szégyen:( akkor megy a cihába, mert ennyiért kár bankban tartani...
szégyen:( akkor megy a cihába, mert ennyiért kár bankban tartani...
Csak azért, mert megkérdeztétek mire emelkedik, emelkedhet még a piac..
hátha segít valamit az alábbi írás:
Goldman: busás hozam ütheti a tőzsdei befektetők markát
2013. április 13. | 10:08
Bár az amerikai részvényindexek többségében új történelmi csúcson tartózkodnak, a Goldman szerint a kilátások az elkövetkező évekre is kedvezőek. Különösen az ázsiai régió (Japán nélkül) kapcsán optimisták a bank stratégái, ahol 2015-ig az évesített hozam (total return) 21% körül lehet - írja a Marketwatch.
Mi hoz többet a bankbetétnél? Valuta és arany a tuti tipp? Most kiderül! (x)
hirdetés
Szép hozammal számolhatnak a befektetők
A Goldman Európában 19%-os, Japánban 15%-os, az Egyesült Államokban pedig 9%-os hozamot prognosztizál az említett időszakra, évesítve. Az egyes indexeket tekintve a Goldman várakozásai szerint az S&P 500 2015 végére 1 900 pontig emelkedhet, míg a Stoxx 600 430 pontig kúszhat fel.
A Goldman szakértői továbbra is erős növekedést várnak Ázsiában, Európa és Amerika pedig az erőfeszítések hatására fokozatosan leküzdheti a pénzügyi válság okozta nehézségeket. Amerika az idei negyedik negyedévre elérheti a fenntartható, trend növekedési ütemet a GDP-ben, Európa azonban erre a szintre csak az előrejelzési időhorizont végére juthat el.
Mi hajthatja a ralit?
A részvénypiaci emelkedést elsősorban az eredménynövekedés hajthatja valamennyi régióban. A profitok alakulásának modellezése a Goldman szerint Japánban a legnehezebb, ahol a gazdaság az elmúlt években számos strukturális változáson ment keresztül, a vállalati profitok pedig extrém volatilitást mutattak. A helyzetet nehezíti továbbá, hogy Japánban a monetáris politika is jelentős változásokon megy keresztül.
A Goldman kiemeli, a növekedési várakozások a jelenleg látott fellendülésen alapulnak, ha ez lendületét veszíti, az természetesen a várakozásokat is negatívan befolyásolja.
Értékeltség
A befektetési bank úgy látja, hogy a részvénypiacok jelenleg nagyjából fair értékeltségen forognak, így ahhoz, hogy tartósan hozamot érjenek el a befektetők, a gazdasági fellendülésnek folytatódnia kell.
Macika itt nem olyan ügyes mindenki mint maga, hogy egyik este azt kiabálja (ezen a héten) holnap réssel le, mert -1%futi a DAXban az magának -1%futi, erre másnap közli, amikor kirántják napi maxra mégis, hogy 39%ot keresett az emelkedésen aznap :D
Elemzők: 4 százalék alá csökkenhet az alapkamat Magyarországon
2013. április 11. | 14:21
A vártnál jóval alacsonyabb márciusi inflációs adat alapján az MTI-nek nyilatkozó elemzők csökkentették az éves átlagos inflációra vonatkozó előrejelzéseiket: idén legfeljebb 2,5 százalékos áremelkedéssel és azzal számolnak, hogy az ütem 2014-ben is a 3 százalékos cél alatt marad, a jegybanki alapkamat pedig 4 százalék környékére, akár ez alá is csökkenhet idén.
a "befektetők" 1 év alatt +2% )) igaz lassan a kincstárjegy is kevesebb lesz )))
Jajj istenem.
Ezt a sok shortos okosságot amit itt összehoztok :D
Mármint SP-nél várom ezt.
Kis le, tép fel, zutty...
Hatinál?!?
Amit a dzsojsztik megenged...
én is erre tippelek, bár a short nem kenyerem.... a múlt péntek óta erőltetett naponkénti csúcsok, a meredekség, mind csupa hiszti...japán és usa indexek voltak az elmúlt 1 hét főpéniszei...mondjuk ha a bux ment volna annyit, mint a nikkei, őszinte mosollyal dobtam volna mindent...
Az is bennem van, hogy annyira evidens az esés, és annyira várják, hogy már csak azért se...
Le egy kanyar, majd még egy szép felhúzás, hogy a korai shortosok shopjanak...
Akkor hüje...
De épp nem ért le hozzám.
A sors ugye...
srácok kár lezárni szerintem a shortokat még...USA az mindenkori csúcsról még csak ma kezdett el esni......
én bízom benne hogy esik az SP.
Én lassan zárogatok asszem.
Csak, hogy konzekvens legyek.
Vagy hüje?
Nekem 670-ről volt, de tegnap lezártam, daxot szintén :S
szerintem jobb is lenne....felszámolják talán ezek a lengyelek a Humet - Phylaxia féle mutyikat.
ON
bővítettem shortot még..nem bírtam tovább.
Egyeztetéseket folytat a BÉT tulajdonosa a Varsói Tőzsdével
Valósnak bizonyultak a hét elején napvilágot látott hírek, a régió több tőzsdéjét is irányító CEESEG tárgyalásokat folytat a Varsói Tőzsdével, áll a CEESEG közleményében.
2013. április 12. | 14:43
Valósnak bizonyultak a hét elején napvilágot látott hírek, a régió több tőzsdéjét is irányító CEESEG tárgyalásokat folytat a Varsói Tőzsdével, áll a CEESEG közleményében.
Megerősítették a híreket
A napokban a sajtóban megjelent értesülésekre reagálva ma a bécsi és a budapesti tőzsdében is irányító tulajdonnal rendelkező CEESEG csoport bejelentette, hogy előzetes tárgyalásokat folytatnak egy esetleges együttműködésről. A tárgyalások azonban még kezdeti stádiumban tartanak. A Bécsi Tőzsde a CEESEG AG-hez tartozik, ennek társ-vezérigazgatója, Michael Buhl a következő napokban találkozik majd a Var-sói Tőzsde új vezérével, Adam Maciejewskivel, akár a két tőzsde egyesülése is szóba kerülhet a vezetők találkozásán.
még bővítettem egypár kontraktussal...no, várunk most.
mert akkor még úgytűnt hogy 19.000 fölé fog menni....de megint behalt az emelkedés..
Hathor én tartottam volna szívesen...de hát nem lehet sajnos....
szóval most már fordítottam.
18896 os short reggel nyitás után nem sokkal zárva 18786 on.