"És bár vannak jó lépések, azonban sokszor elköveti azt a despota hibát a FIDESZ, hogy meg akarja mondani az embernek, hogy mit szeressen és csináljon."
Az, hogy állít értékeket, az nem baj. Az, hogy egyesek már azt sem bírják elviselni, hogy az állam megnevez értékeket, az már baj.
"Az államnak nem az a feladata, hogy meghatározza, hogy hogy gondolkozzak, hanem elősegítse a körülményeket (akár a gyerekvállaláshoz) és a fair működést"
Nem véletlenül nem bírom a marxistákat, akik rákényszerítenek arra, hogy szeressem a b*zikat, hogy rasszista vagyok, ha nem szeretem a cigányokat és minimum náci, ha nem éljenzem a zsidókat. Másról sem szólt a marxizmus a szocilaizmusban és a marxista pártok alatt, hogy agyat akartak mosni és kimosni belőle mindent, ami magyar, ami hagyományos, ami tradícionális, hogy a helyét az univerzális kultúrmocsokkal töltsék fel - mindezt pedig úgy, hogy mindent eltapostak, ami ebben nem fért bele.
Írtam akkoriban, hogy nem egy színházi előadásról fordultam ki, mert egyszerűen nézhetetlenek voltak magyar szemmel. Persze elégtételként egyes népcsoportok számára biztosan megfelelt, hogy most vetkőztetik a magyar férfiakat is, meg hogy így rohangáltatják őket, meg hogy megint lehet egy kis 1945 feelinget bármibe becsempészni, de megmondom őszintén, hogy nekem ebből az állam által irányított agymosásból piszkosul elegem van és elegem lett.
Nekem semmi kifogásom az ellen, amikor az állam az értékek mellé áll, a devianciának úgyis bőségesen elegendő híve van az értékekben nem bővelkedők között. Szerintem meg pont fontos az, hogy az állam kiálljon a hagyományok, és a hagyományos értékrend mellett, mert ha ő nem teszi, akkor ezt senki más sem fogja megtenni és ha senki sem teszi meg, akkor pont mindent elönt a gennymédiák fekáliája, az az értéktelen nihilizmus, amiben pont dőzsölhetnek azok, akik képtelenek a normális életre.
És ha most szabad kérnem, akkor soroljad fel, hogy a Fidesz pontosan miben "akarja mondani az embernek, hogy mit szeressen és csináljon."
Mert én láttam a kommandós gumilövedékkel felszerelt rendőröket akik a magyarok tudtára adták, hogy b*zikamionokkal KELL közszemérmet sérteni, mert az állam feladata a közerkölcs rombolása, és láttam azt, amikor az állam gumilövedékekkel adott annak hangot, hogy nem lehet békésen az utcán álldogálni a magyar állampolgároknak Magyarország közepén - tudod, a demokrácia és a szabad véleménny nyilvánításának jeligéjére, amit "mit ád a jó isten" senki nem nevezett terrorizmusnak, meg antidemokratikusnak az úgynevezett "fejlett érzékű nyugati demokráciákban" és még csak véletlenül sem merült fel a terrorista rezsim kizavarása az EU-ból.
Sőt még jól meg is mentették.
EZEKET nevezed te értékeknek, amik és akik semmit sem viselnek el, ami nem az ő destruktivitásuk?
Engedelmeddel, nekem inkább megfelel az "Isten, haza, család", mint az istentelen kurvázós marxisták csűrhéjének világképének kizárólagossága.
És tudod mi a különbség? Most senki sem tiltja meg, hogy a másodikat válasszad. Akkor meg minden pusztítva volt, ami nem ez volt.
Nem kicsit furcsa, hogy miközben látod az elk*rvult világot, aközben nem veszed észre azt, hogy az pontosan annak a kötvetkezménye volt, ahogy az állam hozzáállt ahhoz, hogy érték nem lehet a napirenden, csak az értékrombolás és országdúlás. Pedig az ok okozat teljesen nyilvánvaló. Az persze igaz, hogy ennek a megfordítása nem hoz azonnal eredeményt, de azt legalább elérjük, hogy megáll ez a destruktív elk*rvulási folyamat. Talán. És sajnos, ez már nagy dolog. De ezt megkérdőjelezni? Nem is értem.