Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

DAX , FTSE , CAC index

Re: nincs cím

#620465 rbbj11 Előzmény: #620450

én nem értek ehhez sem :)

De ha 130-132-öt megfogod, sok pénzt keresel, pláne, ha ezt rendszeresen teszed. Akkor meghívhatnál engem egy Porsche-re ;)

#620458 banyaiz Előzmény: #620457

:) Ha túl sok az emelkedés a tőzsdéken túlteng az optimizmus és félnek egy buboréktól, le kell szerződtetni néhány hónapos időszakra .

Nyomna amcsiknál egy roadshow-t aztán nem értenék mi ez a hirtelen tőzsdepánik. :)

Talán megtalálnak minket is azért előbb utóbb komolyabb vételekkel, azért az durva lenne egész évben menetel Usa , mi meg a porban forgolódunk.

#620456 banyaiz Előzmény: #620452

Szóval az elmúlt 5 évet megnézve amikor a Fednek QE programja élt , a főbb indexekben nem volt olyan esés ami több éves grafikonon kimutatható lenne.

Ezért is külön érdekes most ez a májusi időszak.

Viszont 5 év alatt a főbb indexek duplázódtak sacc/kb sőt snp több mint dupla.

Persze egyszer minden sorozat megtörik de ebből kiindulva kíváncsian várom, hogy idén mire tudunk esni ha nem lesz QE lejárat lebegtetés? Vmit talán kitalálnak megparáztassák a népet, de nehéz ügynek tűnik . Viktortól kell tanácsot kérni egy kis unortodoxkodás tuti bevállna. :)

#620452 banyaiz Előzmény: #620449

Ja és még egy dolog ami fontos vsz, hogy 2012-es májusi eséseknél még nem élt a QE3, azt csak ősszel dobták be.

Most, hogy van QE3 és a lejárata nincs meghatározva eléggé kétesélyes , hogy ez a májusi (szokásos történet esésre lesz e , nem lesz)

Mondjuk az is durva lenne az idei grafikon Usában egy emelkedő egyenes lenne mondjuk egy 1800-as sp év zárással. Vmi csavart bele kell vigyenek a történetbe vsz.

Rbbj11 Pl: longolnál mos…

#620450 lyonell

Rbbj11 Pl: longolnál most mai napos képet látva eur/jpy-?

arra spekulálva,hogy holnap meglesz a 132?

nem mert kiszámítható a short,és napos képet látva utóbbi két nap nem zárt 130 felet,hát holnap meglesz,.

#620449 banyaiz Előzmény: #620445

Ezt a sok csavart nem tudtam lekövetni. :)

Vsz ami több mint valószínű az idei év hátralévő részére, hogy év végén jövő év első harmadában feljebb lesznek Usa is , dax is mint most. Buxra nem mondok inkább semmit.

Az, hogy ez a magasabb érték úgy fog kialakulni, jön most egy szerényebb esés itt május körül, és onnan fel tovább, vagy még ez a májusi téma is kimarad és egy kora ősszel nyomnak egy kis korrekciót, és onnan fel, esetleg csak fel (bár ez nem vszínű) nehéz megmondani. De , hogy feljebb lesz az elég sanszos vsz.

Lehet, hogy a dax visszajön 8200 környékéről 7800-7700-ra mondjuk vagy hasonló, de ez csak arra lesz jó , hogy év végére felhúzzák az esés kiindulásánál vagy 5%-al legalább magasabbra szvsz persze.

Szerintem a piacot a kis…

#620445 lyonell

Szerintem a piacot a kiszámíthatatlansága teszi kiszámíthatóvá,ez a szent grál erre jöttem rá :)

Tehát mindig a kíszámitható ellenkezője fog történni.Fordítsuk le daxra.

Kiszámíthatjuk ,kiszámíthattuk,hogy 7500 alatt short,bejött?

kiszámíthatjuk most jelenleg 8000 fölött long,és el kell jönni 8500-8800-ig.jelenleg ezt kiszámíthatjuk.

Mi a kíszámihatatlan?

dax 8000 havi fölött fals,mert fölé kéne zárni és tovább menni 8500 ig onnan 300-ig és tovább fel.

Ez teljességel kizárt egy ekkora menet után tehát az egyik kiszámíthatatlan tényező a fals kitörés havi charton

Aztán naposon megnézve kiszámítható 8200-at átviszi akkor biztos long,megy 8500 ig.kiszámíthatatlan az hogy 8298 lefordul,a tető tetejéről,kimaximalizálva a helyet.

Tehát a két kiszámíthatatlan tényező összefoglalva ez.akkor most hogy állunk? kiszámíthatatlan tényező fog teljesülni,a kiszámíthatóval ellenben.És meg is van a kiszámíthatatlanásg kiszámíthatóságának egyenlete jeleneng daxra-.A megoldás 8298.Ugyan így vetizsd le hetin,és havin éés másfél év múlvára megkapod a 3880-at.

#620441 banyaiz Előzmény: #620439

http://stooq.com/q/?s=^dax&c=5y&t=c&a=lg&b=1

Daxra kb ugyanez meglepő módon :) Talán még annyi, hogy 2012 májusa környékén is volt egy kisebb beleadás.

Szóval ha most május, nyár elején nem jön az esés érdeklődés hiányában elmarad (ismét ) érdekes évzárók alakulhatnak ki nagy indexekben.

Mondjuk vsz ha jön is most esés az arra lesz jó, hogy lehet onnan indítani a hosszú hajrát év végéig, vagy jövő februárig.

Egy esetet kivéve ha Fed zárná a csapokat. Ami idén nem túl esélyes, így viszont nagyon korlátos az esés, csak az idei emelkedés visszaadása egy komoly esésnek számítana vsz.

Tehát ha a hetes daxot v…

#620439 lyonell

Tehát ha a hetes daxot vagy havi daxot nézzük.8000 tető.Ezt nézte mindenki Ha átviszi long.Havi és hetes charton 200-300 pont közötti felszúrás elfogadott,tehát elvileg most a falsban vagyunk még.

#620437 banyaiz Előzmény: #620428

Csak kijöttek új csúcsra Usa is németek is.

Ha már történelmi csúcsok érdemes megnézni, hogy alakult elmúlt 5 év.

http://stooq.com/q/?s=es.f

Megnézed 2008-as év nagy para 2009 tavaszáig, pénzcsapok nyílnak QE , jegybanki 0 közelébe nagy gazdaságokban, erre indul az emelkedés ami mai napig tart. 2 komolyabb esés (korrekció) volt közben. 2010 tavasszal QE1 kifutása után 1-2 hónappal flash crash, és 2011 májusban a QE2 kifutása előtt nem sokkal . Ezen kívül érdemi esést szinte nem lehet kimutatatni 5 éves felbontásban. :)

Adja magát a kérdés mikor fut ki a QE3 (illetve nem is a kifutása, hanem mikor kezdi a FED kommunikálni, hogy lehet bele kell nyúlni hamarosan, zárni kell lassan a csapokat stb, illetve a válság kezdete után 5 évvel az, hogy meddig lesznek ezek a 0 közeli jegybankik . )

Amíg ezekben jelentős változás nincs addig vsz minden esés rövid távú . Jöhet persze 5-10% bármikor ami ilyen QE3 egyéb nyalánkságok mellett arra jó, hogy jól megvásárolják néhány héten hónapon belül.

Dji ben pedig 15338.Ott …

#620436 lyonell

Dji ben pedig 15338.Ott az a büdös bűvös szám.

Lefordulás eredményezhet 50% korrekciót.

Szerintem innen daxban 3880,senki nem hisz benne.Pedig most kéne egymás mellé tenni a grafokat olajat,aranyat, stb. az index és részvény árak mellé.Ébresztő 800 dolláros google.

Ezek az árak.Most kéne szerintem 3 at egymás mellé tenni. Fémek,nyersanyagok kontra

tőzsdei részvények indexek,és gazdaság mi ugrik ki magasan most tőzsde,mi fog még romlani a reál gazdaság,mi esik még tovább az arany és az olaj.Év végére,jövő év elejére szerintem ,hogy a mérleg nyelve egyenlő legyen 50%-esés a szintekről amiket jelöltem.

Bocs a sok hibáért,gyorsan írok nem figyelem,.

#620434 lyonell Előzmény: #620432

naposon nem ritka a fals le vagy ki törés akár 50-100 pöttyel.Vesszük a fő célt ugye mindenki azt nézi.Átviszi mindenki be parázik hinnye átvitte,akkor long ,másnap még oldalazgat,és estére letöri.utána napokig veszik mert 4 napja átvitte a szintet,2 hét múlva meg 500 pöttyel lejjeb már késő.

#620433 big-ebuy Előzmény: #620431

benne van 3 doji is bár a daxot néztem az max 2 szokott általánosan,igen ez gyakori szivatás,sőt még tovább is akár 8400 nagyon irreálisan 90rsi lesz

#620430 lyonell Előzmény: #620428

sáv tető 8200,tető tetejéről fordul mindig minden le,tehát a sáv végső teteje.aljáról fel mondjuk 7420 sáv alj.EDz így fura egy kicsit.

Na pl: eur/jpy soha nem fordul alulról Pl 129.20 ról le.Akkor már elmegy 129.98-ra sáv teljes tetőre.tehát a sáv tető maximális sávját kihasználva.Basszus,van egy megfigyelésem

ami 99% eddig bejött,de nem tudom érthetően leírni.Ez így marhára hülyén hangzik és kínai.

#620429 rbbj11 Előzmény: #620426

8220-on nekem van egy fibo, D1-en 261,8. Itt vagyunk ATH közelében is, sztem ez ideális szint egy korrekcióra, csak kérdés, mekkorára