Regisztráció Elfelejtett jelszó

HUF fórum

Re: nincs cím

#610284 Euroman Előzmény: #610278

mit akarsz tőle? azt sem tudja, mit tegyen...hátulról nyomják a levitézlett jogászok által kitalált gazd. polt....ezt kellene valahogy megoldani, csakhát az a baj, hogy nem egyedül van a pályán, sok az igazán tanult zavaró tényező...tegnap este Genscherrel beszélgettek az egyik német csatornán...az az öreg még bőven 80-on felül is értelmesebb sok mai középkorú politikusnál...a másik kedvencem Helmut Schmidt

#610278 banyaiz Előzmény: #610248

Azt már én is kíváncsian várom, hogy meddig megy ez a hozamcsökkenés. Vsz sok tér nincs benne. Varga Misi is vmi hasonlót pedzegetett mostanában, hogy kicsi tér már ebben.

De kiderül.

Igazán én mozgástér alatt most konkrétan arra gondoltam, hogy Tolcsy a jegybankban nem nagyon tud ugrálni. Lehet finomhangolás egy-két dologban, de nagy korszakalkotó programok stb nem látom , hogy mi lehetne. Nagyon ugrál annyit érhet el, hogy még mélyebbre süllyedünk a kulimászban vsz. De hát ez is kiderül majd.

Ilyen apróságokon szoktam pl fennakadni, hogy nézegetve holnapi programját. Előbb bejelent aztán utána tanácskozik. :) Na most várjuk meg mi is lesz ez a bejelentés mert lehet annyi, hogy elmondja miről fognak egyeztetni. De az a gigalol kategória lenne ha bejelentene tervezett lépést, aztán utána leülne megbeszélni mit lehetne csinálni. :)

Nyugodtabb lennék ha nem ez az ember irányítana ilyen dolgokat őszintén szólva.

#610276 Dr. ursi Előzmény: #610259

"ami valami olyasmi lesz, hogy például a vállalkozásoknak nyújtanak majd ingatlanalapon devizahitelet akár régi hitel kiváltására is mondjuk az Eximbankon keresztül az MNB által rendelkezésre bocsájtva, amit rövid úton lehet forintosítani is, amit már az MNB folyósít mondjuk a Kincstáron keresztül."

várjuk :o)

#610274 lagwagoner Előzmény: #610259

"Nem lesz semmi falrengető szerintem, mert pont azzal lephetjük meg a legjobban a piacokat, hogy nem csinálunk semmi különlegeset sem, vagyis hogy "ezért is kár volt ma eljönni a sajtótájékoztatóra, mert ma sem volt semmi különös, vagy olyan, amiből szenzációs cikket lehetne írni"."

Hmmm :-)

#610272 Euroman Előzmény: #610271

valamiért erste-t mégis kihagyta...lehet ezzel járnak jól:)) mkb a mai reggeli cikk alapján eléggé KO., jelenleg nem tényező....de erste elég komoly játékos, ráadásul jelasity volt jegybankelnök szerbiában...adhatna tanácsot a kancsinak:)

#610271 banyaiz Előzmény: #610234

Nem tudom elképzelni, hogy egy olyan átfogó prg-ot levezényeljenek ahol a teljes lakossági devizaállomány Ft-ra váltása történik.

Ha igen ott az államnak jelentős kockázatai lesznek (kamattámogatás) vagy a bankszektort kell megint megsanyargatni (ami már végképp gáz lenne vsz) . Szóval duma szintjén van ez a történet vsz, de tényleges mozgásteret nem nagyon látok benne.

#610270 Euroman Előzmény: #610259

ez a fajta viselkedés színházban, moziban elmegy...talán még a politikában is, bár gusztustalan...pénzvilágban szvsz nem...ez az ember alapvetően nem normális, csak néha moderálja magát...amúgy szvsz olyan a habitusa, mint a diktátornak, azért is esett rá a választás

#610259 Előzmény: #610250

Tökéletesen igazad van, való igaz, hogy holnap akár még nagyobbat is emelkedhetnek. Benne van a játékban, különösen azért, mert holnap lesz Matolcsy első megszólalása ebben a pozícióban és ez meghatározó lesz a következő időszakra. Nagyon remélem és kívánom, hogy kiválóra hozza a sajtótájékoztatót, mert ez nagyon fontos Magyarország számára.

Nem is kívánok tehát prejudikálni, mindössze arra kívántam banyaiz figyelmét felhívni, hogy a piaci előjelek szokásosan felfokozottak Magyarországgal szemben - ellentétben a valósággal - hiszen lassan megint összeér a PLN/HUF árfolyam, vagyis bár árazódik ki a hiszti a rendszerből, azért még mindig túlspilázzák Magyarország működését:

PLN/HUF 1 hó, 1 év:

http://stooq.com/q/?s=eurpln&c=1m&t=c&a=ln&b=0&r=eurhuf

http://stooq.com/q/?s=eurpln&c=1y&t=c&a=ln&b=0&r=eurhuf

Ugyanakkor egyáltalán nem abba az irányba mutatnak, amit ő vízionál, hogy egy elmebeteg csapkod majd össze-vissza, a piac egyáltalán nem ezt várja, hanem talán inkább még drasztikusabb hozamzsugorodást, ami miatt méginkább csökkentik a hozamelvárásokat.

SZERINTEM holnap a sajtótájékoztató után megint körülbelül az lesz a reakció, hogy "ezért miért kellett külön sajtótájékoztató", avagy, hogy "már megint nem történt semmi különös, megint nem történik semmi irreális". Egyfajta "pofáraesés", hogy megint nem történt semmi olyan, amire rá lehetne fogni, hogy "ezt mondtuk, hogy indul a dilettantizmus", hanem olyan unalmas, szürke, érdektelen lesz az egész.

És szerintem pont ez a fontos, az hogy egyre inkább "unalmasnak" tűnjünk, és talán ennek a része lesz a holnapi "semmi különös" bejelentés halmaz, ami valami olyasmi lesz, hogy például a vállalkozásoknak nyújtanak majd ingatlanalapon devizahitelet akár régi hitel kiváltására is mondjuk az Eximbankon keresztül az MNB által rendelkezésre bocsájtva, amit rövid úton lehet forintosítani is, amit már az MNB folyósít mondjuk a Kincstáron keresztül.

Nem lesz semmi falrengető szerintem, mert pont azzal lephetjük meg a legjobban a piacokat, hogy nem csinálunk semmi különlegeset sem, vagyis hogy "ezért is kár volt ma eljönni a sajtótájékoztatóra, mert ma sem volt semmi különös, vagy olyan, amiből szenzációs cikket lehetne írni".

#610250 Euroman Előzmény: #610248

ugyanennyire a délelőtti huf erősödés is lehetett az oka...aztán lehet, hogy a bejelentés hatására holnap meg ugyanennyit emelkednek a hozamok...

#610248 Előzmény: #610222

Igazán nem akarlak elkeseríteni, de a bejelentés hatására a magyar kötvények hozamelvárása MEREDEK zuhanásba kapcsolt:

http://www.portfolio.hu/deviza_kotveny/deviza/nem_tud_felallni_a_forint_a_jegybanki_hirek_utan.182086.html

"Erősödtek az állampapírok 2013.04.03 - 15:18

Egy elsődleges állampapírforgalmazó kereskedője a Portfolio.hu-nak elmondta, hogy 10-15 bázisponttal kerültek lejjebb az állampapírhozamok a hír hatására."

Egyelőre piszkosul nem úgy alakul a történet, ahogy te szeretnéd látni és láttatni, hogy végre egyszer igazad is lehessen már... egyelőre minden Magyarországgal kapcsolatos mutató (CDS/HUF/Kamatszintek) szignifikáns csökkenést mutatnak, szóval nem igazán érzem úgy, hogy igazad lenne abban, hogy ne lenne valódi mozgástér.

#610234 prospero Előzmény: #610222

Pedig a HUF gyengülés másik mozgatórugója a külföldi eseményeken kívül minden esetben a devizahiteles téma volt: árfolyamkockázat miatt nagyobb országkockázat, végtörlesztés, más devizahiteles mentések stb. stb.

Most is ez a félelem - devizahiteles mentés gyengíti a HUF árfolyamot - mert egyébként minden más jegybanki eszköz stabilitást hozhatna a forintnak...persze a devizahiteles végső megoldás is, csak addig könnyen meglátogathatunk szinteket...

#610222 banyaiz Előzmény: #610189

Nincs valódi mozgástér.

2 dolog lehet vsz:

1. Látszat, felszínt karcolgató dolgok Tolcsytól , hogy igazolja mennyire más most a jegybank mint korábban (ez még súlyosabb következmények nélkül hozható sztori vsz)

2. Megmutatja mekkora spíler és az 5 kilós kalapáccsal nekiáll megjavítani a svájci órát. Akkor térdre imához.

Prospero: Nem tartom vszínűnek ezt a megmentés témát, de hát ez sokat nem jelent mert amik korábban történtek jónéhány meglepetés volt nekem.

#610205 prospero Előzmény: #610200

Cikk végén kiderült, hogy jótanácsért és gondolom erkölcsi támogatásért ment az osztrákokhoz....

#610193 prospero Előzmény: #610163

Izgulnak a devizahiteles mentés miatt - ami lássuk be gyorsan kezd időszerűvé válni, főleg annak fényében, hogy Svájcban már készül az 1,2-es átváltási arány eltörléséről szóló népszavazás... akkor pedig az egész magyar bankrendszer és magyar gazdaság megy a levesbe...

#610189 Előzmény: #610163

Banyaiz, egy árfolyamnak nem célnak kellene lennie, hanem egy eredőnek. Pont az volt a gond, hogy eddig öncélú céllá tettük az árfolyamot, és pont az látható, hogy ennek sem értelme, sem haszna nem volt, ráadásul az emberek fejébe belekerült ez a "forint árfolyam/EUR==konstans érték, a jó gazdaságpolitika kizárólagos lemérhetőségének a záloga."

Ez óriási hiba volt.

törölve

#610167 Euroman Előzmény: #610163

trágárság nem volt benne, akkor meg mi a gond? az, hogy utálom az egész pereputtyot, nem újdonság...

#610163 banyaiz Előzmény: #610160

? Nem tudom . Lehet csúnyán szóltál nagy gazdasági gurunkról, a Ft védelmezőjéről, az unortodox monetáris politika jövőbeni megteremtőjéről.

Megkockáztatom ha ez az ember nem fogja a Ft árfolyamot szétbarmolni vmikor a 6 éves ciklusa alatt akkor semmi a világon. :)

De vszínűnek tartom, hogy nem kell rá 6 évet várni, sőt 6 hónapot sem.