Regisztráció Elfelejtett jelszó

Ciprusi dráma alakulása

Re: nincs cím

#606745 Előzmény: #606740

2. Megjegyzem ez a bármikor felbontás úgy működik, hogy előtte el kell adni róla mindent, ami adott esetben necces, költséges lehet. Ja és csak egyben bontható, tehát ha mondjuk vettél valamit, ilyen lehet egy tőkevédett alap tőzsdéről, előfordulhat hogy épp senki sem akarja megvenni, és lehet, hogy csak a TBSZ-ed 1%-át teszi ki, de leblokkolja az összes pénzed.

#606743 lagwagoner Előzmény: #606670

" én bizony kiveszem a pénzem most és "elásom a kertbe"...."

Áááá, itt nem lesz sarc, inkább a sokkal "elegánsabb" inflációt választják. Gondold meg a kertprojektet.

http://www.zsiday.hu/blog/t%C3%A1vlatok

"És ez lesz az a pillanat, amikor a jegybankok nagyon nehéz helyzetbe kerülnek, ugyanis ha megemelik a kamatszintet, akkor csírájában fojtják meg a növekedést, és új, mély recessziót idézhetnek elő. Ha viszont nem emelnek kamatot, akkor a gazdaságba korábban bepumpált sok friss pénz pillanatok alatt inflációt generál. Választhatnak tehát: jégkorszak vagy tűzhalál. Nyilvánvaló, hogy ez nem az idei év sztorija, hanem az ezután következő éveké, de jól látható, hogy mivel a jegybankok ismét nem engedték meg a gazdaság "tisztulását", a hitelek leépítését, ezért pár év múlva ismét válaszút elé fognak kerülni: engedik-e az elszabaduló inflációt avagy recesszióba taszítják a világot? A választ egyelőre senki nem tudja...

(én a kisebb ellenállás miatt az inflációra tippelnék, ami ellen a legjobb védekezés a reáleszköz lehet, például ingatlanok vagy olcsó részvények)"

#606740 lagwagoner Előzmény: #606722

"Kevés hülye van, aki TBSZ-re teszi a pénzét 5 évre a kamatadó mentességért főleg napjainkban, amikor recseg-ropog az EU és ezáltal a bankrendszer se látszik megbízhatónak/stabilnak 5 éves távlatban."

1. a TBSZ-en (értékpapíros) belül forgathatod a pénzed olyan értékpapírok között amilyet csak akarsz.

2. Bármikor felbonthatod és kiveheted a pénzed a TBSZ-ről és csak az adott kamatadót kell megfizetned ill. 3. év után 10%-ot.

Amúgy meg, hogy számodra nem látszik stabilnak, az nem azt jelenti, hogy össze is omlik. Ezt csak a plebsszel hitetik el...

#606734 rbbj11 Előzmény: #606683

én is hasonlóan gondolom.

Az, ami egyáltalán felmerült Ciprus esetében, azonnali lépésekre késztet engem is, ezt már itt v. más topikban leírtam. Jó alternatívának tűnik a kp Norvégiában és Ausztriában és mellé erős fundamentumú amcsi blue chipek vétele, legalábbis nekem

#606730 xmann Előzmény: #606721

Pontosan, csak a pénzvakság megvakítja az embereket, mivel nem tudják elkülöníteni a nominális értékeket a reálszámoktól. Ebbe a hibába esnek sokan, AT is, ui. tök mindegy hogy nominálisan mi történik, a lényeg hogy reálértelemben mit tesznek veled. Így pölö a hazai kamatadók is súlyosabbak adott esetben mint a ciprusi 10%

#606722 walex Előzmény: #606701

"Micsoda hülyeség az, hogy adófizetés nélkül több pénzed lenne, mint adófizetéssel?! Ezt nem gondolod, gondolhatod komolyan azok után, hogy egylébként a kamatjövedelem szinte a világon mindenhol jövedelemnek számít és adóköteles.

Nem mellesleg TBSZ számlán 5 év után nincs is, szóval értelmetlen a felvezetésed."

Több lenne.

A pofátlanság teteje, hogy adózott jövedelmet még egyszer adóztatnak.

Kevés hülye van, aki TBSZ-re teszi a pénzét 5 évre a kamatadó mentességért főleg napjainkban, amikor recseg-ropog az EU és ezáltal a bankrendszer se látszik megbízhatónak/stabilnak 5 éves távlatban.

#606721 walex Előzmény: #606698

Egyszer előszedem a számlakivonatokat és megnézem, hogy Veress/Gyurcsótány és forradalmár utódjaiknak köszönhetően a mai napig mennyi lóvét (kamatot) vettek ki a zsebemből a 20, majd 16%-os kamatadóval.

Biztos, hogy több, mint 10% lehet az összeg 2006. szeptembere 1. óta.

#606712 hosszhuszár Előzmény: #606694

Na hagyd magad befolyásolni, ha eldöntötted, mit teszel, tedd minél előbb....szerintem.

ha marad, ha kijön a bankból...

birkák, meg állampolgári hülyeség....kicsit durva, de én álltam már sorban a posta bankban, hogy hozzáférjek....sikerült is, csak sokba került...

NE HAGYD MAGAD!

#606711 xmann Előzmény: #606625

Szerintem jó lenne ha kilépnének az eurozónából, mert akkor mindenki látná hogy ez mihez vezet. Egyébként akkor a betéteket sem kellene megsarcolni, mindenkinek megmaradna a pénze. Ciprusi Fontban mint Izlandon. Akinek beragadt oda a pénze az a mai napig sem tudja kivenni onnan

#606710 banyaiz Előzmény: #606701

Szeretem a végeredményt nézni. Ha vki bankbetétben tartott pénzt kamatadó bevezetése óta és nem olyan konstrukcióban , hogy a kamatadót elkerülte, akkor vsz egy ilyen ciprusi summát %-osan leadózott apránként.

Persze azzal egyetértek, hogy a megtakarításokat ne akarják a jövőben nálunk "megvédeni". Elég bőven az ámokfutásból ami van , ne másoljuk még ciprusi testvéreinket is. (ennek nem is adok igazán esélyt mert az azonnali politikai bukás vsz pl , hogy csak egyet említsek) Bár ahogy nézem nagy szenvedésben vannak Cipruson, hogy honnan akasszanak le 5 mrd eurt.

#606709 xmann Előzmény: #606618

Továbbra sem értem, hogy mit nem értesz. A ciprusi bankoknak nincs annyi eszköze, mint amennyi betétet ki kéne fizetni. A betétesek kifizetésére nincs pénz. Nem likviditása nincs annyi, mert az egy banknak sincs soha, hanem NINCS ANNYI VAGYONA HOGY KIFIZESSE A BETÉTESEKET. Tudom, hogy te ezt is 20 oldalba írnád le, de ezen nincs mit ragozni. A betétesek már elveszítették a pénzük egy részét csak még nem tudják

ez pont olyan, mint amikor az estar már robogott a csőd felé, de a kötvényekre az utolsó kötés még 100-on volt tőzsdén, pedig nem volt már mögöttük annyi vagyon sem hogy 60-at kifizessenek értük. Ez a hasonlat érthető? A ciprusi bank az estar, és a ciprusi bank betétese az estar kötvényes. A pénzét már elbukta csak még nem tud róla. Namost odajön hozzá S.O.S Csaba, és azt mondja: figyu pubikám, visszaveszem tőled a kötvényt 90%-os árfolyamon, mert jófej vagyok. De a kötvényes aszongya: elmész te a ***ba Csaba, miért adnám oda 90ért amikor 100 az értéke, hiszen egy hónapja is ott kötöttek benne. Ja, akkor OK, mondaná Csaba, ha nem kell a segítség akkor tégy amit akarsz. És a jó estar kötvényes megtartja a kötvényét és megvárja a csődeljárást. Szerinted jól fog járni????

#606703 Előzmény: #606699

Tényleg, fel lehet ajánlani az államadósság csökkentő alapnak is :) De persze lehet biztonságos offshore szigetekre is utalni :) :) :)

#606701 Előzmény: #606698

Szeritnem ha a nagymamának kereke lenne, akkor ő omnibusz lenne, amivel megtakarítható lenne a közösségi közlekedésre fordított pénz. Azáltal, hogy nem lett omnibusz, igen károsan hatott a családi költségvetésre, tehát mégiscsak fel kell szerelni időben kerekekkel és forgalomba kell helyezni.

Micsoda hülyeség az, hogy adófizetés nélkül több pénzed lenne, mint adófizetéssel?! Ezt nem gondolod, gondolhatod komolyan azok után, hogy egylébként a kamatjövedelem szinte a világon mindenhol jövedelemnek számít és adóköteles.

Nem mellesleg TBSZ számlán 5 év után nincs is, szóval értelmetlen a felvezetésed.

Egy dolog ugyanis a lényeges, az, hogy NOMINÁLISAN CSÖKKENTHETI-E a pénzed az állam, vagy sem. Az, hogy kevesebbel engedi NÖVEKEDNI az nem is hasonlítható ahhoz, hogy időnként hasraütve lehúz a számáldról egy nagy adag pénzt, mint egy közönséges útszéli kártyatolvaj, aki utána még a képedbe is röhög, hogy örülj, hogy csak ennyivel lopott meg.

Az, hogy mennyivel tudsz gyarapodni, az analógiába sem állítható azzal, hogy mennyire lehet téged úgy meglopni, hogy az még elfogadható legyen és amit tűrni lennél köteles.

Az állam a tőkéhez és annak tetszőleges materiális, vagy immateriális formájához még csak gondolati szinten se merjen hozzáérni, mert letöröm a kezét, mert az a magántulajdon szentségének a végét jelentené, a hozamokhoz pedig mindig is hozzá fog nyúlni, hiszen adófizetés nélkül nincs állam, és adót a hozamok, jövedelem alapján szokás jobb helyeken fizetni.

Szóval, gyorsan forget it.

#606698 banyaiz Előzmény: #606389

No igen, csak ami egyik évben kamat az a következő évben már tőke. Szóval most nem számolnám ki , hogy az elmúlt x évben mióta van ez a kamatadó ha vki olyan módon tartotta megtakarításait, hogy érintette ez a téma, hány %-al több tőkéje lenne kamatadó nélkül ( minden mást változatlannak tekintve) . De sacc/kb több mint 10%-al.

#606697 Előzmény: #606694

Szerintem vedd csak ki nyugodtan a pénzed, a hülyeség állampolgári alapjog. Egyebekben bármely bankban azonnal megkapod ma is a pénzed, csak annak felára van amiatt, hogy nem jelentetted be előre. Hát így kell pánikkeltés közben spórolni LOL :)

BTW: Ha elutalod külföldre, semmire sem kell várni.

#606694 olvas0 Előzmény: #606692

Szerinted a birkák mely korosztályban fordulnak inkább elő??? Csak azért kérdezem mert az OTP bázisa ugye a nyugdíjasok, ha ők megindulnak az kemény lehet és akkor érdemes lenne még akár ma beshortolni az OTPt(otc-n), de ha inkább a középkorúakra és a fiatalabb generációra voksolsz akkor Raiffeisent és Erstét shortolnám odakint.