http://www.napi.hu/tozsdek-piacok/mar_a_goldman_sachs_is_hisz_a_forintban.554281.html
ok,semmi gond,így is többet beszéltünk erről mint amennyit érdemel a téma :D
megpróbálom mégeccer.
az elemzők szerint a dollár, a jen és afrank menekülődeviza.
én nem így gondolom.
sztem nem volt
és most sem az
és nem is lesz.
egyik sem.
-
ha a jövőt nézem ill már a jelent és egy ideje a múltat :o) vagyis kb 3 éve 4 deviza az amibe tartani kell a pénzt és eszközöket venni.
egyik a forint.
a másik hármat régebben írtam.
most nem írom :o)
Ne haragudj,nagyon bonyolult volt amit írtál,lehet ezért nem értem??? :D :D :D
Amikor azt kértem ne hasonlítsd jent frankhoz,pont a te "változnak a dolgok" szavaidra támaszkodtam,mert azt gondolom jen mögött semmi nincs,ami indokolná a szerepét,így nem sokáig lesz menedék...Japán szépen csúszik hátra fele,bele a nagy ganéba...(hatalmas adósság,öregedő társadalom,stb...)
Így ha jen kiesne(márpedigkifog) a menedék szerepből,frank még erőteljesebben átveszi ezt a szerepet...
Ezért gondolom a CHF időről időre hozni fogja azt a szintet,amiért érdemes benn hagyni a kalapban---az általad példaként hozott 4-ben---
Ki kell ábrándítsalak, tolcsy nem tudja mennyi lesz a kamat. Ugyanis nem tolcsy mozgatja a kamatot, hanem az hogy a befektetők mit várnak el . Mivel jönnek a választások ezért tolcsy nem akar gyenge forintot. Tehát csak addig vághat kamatot amíg a befektetők ezt toleraljak. És a toleranciaszint nem 1%
nem haragszom,de ezzel akkor magad is cáfolod :o)
NOMeg akkor az elemzők most nem hülyék,vagy nem?
párok
usdjpy
eurchf
eurusd
ről beszéltem.
a forintot korábban leírtam hogyan fog mozogni.
dollár gyengül, euró erősödik
nem tudom milyen időtávra ajánlod, de én inkább a dollárra tennék egy pár évig
30év múlva persze igazad lehet
ha nem a saját milliárdjaidról van szó, akkor könnyen adod a tanácsokat, pláne ha még meg is fizetik :)
egész más kereszteket fogsz látni.
jen gyengül
frank gyengül
dollár gyengül
euró erősödik (mert ez tesz be nekik)
de ezek csak a főbb devek.
ha értékálló biztonságos pénzben akarom tudni megtakarításom ami bőven hoz is akkor mibe tegyem a soksok millámat kérdis a befi ?
nos megmondom neki.
ha soksok milliárdról van szó akkor is.
meg tudom modani neki milyen reáleszközöket :o) vegyen.
persze nem ingyen.
nekem is élni kell ugyanis.
már ne is haragudj de a nagy elemzők bel és külföldön is aszondták mindig h a frank és a jen és adodó a menekülő devizák azért erősödnek amikor erősödnek :o)
ne butáskodj, Yen-t ne említsd egy lapon a frankkal,ahogy Japánt se Svájccal...éppen az általad pár hsz-el lejjebb sorolt okok miatt se(adósság). :o)
Változik a világ? Ezt most nagyon megmondtad :)
Ha nem tartanál eurót, dollárt, frankot, akkor az egymás közti keresztjeiket felesleges nézned...
Szerinted a jen mellett gyengülni fog az euró, frank, dollár is?
Gondolom nem 20 éves időtávokról beszélgetünk :)
ja, meg a jen is :o)))))))))))))
-
csak szólok.
változik a világ.
de vannak dolgok amik mint az inga visszatérnek oda ahonnan indultak.
pl eurusd kérdéses, de usdjpy szinte bizti. ahogy eurchf is.
ahogyan a frank is újra és újra az lesz,amikor valahol a világban betekeredik a helyzet...
a dollár bika lesz még egy darabig...
itt az emberek nem barátságosak, nem korrektek, az egész város csak a mutyiról szól....
ezt nem vitatom...én vidéki vagyok, azon belül is csak a sopron környéki helyzetet ismerem....ez nem kelendő vidék
a fiatalok jönnek..főleg Budapestre..buli van élet van olcsó nekik minden..van kultúra..oktatás.
az el nem adott lakásokat adják ki nekik.. nyóckert ismerem..a korvin negyed és környéke a népek olvasztótégelye..