Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

OTP részvény fórum

A CIB beszél az elmenete…

#622031 Ricsi

A CIB beszél az elmenetelről még eléggé. Terve van más banknak is, de ezek még belső info-k, és messze nem biztosak, csak mint egy lehetőség, de a CIB komolyan menni akar.

Re: nincs cím

#622029 Euroman Előzmény: #622025

Volksbankot a sberbank vette meg...őszre már a portálokat is ennek megfelelően átalakítják...legnagyobb orosz bank, neki ez itt csak potyadék...

#622026 Zotya32 Előzmény: #622014

sok ügyfél megint újra kezdheti a menekülést az otp-től... :)

mekkora bosszúság lehet pl, ha vki nemrég ment át ahhoz a bankhoz, amit hamarosan átvesz az otp... :))

#622025 Oszol Előzmény: #622017

Volksbank szinte tuti nem. Oroszok nemreg vettek a halozatot, nekik nagyjabol mindegy, mi az eredmeny, valahol a sokadik tizedesjegyben latszik meg csoportszinten. Axa lehet. MKB-n viszont nagyon nem lepodnek meg. A nemetek egyertelmuen el Akarjak adni. Nemreg talalkoztam egy ugylettel, ahol 85%os diszkont mellett ki akarnak szallni egy kozos finanszirozasbol. Ha ez az alapfelallas, akkor OTP is jo aron juthat a bankhoz.

#622021 Előzmény: #622017

Azt most vették meg az oroszok, és szvsz pici lenne az OTP-nek. Az MKB hatalmas falat lenne, és nem biztos, hogy jót tenne az OTP-nek a sok újabb nem teljesítő devizahitel - habár, érdekes lenne, lehetne egy olyan elképzelés, amely jóárasítottan adja át azokat is, és így angroban az egész állományt lehetne kedvezőbbé tenni.

Az én másik tippem akkor már inkább az Axa lenne, ők ugyanis elkezdték a szemmel látható "kiszállást" a buliból, kezdik felszámolni a hiteleiket - megdöbbentő diszkontok mellett -, szóval én inkább rájuk gondolnék.

Habár, ha az MKB-t megvennék, legalább lehetne egy szép székházuk, amiben lehetne egy tisztességes szobája és tárgyalója az OTP elnök vezérigazgatójának.

OFF@Loncsár de genere de Makkoscipő uraság részére:

Méghogy nem tud Branson öltözködni :)

http://www.deluxe.hu/utaskiseronek-allt-a-milliardos-alapito/20130513

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2013/05/12/article-0-19BC89D9000005DC-570_634x414.jpg

az egyikre az MKB több, …

#622017 Lebleuf

az egyikre az MKB több, mint esélyes. a Bayerische Landesbank 2015 végéig meg akar szabadulni a leányától, Erdei a volt MKB vezér az OTP igazgatóságában ülve pedig biztosan nem az ügy Búvár Kundja… a másik tipp: Volks…?

#622016 Koffein Előzmény: #621997

no majd meglátjuk, én úgy gondolom, hogy a rafival is az a helyzet, mint ami az ersténél volt pár éve, így elmegyünk, úgy elmegyünk és még mindig itt vannak... csak sír a szájuk... rafkósak az osztrák rokonok :)

#622014 walex Előzmény: #621989

Én azon se lepődnék meg, ha az Intesa akarna szabadulni a magyar tehertől, de ez csak találgatás. Meglátjuk rövidesen talán, hogy melyik 2 bankra gondol Sanyi bá'.

#622010 Lenthor Előzmény: #622008

Konszolidált adózás utáni eredmény 2012. Q1. 12.828 milliárd volt, ezzel szemben 2013. Q1 11,233 milliárd lett, ami visszaesés. Az orosz leánybank első negyedévi eredménye 7,7 milliárd forint volt, ami jelentősen elmarad az előző negyedévi 14,2 milliárdos profittól, sőt, a bázisidőszak 11,3 milliárdos nettó eredményétől is. A szerb leánybank 834 millió forint veszteséget realizált a tárgyidőszakban.

Adózás előtti nyereség 2012 1Q 51.228 milliárd volt, ezzel szemben 2013 1Q 57.961 milliárd lett. A korrigált profit 7%-os y/y csökkenését a növekvő társasági adó okozta. Társasági adó 2012. 1Q -7.464 milliárd volt, ezzel szemben 2013.1Q -17.217 milliárd lett. A 90 napon túli késedelmes hitelek aránya 2012 Q1 14.6% volt, ami 2013.Q1-ben 16.9%-ra nőtt. A 90 napon túli késedelmes hitelek céltartalékkal való fedezettsége 2012 Q1-ben 79.7% volt, míg ugyan ez 2013. Q1-ben 81.5%-ra nőtt. Speciel én jobb eredményekre számítottam.

#622008 banyaiz Előzmény: #622006

Nem rossz , nem rossz, megint ez a 40 mrd körül szinte már bevett gyakorlat szerinti profit/negyedév. Semmi rendkívüli történet nem tűnt fel nekem ebben a negyedévben.

Sajnos még mindig nőtt a problémások állománya, mikor fordul már meg 20% körül van már, sok a jóból. Itt is a "szokásos" sztori brutál kamatbevételek, mellette brutál bedölglött állomány amit cipel a bank.

Sok újdonság nincs, vagy legalábbis én nem vettem észre.

jól megindult..de mert c…

#622002 Ibiza

jól megindult..de mert csak lefelé várom..akvizíció elvileg mindig lefele viszi a papírok árát de ezt nem..

#622000 banyaiz Előzmény: #621986

Nem semmi. Nemrég még azt mondta közgyűlésen, egyelőre nincs konkrétum . Most meg már szándéknyilatkozat és előrehaladott tárgyalások 2 banknál is?

Csak az mkb-ra tudok gondolni, de , hogy a másik ki lehet az passz.

Viszont nagyon jó hírnek tartom, leginkább azért mert azt jelzi, hogy Oti jó pozícióban vészelte át ezt a fostengert amit itt rázudítottak, másrészt nem vennének belföldön bankot ha mindenféle újabb vörösterrortól tartanának.

Na és akkor ehhez hozzáadom , hogy az igazgatóság élén Csányi családdal rogyásig vette magát átváltható kötvényekkel az elmúlt hónapokban.

Egészen optimistává tesznek ezek a fejlemények. :)

#621998 banyaiz Előzmény: #621984

Vsz amit itt műveltek azt már nehéz "fokozni",nincs nagyon hová feszíteni a húrt.

Egy teljesen átfogó devizahiteles "megmentést " nem fognak bevállalni nagyon úgy néz ki. Értelme sem lenne.

Választások előtt nem fognak hozzányúlni a bankadóhoz , de ha utána a környezet engedi vsz jön a feleződés és egyebek (fidesz újabb 4 év esetén is) , de hát ez most nagyon távlati még.

Egyelőre azzal is elégedett vagyok, ha nem ámokfutnak. Már az is előrelépés. Pl most ez az utolsó pekidzs, egyértelmű blöff a végén , hogy ha még kevés akkor ez + az. Gyenge blöff.

Növekedéshez kell az együttműködés a bankokkal.

#621997 taresz Előzmény: #621993

"rafi hova akar kivonulni?"

2 éve fiókbezárások és létszámleépítések közepette voltak fellángolások. Helyi bankban mondta a srác, hogy szépen szivárogtak is el az ügyfelek a hírre. Akkor voltak 6-an. Most 3,5-en.

#621996 banyaiz Előzmény: #621993

Mkb-ról megy a szóbeszéd, de Csányi múltkor cáfolta , hogy megy az átvilágítás. Persze lehet csak nem akar idő előtt beszélni. Erdei ott van Otp-nél, ha vki akkor ő kb átlátja mennyit szabad adni érte. Németek el akarják adni, csak mennyiért az a kérdés.

#621993 Koffein Előzmény: #621989

Banko Popolare -ről tudok, amit a Magnet Bank vásárolt meg, illetve az MKB bankot akarja eladni az anyabank... több bakról nincs pletyka...

rafi hova akar kivonulni? az is már 2008óta folyamatosan csökkenti kitettségét, meg mellette sír a szája...