Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Előzmény: #610250

Tökéletesen igazad van, való igaz, hogy holnap akár még nagyobbat is emelkedhetnek. Benne van a játékban, különösen azért, mert holnap lesz Matolcsy első megszólalása ebben a pozícióban és ez meghatározó lesz a következő időszakra. Nagyon remélem és kívánom, hogy kiválóra hozza a sajtótájékoztatót, mert ez nagyon fontos Magyarország számára.

Nem is kívánok tehát prejudikálni, mindössze arra kívántam banyaiz figyelmét felhívni, hogy a piaci előjelek szokásosan felfokozottak Magyarországgal szemben - ellentétben a valósággal - hiszen lassan megint összeér a PLN/HUF árfolyam, vagyis bár árazódik ki a hiszti a rendszerből, azért még mindig túlspilázzák Magyarország működését:

PLN/HUF 1 hó, 1 év:

http://stooq.com/q/?s=eurpln&c=1m&t=c&a=ln&b=0&r=eurhuf

http://stooq.com/q/?s=eurpln&c=1y&t=c&a=ln&b=0&r=eurhuf

Ugyanakkor egyáltalán nem abba az irányba mutatnak, amit ő vízionál, hogy egy elmebeteg csapkod majd össze-vissza, a piac egyáltalán nem ezt várja, hanem talán inkább még drasztikusabb hozamzsugorodást, ami miatt méginkább csökkentik a hozamelvárásokat.

SZERINTEM holnap a sajtótájékoztató után megint körülbelül az lesz a reakció, hogy "ezért miért kellett külön sajtótájékoztató", avagy, hogy "már megint nem történt semmi különös, megint nem történik semmi irreális". Egyfajta "pofáraesés", hogy megint nem történt semmi olyan, amire rá lehetne fogni, hogy "ezt mondtuk, hogy indul a dilettantizmus", hanem olyan unalmas, szürke, érdektelen lesz az egész.

És szerintem pont ez a fontos, az hogy egyre inkább "unalmasnak" tűnjünk, és talán ennek a része lesz a holnapi "semmi különös" bejelentés halmaz, ami valami olyasmi lesz, hogy például a vállalkozásoknak nyújtanak majd ingatlanalapon devizahitelet akár régi hitel kiváltására is mondjuk az Eximbankon keresztül az MNB által rendelkezésre bocsájtva, amit rövid úton lehet forintosítani is, amit már az MNB folyósít mondjuk a Kincstáron keresztül.

Nem lesz semmi falrengető szerintem, mert pont azzal lephetjük meg a legjobban a piacokat, hogy nem csinálunk semmi különlegeset sem, vagyis hogy "ezért is kár volt ma eljönni a sajtótájékoztatóra, mert ma sem volt semmi különös, vagy olyan, amiből szenzációs cikket lehetne írni".