ja, meg a jen is :o)))))))))))))
-
csak szólok.
változik a világ.
de vannak dolgok amik mint az inga visszatérnek oda ahonnan indultak.
pl eurusd kérdéses, de usdjpy szinte bizti. ahogy eurchf is.
ja, meg a jen is :o)))))))))))))
-
csak szólok.
változik a világ.
de vannak dolgok amik mint az inga visszatérnek oda ahonnan indultak.
pl eurusd kérdéses, de usdjpy szinte bizti. ahogy eurchf is.
ahogyan a frank is újra és újra az lesz,amikor valahol a világban betekeredik a helyzet...
a dollár bika lesz még egy darabig...
itt az emberek nem barátságosak, nem korrektek, az egész város csak a mutyiról szól....
ezt nem vitatom...én vidéki vagyok, azon belül is csak a sopron környéki helyzetet ismerem....ez nem kelendő vidék
a fiatalok jönnek..főleg Budapestre..buli van élet van olcsó nekik minden..van kultúra..oktatás.
az el nem adott lakásokat adják ki nekik.. nyóckert ismerem..a korvin negyed és környéke a népek olvasztótégelye..
én itt úgy látom, hogy elmennek...mezőgazdaságban még vannak, meg az a néhány kisvállakozás, amely 90 után jött....új vállalkozás nem jött, csak lakni sem jönnek....
hufban az volt jó, amikor régen 25-30% betéti kamat volt...akkor jól is kerestem, minden ment betétbe, és a pénzemen jobban is éltem...ma mo. qrva drága ország, keresetek xarok, megtakarítani nem érdemes, mert semmit nem hoz...ingatlan árak foly. esnek, vállalkozni sem érdemes, mert alig van fizetőképes kereslet....az egyedüli ami megéri, a politikai talpnyalás...
"nincs közte se a dollár se az euró se a frank :o) "
egyszerűbb a mi igen..nem? te
"...másrészt a 90 után idejött németek, hollandok stb. is mennek el, mert nem nagyon tudtak beilleszkedni..."
sztem ellenkezőleg..jól elvannak egyre több angol francia holland német israeli él itt..vidéken az osztrákok németek.. Én is hollandnak adtam ki a garázsomat 3évre..elment de nagyon sajnálta..egy holland cégnek dolgozott itt.
értem...nekem még másban nem volt, bár a huf mindig csak átmeneti.
mihez képest nem kamatozik jól ?
bármely nyugati ún bizt kamathoz képest kib jól kam.
jönnek a finnek :o) helyettük és mások.
szvsz egyrészt a kötvény nem kamatozik már olyan jól, másrészt a 90 után idejött németek, hollandok stb. is mennek el, mert nem nagyon tudtak beilleszkedni....a vásárolt ingatlant sem nagyon tudják jelenleg eladni...
én már régóta úgy látom h 4 devizában érdemes gondolkodni. pénzt tartani. befektetést eszközölni.
egyik a forint.
nincs közte se a dollár se az euró se a frank :o)
pesrzee a 100ezer euró fölötti betéteknél mindegy milyen pénzben van.
de a lényeg h az aueró használó országokban innentől fogav nem biztonságos fölötti betéteket trtani senkinek.
eredmény: tőkekiáramlás biztonságos devizákba és országokba.
euróövezetbői betétek elsősorban eun belüli országokba de nem eurót használókhoz, így pl Mo. és főleg átváltja forintba s vezs bizt magyar kötv ami szépen kamatozik neki.
és aztán rájön h ez egy szép és jó ország és kedvesek az emberek. és idejön nyarlni lábat háta táját áztatni, majd gyakrabban majd ideköltözik.
s ez jó.
hozzák ide a pénzüket és költsék el itt nálunk !
100.000 euro bankonként, ha jól tudom...de sajnos bef alapoknál csak 20.000 euro...én a lejáró betéteimet biztosan nem hosszabbítom meg, ennyiért nem kötöm le...meg pénzpiaci alapba, mert ott esetleg többet hoz, és lekötni sem kell...talán ha túlzottan beerősödne a huf vennék usd-t...
ad1 nem gonoszak, csak önös öncélú érdekek vezérlik őket, nem érdekli őket az ország, a nép, csak az h az ő zsebe legyen tele és ezért még az anyját is képes eladni.
ad2. tolcsy tudja mennyi lesz a jbk.
ad3. butus vagy. 1% alapkamat miért okozna 400-as eurót és átváltást ? :o))) gondolkodj ! hol lesz akkoriban majd az euró ? és kamata ? és kik fogják használni ? és milyen átalakuláson megy át a betétállományuk ? miért tartana eurót bárki amikor 100ezer euró felett nem is érdemes mert bármikor elvehetik. az emberek többsége okos, parasztosan. vagyis erős stabil valutában akarja tartani a pénzét. az meg nem az euró lesz.
egyfolytában ezt teszem..
a szerkezet szolidan változik..ha úgy vesszük belföldi és külföldi..azt a számot nem ismerem mennyi a magán és ebből az állami hitel..vagy még inkább a működési hitel..
A változás abból van piaci lett a hitelezés..hosszabbak a lejáratok és olcsóbbak a kamatok.
2014ben tudtommal nem jár le eu-s és IMF-es zsuga..
na, ha itt 1% lesz a jegybanki alapkamat 2014-re akkor én meztelenül szaladgálok -20 fokban majd az utcán.
1%os alapkamatnál mindenki átváltaná mindenét euróra és 400 lenne az euró
Én is köszönöm MESTER, de abszolút nem a melldöngölésről volt szó, hanem arról az állításról, hogy a marxisták direkt országrombolási célzattal tesznek mindent, és például ezért tartották magasan a kamatot. Direkt, mert gonoszak. Márpedig ez nettó phasság.
a kötvényhozamaink egy éve is a portugál meg spanyol közt voltak, és most is ott vannak. semmi nem történt magyar vonatkozásban, hanem a nemzetközi tendenciák miatt jöttünk le.
Ja, és egyelőre nem 3,x% a jegybanki hanem 4,75%. Hogy mennyi lesz 2013 végén azt senki sem tudja még maga Matolcsymester sem.