told csak told ))
egyébként shortban tegnaptól
remélem lenyomják még 92-94-re
told csak told ))
egyébként shortban tegnaptól
remélem lenyomják még 92-94-re
nekem nem futja ilyesmire mint eladósodott vénlány örülök h még tolni tudom :o)
Dehogynem, nemrég cseréltettem az autoban és éppen a minap tankoltam :)
mostanában elég sok cikk jelenik meg az olajról.
kérek mindenkit aki ért hozzá valamelyest és érdekli szavazzon arra, pontosabban adja meg, hogy szerinte idén július 13-ára :o) és dec. végére mennyi lesz szerinte az olaj (crude) árfolyama ?! alapvetően le vagy fel várja -e ? indoklást is írhatnának merészebbek :o)))
Ez már kezd rendkívül mulatságos lenni, mai cikk:
"A BP, amely a világ egyik legtöbbet hivatkozott energiastatisztikai rendszerét vezeti, nemrég újraszámolta a 2030-ra összpontosító energiafogyasztással és -termeléssel kapcsolatos várakozásait, és arra a megállapításra jutott, hogy az előttünk álló közel 20 évben a globális energiakereslet nem fogja meghaladni a termelési képességet, vagyis nem kell számolni energiahiánnyal."
és:
"A BP, amely a világ egyik legtöbbet hivatkozott energiastatisztikai rendszerét vezeti, nemrég újraszámolta a 2030-ra összpontosító energiafogyasztással és -termeléssel kapcsolatos várakozásait, és arra a megállapításra jutott, hogy az előttünk álló közel 20 évben a globális energiakereslet nem fogja meghaladni a termelési képességet, vagyis nem kell számolni energiahiánnyal."
Én most az olaj mennyiségéről és hozzáférhetőségéről értekeztem, nem annak az áráról ;)
nem jól látod.
de ez majd ki fog derülni még ebben a hónapban :o)
az igaz h az kamu h elfogy az olaj.
de politikailag, globál politikailag gyúrd át a kérdést az árazási témában.
és speki szemmel is nézz rá :o)
Azt hiszem úgy fél éve-éve értekeztem arról, hogy mekkora kamu az "elfogy az olaj" című tőzsdei manipuláció ;) És most már ott tartunk, hogy nem is erről szólnak az olajárak. Hanem arról, hogy csökken az olajra az igény.
ezt jól visszaadták a kitörési szintre.
****a ...
célár: 125
crude
130713
hááát ezt nemtom.
de
http://gurulohordo.blog.hu/2013/04/30/a_novekvo_olajarak_vege
más az elképzelésem.
Sokszor elég furcsa az intraday chartja, napi min-napi max hirtelen egymás után...
amúgy így viszonyul :o)
http://stooq.com/q/?s=cl.f&d=20130430&c=3y&t=c&a=ln&b=0&r=gc.f
érdemes különféle időtávokban is nézegeteni
az sc.f cl.f hasonlítása is érdekes lehet.
azért remélem nem azt gondolod h az arany short 1350ről van ? :o))) mint józsi hiszi :o) valamivel magasabbról :o) pár százassal :o)
és a koncepciót nem árulnám el.
de vannak mondások: mint pl összenő ami összetartozik vagy nagyon szeretem használni a jing-jang elvet vagyis h minden visszatér egyensúlyi állapotába.
de idei céláras mindkettő.
Ez hogy viszonyul az arany shortodhoz? fekete arany long, arany short? Időtáv más?
longban vagy? vagy az ügyfeled