Regisztráció Elfelejtett jelszó

Felhasználók hírei

Re: nincs cím

#606479 rbbj11 Előzmény: #606453

sok beszédnek híg a leve.

Szerinted nincs ingatlanadó, ebböl indultunk ki. Én amit nm után, ingatlan után fizetni kell bárkinek, azt ingatlanadóanak nevezem, sztem joggal. És ilyen sok helyen van Mo-on, a jó kormányod állításával ellentétben. Ennyi.

És le kell építeni az állami vízfejet. Sopron is gazdálkodjon annyiból, amennyije van! Sose kívántam, hogy csatornázzanak át a kp-i ktg.vetésböl ide vagy akármelyik más településre pénzt. A helyben beszedett adók nagy része maradjon az önkormányzatoknál, és mint az állam is, önkormányzat is csak addig nyújtózkodjon, amíg a takaró ér.

Hazudozol, ferdítesz össze-vissza. Megint összehordtál több oldalnyi sületlenséget.

#606461 Előzmény: #606288

A lényeget nem érted.

HA úgy véled, hogy a helyi adó jogtalan, mert pazarlás okán kell kivetni, akkor fellázítod a települést és úgy elzavartatod a képviselőtestületet, hogy azok nem állnak meg a lábukon, és utána nyugodtan eltörölheted a helyi adót.

Tudod mire emlékeztet ez engem?

A társasházak közös költségére, avagy egy magánház egyéb kommunális költségére. Elég furcsa számomra az, hogy mennyire nem látjátok az analógiát: Az ingatlan fenntartása mindenképpen pénzbe kerül, és ennek a költségeit mindenképpen ki kell fizetni. UGYANAKKOR egy magánházban számos spórolási lehetőséged van, egy társasházban pedig azért van a közgyűlés, hogy ott elszámoljon a pénzekkel a közös képviselő. Most az egyszerűség kedvéért maradjunk az utóbbinál.

Nyilván mindenki emlékszik arra, hogy a rezsiárrobbanás idején mennyi társasháznál kellett VOLNA(!) drasztikusan közös költséget emelni és hogy mennyi nem vett erről tudomást és kezdte az adósságát maga előtt görgetni. A másik társaság meg felvett hiteleket, meg fejlesztéseket eszközölt, aztán éveken keresztül nyögte vissza, ha egyáltalán tudta a hiteleit. Egyszerűen nem vettek részt és még ma sem vesznek részt a tulajdonostársak a közgyűlésen, és utána csak belepofázzák a netbe, hogy milyen drága minden. Namármost, aki elmegy a közgyűlésre, az legalább tudja, hogy mi az elképzelés, és például ha lefújja a fejlesztéseket annak szükségtelensége okán, vagy olcsóbb alternatívát nyújt, akkor máris csökkenni fog a közös költsége. Ha esetleg sikerül bérbe adni helyiséget, vagy eladni a tetőteret és beforgatni a pénzt, akkor megint csökkenthető a közös költség.

Ja csak ehhez dolgozni kell wazze.

Na ugyanez a települések esete is, eleddig MAGASRÓL SZ*RTAK BELE AZ EMBEREK és leginkább azok, akiknek most van arcuk azt mondani, hogy "eddig nem volt ilyen adónem a településükön", mert ez ékesen mutatja, hogy halvány fingjuk sincs arról, hogy mi történik a saját településükön, a büdös életben el nem mentek közgyűlésre, nem olvasták el a beterjesztéseket, a rendeleteket, ami elfogadhatatlan állampolgári magatartás egy polgári demokráciában, amikor az önkormányzat és az önkormányzati képviselet nem csak jogosultságokkal jár, hanem valójában kötelezettségekkel is, hiszen valójában A TE TULAJDONODAT irányító testület vezetéséről beszélünk, ha úgy tetszik egy RT igazgatótanácsáról van szó.

Egyszerűen botrányos, hogy mennyire sz*rnak ebbe bele az emberek, de különösen azok, akik az állam leépítésének propagálása közben nem fogják fel, hogy az állam leépítése csak az önkormányzatiság erősítése mellett lehetséges, vagyis de facto lehetetlen az, hogy MINDEN intézményrendszer leépüljön, mert ez még a nagy Ámerikában sem így van, ott úgy van kéremszépen, hogy azon intézmények működnek adott helyen, amit a település képes fenntartani.

Itt van az ígért Detroit képekben:

http://index.hu/nagykep/2013/03/18/detroit/

ÉS NAGYON ajánlom mindenki figyelmébe a 2. számú képet és szövegét:

"Rendőrkadétok tömegoszlató gyakorlata, Northeast Side, Detroit, 2011 A detroiti rendőrségnél bevett gyakorlat, hogy a rendőrkadétok köztereken gyakorlatoznak. Így a város adófizető polgárai is láthatják, mire megy a pénzük. Rendőrségre már nem sokáig költik adódollárjaikat, a jelen állás szerint a képen gyakorlatozók az utolsó kadétok."

ÉRTITEK, FELFOGJÁTOK, hogy ez mit jelent? AZT, hogy nem lesz több rendőrképzés a városban, és leépül a rendőrség is, mret nem tudják fenntartani. Már így is dráma ami arrafelé van, de képzeljétek el azt az állapotot, amikor a közrendre már senki sem figyel. Ehhez képest Dél Amerika gettói és közállapotai a békesség netovábbjai.

Egyszóval, a helyi adóhoz tessék olvasgatni a helyi költségvetést és kihuzatni abból a felesleges fejlesztéseket, főtér felújításokat, és hasonló baromságokat, és máris egészen más lesz a leányzó fekvése.

Node addig wazze, amig halvány segédlilafing lövése sincs arról az adott település lakosának, hogy miért kell befizetnie a település költségvetésébe, addig miről akartok központi ingatlanadó címén értekezni?

TESSÉK BEMENNI MEGNÉZNI, HOGY HOL POCSÉKOLNAK ÉS UTÁNA ELZAVARNI A PAZARLÓKAT. Vagy feljelenteni azokat, akik eladósították korábban a várost, és még mindig annak a következményeit szívjátok meg.

NEM NORMÁLIS, hogy a központi költségvetést ekézitek, hogy pazarol, de a saját portátokon nem néztek körül, mert még mindig állam atyuskát várjátok.

Tessék részt venni a település életében és figyelni, hogy mi történik körülöttetek!

EZ ÁLLAMPOLGÁRI KÖTELESSÉG EGY POLGÁRI DEMOKRÁCIÁBAN!

#606453 Előzmény: #606282

Fogd fel, ez nem új adó, ez egy olyan adó, amit eddig is fizetned kellett volna, csak eddig az ország minden adófizetője dotálta ezt a számodra, amikor az önkormányzatokat "szanálták" és minden adófizető dotálta eddig ezt neked, vagyis én személyesen elég sokkal megdotáltalak téged:

http://www.sopronihirek.hu/sopron/sopron-adossaganak-70-szazalekat-vallalta-at-az-allam/

merthogy 70%-ban átvállaltam én is azt a részt, amit eddig NEM fizettél meg, méghozzá kamatostul. És mint írtam, én eddig is fizettem ilyet, így baromi rossz helyen kopogtatsz ezzel, sőt mi több, felháborítónak tartom, hogy kopogtatni mersz a 70%-al, miközben Budapesten ennél kevesebb volt a dotáció százalékosan ÚGY, hogy eddig errefelé ez ki is volt vetve adónemként.

Nincs többé kommunizmus, nincs többé állam csecsein csüngés és más adófizetőktől transzfer a te jóléted növelésének az irányába, aki abban a városban akar élni és azon a színvonalon, az OTT fizesse meg ennek az árát és ne tőlem vonják el adóban azt, amitől te élsz jobban.

A röhej pedig az ebben az egészben, hogy ha van valami, ami a központi költségvetés terheinek a csökkenését jelenti, az állam szerepének csökkentéséhez vezet, az éppen az, ha az önkormányzatiság VALÓBAN önkormányzatiság lesz, azaz az önkormányzat bevételeit nem az állam, hanem a település rakja össze.

Tetszettek volna ipart vinni Soporonba az elmult húsz évben, vagy oda vinni az IPA miatt cégeket, akkor most nem lenne települési építményadó, vagy tessék szépen kirúgatni a képviselőket és egy takarékosabb költségvetést csinálni, amiben nem kell építményadó.

Vagyis tudod mi a röhej rbbj11? MOST árultad el magad, hogy mennyire bort iszol és vizet prédikálsz, hiszen az elmult időszakban végighakniztad szinte az összes topicot azzal, hogy az állam építse le a közszolgáltatásokat, meg szűnjön meg, és hogy nagyjából az amerikai rendszer a király, erre amikor pontosan ez történik, pontosan ebbe az irányba mutat minden, akkor meg felháborodsz, hogy ez "neked pénzbe kerül". Pedig pont ez teszi lehetővé azt, hogy az adóterhek ne növekedjenek, ugyanis ha a helyi önkormányzatokat dotálni kell, akkor azt a központi költségvetésnek VAGY adók formájában kell behajtani, VAGY el kell adósodnia.

Ezért is furcsa kissherceg elképzelése a költségvetési ingatlanadóról, hiszen az aztán pont azt a célt szolgálná egyrészről, hogy MÉG NAGYOBB ADÓT KAPJ A NYAKADBA (ezt nem felismerni döbbentes ostobadság), amiből ráadásul MÉG ROSSZABBUL gazdálkodó településeket "segílyezne meg" az állam. Nonszensz!

Egyebekben, csak a miheztartás végett, velem akarsz te arról vitatkozni, hogy mi volt Sopronban és mi nem? Mennyit törődsz te a településsel, ahol élsz? Eazze, nem volt ilyen?

Tessék wazze:

Ez a 2012-es(!) bevallás, ennyit arról, hogy idéntől van, eddig "nem volt":

http://www.sopron.hu/upload/content/21/_2158/EpitmenyadoFelhivas.pdf

Tessék egy 2008(!)-as önkormányzati rendelet 1999(!)-es törvényre hivatkozással:

http://www.sopron.hu/alfresco/d/d/workspace/SpacesStore/0c69f204-ce9d-11dd-b381-a9d6bfb04044/rend%20mod%20eloterj%20-%20epitmenyado.pdf

És csak úgy, mégis a miheztartás végett egy egészen régi, 1996(!)-os összefoglaló az építményadóról, amiben történetesen Sopron is szerepel:

http://www.onkorkep.hu/7_03/7.html

[1996(!)]: "786 önkormányzat alkalmazta a vállalkozók kommunális adóját, 785 az építményadót (!) (ebbõl 188 lakás (!), 597 nem lakás céljára szolgáló építmény után), 382 a telekadót, 270 a tartózkodási idõ utáni idegenforgalmi adót, 158 az építmény után megállapított idegenforgalmi adót, és 496 az ideiglenes iparûzés utáni adóátalányt.

Az önkormányzatok mintegy 70%-a a vállalkozók kommunális adóját a maximumban (2000 Ft/fõ) határozta meg. A többi adónem esetében alig fordul elõ a legmagasabb adómérték alkalmazása.

Megállapítható, hogy az önkormányzatok továbbra is elsõdlegesen a vállalkozói szféra adóztatására törekednek. Az építményadó megállapítása során az eddigi tendencia nem változott, az önkormányzatok változatlanul csak kis számban éltek a lakások utáni adómegállapítás lehetõségével. Inkább a nem lakás céljára szolgáló építményekre, az üzlethelyiségekre, mûhelyekre, garázsokra terjesztették ki az építményadót."

Tehát, csak a miheztartás végett:

Ez az adónem alsó hangon tíz éve létezik, erre most van egyeseknek arcuk azt mondani, hogy "ilyen nem volt". De volt, legfeljebb eddig HELYI(!) mentességet élvezett a fizetése alól. A változás tehát nem az, hogy bevezették az adót, hanem az, hogy a HELYI KÉPVISELŐ TESTÜLET MEGSZŰNTETTE A MENTESSÉGET.

És csak a még jobb megértés végett: EZT az adónemet mindenképpen ki kell vetnie a településnek a nullszalldós működéshez, mert erre szüksége van, ergo egy országos KÖLTSÉGVETÉSI LUKAKAT TÖMKÖDŐ INGATLANADÓ kizárólag ezen felül lenne értelmezhető, azaz még egy púpot tenne a sántára.

Annál igazságtalanabbat pedig, hogy egy egységes ingatlanadó lenne az országban, amiből "vissazosztanak" az önkormányzatoknak, azt elképzelni sem lehet, mert az lett volna maga marxista hányingerség csúcsa, az ugyanis éppen azt jelentette volna, hogy a jól gazdálkodó önkormányzatok területén élő lakossággal fizettették volna meg a pazarló önkormányzatok dorbézolását.

Felháborító, hogy valaki komolyan gondolhatja, hogy ez a két adónem azonos, még felháborítóbb, amikor azt meri valaki állítani, hogy ez új adónem, és egyenesen botrányos az, hogy MÉG EGY(!) ingatlanadót akarnak mindenkire rárakni pusztán azért, hogy a plebesz jólétét finanszírozni tudják "a gazdagok".

Nekem ebből nagyon elegem volt és már többször meg is írtam, hogy ez volt az utolsó cseppek egyike, amikor eldöntöttem, hogy vagy eltűnnek a francba a bájgúnárok és libajnaik, vagy úgy elkergeti őket a nép hogy meg sem állnak a repülésben legalább a határig.

Kifosztó, BETÉTET(!), MAGÁNTULAJDONT(!) terhelő állami adózásról szó sem lehet, mert innen pontosan egy lépés az, hogy akár 20%-ra emeljék az állami harácsot arra való hivatkozással, hogy "meg kell menteni a megbízóinkat, az uzsoramaffiát". Ennyi eszetek nincs, hogy ha van állami ingatlanadó, akkor BÁRMIKOR megtehető, hogy a költségvetés hiányára hivatkozva kifosszák a teljes magyar lakosságot?!

Egyszerűen el vagyok képedve.

#606450 prospero Előzmény: #606286

Az önkormányzati négyzetméter alapú mindig is az önkormányzatok eddig mentességet adtak a lakosságnak, amit pedig az IMF kérésére Bajnai be akart vezetni és amiről a plakátok szóltak, az pedig értékalapú ingatlanadó lett volna költségvetésnek. Egy 100 nm-es ingatlan után az egyik esetben 20000 Ft/év, ami 1666 Ft/hó cserébe a város által nyújtott jó közszolgáltatásokért.

Bajnai értékalapú ingatlanadójának esetében pedig pont a triplája (Budapest esetén) cserébe a.... miért is? Hogy nem veszik el 1 havi jövedelmemet más módon??? :-)!

Értsd nem vagyok ellene a magasabb adó fizetésnek, ha van miért. Még a vizitdíjnak sem, ha a jobb a szolgáltatásért kell fizetni, vagy a munkáltatók által fizetendő vagy levont járulékokat csökkentik cserébe.

#606443 Előzmény: #606271

A költségvetési ingatlanadó hazaárulás, mert nem más, mint a ciprusi tervezett betétadó, a költségvetés és a bankszektor érdekében a megtakarítások feléletése elvonása.

Ezt nem lehet másképpen fogalmazni, mert ez erről szól.

#606335 Bendeguz Előzmény: #606283

Én is venni akarok USA befektető vízumot, 1 M USD az ára és 10 amcsinak kell munkahelyet biztosítanom. Remélem 2 év múlva meglesz. ;)

#606304 rbbj11 Előzmény: #606289

de hallottam, de ebből nálad sztem csak a vak csodálat jelenik meg ;) no persze a kreativitás a pénzügyekben pedig szvsz nem erény :D Biztos ismered a kreatív könyvelés fogalmát is :) Kb. annyira erényes Tolcsy ámokfutása, mint a kreatív könyvelés. :)

#606289 Dr. ursi Előzmény: #606285

sajnos senki se pénzel :o(

egy párt v tolcsy meg végképp nem.

olyanról nem hallottál még, hogy tisztelek valakit, felnézek valakire, egyetértek elgondolásaival (már amit eddig tudok v kispekuláltam azokból), csodálom a kreatív távlatokban komplex összefüggésekben gondolkodni képes embereket.

#606288 Előzmény: #606232

"Ad3: Az szja jövedelem adó (ha nincs jövedelmed nincs adó), az ingatlanadó pedig vagyonadó, amit akkor is meg kell fizetned, ha nincs jövedelmed."

Ez persze erre a helyi adóra nem igaz, nyilván...

#606286 Előzmény: #606152

Amit Sopron és Pécs bevezetett, márpedig az, hogy az építményadót kiterjesztette a magánlakásokra, gyakorlatilag az ingatlanadó bevezetése. Pécsett 200 Ft/év/négyzetméter, nem tudom Sopronban mennyi és még hol vezették be. De persze ezen két városban is ott volt az IMF-es plakát, hogy az IMF ingatlanadó bevezetését kérné.

#606284 rbbj11 Előzmény: #606240

hál Istennek új vásárlásakor vagy meglévő ingatlan ingatlanba forgatásakor még nem. De ez a jó kormány biztos ezen is változtatni fog, nem kétlem. Mindig és mindenhol 4% sarc lesz, sőt, megemeli 5%-ra.

#606283 rbbj11 Előzmény: #606237

butaság. Nem hallottál róla, hogy állampolgárságot lehet venni adott mennyiségű állampapír vételével? na ne már...

#606282 rbbj11 Előzmény: #606232

engem nem érdekel minek nevezed. Teljesen konkrétan Sopronban eddig nem kellett max. 900 ft-ot /nm fizetni, most kell. Fizesd ki helyettem. Ez új adó, ami nem volt. Felőlem nyulam-bulamnak is hívhatod és magyarázhatod 3 oldalon át.

#606278 Dr. ursi Előzmény: #606275

de van.

ezért zseni tolcsy.

at-vel értekeztünk erről maszekba :o)

mindent amit tesz figyelni kell és jól megtanulni mert erről fogják írni a válságkezelés abc-jét !

#606274 Dr. ursi Előzmény: #606271

sztem meg nagyon jól leírta miért nem lehet Mo-n bevezetni az egységes ingatlanadót még területenkénti korrekcióval sem.

#606271 Kissherceg Előzmény: #606236

az összes ad marhaság, összefoglalva magas ingatlanadó kell, természetesen térségenként korrigálva... Aki nem tudja értelmezni, hogy csak ez kézzel fogható az biz szomorú.