Tipp a mai meccsre?
Tipp a mai meccsre?
Én is visszanéztem, konkrétem 6:2 emberfórban voltunk, de aztán egy románon elesett 2 magyar és a kupac feltartott egy harmadikat.
Ezért kell elől tartani a labdát.
Ha mazovista vagy, ez is érdekelni fog:
Ami a 42. percben történt sem volt semmi.
Emlékeim szerint az előző sorozatban kint Hollandiában is kaptunk egy hasonló gólt, amikor éppen megszereztük a vezetést talán Vanczákra rúgták rá és róla visszapattanva indította a holland csatárt, igy lett 2:2.
Egyébként a magyar foci útolsó nagy hanyatlása akkor kezdődött, amikor a Fradi bejutott a BL csoportküzdelembe és a befolyó nem kevés pénzből nem a csapatot épitették, hanem eltapsolták.
Egy szóval tudnám jellemezni amit látok milyen érzéseket vált ki belőlem: kín. :)
Sajnos hosszú út lesz ha egyáltalán egyszer lesz egy normális csapatunk, javulás talán van .
Nyeretlen Kétéves: Emlékszem halványan szovjet magyarra nemzeti tragédia volt , vb esélyes csapatnak tartották minket aztán ruszkik szétszedtek.
Lehet itt akármilyen edző, először kellene 16-20 olyan játékos legalább aki nemzetközi szinten megüt egy jó erős közepes mércét és rendszeresen játszik a csapatában. Persze nem kétlem taktikában jó lennél 3 hetes programok stb. :) De ahhoz focista is kell működjön. :)
"86-os vb-n voltunk utoljára, ott még volt is csapatunk előtte vertük a brazilokat na kb az volt az utolsó magyar fociélményem bár csak halványan emlékszem még vmire belőle, tudom ez az utolsó jobban megfigyeltem volna gyerekként"
Én kint voltam a Brazil verésen, és nekem is csak halvány emlékeim voltak róla másnap :-) Mondjuk a 86-os Magyar-Orosz meccs második félideje is teljesen kiesett.....
Amúgy látom, ez tényleg a 10 millió (vagy már csak 9,5) szövetségi kapitány országa. Az EB selejtezőkre jelentkeznünk kéne mint edzőpáros, én képviselném a szakmát ugye, Te meg nyilatkozhatnál(esetleg).
Hát igen 85-ös Vidi menetelés és Hollandia elleni győzelem, 86-os VB-re kijutás (előtte brazilverés), azok voltak a szép idők.
Aztán szép lassan döglődés, először eljutottak csapataink 2-3 fordulót az nemzetközi kupákban, míg oda jutottunk, hogy a selejtezőkön is már kiestünk.
A 2000-es évek elejének Bozsik programja viszont emelt valamit a 2000-es évek elejének mélypontján...
Most megint ott tartunk, hogy azért 1-1 kupába stabilan kvalifikáljuk magunkat, nem úgy, mint 96 és 2006 között!
A válogatott is képes most egy két ha nem is bravúr győzelemre, de jegyzettebb csapatok ellen győzni (Dánia (oké ez már tét nélkül), Svédország, a románok elleni is kvázi egy győztes meccs volt és a kötelezőeket is hozzuk nagyjából (emlékszem még a Málta elleni vagy Moldova elleni vereségünkre is korábbról.)
Azon kívül vannak támadásaink is, amik egész pofásak. Évekig néztem magyar válogatottat, hogy teljes meccseket játszottak le egyetlen kidolgozott helyzet nélkül!
Ehhez képest ami ma van, az még mindig értékelhető...
A Videoton nemzetközi kupában egész sokáig állt továbbjutásra és nyugat EU-s csapatokat vert ki a kupából, illetve vert meg és nem is 1-0-ra! Ilyenre talán a 90-es évek elején volt utoljára példa , még ha defenzív játékkal is, de mit tegyünk, ha ott jobb játékosok játszanak, jobb körülmények között!?
86-os vb-n voltunk utoljára, ott még volt is csapatunk előtte vertük a brazilokat na kb az volt az utolsó magyar fociélményem bár csak halványan emlékszem még vmire belőle, tudom ez az utolsó jobban megfigyeltem volna gyerekként. :)
Na jó volt még amikor fradi bejutott a Bl-be, akkoriban még többet néztem magyar focit. De ezzel kb kifújt elmúlt 2x év magyar fociélménye. Elég böjtös. :)
Mazochista vagyok megnéztem újra az utolsó kapott gólunkat románok ellen, rosszul emlékeztem nem laposan passzolták be hanem átemelték a védők mögé, de ami utána jött az egy tragikomédia. Két emberünk volt a román előtt aztán vhogy hozzáfért a labdához lebirkózta 2 védekező emberünket akik előtte voltak, ez komolytalan kategória.
De hát ez csak egy dolog éppen gólt kaptunk belőle, de volt még hasonló vagy 30 hátul amiből gólt kaphattunk volna.
Hajnalt én sem tartottam sokra, amig az észtek és a törökök ellen nélküle nem ment volna.,
Tegnap tényleg nagyon elfáradt, ezen csodálkozom, csakúgy mint Szalay gyenge teljesitményén.
Szabics sérülésből épül fel éppen.
Husztit ismét be kéne venni a branchba, bár most ő is sérült, meg persze Gera, Németh Krisztián, Rudolf - belőlük lehetne egy stabil középpálya+támadósor.
Ha meglenne Mezey védelme anno, Garabával, Nagy Antallal, Roth, Disztl Péter etc, lenne egy egész használható csapatunk:-)))
Nincs bajom Dzsudzsákkal . De pl Hajnal mit keresett a válogatottban nem értem, egy emberelőnnyel felért nincs játékban. Vagy pl Szabics nincs nála jobb csatár Mo-n, ez érdekes a számomra. Koman rendben középpályán bár ő is hol játszik csapatában hol nem , de vsz tegnap jó volt.
A védelem pedig úgy ahogy van kuka. Megnézel egy komoly csapatot a két szélső védő folyamatosan a saját és az ellenfél 16-osa között ingázik felfutnak, meghúzzák szélen beadnak stb. Ebből pl semmit nem láttam a meccsen. Ráadásul teljes zavar volt védelem.
Jó hát lehet túl sokat várok. :) Pedig ebben a csoportban lenne esélyünk 2. helyre mert a Hollandokon kívül a többi csapat nagyon gyenge, törökök , románok is szenvednek. De ilyen játékkal minek? Pótselejtezőn kapunk egy focicsapatot gurítanak egy 6-ost. Netán csoda történne kijutnánk pofozógép lennénk.
Ez igaz, de másképp:
A mi csapatunktól kapunk hideget-meleget, a román csapat meg egy langyos állóviz.
Ebből lett egy döntetlen.
Dzsudzsákot sokan szidják, vannak statisztikák, hogy kevés gólt lőtt a válogatottban etc.
ez szerintem nevetséges.
Mint szélső világsztár, az egyetlen stabil húzóemberünk.
De hát előtte is ami volt pl első félidőben kb kaphattunk volna 3-4 gólt könnyedén.
Igaz rúghattunk volna is mert románok se voltak a helyzet magaslatán finoman szólva.
Nem tudom de ez vsz gyenge egy vb-re nagyon mindkét csapattól.
Matgab nem akarok nagyon negatív lenni mert a béka segge alól jövünk fel ha jövünk, de vsz az a csapat akit ez a magyar csapat nem hagy játszani nagyon gyenge szinten lehet. :)
Középpályánk egy átjáróház a védelem pedig egyszerűen 0. Még szerencse, hogy ezek a románok is hasonló szinten vannak kb.
Utolsó pillanatban kapott gólunknál mi volt? Félpályáról kb laposan bepasszolták a 16-osunkon belülre úgy, hogy az egész csapatunk védekezett. Ez hogyan? Normális védekezésnél középpályán már leütközik , zárják a területet max ívelni tud, nem laposan passzolni, és aztán feldönt 2 védőt 16-oson belül. Hogyan? Vállal meglöki úgy lendületből , hogy a taccsvonalon csúszik ki ha más megoldás nincs csak nem fújja be a bíró. Feldönti 2 védőnket ez lol kategória vsz.
Most olvasom, Kovács már 21 éves, ehhez képest volt egy jó csele, aztán felvágták, utána rossz helyre passzolt és nem hallottam többet a nevét.
Ha csak ennyire gyenge cseréi maradnak, akkor fenn kell hagyni Dzsudzsákot, ő legalább végig birja erőnéttel, ha kell a szögletzászlónál húzza az időt.
Halmosi, meg a biztosan tehetséges ifi 17?éves Kovács nem tudják megtartani.
(Ez egyébként már a Videoton meccsein is látszott.)
Épp itt buktuk el, hogy már csak a végét vártuk, ennyire nem lehet.
A románok is harmatgyengék az egy szem Mutu kivételével.
Annak, hogy Bogdán nem véd, valami komolyabb oka lehet, mert az utolsó meccseken már a Boltonban sem védett, nem tudom az okát, de itt egyébként én is úgy látom mint te.
Jobb a Román csapat, szerencse, hogy lefújták a meccset az egyenlítő góljuk után hamar. Ennyi...
Nem olyan rossz ez a román csapat, de a magyarok nem hagyták őket játszani.
Én Hajnalt sokkal előbb vittem volna le, mindent elmondott az erőnlétéről az, hogy a 65.perc környékén a román védő métereket vert rá futásban kb. 15 méteren.
Én nem láttam rossz cserének sem a kis Kovács behozatalát, mert az egy ügyes gyors gyerek, kellett volna adni neki egy két kiugratást (egyet kapott, fel is rúgták mint a taknyot), vagy engedni kellett volna középről megindulni.
Dzsudzsák lehozatala sem volt kritikus, teljesen érthető időhúzási szándék. Kit hozott volna le? Védekező középpályát, vagy védőt nem , mert akkor megbonthatja a védelmet.
Kovács az előbb állt be, lehozhatta volna még Szalait, de az már mindegy, hogy Szalai vagy Dzsudzsi, és az utóbbi ma nem volt nagy formában.
Ennél azért volt már nagyobb hiába Egervárinak, pl. a hollandok elleni védelem, vagy most is, hogy nem Bogdán volt a kapuban. Királynak szerencséje volt, mert minden labda középre ment, de még ezek közül is kipattant egy-kettő. Bogdánban benne van a bravúr, Királyban meg a lepke... A nagy részét meg kivédik, csak az a kis különbség az jelenthet 1 gólt is...
Összességében ahhoz képest, hogy a magyarok nem játszanak a csapataikban, a románok meg igen és sokkal erősebb a hazai bajnokságuk, ez egy jó játék volt.
A végén annyi rutin hiányzott, hogy ilyenkor, ha félpályán a végén átjön az ellenfél lendületben , akkor fel kell rúgni.
Szerintem a kapott 11-es a vonalon kívül volt (amit a románok rúgtak), és amit Szabics ellen csináltak azt is be kellett volna fújni, mert maga a lökés az már a 16-oson belül volt.
Összességében lehetett látni, hogy a bíró egy phasz, mert semmi másért nem adott sárgát, csak ha visszaugattak neki. Ez kifejezetten csak a pökhendi hülye bírókra jellemző még a megye 3-ben is.