reggeli 4955 ös pakk eladva 5055 ért
Ügyes. (Egyelőre. ;-))
Ezt a bővítést én most kihagytam.
Tegnap csak kellett volna kicsit adnom, de hülye módon ragaszkodtam a kiagyalt céláramhoz. Mindegy, akkor majd ebben a körben! :-)
Nagyon jól tartja magát ez a kis ringyó.
Görögök lélegeztetőgép , adósságelengedés stb, Ciprus szintén. Egy fokkal jobbak a spanyol, portugál, olasz történések. Gyorssegély ment oda is de a lélegeztetőgépet el tudták kerülni, ettől még a helyzetük nem a legjobb.
Aztán vannak a kevésbé rosszak , németek pedig egész jók, skandináv országok stb. Na most ebből az egészből kihozni egy egységet (egy válságban) szerintem legkomolyabb feladat a világon.
Usa, Japán stb hoznak egy döntést és lépnek, ez se könnyű , de EU-ban sokkal nehezebb vmit átvinni.
Elég ha ránézel Viktor kommunikációjára. Képzeld el x db "Viktor" összegyűlik az EU-ban aztán jussunk közös álláspontra. Az egyik képvisel egy Németországot a másik egy Görögországot stb. Nehéz szülés lehet. :)
Franciaország annyival jobb? Szlovénia? Kikre gondolsz, akik nem renitensek? Még a németek sem azok, ha komolyan vesszük az összes szabályt, például az adósság maximumot...
Forradalmi ügyek, igen arról se feledkezzünk el. Bár nekem az az érzésem, hogy Viktor ezen a téren kitombolta magát a bankszektorban. Még verbálisan emlegeti ezeket nehezen tud ettől elszakadni, mint óvodás a homokozótól, vagy az építőkockáktól. :) Vhol biztos értékelik ezt a dumáját, ha ennyire ragaszkodik hozzá. :)
De normál esetben ebben már nem várnék extrém dolgokat tőle ezen a téren, bőven elég volt ennyi is. Persze elég egy húzás is, hogy megnyomja az árfolyamot.
AT: most konkrétan ezekre a csődtömeg déli országokra gondoltam görög, spanyol, olasz, portugál mint eurral fizető polgártársak.
Na itt az OTP célpont:
http://www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/eladjak_a_budapest_bankot.184299.html
"A Budapest Bank anyavállalata, a General Electric (GE) komolyan gondolkodik azon, hogy eladja banki üzletágának egyes részeit - mondta Jeff Immelt, a GE vezérigazgatója egy amerikai konferencián, szerdán."
+
"A GE már decemberben jelezte, hogy a jövőben elsősorban a vállalati banki üzletágra összpontosítana, és a lakossági és nemzetközi banki tevékenységtől válhat meg, ha azt sikerül kedvező áron értékesíteni."
=
http://www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/csanyi_sandor_4-5_magyar_nagybank_maradhat.184253.html
"Csányi Sándor: 4-5 magyar nagybank maradhat"
+
"Azt azonban elmondta, hogy a vállalati hitelezés és a privátbankolás területén szeretné növelni a bank a piaci részesedését."
Megnézed pl mennyire viszonylagosak a dolgok bő egy hónapja a dax lejjebb volt majd 1000 ponttal, snp 1520-30 körül tehát kb 100 ponttal, és Otp 4100-200 között mászkált.
Szinte úgy nézett ki, hogy befullad az emelkedés, és erre jött az, hogy EU-ban is QE-t akarnának a franciák, és még sokan mások, néhány igen jó amcsi makróadat, vállalati gyors, és annak a kommunikálása Fed részéről, hogy nem lesz egy konkrét időpont QE végére, hanem változó intenzitással megy.
Ezekre volt egy bő egy hónapos elég brutál emelkedés.
Nagyon nehéz itt mit mondani mert ugyanezt visszaadná a piac tulajdonképpen semmi komoly dolog nem kell hozzá. Ettől függetlenül még a long elképzelések élhetnek stb. Viszont brutál számlaegyenleg változások ha úgy vagy pozícióban.
Nikkei-ről nem is szólva azt meg sem kísérlem elemezni, hogy ott ki kivel van. Mikor volt az cunami nem is tudom 11-ben talán, akkor 8 k körülire leszórták, most majdnem 16 k volt. Duplázódott 2 év alatt. :)
Szóval rövidre zárva én longban bízom arra spekulálok, de legjobb verziónál is sajnos 10%-os eséseket benne látom rövid távra. Rossz verziókról nem is szólva.
Szakadár országok? Csak az érdekesség kedvéért, fel tudod sorolni azokat, akik nem azok és soha nem voltak azok? :)
És ha még csak európa...
Izrael vs szíria, észak-korea vs világ. Meg ugye Viktor kerály, aki megint bankadó emelést emleget.
Persze, én örülnék neki, ha ki tudnál végre menekülni, de azért jó magasról vagy benne. Most szépen veszik, kérdés, miért?
Aztán a másik nekem kevésbé tetsző lehetőség, ha megint előveszik ezt az EU-s történetet, hogy széthullik stb válság nem jönnek a jó makrók , a görögök és a pöcsöm tudja ki.
Akkor vissza a mocsárba. Ez nagyon nem kellene.
Mondjuk görögökről nem hallani amióta ekkora az optimizmus a piacokon, voltak nincsenek. :)
Rendesebb korrekciónál biztos előkerülnek.
Nekem igazán ez az EU aggasztó az egész világban, egy időzített bomba ezzel a sok szakadár országgal akik eur zónába vannak.
Nekem kb annyi a várakozásom, hogy nagyon belendültünk idén elfér egy rendesebb korrekció ilyen olyan indokokkal pl Fed visszafogja kicsit a pénzpumpát vagy hasonló sztorik.
Legyen hely honnan év végére felcibálni a piacokat az egekbe. Pl egy dax milyen szép lendületet tudna venni 7700-ról vagy hasonló.
Ezt tartom a legvalószínűbbnek.
Bét az meg sötét ló. A versenyben el sem indult eddig, érdeklődés hiányában. :) Jó Otp emelkedett szépet, de honnan, és hová?
Persze ezekhez kell az, hogy alapvetően a világ a válságból kifelé jöjjön javuló makrókkal stb.
Igazad van persze, kérdés, ki mennyit akar fogni. Én napiban kereskedem (mármint napi chart alapján), nekem 20-30-50 pont megfogása nem sikerélmény. A dax longom 7 750-ről már inkább tekinthető sikeresnek :) Mondjuk nem is otizom...
Nincs az a nagy para egyelőre.
Azok a piacok amik sokat mentek utóbbi azokat megütötték.
Hát a Bux ezzel a kisebb egyenlő 0 emelkedésével nem tartozik ezek közé.
Kialakul e vmi nagyobb általános para vagy inkább nevezzük korrekciónak itt a következő hetekben meglátjuk.
Most úgy látom a telekomon kívül mindegyik részvény jól tartja magát. Sőt a Mol már pluszban van. Az otp forgalma meg mintha csökkenne.
Nagyon jól tartja magát egyelőre.
Nikkeit a sikítófrász utolérte, mondjuk ez várható volt amit azok műveltek idén az nem semmi. Ehhez képest Usa, dax egész szolíd esésben egyelőre.
Oti pedig szinte nem is esett.
Kérdés mekkora esés jön külföldön. Kisebb para, vagy vmi tartóssabb lejtmenet. Nehéz kitalálni. :)
Még nem remegett meg a kezem, de lehet dobom a felét.
Ibizát annyira nem csípem, de elmondott már nektek sokszor egy nagy okosságot.
Drága részvény, olcsó forint, VIP kiszálló, ez tegnap megvolt. Most várjuk az olcsó részvény, drága forint párosítást.
a sávod fölső harmadába csecsegtetem magam,
az egy óráson belüli tippem úszott, hosszabb vajúdás lesz, ha lesz;
én se engedtem el tegnap…