Regisztráció Elfelejtett jelszó

Ciprusi dráma alakulása

Az oroszoknak csökkent a…

#606381 Ibiza

Az oroszoknak csökkent a befolyási övezetük minden lehetőséget megragadnak valamilyen döntés rajtuk múljon mindig is akartak meleg tengeri kijáratot, a pénz terem nekik próbálják ezekre felhasználni.

Valaki kérdezte mit kellene csinálni? a főkérdés mit kellett volna csinálni.. amikor jól ment nekik nem mondták.."figyu eu befizetnék egy kicsit a közösbe"..most persze kell a segítség. És nem véletlen kapnak..gondolom nem kevés eus képviselő bitang kasszája leledzik a szigeten..gondolom a ciprusiak nem kicsit bezsaroltak..10 eus nagykutya vagy párt nvét neyílvánosságra hozzák.

Re: nincs cím

#606379 banyaiz Előzmény: #606377

Ha mást nem de tapasztalatot biztosan nyerünk, win win szituáció. :)

Amúgy ez a ciprusi ügy magas labda, hogy innentől ha elhangzik bármilyen bírálat EU-ban magyar válságkezelés miatt, lehet mondani igen igen és Cipruson mi volt. Ez felér egy rezsicsökkentéssel, vagy egy Gyurcsányozással mint lehetőség. :)

Veszélyes móka ez amit EU most próbál, bár várjuk meg mi lesz a vége. Nem tudom van e más választás, de ha ezt keresztülviszik nem lesz semmi jogalap bírálni egy tagországot a gazdpolja miatt. Ámokfut vki aztán rákérdeznek annyit mond Ciprus aztán csend. Ha pedig csak úgy kimentik őket annak is milyen üzenete van. Nehéz ügy.

#606377 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #606376

Bezony, szóval Varga Misi gondolja át ezt a kijelentését még1szer! Persze biztos vagyok benne, hogy sokan azért nem kaptak a fejükhöz külföldön, hogy bakker mi milyen állatok voltunk, hogy eddig nem Magyarországon tartottuk a pénzünket... persze a végén még az is lehet, hogy itt nagyobb roham lesz holnap a bankoknál mint Cipruson csütörtökön ( nekem erről a csütörtököt mondunk jut eszembe...) csak, ide hozzák majd a lóvét onnan meg viszik. Megint nyertünk, sakk-matt.

#606376 banyaiz Előzmény: #606375

Vagy pl kamatadó. Durván 1/6 -a a kamatnak jelenleg. Számoljunk 6% kamattal kerek számok kedvéért akkor kb évi 1%. Néhány év alatt megvan a ciprusi leírás.

Kivéve ha nyesz, tbsz egyéb hosszú téma, persze ha egyszer csak nem találják ki, hogy mégsincs ezekre adókedvezmény . Persze mondanám ilyen nem fordulhat elő nálunk csak hát biztosítások, önyp stb téma korábbi eseményei kicsit megkavartak. :)

#606375 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #606370

Közben elgondolkoztam ezen a :

"a magyar kormány soha nem foglalkozott azzal a gondolattal, hogy a bankbetéteket megadóztassa, és nem is kíván hasonló eszközt alkalmazni saját gazdaságpolitikai eszköztárában. "

Szóval, mi a jobb? Ha valaki egyszer fizet mondjuk a betétje után 6-8% sarcot, vagy az, ha élete végéig fizeti a tranzakciós adót?????? Nálam a tranzakciós adó ilyen formában való alkalmazása bőven kimeríti a bankbetétek adóztatásának fogalmát.

#606374 banyaiz Előzmény: #606373

Mihálynak a szeme gondolom felcsillant micsoda gazdpol tőkét lehet abból kovácsolni, hogy van egy ország ahol még az unortodoxiánál is erősebb eszközök merültek fel. :) Vakok között félszemű a király ez igaz, de hát azért ne ragadtassuk el magunkat ahogy végigpörgetem az elmúlt időszak "piacbarát" megnyilvánulásait dolgozni kell még az imidzsen. :)

#606373 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #606370

Már éppen mondtam volna ennek a derék Nikosz gyereknek, hogy hozza ide (gondolhatod!), de közben Kissherceg ezt követte el:

"Varga Mihály arra biztatta a cégeket, hogy tartsák Magyarországon a pénzüket, fektessenek be itt. A ciprusi mentőcsomagra utalva hangsúlyozta: a magyar kormány soha nem foglalkozott azzal a gondolattal, hogy a bankbetéteket megadóztassa, és nem is kíván hasonló eszközt alkalmazni saját gazdaságpolitikai eszköztárában. "

minek kellett egyáltalán megemlíteni???? "

Inkább nem mondtam neki semmit....

#606370 banyaiz Előzmény: #606363

:D Hozzák Mo-ra , itt most konszolidálódik a forradalom, talán nem mentik meg, jó esetben őket ha ide jönnek.

Herceg: gondolom megy az alkudozás, hogy ki mennyit fizessen a számlából EU-oroszok közül.

EU gondolom azért próbálkozott ezzel a megoldással mert pici tétel az össz EU-s balhéhoz képest, plusz az offshore témák, talán másból Ciprus nem is tudna ekkora összeget előszedni. De ha ezmiatt megnő a feszkó akkor az negatív hatással van az egész eu-s válságkezelésre (akkor 5 mrd-nál kicsit nagyobb lesz a végszámla) .

Szembe autózás aztán ki rántja félre előbb a kormányt. :) Ez a válság előhoz minden rejtett problémát.

#606367 Kissherceg Előzmény: #606362

sztm nincs, pont azért, mert eddig Ciprus nem az eu-s normák szerint viselkedett... offshore kasztrálásról fog szólni a történet. Ebből a sztoriból csak Ciprus jöhet ki rosszul.

Putyin megveszi Izraelhez és a Szírekhez közeli szigetet az érdekes kérdéseket vet fel közép-hosszú távon.

#606366 Kissherceg Előzmény: #606363

akkor Ő a falu bikája :)

http://www.privatvagyonkezeles.hu/alapblog/22-hangya/2818-ciprusi-mentes-nemileg-meglepo-bator-ugyes-majdnem-igazsagos-es-kapitalista

Én továbbra is alacsonyabb betét határt határoznék meg, de mivel bedöntik magukat ma holnap, már nem kell izgulni miattuk... Érdemes lenne a többi eu-s offshore paradicsomot is megvizsgálni. Ciprus volt a tücsök a rengeteg eu-s hangya között :)))

#606363 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #606357

Nincs gáááááz! Beszéltem Nikos haverommal, azt mondta "ne aggódjál, nem vagy te ejú" nincs semmi probléma! Ő (és sok ismerőse) már rég felkészült a helyzetre, és biztonságba helyezte a pénzét! Betették egy Görög bankba.....

#606362 banyaiz Előzmény: #606357

Érdekes ez a ciprusi téma. Megint előjön benne ez az egész Eu-s nyomorúság, hogy ennyire különböző országok alkotják, ráadásul eur zóna tag.

Ha jól emlékszem 5 mrd eur nagyságrend amit a betétesektől reméltek EU-s hitel mellé ami talán 10 mrd eur.

Na most nem hiszem ezen az 5 mrd-on múlik az EU jövője mikor belenyomtak már a válságkezelésbe nem tudom mennyit de ennek a sokszorosát görög, ír , portugál stb, állampapír vételek stb. Maga az az EU-s alap amit létrehoztak balhé esetére legyen mihez nyúlni 500 mrd eur talán.

Ehhez képest az 5 mrd nem tétel. Megy a sakkjátszma ki "mentse meg" őket, ruszkik is nagyon lelkesek, csak egy kis földgázt kérnek, olcsó gyerekek. :) Ebben a szituban vsz igazán az EU-nak van vesztenivalója, ha nagyon elfajul a dolog.

#606355 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #606329

Arról nincs infód, hogy leszállnak-e vele, vagy ledobják mint utánpótlás? Mert szólnék Nikosz meg Büyük haveroknak, hogy kapás van.

#606352 rbbj11 Előzmény: #606334

"De mivel láthatóan az egész orosz elitnek ott van a pénze, méghozzá bankbetétben, így majdnem biztos, hogyha nem is az EU, de majd az oroszok kimentik őket, cserébe egykét generációra eladósítva őket plusz megfosztva őket attól is hogy a potenciális földgázvagyonból meggazdagodjanak, mert arra a Gazprom nyilván igényt tartana. "

sztem is ez lesz, és hasonlóan ironikusan jónak tartom....

#606345 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #606336

:-) Nekem is van még egy Nokiás doboznyi. Egyébként lehetséges, az ejú oda adja azt a nyüves 10Mrd ojrót (de aztán most aztán tényleg aztán utoljára, aki bújt aki nem...), mert mi az? A vétén leülöm! Legfeljebb este is mennek majd a nyomdagépek. (Na bumm) Oszt megelégszenek egy kisebb "önrésszel" mondjuk nyomdaköltség kétszerese. Csak nehogy Gyuri bejelentkezzen, hogy Ő aláirná az összes új ropogós bankót... Akárhogy is lesz, ezt már bizonyosan elb@szták. Ebből már sem az ejú, sem Ciprus nem jöhet ki jól.

Ciprus cs. a.

#606334 xmann Előzmény: #606332

Ha nem kapnak EU-s vagy orosz pénzt, akkor becsődölnek a bankjaik, amit nem tudnak feltőkésíteni, mert nincs eurója az államnak és nem tud nyomtatni, így valószínűleg át kéne térniük a ciprusi fontra, amivel újratőkésítenék a bankokat. Az állampapírjaikon csődöt jelentenének de ez irreleváns, úgyis a saját bankijaiknál vannak.

A bankokban lévő betétek átmennének fontban, és a font valószínűleg harmadát-negyedét érné mint most, azaz minden betétes elveszítené euróban számolva a vagyona 60-70-80%-át. És véget érne ugyanúgy az adóparadicsomoskodás mint most, mert senki nem vinne oda több pénzt.

Szóval nagyo rosszul járnának. De mivel láthatóan az egész orosz elitnek ott van a pénze, méghozzá bankbetétben, így majdnem biztos, hogyha nem is az EU, de majd az oroszok kimentik őket, cserébe egykét generációra eladósítva őket plusz megfosztva őket attól is hogy a potenciális földgázvagyonból meggazdagodjanak, mert arra a Gazprom nyilván igényt tartana. Orsi szerint ez a megoldás, mondhatom szuperjó megoldás ez.

#606333 xmann Előzmény: #606295

Egyébként meg az Orbán kormánynak lenne számos választása. a ciprusiak meg örülhetnének hogy az EU ad nekik ingyér 10 milliárd eurót. Ja, ha nem kell az ingyen mani, akkor elő lehet ismét venni a ciprusi fontot, és meg lehet nézni, hogy miután minden bank csődbe ment, mi marad az országból, meg a híres offshore paradicsomból. És hol fog állni az életszínvonal.

Aki itt rosszul tud járni azok csak az orosz betétesek, meg a ciprusiak maguk. Minden megoldás rosszabb mint amit felajánlottak nekik. Persze lehet hogy ez a ciprusi zsarolás rákényszeríti az EU-t arra, hogy ő tolja be az összes pént, esetleg a ruszkikkal együtt, és akkor bejött a ciprusi blöff.

Én hagynám őket a saját levükben főni. Nem tetszik az ajánlat? Akkor oldjátok meg ahogy tudjátok. És pont ez a kapitalista megoldás, amit én mindig, mindehol képviselek, miközben AT mindig, mindehol a marxista-kommunista megoldást preferálná.