de hogy témánál maradjunk :o)
érdekes vélemény !
500-as iq-val is lehet ostoba az ember ... kár h magadra vetted.
nem is.
puch bácsi kasszájára gondoltál ? :o) vagy a múmiáéra ?
te se pazarold.
asszem ezen már túlvagyunk ikertesókám ...
vég nélkül lehetne ezt folytatni. Bp adóbevételeinek átcsatornázása nem elsösorban vidéki városokba történne, ahol a fogyasztás (pléne Sopronban...nem vagy te távolról sem képben...az osztrákok miatt tutot te, mennyi plussz számla kerül afa-val itt kiállításra, ami pl. Pécsen sose????) már csak a lakosok számából adódóan is böven fedezni minden alapellátást. Föleg, ha nem magas az adott helyen a munkanélküliség.
ha az valósulna meg, amit én mondok, nem Sopronnal és Györrel lenne gond, hanem pl. Nyíreggyel, Salgótarjánnal, kis falvak többségével, apró városokkal, alvó településekkel stb.
Ott lenne azonnali elnéptelenedés, mert mind fenntarthatatlan pénzügyileg. Odamennek a te adóforintjaid.
Ez a valóság.
Te jöttél nekem drágaságom (hogy én itt pénzért stb, az nálatok szokás.., hiszen ott a kassza) szóval kéretik nem sértődni!!! Te fordítva ülsz a lovon!!! (szerencsére nem rajtam) Engem meg amúgy sem tudnának megfizetni! :-)
"a drága időm itt arra fordítom h hót ostobáknak megpróbáljam megcsillantani a gondolkodás örömét"
Hááát, rám ne pazarold a drága idődet, mert teljesen felesleges! (persze nemtom, hogy itt valójában ki a hót ostoba, na de mind1 is).
Nyugalom, Relax mint Nikosék, pusszantalak! (A következő csatát már tutira megnyeritek :-)
abbólkiindulva h te a saját gondolataidat írod le, miből gondolod h én nem ezt teszem ?
miért gondolod h én egy párt ideológiát írok pénzért ?
mert hsz-edből ez jön le.
az fel sem merül h pl pártot azok alapítanak aki egy dolgoról hasonlóképp gondolkodnak.
vagyis fordítva van.
nem a párt ideológiáját szajkózzák.
hanem a párt eleve azért jött létre metr több ember hasonlóképp gondolkodik szajkózza ugyanazt egy dolgról.
elárulom: egy vasam sincs.
jó is lenne ha azé mert fórumozok fizetne valaki.
ahogy téged :O)
csak akkor pont azt kéne írnom amit az a valaki v párt le akar velem írattatni.
de én scak a saját véleményemet vagyok hajlandó leírni.
érted -e ?
lehte h ez furi.
de így van.
a drága időm itt arra fordítom h hót ostobáknak megpróbáljam megcsillantani a gondolkodás örömét. és hencinek növeljem a forgalmát ohne kompenzírung.
szóval részemről ...
Viszont nagyon eltértünk a témától, így én kiszállnék azokból a témafonalakból, amelyek nem Ciprussal foglalkoznak. Köszönöm a megértést!
TKP tényleg az a helyzet, hogy minél idősebb lesz egy manyupos, annál több manyupos vagyonát fogja élvezni és jót röhögni azon, hogy mennyien dotálják az ő járandóságát és hogy minél tovább él, tulajdonképpen annál több manyupos családját lopja meg.
A végén csak egy maradhat! :-)
Ezért bullshit az, amikor a GDP arányában számolnak a marxisták, hiszen egyszerre akarják azt, hogy a GDP "ilyen arányú elvonása" esetén "OLYAN SZÍNVONALÚ" legyen az ellátás, miközben elvárják, hogy "GDP ARÁNYOSAN ODA CSÖKKENJEN", ha már ilyen a színvonal.
Röhej. Nominálisan a sokszorosát költik el ugyanarra arrafelé mint errefelé, csak a nagyobb GDP miatt ez kevesebbnek tűnik. Arrafelé valójában baromira örülnének, ha olyan olcsón(!) megúsznák a közszolgáltatásokat olyan színvonalon, mint ahogy errefelé megoldják azokat.
Hát bizony, ha megnézed a költségvetést, akkor nagyon nem így van.
Nem az a probléma tudod, hogy sokba kerülnek ezek a szolgálatások Magyarországon, hanem az, hogy kevés az adóbevétel. Ennek megfelelően teljességgel nyilvánvaló lehetne a számodra is, hogy ha megfelezed az adóbevételeket, akkor még ennyi szolgálatás sem lehetne.
Ha pedig megérted, hogy Budapest termeli a magyar GDP 40%-át és ennél nagyobb arányban az adóbevételeket, akkor rögtön rájöhetnél arra, hogy igen tisztességesen támogatja jelenleg is Budapest a te életszínvonaladat, vagyis ha lefelezzük, errefelé még csak meglennénk, de arrafelé igen rosszul járnál, mert nemhogy az ott termelődő áfa és társainak a fele nem lenne elég arra, ami most ott van, hanem annak a kétszerese sem lenne elég.
Ez a nagy magyar valóság.
Ennek fényében volt különösen undorító a vidéki lakosság azon elvárása, hogy 15 milliós értékhatár miatt a budapesti lakosság járuljon hozzá az ő jólétük még jobbá tételéhez, elvégre vidéken ezért adott esetben komplett falut lehet venni, de bezzeg a budapesti gazdagokat meg kell nyúzni a 70nm-es panelben is.
Na nem, ezt nem.
De Téged nem tudlak überelni! :-) ideológiailag ugye! Ráadásul én társadalmi munkában csinálom.
Ahhoz, hogy európai színvonalú legyen mindez, - mert hiába költünk arányaiban ugyanannyit, ha a bevétel, amiből gazdálkodunk töredéke az európainak - szóval ahhoz az adóbevételeket jelentősen kellene emelni, úgy 5x-6x mértékre. Sakk-matt.
Ámen :-)
Basszus nem igaz, hogy annyit sem tudsz, hogy a marxizmus célja:
1. az állam gyengítése, majd végül felszámolása,
2. a piac megszűntetése azáltal, hogy az nem is fog létezni,
3. senki sem szorgalmaz állami kontrollt, hanem az a véleményem, hogy a "szabályozott piac" az egyedüli működőképes, ugyanis a piac nem képes a szabályozásra.
Amiről te értekezel az a neoliberalizmus, illetve a vadkapitalista ötvözete a marxizmusnak, azaz az, hogy:
1. az állam pusztuljon el, mert nem kell,
2. a piacba senki se ugasson bele, az erősebb kutyának kell b*sznia a többi megdögölhet,
3. az állam épüljön le és mindent a piac szabályozzon.
Komolyan nem zavar, hogy egyre több mértékadó tőzsdés, gazdasági szakember határolódik el ettől a gondolkodásmódtól és egyre inkább látják be MINDENHOL, hogy az államnak KELL szabályoznia, mert ha az állam nem fog, akkor senki sem fog, illetve, hogy a szabad piac nem működik, mert az erősebbek felzabálják a kisebbeket és ezáltal olyan oligopolista rendszer jön létre, ami éppenhogy felszámolja a piacnak még a lehetőségét is, mert akkora egyensúlytalanságokat hoz létre?
Amit én mondok az az, mint amit MINDEN művelt nyugati állam művel, azaz:
1. erős állami részvétel a folyamatokban, amelyben az állam a legerősebb szereplő, mert csak ez tudja kordában tartani a gátlástalan profitszerzést és kivonást az országból,
2. a piac erős szabályozását, hogy valóban verseny legyen, ennek megfelelően elvárom az oligopolimoknak vagy a megtörését, vagy azok állami kézbe vételét, hiszen ahol nincs piac, ott nincs verseny és ezáltal ez csak a gátlástalan profitszerzésre jó, de egyebekben sem az államnak, sem az állampolgároknak nem,
3. a piac úgy legyen szabályozva, hogy a kis halnak is legyen esélye és ne csak az erős kutya tudjon b*szni.
Minimálisan:
1. az állam ne fülét farkát behúzva tetesse szét az állampolgárokkal a lábait, hogy ez az alja nép sorsa és örülj, hogy egyszerre csak páran másznak rád,
2. ne hagyja, hogy fosztogatni lehessen a "szabad piac" demagógiájára hivatkozva,
3. az a minimum, hogy ne a piac csóválja az államot, hanem fordítva.
Jó hogy nem már az állam felett állónak akarod tartani a piacot, meg a profitot hajszolókat, mert pontosan ez az, amivel a kifosztást szentesíteni lehet. Hát nem, én erős államot akarok, ami elsősorban az állampolgárokra van tekintettel és csak ennek a szemléletnek a megvalósításával engedi meg a profitszerzést, azaz azt, amikor becsületes munkával lehet a tőkén hasznot elérni, és nem azzal, hogy a monopolóimukat átengedve munka és erőfeszítés nélkül tudjanak nemzetközi viszonylatban kiemelkedő profitot elérni azáltal, hogy egyszerűen kiterhelhetik a profitelvárást a lakosságra és már akkor is van pofájuk óbégatni, ha a kiterhelhető profit mértékét korlátozni kívánják, illetve akkor, amikor az országból kifinni szándékozott profit egy részét nem engedik adómentesen ellopni.
már kitértem az állami eü.-re. Az iskolákat, rendörséget, katonaságot az állam kell fizesse, az itt élök közvetlen illetékeiböl: az itt élök is fizetnek áfá-t, szja-t stb-t. Az még egy felére visszavágott mértékben is kell ezeket az alap ellátásokat fedezze.
Én azt látom, hogy abból, hogy Görögország csődbe megy, abból sem következik az adósság megtagadása, a csőd ugyanis nem egyenlő sem a fizetésképtelenséggel, sem az adósságmegtagadással. Egyebekben pedig nyilvánvaló, hogy az emiatt bajba került ország megmentése is töredékébe került volna annak a pénznek, amit így bukott az EU és az EUR zóna. Szóval ha már rendszerszinten szeretnénk nézni azt, hogy "mi lett volna ha", akkor nem szabad arról elfelejtkezni, hogy ha Görögországot "nem mentik meg", akkor több száz milliárd EUR lenne most a közös kasszában, amihez képest az ennek következményeként előállt helyzeteket nagyon is kényelmesen lehetett volna kezelni, méghozzá véglegesen.
És ez a nagy különbség ám, az, hogy Görögország "sincs megmentve" és valójában nagyon nincs rendben semmi arrafelé, csak erről nem szokás errefelé értekezni, vagyis nem arról van szó, hogy a válság ezzel el van intézve, hanem arról van szó, hogy még mélyebbé vált, és EBBE sodródik bele egyre több ország.
Ha a görögök csődbemehetnek és kiesnek az EUR/EU-ból is, akkor a periféria országok problémái is sokkal kisebbek lennének, és egészen másképpen lehetne azokhoz hozzáállni. Mondhatni, egészen másképpen alakult volna az EUR sorsa, meg az egész mentőcsomagosdi, amiről azért egy pár szót írnék:
Azért jött létre az összes három/négybetűs bohócda, hogy mindenképpen meg tudják menteni a bajba került országokat. EZZEL az ideológiával és EZZEL a céllal. Annak idején külön szájbarágta a magyarországi marxista média, hogy láthatja a sok náci, hogy ezért lett volna jó EUR zóna tagnak lenni, mert akkor lehetetlen lenne a csődbementel, az, hogy a piacról nem tudja magát finanszírozni egy ország, mert MINDIG OTT VAN AZ ESF/ESMF, ami felvásárolja a bajba jutott EUR tagország kötvényeit, biztosítva azt, hogy ne kerülhessen bajba.
Na most ennek a sz@rnak egy akkora pofont, ami beterítette az egész uniót az utolsó tyúkszemtől a feje búbjáig, mert immár egyértelmű, hogy szó sincs semmiféle egységes rendszerről, szolidaritásról, ami alapjaiban kérdőjelezi meg például az egységes bankrendszert, vagy egységes politkát és úgy általában mindent, amire az EU épült.
EZÉRT volt bődületes hiba ennek a nyilt kimondása, ugyanis innentől kezdve az EU-t egyszerűen nemhogy tagállami szinten, hanem kívülről sem lehet komolyan venni.
Európa szétesése a következő fázisba lépett, mert kiderült, hogy csak az uzsormaffia pénzének a biztonságban tudása és a bankrendszer fennmaradása a lényeges, mint a birodalom helytartóságai és vallása, az államok, emberek veszhetnek, csak a rendszer élje túl.
EZT SOHA nem lett volna szabad kimondani. A periféria azon a szinten van, hogy bármikor elege lehet az egész kuplerájból, és akkor mégis ki fog benn maradni az úgynevezett Európai Unióban? Még az EGK-nál is kisebbre zsugorodhat...
Azért csak gondolj bele abba, hogy Angliától Ciprusig már nagyon nem tetszik a rendszer, de már Franciaország is mélyülő f*sban tapos, mégis ki lesz az rövid időn belül, aki a németek érdekeit fogja tovább tolni, ahogy derül ki szép sorban az, hogy rajtuk kívül a rendszernek ez a formája tulajdonképpen senkinek sem jó és nem Germániában akarnak az emberek élni, hanem Európában? Node mi lesz, ha felismerik és Germánia nélkül akarnak élni?
Óriási baj van, és ezt mutatja ez a bagatell eset is, azt, hogy még ebből is ekkora probléma lesz. Dráma van kedves barátaim, felebarátaim és ti többiek. És már nem csak görög dráma.
nem sipákoltam :o)
erős állam nélkül a kapitalista nagyhal felfalja a kishalat és nagyon hamar az ókori adósrabszolgaság totális diktatúrájában találnánk magunkat,a mit már akkor is demokráciának hívtak :o) sőt sokan már abban vannak csak még nem esett le nekik (népek, nemzetek).
tételeim:
a piac nem önszabályozó.
a piacot az államnak kell szabályoznia.
az állam társadalmi szerződés.
-
a kommunizmus gyökereit és ideológiáját léci tanulmáynozni, mert nem a köztudatba ivódott dogma az :o) pont egy szűk elit hatalmát hirdeti a nép felett, akiket irányítani kell, mert hiszen egyedül képtelenek még az önszerveződésre is; s a szűk elit a nép nevében uralkodik a népen és kizsákmányolja a népet a nép nevében és a nép érdekében, ez a kommunizmus, ez az internacionalizmus, ez a kapitalizmus, sőt erről szól a cionizmus is.
annyi történik most amúgy geopilitikailag :o) h áthelyeződik a hidegháborús vonal berlinből ciprusra.
ciprusi török (nato) - ciprusi görög (orosz)
cprus ütköző zóna.
cska most majd jobban megvilágítódik mindez, h nem tötök és görög ütköző hanem usa és orosz.
OFF: Semmi gond, de ez azzal fog együtt járni, hogy 100x-os lesz a soproni épületadó. Ugyanis másból nem lesz ott kórház, meg rendőrség és iskola. Ha neked ez jó, nyugodtan propagáljad, mert ez is egy ideológia, de az nem, hogy senki se fizessen, mégis működjön minden. Ilyen rendszer legfeljebb az olajban fürdő országokban van, de mint látható, azokban sem ez a jellemző.