én ha másért nem, de azért kivinnék helyedből minél több nyerőt a rendszeredből, mert kiküszöbölhetetlen rendszer kockázataid vannak.
1. virtuális a pénz
2. a legkevésbé védett virtuális pénz (pl. egy banki betéthez képest lófitty a garanciád, pedig banki betétek se atombiztosak, l. Ciprus)
3. a szolgáltató (akármelyik tőzsdei) lofing biztonságú egy Deutsche Bankhoz képest pl (értem alatta csőd veszélyt, összeomlási veszélyt stb)
Ezekre egy jó megoldás van: a tőzsdén tulajdonjogként parkoltatni vagyont. Azt ugyanis akkor sem vehetik el, ha minden csődbe megy (szolgáltató bróker, bank, állam stb). Ez pedig a valós részvény (nem cfd és egyéb származék).
ja és az a)-hoz: ez erős túlzás volt :D
már többször leírtad, módosítások nélkül is nyerőt termelt a rendszered, szal a csődnek még elméletben se lehetett a közelében
értem én, visszaforgatod a nyerő felét, és természetesen a kamatos kamatot használod ezzel tőkeáttétellel szorozva. De ha lemegy az első adag átlagára nulla közelébe, akkor akár le is zárhatod egy ciklikus csúcson, pl. a helyes kiszámolt 9000p-on. Aztán azt a pénzt el is viheted tőzsdéről akár. Ettől még kezdheted újra ugyanazt a ciklust, és újra lesz vmi egyre alacsonyabb bekerrel ;)
a). Ha bármit is ért, amit leírtam, annak nagyon örülök, te mentettél meg a csődtől anno, sosem fogom elfelejteni. Ha kicsit is tudtam törleszteni, annak nagyon örüök.
b). Miután én így látom, azt gondolom, látni fogjuk a kamatemelkedést, és majd akkor ráérünk shortolni. Addig teljesen felesleges.
c). Akkor, hogy értsd. És most igaz, amit írok, legalábbis a módszer, a számok nem teljesen, de példának tökéletes:
Van 3 vételem 7 800-ról. Fedezetigény: 3*3800 = 11 400 Eur. Ebből egyet eladok 7 900-on. Ha ez megvan, beállok venni 7 750-re, és akkor a 3 vételem átlaga 7 750. A másodikat eladom 8 200-on, akkor a maradék 1 olyan, mintha 7 300-on vettem volna, hiszen van 500 Eur nyereség. Ha visszamegy 7 300-ra, akkor újra veszek még kettőt, így megint lesz 3, és már csak 7 300 az áram. Fedezetigény 3*3300 = 9 900 És onnan újra ugyanez. A következő körben már 6 800 lesz az ár, de ott már 4-et veszek. Ekkor 1 konti fedezetigénye csak 2 800, a négyé 11 200, tehát ugyanannyi, mint az elején volt. Ezzel a 4-el már az elsőt eladom 150 ponttal feljebb, egyet 400-al feljebb, és majd egyet megint 400-al feljebb. Így már kb 6 000 lesz az átlagár, ott mát 5-öt veszek. Egyre több lesz ugyanannyi fedezettel, egyre többel tudok nyerni. Ezért marad nyitva, mert hol zárjam? Mondjuk ha felmegy 50 000-re, akkor ott? Vagy 60 000? Nincs határa, miért ne tartsam? Az utolsóra teszek egy 80 pontos csúszót, és menjen, amíg akar. Aztán egy 50 pontossal újra megnyitom a kettőt.
igy van, kicsit skizo lesz a dolog: javuló reálgazd. mellé zuhanó rv-k, de lefogadom, hogy így lesz
Mondjuk már 3 éve ezt az elméletem hangoztatom mindenhol :)
ezt lehetetlen is most megválaszolni. Majd, akkor, egyszer mások lesznek a viszonyok, mint ma. Ma csak azt lehetne megmondani, ha holnap minden jegybank 4%-ot emelne a kamatlábain, hova menne a pénz. Sztem nagyrészt ingatlanba
mindegy ezt ők vezérlik a banki hatalmak ,mindenkinek van igaza,a forgatókönyvet ők írják,jó éjt nektek
butaság, srv-t nem kell eladni, be is lehet vonni. Ráadásul az még árfolyamot is emel
az arany standard eltörlése óta logikusan folyamatosan emelkedik...
És dupla annyi pénz van a világban a jegybankok miatt, mint 2007-ben....úgyhogy paraszti 1x1 alapján, ha 2007-es hitelezési mértéket akarjuk elérni, innen még kb. duplázódnia kéne a hitelre vett rv-knek
Ráadásul ez árfolyam hatásban multiplákációs hatás is lehet. Vagyis 30.000-es DJI? :OO
Miért lenne minusz? Nem adja el, így nem fog esni. Lesz belőle egy tőzsdén jegyzett Zrt.
teljesen igaz, erre még így nem is gondoltam. Ezzel végre nálam eddig hiányzó kirakós darab is helyére került! Hát persze, amcsi rv-k többsége is fizet 2% körüli osztalékot.
Lesz itt ne mulass, mikor tényleg elkezdődik a gazdasági felépülés a reálgazdaságban és vele párhuzamosan emelkednek majd a kamatok...
Nem, a többi a cégemben van, ott termel, de én elvet írtam. De lehetne mondjuk olyan instrumentumban, ami emelkedik, amikor a dax zuhan. Példát most nem tudok írni, mert nem kerestem, de mondjuk egy ingatlan-alap jó lehet erre. Ki kell találni csak, hogy ha zuhanás lesz, hová fog menni ez a rettenetes mennyiségű pénz. Aranyba? Ingatlanba? Élelmiszerbe? Nyersanyagba? Mondom, nem tudom a választ, de ezek számomra reális lehetőségek.
ezért rossz a swnig aki nem tudja nézni,én hülye day tradre - re vissza állok majd,csak ebből jöjjek ki jól
ez persze igaz.
De közép távra innen longot tartani mától számítva u.olyan, mint innen nyitni és tartani.
De egyetértek azzal is, amit írtál, hogy amíg semmi jele a megbicsaklásnak, hova kéne sietni a long feladásával?
ez ok,de ez kicsi szegmens már,és nekik se mindegy milyen áron halmozza fel,mert ha krakk jön ,bukik is ha eladja,mint a kbc mikor 2000otp-dobálta kifelé mert kp kellett neki,ezt is vedd figyelembe,most rózsaszín vagy nagyon,de ok ,érveid jók
felhalmoz pl növekvő árakon,de ha bejön egy 1-2 éves lassú korrekció ,akkor az minusz nekik
nem a többi poziból összeszedett nyerőre gondoltam, hogy annak kell hoznia a reál hozamot... az nyilván fogja, én csak a végsőkig megtartott alap long poziról beszéltem. De persze, egyértelmű, hogy nem számoltam tőkeáttéttel.
És tényleg tartod a többit államkötvényben? Egyébként államkötvények perpill negatív reál kamatúak...
http://www.stocklandyard.hu/public/users/31/image/thumb/bd6d168f5938baae57ed5478b8b24c5c.jpg
Hitelből szárnyal amerika
2
pont
Szomorú képet találtam az alapblogra feltöltve, ami az amerikai tőzsdén hitelből vett értékpapírok mennyiségét mutatja.
( 05.10, beküldő: Kissherceg )
http://www.stocklandyard.hu/blog/show/2688
né csak ricsi,a lufik vége így szokott kezdődni,tele hitelre vett értékpapírok,bankok érdeke nem az tele tömjék kis büfiket