Regisztráció Elfelejtett jelszó

DAX , FTSE , CAC index

Re: nincs cím

#623413 Ricsi Előzmény: #623409

Ne idétlenkedj, a saját rv vásárlás nem arra kell, hogy drágábban eladd, hanem arra, hogy nálad maradjon az osztalék. Ne az OTP-ből indulj ki.

Mondjuk egy cég ad 2% osztalékot. Ha ingyenpénzzel megveszi a saját rv-it, ez a 2% nála marad, nem kell kifizetni.

Sok-sok millió rv-nél ez sok-sok millió*2%. Ő pedig nem fizet kamatot arra a hitelre, amiből ezt megvette. Amíg nem kell kamatot fizetnie, ez így is marad. Ha majd a kamat magasabb lesz, mint az osztalék, akkor eladja, addig tartja, sőt felhalmozza.

#623411 rbbj11 Előzmény: #623401

igen, longra. Főleg a ciklikus, és kínai exportra támaszkodó németek esetében. Sztem lemaradók lesznek USA-hoz képest a hajrá végső szakaszában

#623409 big-ebuy Előzmény: #623395

-cégekre vissza térve meg a bankokra a pénzáramlást meg nézik,most jött be sok,csúcson van ami szintén veszélyes jel fel.....

-te hogy keresnél többet kp vel ha vennét a rv-id és várnád még jönnek kis büfik x lóvéval,vagy egy precíz stratégiai kereskedőrendszerrel ,hullámokon keresnél csomó pénzt????ezért van a TŐZSDE!!!!mert a nagy cégek is bef.részleggel rendelkeznek ,aztán a tőzsde törvénye nem áll .fel megy csak,pláne korrekciók nélkül

#623406 Ricsi Előzmény: #623396

Ez érdekes kérdés, mert 200:1 tökeáttéttel nyomom, tehát 1 konti nyitvatartása jelenleg nekem 42 Eur. 1 pont elmozdulás 1 Eur, tehát éve 42 Eur nyereség már 100 % haszon.

Mondjuk van 2 longom 7000-ről. Ezt, hogy bírjam 4 000-ig, kell 6 000 Eur. Ezt viszem egyre lejjebb, ha lefelé megy, tudod hogyan, felezek.

Ha meg felfelé, akkor kell 650 pont nyerő egy évben, hogy a pénzemen legyen 700 Eur nyereség, ez lenne 10%. De miután ez a 6 000 Eur nem kell a tőzsdére csak 1000 mondjuk (ez 500 pont esés), a többi addig lehet mondjuk államkötvényben, addig az hozza a banki kamatot.

#623400 rbbj11 Előzmény: #623394

ebből egy dologgal értek egyet: most nem ideális a hozam/kocka arány középtávra

#623399 big-ebuy Előzmény: #623395

a tőzsde nem a realitást tükrözi se fel-se le......támaszokat meghatározni felesleges

#623396 rbbj11 Előzmény: #623387

" A legalsó mindig nyitva lesz, amíg tőzsdézek, csak mindig egyre lejjebb fog kerülni a nyitási ár."

ez nagyon okos, sztem meg is lesz vele az örök pénzt termelő perselyed.

Mondjuk a lényeg, hogy infla felett termeljen, és ez ciklikus fejlett piacoknál nem feltétlenül teljesül, azért erre figyelj. Hiába a folyamatos nyerő egy nagyon hosszú longon, ha az nem reálértékben nyerő

#623395 Ricsi Előzmény: #623388

Shortom már régóta nincsen, többször leírtam már, és mindig csak longban leszek. Most úgy vagyok beállítva, annyi longom van, 4 000 pontig bírom finanszírozni, és nem hiszek benne, hogy alá menne a piac. Ha igen, akkor itt akkora gáz van, hogy semmit nem fog érni a pénzünk, akármiben is van.

Én bírnám finanszírozni 4 000-ig az összes nyitott pozimat. Ez 8 500-ról számolva 4 500 pont. Te bírnál innen 4 500 pont emelkedést? Bírnád finanszírozni 13 000 pontig?

#623394 big-ebuy Előzmény: #623390

mert a legtöbb nagy cég is már banki befektetői részleggel foglalkozik mint a vw is pl....spekulálnak,bankok se örökké longolnak,lesz még itt korrekció asz igaz 100éve long és egyre feljebb lesz de lesznek még itt nagy beöntésekkel tarkítva,a hozam kockázat meg ilyen ta-nál veszélyes még ha most ath-ra is lökdösik kényszerből

fogd fel dolog a tőzsdén lutri,senki se lehet biztos se te,se én ENNYI!!!!

pl .ha holnap bernakke mondana vmi pénzcsap zárást hát sztem a kedd szépen indulna,na ennyit erről,és váratlan fog jönni

#623390 Ricsi Előzmény: #623386

1). és, kit érdekel, én nem usa-val játszom, a dax meg még csak most indult meg

2). ez nem igaz, a német ipar piszok erős, miért semmire?

3). minek a korrekció? az akkor kell, ha már sokan nem bíznak az emelkedésben, most, mindenki bízik benne.

4). És? a teljes tőzsde 100 éve bikapiac, sosem lesz macipiac, az esést csak el kell kapni, de az alja mindig egyre magasabban lesz, és mindig új ath-k lesznek.

5). És ez mit jelent? azt, hogy annyira erős a piac, hogy senkit nem érdekelnek ezek a rések. A cégek veszik a saját rv-iket abból a rengeteg ingyenpénzből, amit kaptak. És miért adnák el, ha nincs szükségük pénzre? Ha neked lenne egy céged, ami annyi pénzt kap, amennyit csak akar, miért adnál el a saját rv-idből egy darabot is akár? És miért ne vennél meg akármennyi rv-t a sajátodból, ha egyszer ingyen van?

Fogd fel kérlek, most más világ van, mint eddig volt. Komoly szereplőnek nem kell rv-t eladni, mert ha kevés a pénze, szerez bármennyit 0% kamatra.

#623388 big-ebuy Előzmény: #623386

1 hír már résről esést adhat,de mivel nem vagyok itt,sehonnan nem tom honnan indul,9000dax lehet meglesz de 1 huzamba?erste is ide írta

shortjaid?

#623387 Ricsi Előzmény: #623382

Jelenleg 2 longom van, az egyik alacsonyabbról, a másik magasabbról. A magasabbat követem 80 pontra. Ha kiüt, berakok egy vételi stop-ot 50 pontra. Hogy miért ennyire, azt bonyi lenne leírni, így nem is teszem. Az alsó long meg máshogy kezelendő, így azt sem írom le, de az sokáig nyitva fog maradni. A legalsó mindig nyitva lesz, amíg tőzsdézek, csak mindig egyre lejjebb fog kerülni a nyitási ár.

#623386 big-ebuy Előzmény: #623382

1,mert a usa rsi naposan-hónaposan 75 fölött

2,ez itt a lutri lufi szakasz,nagy emelkedés a semmire

3,komolyak korrekció se volt

4,2008 óta bika piac 5év

5,3 rés megvolt naposan

ennyi nekem elég,annyi lufi szakasz tehát a rsi mehet 80 fölé is hónaposan is,amíg a jp morgan,meg a több usa sztár bank őrületbe-hitelbe kergeti a longos hülyéket oszt 1x krakk de nagyon megállás nélkül-10%kint is,csak vegyék mert itt a kánaán szakasz:)))

herceg is betett mennyire sok a hitelre vett értékpapír

#623382 Ricsi Előzmény: #623376

Mitől fordulna? Én teljesen nem értem a most shortolókat, pedig az én vérem rettenetesen shortos. Lehet, esik kicsit, de komoly eséshez komoly hír kell. Ha az kijön, ráérünk shortba állni, mert az nem 1-2 napos esés lesz. Én is várom az 5 500 körüli rés betöltését, talán jobban, mint te, de ha oda elindul, ahhoz kell majd legalább 4-5-6 hét, még eröltetett menetben is. És ha kijön a hír, lehet ugyan, hogy lemaradok 2-300 pontról, de ráérek én akkor is beleülni egy hosszabb shortba. De ez még lehet hónapok is.

Mint már leírtam, 8 150 az előző ATH, az 5 éve volt, az mai értéken 9 000 pont. Ha addig felmegy, akkor sem történt semmi, csak elérte az előző ath-t inflációval növelve. Ezért én azt gondolom, innen még benne lehet egy 800-900 pont felfelé.

Persze, ha holnap arra ébredünk, észak-korea megszórta Szöult, akkor zuhanhatunk azonnal is, de ennek azért nem sok esélyét látom.

#623376 big-ebuy Előzmény: #623375

én szopok,nem vagyok itt.610sp short,nasdaq short....ugye honnan találjam ki honnan pukkan....swinget elfelejtem ha ebből kiérek,stoxot longolom..pláne elég merészen a tőkére tettem..day tradre vissza állok..hiába túlvett minden itt abnormálisak pláne hónapos trend miatt is

#623375 Ricsi Előzmény: #623373

Nem rossz, nem azt mondom :)

80 pontos csúszóval követem, menjen, amíg menni akar. Tegnap majdnem kiütött, pár pont hiányzott, 400-ról leesett 30-ig, de nyitva maradt, így most 8 395 a stop, most néztem rá.

#623373 big-ebuy Előzmény: #623372

te akkor szépen keresel most:)a lufi szakaszon,tűt hol kap a jó anyjukba azt lenne jó tudni?:)sp-t sztem 85körülig elviszik .....eu-pasz 500fölé dax