pepével nem harcolok tovább, fele pakkot eladtam, veszek belőle egy kicsit, de nem árulom el melyiket, nehogy pepe rávesse magát
pepével nem harcolok tovább, fele pakkot eladtam, veszek belőle egy kicsit, de nem árulom el melyiket, nehogy pepe rávesse magát
Akkor Te miattad nem indul be!! :-) Egyébként csak (mű)kereskedés folyik...
>>különösen nem tetsző számomra az, amikor valaki az én jövedelmemet akarja elkölteni
Már pedig a kormányod most pont ezt csinálja. Más jövedelmét költi szavazat vásárlásra.
>>Én pedig nem értek egyet azzal, hogy kifizessem a T-nek a rendszerét is, mert még ez is >>belefér abba a lehúzásba, amit tőlem ellopnak...
A gránit szilárdságú alkotmány hányadik módosításába van beleírva, hogy neked kötelező a T-től bármilyen szolgáltatást igénybe venni ?
>>az indokoltnál több profitot biztosít....
De szép kommunista mondat.
P.
Megtanulhattad volna már, hogy mi nem adjuk. Mi bízunk a cégben.
Rossz hírem van számodra. Én ugyanis tavaly igen sok nullás támogatást adtam pont a Vöröskeresztnek a saját jövedelmemből, de nekem egyébként sem szokásom más zsebében turkálni, és különösen nem tetsző számomra az, amikor valaki az én jövedelmemet akarja elkölteni és ezt viccesnek találja.
Kisshercegnek pedig már kifejtettem, hogy nem ugyanaz egy monopólium esetében a hatósági árszámítás esete (villany ára) és a piaci árazás még akkor sem, ha oligopólium uralja az adott szegmenst (telekom).
Ugyanis ha a hatósági árazású monopol termék esetében lehetséges az, hogy még viszonteladót is ki tud nyereséggel szolgálni, akkor abból az következik, hogy a hatósági ármegállapítás teljességgel hibás, mert messze az indokoltnál több profitot biztosít egy szolgáltatónak. Én pedig nem értek egyet azzal, hogy kifizessem a T-nek a rendszerét is, mert még ez is belefér abba a lehúzásba, amit tőlem ellopnak arra hivatkozva, hogy nyomorognak a roh@dékok, ha csak ennél kevesebbet lophatnak.
A zéró befektetés több mint vicces. ha a zsebemben lenne amit a T a nyilvántartó rendszerekre költött, életem végéig nem kellene dolgoznom és maxi luxusban élnék.
Elméletileg bárki megteheti, hogy megveszi nagykerben és eladja az ügyfélkörének kicsiben.
A TESCO mit csinál szerinted mint mobil szolgáltató ? Nem termel, nem szállít, nem csinál semmit ugye ?
P.
ps: a kormány más zsebének a terhére adott kedvezményeket politikai okból amit persze az állampolgárvastagon megfizet csak kevésbé látszik. Én is szívesen adok pl. a Vöröskeresztnek a te jövedelmedből :)
Kissherceg, te felejtkezel el arról, hogy jelen kontextusban egy hatósági árazású termékről, és nem versenypiaci feltételek között árazódó termékről értekezünk.
Egyebekben csak csendben jelzem, hogy a tisztességtelen üzleti magatartás fogalma jól definiált és ebbe bizony benne van az is, hogy komoly vizsgálatot kaphatsz ha tisztességtelenül árazol (például akciósnak hirdeted a normál árat, vagy előtte felviszed az árat), vagy ha például az időseket behülyítő, teljesen a valóságtól elszakadó áron termékeket áruló cégek esetére utalok.
Nehogy már azt hidd, hogy a szabad piac azt jelenti, hogy bármennyire lehúzhatsz valakit és utána szétteheted a kezed, hogy "ez a versenypiac", mert erről szó sincs.
elvileg ugye vállalkozó vagy, gondolom az indokoltnál magasabb áron adod el szolgáltatásod/terméked, hogy megélj?
Mindebből az következik, hogy közalkalmazott vagy, de tuti állami fixből élsz, mert hihetetlen mit hordasz össze...
Verseny piacon indokoltnál magasabb... bázzeg, gyász...
Röviden: ZÉRÓ befektetéssel, ZÉRÓ tőkével profitot lehet realizálni a lakossági energia árából, sőt mi több, jelentős alternatív energiaszolgáltatóvá válhat valaki, aki csak fogyasztja az energiát, de egyebekben sem nem termeli, sem nem szállítja, sem nem csinál az egész láncolatban semmit.
No comment.
Az a baj az ilyen dolgokkal, hogy ha állam beavatkozik vmibe az mindig ezer féle következményekkel jár a gazdaság többi részében, és felvet egy csomó kérdést ez a stílus is ahogy művelik.
Ami nem jó a gazdasági környezetnek feltétlenül. Nagyon óvatosan kellene ezekhez nyúlni vsz. De hát ezzel már elkéstünk kocka el van vetve.
Ennyi erővel a legyártott AMG mercik árát is sokalhatná. Mi az, hogy kizsákmányolják a magyar munkaerőt bagóért dolgoztatják aztán a szemét kapitalisták 20 millát kérnek a termékért miközben nekik csak 15-ben van, vagy mit tudom én mennyibe. :)
Vagy a rezsicsökkentés pl visszahat az önkormányzati tulajdonban lévő szolgáltatókra is polgármesterek már víz , szemét miatt sírnak is amit 2. félévtől akarnak.
Nehéz ügyek ezek. Lehet vmit biztos finomítani rajta mert tényleg magasak a rezsiköltségek, de ésszel kellene.
Papus_stock, ha a T-nek ezen nem volt vesztesége, akkor azt jelenti, hogy a lakossági energia árában minimum 8% olyan árrés van, ami a viszonteleadó energiaszolgáltató önköltségén felül van, tehát esetében már csak a profit nagyságáról lehet értekezni, arról nem, hogy ez neki nem érné meg.
Ebből az következik, hogy minimum 8%-al magasabb volt az indokoltnál a lakossági energia ára, hiszen abból legalább ekkora kedvezmény megadása is lehetséges volt a szolgáltatók számára úgy, hogy emellett még baromira nagy nyereségük is volt.
Mindebből az következik, hogy 10%-tól sem tudnak hirtelen csődbe menni.
És ennyi, hadd ne írjam le többször, köszönöm.
Nézd, én szeretek magyar lenni és Magyarországon élni.
Ez nem kötelező, nem kell büszkének rá lenni, mert szerintem alap, ugyanakkor szerintem az nagyon nem járja, hogy egy magyar oldalon, magyar nyelven azt kell bántani, aki így érez a hazájával kapcsolatban és azoknak kell drukkolni, akik ártanak az országnak.
Én nem csak akkor szeretem a hazámat, amikor a külföldiek pénzét osztogatják szét, hogy szépnek lássam, hanem akkor is, amikor a saját lábunkra kell állni és amikor nem annyira szépnek látszik az ország, és nem annyira sokat tud nyújtani, mint korábban. Mert akkor is az marad. Sőt mi több, nekem sokkal jobban tetszik így, hogy saját magát mutatja, mint amikor másnak mutatta magát, amikor másokat majmolt, adósodott, kivérzett.
Másnak másféleképpen tetszene, újra az ingyenélést szeretné, a fosztogatást, azt, hogy a profitot talicskázzák ki az országból, és ezzel szerintem nincs is semmi baj addig, amig ezt egy labanc, vagy csigazabáló, vagy egy germán oldalon teszik a labancok, csigazabálók, vagy a germánok a magyarokról.
Ugyanis én is így írok arról, amikor a MOL, vagy az OTP, vagy tetszőleges cég talicskázza a határon túlról Magyarországra a a pénzt. Ez normális. Az, hogy a hazám ellen agitáljak, az viszont számomra nem elfogadható és nem vagyok hajlandó még tárgyalni sem azokkal és azokról az ideológiákról, ami a haza kiráulása és felzabáltatása módszertanával akarja megvásárolni a hatalmát és uralkodását a nemzet felett.
Úgyhogy igen: MAGYARKÉNT AZ A VÁLASZOM, HOGY EZ A LEGVERSENYKÉPESEBB ORSZÁG EURÓPÁBAN. És aki magyar az nem is csodálkozik azon, ha egy magyar ezt mondja, mert kutya kötelessége még akkor is ezt mondania, ha az ellenkezőjéről van meggyőződve, és nem az a kötelessége, hogy telef*ssa azzal a netet, hogy ez hazusgás és sz*r itt élni.
Node ez már baromira OFF, és nem is akarom többet leírni. Akinek ezt magyarázni kell, annak azért felesleges, aki meg tudja, annak azért felesleges. Szóval részemről, téma off, többet nem reagálok ebben a témában tett beszólásaidra.
Ez én értem, de mit akarsz ezzel mondani?
Elvileg mindenen van profit mert különben senki nem foglalkozna vele. Kenyeret sem annyiért veszed meg amennyibe a péknek került. :)
Értem én a szándékot, hogy ha nincs növekedés , új munkahelyek stb , legalább adjunk az embereknek egy kis rezsicsökkentés csontot hadd lelkendezzenek. Lehet bele is fér ez bőven az energiaszolgáltatóknak.
De azt kiszámolta vki, hogy mennyi fér bele nekik, vagy csak a vezér kiadta a jelszót aztán vagdalkozunk? Ezeket hiányolom igazán a történet mögül de ez már szokásos.
kiderül..telekom meg akar újulni..a keleteurópai részeken más üzletpolitika van mint nyugaton..ott olcsó a telefon olcsóbb a tarifa..nálunk próbálták hűség programokkal kialakítani az ügyfélkőrt..talán ez is változik..
A nagy üzlet a mobil net...tán egy szerződés is kinéz a pénztárgépekkel.. sztem sokminden játszik...vannak szinergiák az állammal..
No még egyszer :)
A villanyon 8, a gázon 5.
A gáz 5%-a - nálam és gondolom más is van így - csak a fűtési szezonban jelent valamit amikor ~30 ezres a számla és nyáron gyakorlatilag semmit amikor 3 ezer.
Ezért cserébe minden kommunikációs infrastruktúrám a T-től van. Telefon ( mobil, vezetékes), TV, Net.
Ha nincs energia akkor már érdemes szolgáltatót váltani ha van rá lehetőség. A T is főleg az ügyfél megtartás miatt csinálta, annak ellenére, hogy az árbevétel számok szépek csak a nyereség mögötte minimális.
P.