Regisztráció Elfelejtett jelszó

OTP részvény fórum

Re: nincs cím

#622092 Csusza Előzmény: #622090

Természetesen csak a tőzsdére gondoltam, más relációban nemi sértem, hogy jöhetne szóba...

:-)

#622091 Csusza Előzmény: #622089

Vételi erőt szerintem sem jelent, de azért a valóban nyomott hozamok mellett nem olyan vacak ez sem. Emiatt gondolom, hogy talán megvárják a nagyok.

Közben egy stopom sutty... (~4700-4896)

#622089 banyaiz Előzmény: #622069

Tavaly úgy volt osztaléktéma 100 Ft körüli volt emlékeim szerint és olyan 3600 körül volt osztalék előtt utána leesett 3400 környékére, de már nem nagyon emlékszem, hogy milyen hangulatok voltak piacokon akkor.

Külön csak az osztalékért nem hinném sokan vásárolnák. Bár amilyen nyomott hozamok vannak, már ez a 2-3% közötti osztalékhozam sem olyan kevés mint egy-két éve.

Ez konyul, basszus! Ez…

#622088 Csusza

Ez konyul, basszus!

Ezt mindig fáj kimondani... :-)

(900 alatt a stopom)

#622084 banyaiz Előzmény: #622076

Mkb az adott mert németek ki akarnak szállni , vmi olyasmit nyilatkoztak nem is olyan régen, hogy csak azért nem azonnal mert most nem kapnának érte számukra elfogadható árat. Folyamatosan kellette utóbbi időben feltőkésíteni olyan veszteségek voltak. Erdeit is azért tették lapátra x év gondolom.

Halvány gőzöm nincs milyen árakról lehet szó. pl most ez a 120 Ft-os osztalék 30 mrd Ft-os nagyságrend amit kifizetnek részvényeseknek, nem tudom pl egy Mkb-nál milyen reális vételárak lehetnek.

Nagyon meg kell fontolni mennyit szabad most adni egy bankért. Nyernek egy ügyfélállományt, ingatlanokat , mellette pedig ezek a költségek amiket mondasz. Jó matek. K&H az talán a 2. legnagyobb bank Mo-n Otp után, azt sikerülne beolvasztani az komoly téma lenne. Nem hiszem erről szó lehet.

#622081 Ricsi Előzmény: #622069

Nézegess szét az Mtel piacán, mennyien várták a tavaszi osztalékrallyt, és mi lett belőle. Pedig ott 12-13% volt az osztalék, azért az elég becsületes összeg :)

#622076 Előzmény: #622071

Igen, de ha megnézed, hogy mit ér a CIB, vagy az MKB, akkor azok még diszkonttal is igen komoly gombócot jelentenének az OTP-nek, ráadásul azok veszteségesek is.

Amellett tehát, hogy fel lennének vásárolva, mindenképpen hitelből kellene ezt megtenni, ami mindenképpen a nyereség rovására menne, ráadásul úgy, hogy a fúzió után csak a méret növekszik meg, de az eredményesség egyáltalán nem növekedne meg, hanem a veszteséges bankok miatt még csökkenne is.

Ezen túlmenően a CIB és az MKB rendszerei, fiókjai messze korszerűbbek mint az OTP rendszerei, tehát az összeolvadás technikailag is igencsak érdekes lenne, és egyáltalán nem lenne sem olcsó, sem rövid távon elvégezhető feladat. Egyebekben ugye még a K&H is felmerülhet, hiszen a KBC számos országból vonult ki, de ott megint ugyanaz a helyzet, hogy egyáltalán nem látom azt a szinergiát, amivel a két intézményt gond nélkül lehetne összeolvasztani.

Akkor már inkább a Citibank fiókja tűnne logikus lépésnek a privát banki részleg átvételével és annak az önálló tovább éltetésével, mert az viszonylag könnyű szinregiát jelentene, pénzt is hozna a konyhára és mivel nyereséges az intézmény és nincs kockázatos része, így a méret növelése melett a profitot is növelni tudná.

De a K&H, a CIB, igazából sok fiókot hozna magával feleslegesen, amelyeknek a leépítése és racionalizálása is hatalmas költség lenne, haszna pedig semmi - én ebben nem látok akkora fantáziát. Az MKB-nek viszont viszonylag kevés fiókja van, tehát ott viszonylag egyszerű és fájdalommentes lenne az összeolvadás, ott még a rendszerek összehangolása sem jelentene akkora problémát.

Én tehát az MKB-ra tippelek nagy falatként és a kicsik esetében az AXA lehet a célpont, esetleg a Citibank.

#622072 Előzmény: #622031

Ami még nem került szóba, és nem is örülnék neki az a Citibank lenne - az még esélyes arra, a térségi kivonulás miatt, hogy a nyeresége ellenére jó áron eladják.

#622071 banyaiz Előzmény: #622021

Már csak a székházért is meg kell venni. :) Az tényleg komoly cucc.

Egyébként nem lenne nagy falat, ha az árban benne lennének az mkb jelenlegi problémái.

Nagyon jó tervnek tartom ezeket a felvásárlási szándékokat ha vki kivonulna.

Elszenvedték a veszteségeket, a vörös terrort stb megunták a műfajt, aztán olcsó pénzen megvenni tőlük. Kb hasonló mint az ami most ingatlanpiacon van , nagy áresések, piac leáll stb, és akkor lehet halászni a zavarosban.

Mindenesetre jobb időzítés mint a külföldi terjeszkedés volt. Mert azt egy brutál jó hangulatban csinálta a bank és elég magas árakat fizetett.

Ez is egy érdekes dolog lehet mit sikerül megvenni, Csányi nagy kivonulni szándékozó szereplőkről beszélt .

#622069 Csusza Előzmény: #622057

És ha ami most volt-van, az részben az? ;-)

Tényleg azt mondják, hogy itt nincs osztalékrally, de talán a nagy dobálózástól visszatarthat egyeseket.

#622065 banyaiz Előzmény: #622010

Csak nem bírunk ezzel az 5 k-val? Kíváncsi vagyok most már mikor és mi kell hozzá, hogy elmenjünk legalább 6 k-ig. Talán év végére ha világban megfelelően alakulnak a dolgok.

Társasági adónál én is néztem ezt , hogy 10 mrd-al több mint egy éve . Közel 58 mrd adózás előttiből befizetett 29 mrd különadót és 17 mrd társaságit, az szerény 46 mrd adó, az 58 eredményből. Hát ez a b+ kategória. :)

Különadót nem számolom akkor 40 mrd körüli adózott ami szinte már megszokott az utóbbi 1-2 évben.

Kulcs vsz továbbra is a problémások mikor kezdenek végre csökkenni, végtelenségig nem lehet tartani ezt a magas kamatmarzsot amivel kompenzálják a bedöglött hiteleket.

Mondjuk ez az orosz történet nekem elég érdekes, hogy rámentek a fogyasztási hitelekre , van azért benne kockázat. Nagy hitelbővülés gyorsan, csak azért ez nem éppen egy konzervatív műfaj.

Összességében ami eredményeket hoz a bank ilyen nyomorúságos időkben , plusz forradalmi terror mellett ezzel én elégedett vagyok, lehetne sokkal rosszabb is.

Viszont sajnos nem ez a gyors váltotta meg a világot, olyan nagy eseményeket nem látok belőle.

#622057 vincentlauria Előzmény: #622043

ezen én is agyaltam.. szerintem osztalékrally otiban nincsen, én nem vennék azért, persze ha van, köszönöm jól esik.. :)

#622043 Csusza Előzmény: #622041

Én most a (maradék) pakkom felére tettem egy elég szűk stopot, ami marad is. Én úgy gondolom, ez most nem szalad olyan könnyen 5K fölé.

Bár ha mindenki begőzölt, mint te...

;-)

Másik: osztalék nem tudom, mennyire számíthat abban, hogy még ne dobálják nagyon. Ha jól tudom, 120 forint lesz. (ez most ~2.4%) Fene tudja, ez mennyire visszatartó (vagy vételi) erő.

#622041 vincentlauria Előzmény: #622037

thx! :) fél pakkom elcsepegtettem: 4708-on, 4940-en. mivel optimista vagyok, 5K fölé várom a hetekben. ott lesz nehéz realizálni.

#622040 Euroman Előzmény: #622033

én ezt nem tudom, itt sopronban még volksbank logo van a bank homolkzatán...amit egyébként pár éve nyitottak, addig kávéház volt...

#622037 Csusza Előzmény: #622032

Azért valami értelmes helyen én használnék (használok) stopot.

Vigyázz, a nagy optimizmus el ne vakítson! ;-)

Felemás gyj, de nem valószínű, hogy további tépést hozna. Én továbbra is a sáv mellett vagyok tegnapi-mai tetővel.

#622033 Ricsi Előzmény: #622029

Őszre :D

Nekem szlovákiában Volksbankos számlám van, elég régóta minden Sberbankos náluk.

kis realizálás reggel, l…

#622032 vincentlauria

kis realizálás reggel, legalábbis remélem. stopomat "okosan" kivettem, nehogy kis leöntés után visszarántás miatt lemaradjak az újabb felről