfolyamgát felé akarnak terelni mindenkit úgy néz ki. De hát majd meglátjuk

#625797 vincentlauria Előzmény: #625796

erre mondtam: amit akartak megcsinálták, ez pártszimpátia nélkül is elismerhető. a bankokról leszálltak, nem lesz adósmentés ebben biztos vagyok.

#625796 banyaiz Előzmény: #625793

Hogy is mondjam szélesítették a látókörömet, kormány és banki dolgok vonatkozásában az elmúlt néhány évben. :) Eltekintenék tőle szívesen , hogy tovább bővítsék, na a korábbiaktól is eltekintettem volna.

Finomhangoláson kívül nem tudom mi a búbánatot tudnának itt még alkotni. De ott a választás 2014. Jelenleg közvéleménykutások alapján nyugodtak lehetnek, de ha necessé válna a sztori azért messze van 2014 és nagy a kiábrándult tömeg, még akármire is képesek lehetnek.

Mondjuk egy további adósmentés vsz már egyáltalán nem biztos, hogy népszerű lenne. Nagyon nyomják az árfolyamgát témáját. Ha pedig adósmentés nem lesz azon kívül mit tudnak még művelni? Nagy dolgot vsz nem max ilyen nagyobb a füstje mint lángja dolgokat, vagy ilyen verbális fenyegetőzéseket amire már csak legyintek egyet. De hát nehéz ügy ezt megjósolni.

#625793 vincentlauria Előzmény: #625783

szerintem más szelek fújnak most. Egyértelmű fel van, ami minket illet (persze egy globális para bedöntené ezt is) ceteris paribus fel, a következő a 6K. A kormány most kooperatív, elérte amit akart, a nehezén túl van, megtette, amit meg akart tenni, jöhet a jó zsaru. A fentiek miatt mondom, és bízom benne, hogy 6K a követekező állomás, szerintem idén ősszel.

#625792 banyaiz Előzmény: #625791

Fene tudja, pl tavaly is gondolkodtam rajta akkor volt 500-600 között. Most 360. Igaz 100 Ft osztalék is.

Olyan dologban bízom, ahol vmi fényes jövőt tudnék elképzelni, nagy valószínűséggel. Ott is el tudnék éppen ha felveszem az optimista szemüveget, főleg ezzel az osztalékkal. :)

Mindent nem lehet megpróbálni mert aztán besülnek a dolgok akkor gondok vannak.

#625789 banyaiz Előzmény: #625784

Nem így terveztem mikor megvettem, hogy egy ilyen fostenger zúdul rám . :) Mondjuk pedig benne volt a kalapban így utólag, forradalmi események is, egyebek is.

Kereskedek én is, de egyre kevesebbet. De látom te nagyon pörgeted a dolgokat. :)

Ingatlanokat nézegetem mostanában, de még mindig aggaszt ott ez a sok elárverezésre váró bedőlt csődtömeg. Na meg kellene vmi jó hitel is hozzá 0% körüli kamaton, de nem akarják az igazságot.

Matávot is nézegetem, csak azt végképp hosszú távra kellene megvenni, azzal meg az a bajom , hogy egyetlen dolog tetszik a cégben az osztalékpolitikája. De azért már elgondolkoztat ilyen árakon az is. Gondolkodtam nagyon rajta benne maradni itt osztalék előtt.

#625784 Tapasz Előzmény: #625783

Irigylem a türelmedet, én jobban szeretem adni venni, ezért nem egy nagyot keresek, hanem sok kicsit, így nem nagyon fordul elő, hogy nagy pozival ragadok bent (eddig), kivéve, ha crash van.

#625783 banyaiz Előzmény: #625779

Egyébként nem szándékoznék eladni ha elérné a legdrágább pakkomat. 2011 májusi 2 éves a legmagasabb bekérő áru pakkom 6 k környéki.

Most tételezzük fel felmenne 6 k-ra , jó döntés lenne eladni? Előző körben mikor 1,2 környékéről ment 7,4-re jó döntés volt kiszállni, mert 2011-ben visszaesett 2,7-re. De fene tudja, hogy meddig jojozik itt ezeken a 2-3-4-5-6 k -s értékeken. Üzlet szempontjából igen fos egy történet lenne, hogy 2-3 évig tartom azért, hogy 0-án kiszálljak belőle. Jó vannak osztalékok is, de hát az azért kisebb mint a banki kamat.

Persze megint más kérdés, hogy mi a realitás benne. Mert ha a körülmények olyanok akkor a nyamvadt 5k-t, vagy 4 k-t is meg kell becsülni. Remélhetőleg javuló körülmények lesznek lassan lassan. Ha már eddig tartottam, meg kéne várni mi lesz vele.

#625781 banyaiz Előzmény: #625779

ATH-ra kellene menjen vsz. Akkor lehet lezárni ezt a válság kört , és fújhatjuk a lufit a következőre. :)

Na de ez nem jövőre fog előferdülni. Van olyan tbsz-em aminek ez az első éve (Otp átkötés miatt), és van olyan aminek 2013 a 2 . éve Otp-vel. 3-4 évig nem kellene piszkálni.

Fene tudja pl elmenne 6 k fölé mondjuk jövőre csak úgy hasraütök. Ott el kellene adni? Hát határeset vsz.

Sok mindenen múlik. De vsz egy 5000 feletti jelenlegi könyv szerinti értékkel, és azt figyelembe véve, hogy mindez egy brutál problémás állománnyal, és brutál forradalmi sújtással van. Érdekes szitu ez ha érted mit akarnék ebből kihozni.

Te végigkövetted Otp tőzsdei pályáját, úgyhogy te is látod , hogy ez nyomor a köbön ami mostanában van. 100 Ft-ról 11 k-ra történethez képest. :)

#625779 Tapasz Előzmény: #625775

Hát igen, végre kiszállhatnál a jóval 5000 felettről beragadt pakkoddal :-))). Kiváncsi leszek, hogy otp rv nélkül is ennyire fogod várni a további emelkedést. Mert engem rv nélkül + hati shortban nem annyira boldogít az oti emelkedése. Én pl. jobban szeretem, ha lejjebb van (lenne), mert nagyobb pakkal tudom nyomni az ipart.

#625775 banyaiz Előzmény: #625689

? Meg sem mozdult ma szinte. :)

Holnap kamatdöntés, szerdán utsó nap szelvénnyel aztán jöhet a finom osztalék. Szerdán tesznek javaslatot a túlzott d ügyben EU-ban (úgy néz ki nem kell tovább hallgatnunk a kettős mérce dumát mert kiengednek)

Nagyon derék emelkedést mutattunk be tavalyi osztalék 3600 körül volt emlékeim szerint. Most 5100 felett várjuk.

Ha innen jövő májusig szintén bemutatunk egy hasonló 1500 Ft emelkedést, most aláírnám. :) Mondjuk ahhoz még egy -két dolognak jól kell alakulnia.

Jövő ilyenkor választás is, az is itt a tőzsdénken megmozgatja majd a dolgokat vsz, na de az még messze van.

#625689 momex Előzmény: #625673

közben bemozdult, én meg itt állok még üres kézzel.. áááááááááááá

#625673 vincentlauria Előzmény: #625667

Tapasz kolléga nagy találati aránnyal dolgozik, Csusza úr longos tippjei, Ibiza szintjei.. mi kell még Oti vételre?! :)

#625667 momex Előzmény: #625648

Én ha nagyon bizonytalan vagyok, csak jövök és olvasok egy kis vincentlauria -t! :-))))))

#625656 vincentlauria Előzmény: #625648

az ingyen van..oti meg egyre drágább :)) szerintem meg lehet a 6K még őszig.. nagyobb visszateszt csak vmi globális para miatt lehet. Félre tették ciprust, görögöket, spanyolokat, olaszokat, portugáliát is egyelőre, bár elővehetik, ha paráztatni akarnak. Magyarországról kénytelen lesz leszállni az eu.. a vak is látja, hogy nem Viktor a feketebárány, szóval ezt már többször eladni nem lehet, hiába fröcsögnek.

#625649 Csusza Előzmény: #625611

A kisbefektető mindig tanácstalan. Ez egy ilyen állatfajta, ha van elemzés, ha nincs. :-)

#625648 Csusza Előzmény: #625602

:-)) Neked valami asztro-show műsorban lenne a helyed a 10 millió szoros pozitív energiáddal. ;-)