Regisztráció Elfelejtett jelszó

Mtelekom részvény

Re: nincs cím

#616340 Kissherceg Előzmény: #616336

Nézd amíg GDP-nket is külföldi cégek befolyásolják, hiszen nemzeti vagyon eladva, addig nem nagyon lehet arról beszélni, hogy önállóan döntenénk sorsunkról... Sajnos nincs csoda, mert a csoda az lett volna, ha a hitelezőkkel leiratják az adósságot, amit 90-ben meg kellett volna már tenni...

Helyette folyik ki a pénz az országból.

#616339 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #616336

"Röviden ha bármit meg akarsz érteni szerintem azzal kell tisztában lenni, hogy mik a fő szempontjai annak akinek a fejével akarsz gondolkodni.

Pl mi vitt minket erre az útra gazd polban ezt szeretnénk kideríteni akkor két fontos elemre juthatunk:

1. Gazdasági szükszégszerűség , kényszerhelyzet (válság, nem túl fényes helyzet amit örököltek)

2. Politikai túlélés

Sorrend felcserélhető tetszés szerint.

Ez meg lett fűszerezve egy adag bal****sággal is (már csak úgy az íze kedvéért) aztán kész is a csoda.

Viszont azt el kell ismerni, hogy minden kisstílűség és hiba ellenére politikailag működött, és gazdaságilag sem ütött annyira brutális sebeket. "

Teljes mértékben egyetértek!!! Magam sem írhattam volna szebben. Csak abban nem osztom a véleményed, hogy gazdaságilag nem ütött annyira brutális sebeket.... Kurv@ nagy sebeket okozott ,az ország több évig majd vegetál, de sebaj, jövőre minden ingyé lesz(ismerős valahonnan?), veszek is még 10 plazma tévét, mert úgy hallottam, hogy minél többet fogyasztok, annál többet fog fizetni nekem a szolgáltató! Viktor szerint a szolgáltatás az nem munka, az sz@rt sem ér, kiváncsi lennék mi lenne vele szolgáltatók nélkül, bár amilyen igénytelen, a franc sem tudja...

#616338 Kissherceg Előzmény: #616335

nem, sose voltam fityeszes, de ettől még a pozitívumokat értékelni lehet. Nem bukott el, sőt... :)

#616336 banyaiz Előzmény: #616325

Röviden ha bármit meg akarsz érteni szerintem azzal kell tisztában lenni, hogy mik a fő szempontjai annak akinek a fejével akarsz gondolkodni.

Pl mi vitt minket erre az útra gazd polban ezt szeretnénk kideríteni akkor két fontos elemre juthatunk:

1. Gazdasági szükszégszerűség , kényszerhelyzet (válság, nem túl fényes helyzet amit örököltek)

2. Politikai túlélés

Sorrend felcserélhető tetszés szerint.

Ez meg lett fűszerezve egy adag bal****sággal is (már csak úgy az íze kedvéért) aztán kész is a csoda.

Viszont azt el kell ismerni, hogy minden kisstílűség és hiba ellenére politikailag működött, és gazdaságilag sem ütött annyira brutális sebeket.

Viszont a Bétet ez és mellette ez a válságszitu EU-ban tönkrevágta.

Lesz ez jobb is idővel vsz, csak győzzük kivárni.

#616335 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #616325

Vazzeg, téged elvitt magával AT kolléga valami fityesz szeánszra????

"Az ország már nem szuverén, semmilyen szempontból nem tudjuk befolyásolni sorsunkat jelen körülmények között... Külföldtől függünk, ezért oktalanság kormányt hibáztatni a pénzpiacok mozgása miatt. A kormány a szuverenitás visszanyerésén dolgozik, ami fáj a külföldi intézményeknek."

A kormány a szuverenitás visszanyerésén dolgozik????? A Lóf@szt! :-) (már elnézést)

Akkor most elbukott a szabadságharc?? A francba..

#616332 Kissherceg Előzmény: #616328

Persze, hogy ez is befolyásolja a forgalmat és a létet, de nem hitelből kellene fizetni a jelenlegi nyugdíjakat, hanem adókból...

#616328 macika Előzmény: #616325

a mnyp vásárlások eltűnéséről ne feledkezzél el

az azért sokat számított anno

#616327 banyaiz Előzmény: #616325

Értem vélem a folyamatokat. Sok sebből véreznek sajnos.

De most egyébként nem a kormányra akartam mutogatni, csak Nyeretlen kollégának mondtam, hogy fogjuk az unortodoxiára a rally elmaradását, illetve késlekedését (ezt viccnek szántam, de mint tudod minden vicc fele komoly) . :)

Egyébként az állampapírhozamok közben tovább süllyedtek 50 Ft oszt bejelentés óta, úgy látszik ez is kevés ebben a szituban telkónak. Nem tudok mit csinálni ez van, dönteni kell.

#616326 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #616318

Gáááz nincs! Dráma az van, Magyar dráma! :-) Egyébként az unortodoxiának keresztelt bénázás azért igencsak hozzájárult ahhoz, hogy a külföldiek kivitték a lét...oszt ráadásul nem is kicsit... Tehát mégis az unorizé miatt esik itt minden.....gazdaság romokban, stb, Innen én is vinném a lét, viszem is ami van, csak evvel e telkóval bénázok még ebben a mocsárban egy kicsit (de már nem sok van :-), persze nem bírtam magammal, oszt nyakon öntöttek 406-on ma, sebaj holnap eladom 400-on az lesz ám a jó móka.....

Jönnek még majd szép idők...igaz addigra jóárasítva lesz itt egy-két papír (de majd jó sokat lehet velük keresni, mikor a haza ismét fényre derül).

#616325 Kissherceg Előzmény: #616320

Nagyon nem érted a folyamatot... A kormány nem a részvénypiacot bünteti intézkedéseivel, de mivel a külföldi tőke aránya itt 70% volt, ezért ha az kivonul, hogy a kormányt ezzel tönkre tegye, akkor következik az részvény piaci esés, huf gyengülés... Az ország már nem szuverén, semmilyen szempontból nem tudjuk befolyásolni sorsunkat jelen körülmények között... Külföldtől függünk, ezért oktalanság kormányt hibáztatni a pénzpiacok mozgása miatt. A kormány a szuverenitás visszanyerésén dolgozik, ami fáj a külföldi intézményeknek.

MSZP-SZDSZ mivel eladta és kiszolgáltatta az országot szárnyalt a tőzsde, mert itt megpörgethették a lovettát következmények nélkül, leraboltak minket...

Közgazdaságtan amit tanítanak minimum 70 éves, így nem értem miért az oktatásra mutogatsz :)

Egyébként meg nem a részvény piaci jólét az elsődleges, hanem az országé, utána az is helyre áll.. Az egyéni érdekeket nem szabadna ennyire egyoldalúan szembe helyezni Magyarországéval. Nem értem miért okoz az boldogságot az emberekben, ha a sikeres cégek külföldi tulajdonban vannak, ritka irigy nép vagyunk...

#616320 banyaiz Előzmény: #616318

Több "szociális érzékenységet" várnék kormányunktól a részvénypiac kapcsán.

Tudom gonosz spekulánsok stb.

Sajnos mikor a közgázra, jogra jártak (70-es, 80-as évek) a tőzsde az vmi gonosz dolog volt. Úgy tűnik kb ennyi maradt meg róla náluk.

Persze megértem azt is , hogy a rezsicsökkentés évében nem jut idő ilyen "mellékes" dolgokra. :)

Múltkor nézegettem egy gázszámlát azt mondja, hogy vmi 3000-4000 Ft-al kisebb az idei számlája köszönhetően az intézkedéseknek bekeretezve kiemelve.

Na ettől akkora boldogság ért el, hogy nem bírtam magammal. :)

Ez van.

#616318 Kissherceg Előzmény: #616315

a külföldi befektetők kivonták a lét itthonról, hogy ezzel is büntessék és sakkban tartsák a kormányt és intézkedéseit, ne legyen mozgás tere. Ezért esett be a MT és aa BÉT, nem az unortodoxia miatt...

Nincsen dráma :)

#616316 banyaiz Előzmény: #616312

tudod arra számítottam alsó hangon , hogy legalább osztaléknyit menetel felfelé 400 fölött még. Ez volt a legszerényebb elképzelésem. Nem úgy néz ki, és ez most feladja a leckét.

Persze el lehet itt is adni de csalódás a történet, egyik verzió sem igazán tetszik.

#616315 banyaiz Előzmény: #616290

Hát igen unortodoxia nélkül vszínű nem kellett volna 400 alatt vásárolni a cégből.

Ilyen időket élünk mit tehetnénk.

Faxom se gondolta, hogy 42x -nél már örülni kell 50 Ft osztalék mellett. Nem rajtunk múlik igazán nagy alapok nem izgaltak rá a témára .

Nem tudom mi a jó döntés itt. Felvenni az osztalékot kb fele tbsz-en van 50 ft, másik fele 42 Ft. Cirka 350 -ig a helyzet nem rossz (vágás után)

Viszont ha felveszem akkor minimum jövő tavaszig tartani kell, de inkább még tovább. Több éves prg-ot kell indítani. :) Kicsit sok lesz a jóból.

#616305 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #616295

Az árfolyamnak, és az osztalék nagyságának semmi köze nincs egymáshoz!(normális körülmények között persze lenne) elméletileg.... Amúgy ebből is látszik, hogy ezen az árfolyamon már (legális)lopásnak számít ha veszek belőle :-)