Regisztráció Elfelejtett jelszó

HUF fórum

Re: nincs cím

#624225 Euroman Előzmény: #624221

hufban az volt jó, amikor régen 25-30% betéti kamat volt...akkor jól is kerestem, minden ment betétbe, és a pénzemen jobban is éltem...ma mo. qrva drága ország, keresetek xarok, megtakarítani nem érdemes, mert semmit nem hoz...ingatlan árak foly. esnek, vállalkozni sem érdemes, mert alig van fizetőképes kereslet....az egyedüli ami megéri, a politikai talpnyalás...

#624223 Ibiza Előzmény: #624217

"nincs közte se a dollár se az euró se a frank :o) "

egyszerűbb a mi igen..nem? te

#624222 Ibiza Előzmény: #624218

"...másrészt a 90 után idejött németek, hollandok stb. is mennek el, mert nem nagyon tudtak beilleszkedni..."

sztem ellenkezőleg..jól elvannak egyre több angol francia holland német israeli él itt..vidéken az osztrákok németek.. Én is hollandnak adtam ki a garázsomat 3évre..elment de nagyon sajnálta..egy holland cégnek dolgozott itt.

#624220 Dr. ursi Előzmény: #624218

mihez képest nem kamatozik jól ?

bármely nyugati ún bizt kamathoz képest kib jól kam.

jönnek a finnek :o) helyettük és mások.

#624218 Euroman Előzmény: #624216

szvsz egyrészt a kötvény nem kamatozik már olyan jól, másrészt a 90 után idejött németek, hollandok stb. is mennek el, mert nem nagyon tudtak beilleszkedni....a vásárolt ingatlant sem nagyon tudják jelenleg eladni...

#624217 Dr. ursi Előzmény: #624213

én már régóta úgy látom h 4 devizában érdemes gondolkodni. pénzt tartani. befektetést eszközölni.

egyik a forint.

nincs közte se a dollár se az euró se a frank :o)

#624216 Dr. ursi Előzmény: #624202

pesrzee a 100ezer euró fölötti betéteknél mindegy milyen pénzben van.

de a lényeg h az aueró használó országokban innentől fogav nem biztonságos fölötti betéteket trtani senkinek.

eredmény: tőkekiáramlás biztonságos devizákba és országokba.

euróövezetbői betétek elsősorban eun belüli országokba de nem eurót használókhoz, így pl Mo. és főleg átváltja forintba s vezs bizt magyar kötv ami szépen kamatozik neki.

és aztán rájön h ez egy szép és jó ország és kedvesek az emberek. és idejön nyarlni lábat háta táját áztatni, majd gyakrabban majd ideköltözik.

s ez jó.

hozzák ide a pénzüket és költsék el itt nálunk !

#624213 Euroman Előzmény: #624202

100.000 euro bankonként, ha jól tudom...de sajnos bef alapoknál csak 20.000 euro...én a lejáró betéteimet biztosan nem hosszabbítom meg, ennyiért nem kötöm le...meg pénzpiaci alapba, mert ott esetleg többet hoz, és lekötni sem kell...talán ha túlzottan beerősödne a huf vennék usd-t...

#624202 Dr. ursi Előzmény: #624193

ad1 nem gonoszak, csak önös öncélú érdekek vezérlik őket, nem érdekli őket az ország, a nép, csak az h az ő zsebe legyen tele és ezért még az anyját is képes eladni.

ad2. tolcsy tudja mennyi lesz a jbk.

ad3. butus vagy. 1% alapkamat miért okozna 400-as eurót és átváltást ? :o))) gondolkodj ! hol lesz akkoriban majd az euró ? és kamata ? és kik fogják használni ? és milyen átalakuláson megy át a betétállományuk ? miért tartana eurót bárki amikor 100ezer euró felett nem is érdemes mert bármikor elvehetik. az emberek többsége okos, parasztosan. vagyis erős stabil valutában akarja tartani a pénzét. az meg nem az euró lesz.

Re: forintocska

#624201 Ibiza Előzmény: #624186

egyfolytában ezt teszem..

a szerkezet szolidan változik..ha úgy vesszük belföldi és külföldi..azt a számot nem ismerem mennyi a magán és ebből az állami hitel..vagy még inkább a működési hitel..

A változás abból van piaci lett a hitelezés..hosszabbak a lejáratok és olcsóbbak a kamatok.

2014ben tudtommal nem jár le eu-s és IMF-es zsuga..

#624193 xmann Előzmény: #624177

na, ha itt 1% lesz a jegybanki alapkamat 2014-re akkor én meztelenül szaladgálok -20 fokban majd az utcán.

1%os alapkamatnál mindenki átváltaná mindenét euróra és 400 lenne az euró

#624190 xmann Előzmény: #624065

Én is köszönöm MESTER, de abszolút nem a melldöngölésről volt szó, hanem arról az állításról, hogy a marxisták direkt országrombolási célzattal tesznek mindent, és például ezért tartották magasan a kamatot. Direkt, mert gonoszak. Márpedig ez nettó phasság.

a kötvényhozamaink egy éve is a portugál meg spanyol közt voltak, és most is ott vannak. semmi nem történt magyar vonatkozásban, hanem a nemzetközi tendenciák miatt jöttünk le.

Ja, és egyelőre nem 3,x% a jegybanki hanem 4,75%. Hogy mennyi lesz 2013 végén azt senki sem tudja még maga Matolcsymester sem.

#624186 Dr. ursi Előzmény: #624184

gondolkodj előre !

2014-re :o)

kicsit más lesz az adósság szerkezete ... és mennyisége.

a bankok a rossz hiteleket már leírták, tartalékot képeztek, stb.

ez már nem játszik.

nálunk.

#624184 Ibiza Előzmény: #624178

"..egy ország nem azért kockázatos v sem mert keletre helyezkedik el v délre egy bizonyos vonaltól." pedig de..

azért számít az adósság szerkezete is.. a jó hitelek aránya (amivel pénzt keresnek cégek) és saját vagy idegen valutában vagy eladósodva..

a pénz legfőbb ereje a 100egységért kapható teljesítmény (munka) ebben jól állunk...

#624178 Dr. ursi Előzmény: #624152

kérdés.

mely ország kockázatosabb szerinted ?

amelyiknek a cds-e magasabban van ? :o) vagy amelyiknek gdp 100%-a fölött van az eladósodottsága és/v. 15% fölötti a munkanélk. és/v nem teljesítő hiteleinek aránya meghaladja a 20%-ot és/v monetárisan finanszírozza államháztartását ? :o) és/v. trendszerű recessziós spirálban van ?

a kockázatokat a befik jól látják és értelmezik.

egy ország nem azért kockázatos v sem mert keletre helyezkedik el v délre egy bizonyos vonaltól.

most jön az h beárazzák a befik a valódi kockázatot vagyis hamarosan a nyugati és északi országok leszenk kockázatosnak minősítve (már rég azok amúgy ) és mire majd azt olvassátok a sajtóban h a nyugat és ésazk a kockázatos, no akkor kell mad megint fordulni :o)))

#624177 Dr. ursi Előzmény: #624176

a 3,5-es jbk-mat is egyszer elmondtam valakinek, azt mondta annyi nem lesz.

-

én már tovább gondoltam.

2014-t látom már lelki szemeim előtt, s egy 0,5-1%-os magyar alapkamatot :o)

"most az a rész jön h 20…

#624176 Borska

"most az a rész jön h 2013 év végére (esetleg már ősszel) nagyon be fog erősödni a forint.

245 (240) elérhető."

.....ez jóóóóóóó :D bár kevésbé valószínű mint amennyire színes

#624152 Ibiza Előzmény: #624151

a pénz keresi a helyét..0-2% kamat az semmi nekik..ezért vállalnak kockázatot..berakják a feltörekvők állampapírjaikba a zsetont.. sztem 4% alatt már nincs benne a kockázati prémium..

Abban a pillanatban ahogy usa vagy németek adnak 2-3%ot elapadnak ezek a források..főleg ha eu kibocsát eus kötvényt ami fizet ennyit..és kibocsáthat mert kell a zseton a tagországoknak..(pigs)